NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

phillies
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la phillies » 24 nov 2025, 00:29

Markinhio je napisao/la:
22 nov 2025, 15:27
Pa evo volim da tim ima dobrog wr,i da im je obrana dobra npr cornerbackovi,volim da je vise zimske idile,hladnije ili snijeg,npr ne volim brownse,patriotse,billse.Koji bi tim bi idealan za mene po ovim uvjetima sta mislite?
Green Bay, Pittsburgh /ali su trenutno bez WR-a :D /, Chicago, Baltimore mozda ili Philadelphia.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 24 nov 2025, 08:51

Cucnuse bucksi i steelersi, a i coltsi usporavaju.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 nov 2025, 09:20

sljivo je napisao/la:
24 nov 2025, 08:51
Cucnuse bucksi i steelersi, a i coltsi usporavaju.
Sve ocekivano, Bucsi imaju tonu povreda plus Ramsi sa Staffordom u MVP modu, a sad se i Baker pridruzio toj listi, Ravensi sa zdravim Lamarom ocekivano nazad u igri u diviziji, a Rodjo s druge strane povrijedjen, jos su se i dobro drzali u Chiu jucer.

Coltsi su ok, za Chiefse je bilo biti ili ne biti u ovoj tekmi, dok Coltsi imaju playoff, ovakve tekme im dobro dodju cisto da vide gdje su, jucer im je Taylor bio dobro limitiran, znali su gdje prijeti opasnost Chiefsi a Jones sam tesko da moze dobiti ovakvu tekmu bez pomoci runa.

Inace sezona gdje bas nema nepobjedivih, dovoljno vidjeti ovo u Dallasu, ugasim nakon 21-0 probudim se ono izgubili Eaglesi, sad ce biti zanimljivo sa Bearsima, drama do zadnje minute zagarantovana, Bearsi i ne znaju drugacije :mrgreen:

Inace Stafford MVP bez dileme, iako i Garret i Smith-Njigba imaju strasne sezone :salut:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 24 nov 2025, 09:48

Ipak sam pomjerio putovanje i gledao jučer.

Ova tekma je odličan pokazatelj snage Coltse i otklonila je svako sumnju da Coltsi itekako imaju šta tražiti u playoffu ove sezone iz više razloga.
Prvo, vodili su 99% utakmice na Arrowheadu protiv ranjenih Chiefsa koji moraju dobiti, najteži momenat, stadion i protivnik u ligi dugi niz godina.
Drugo, Kansas u gostima je jedina ekipa protiv koje ne bih dao nikakvu šansu Coltsima u playoffu, ali eventualni playoff duel se gotovo sigurno neće igrati na Arrowheadu, nego na Lucasu.
Treće, odbrana izgleda fantastično, cijeli dan su bili na terenu bukvalno i no fly je radio savršeno. Mahomes bez TD, ganjali su ga svuda, redzone D odličan, na kraju moraš popustit jer napada nije bilo nigdje. Napad Chiefsa 20 minuta duže na terenu, duplo više yardi, 33-10 first downi - i na ovo sve uspiješ izdržat do produžetaka - monstruozno.

Što se napada tiče ne možes im naći puno zamjerki statistički, nisu dali turnover, Jones odigrao 200/2 sa 100 qbr protiv odbrane Chiefsa u gostima ne možeš bolje od tog, ali jednostavno nisu mogli ostati na terenu uzeti neki extra first down. Ptice na grani su znale da će Spagnuolo zaustaviti Taylora i to je urađeno jer ovaj ostao ispod 100 yardi. Malo je Steichen kukavički zvao akcije, cijelu sezonu igraš na 4th down kada je do 3 yarda ma gdje bio na terenu, a sad u 2 navrata 4th and 1 ideš punt i pogotovo ovaj zadnji napad u četvrtoj. Tu je morao stisnuti i igrati na prvi down do kraja, jer Mahomesu na zadnjem driveu je svejedno jel' ima loptu na 10 ili 50.

Ali helem, na greškama se uči, bolje sad izgubit svakako nego u postseason, a sad idu lakše tekme i ne treba odustati od bye i HFA, vakat je da se i Patsi i Broncosi negdje okliznu.

Iduća hefta Stroud ide na vječna lovišta :kafa:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 24 nov 2025, 10:09

kakav comeback Cowboysa!
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 24 nov 2025, 11:44

cijela priča oko coltsa je da protiv dobrih timova moraš naći neki način da ih dobiješ, način koji nije daniel jones. elem to nije nimalo lako, vjerovatno nije ni pretjerano moguće znajući ko će sve u playoff u AFCu
u regularnoj sezoni imaju još 4 divizijske i dvije protiv nfc westa. osim tekme protiv ramsa ostale mogu ali i nemoraju ništa pokazati. iduće hefte bi moglo biti interesantno, odbrana texansa igra nevjerovatno dobro a sada im je spagnuolo pokazao kako se igra protiv coltsa, ako im je to uopšte i trebalo pokazivati

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 24 nov 2025, 11:49

rio_Ferdy88 je napisao/la:
24 nov 2025, 09:20

Inace Stafford MVP bez dileme, iako i Garret i Smith-Njigba imaju strasne sezone :salut:
da, bez ikakve dileme. konstantan do bola a raspored do kraja je takav da ga osim ev. tekme u seattleu ništa ne bi trebalo spotaknuti

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 24 nov 2025, 12:21

phillies je napisao/la:
24 nov 2025, 00:29
Markinhio je napisao/la:
22 nov 2025, 15:27
Pa evo volim da tim ima dobrog wr,i da im je obrana dobra npr cornerbackovi,volim da je vise zimske idile,hladnije ili snijeg,npr ne volim brownse,patriotse,billse.Koji bi tim bi idealan za mene po ovim uvjetima sta mislite?
Green Bay, Pittsburgh /ali su trenutno bez WR-a :D /, Chicago, Baltimore mozda ili Philadelphia.
Packers,bears ili eagles

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 24 nov 2025, 12:58

jestamaji je napisao/la:
20 nov 2025, 17:08
p.s. kad si zadnji put srao o fantaziju pogledao sam H2H, imao sam 2 pobjede više a u playoffu 1:0 za mene
Natjerao si me da izgubim pola sata.

H2h 9-8 za mene regularna, 2-1 za tebe playoff ako računamo i 3rd place game, što jeste relevantno. S tim da u zadnjih 8 duela imam 7-1, znači redovna mušterija :wave:

I što je još slađe, jučerašnjom laganom pobjedom te izbacih iz playoffa i vidimo se dogodine :wave:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.