Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

relativizam
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la relativizam » 23 nov 2025, 23:35

Samo Bosnje skinuse svoje

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 24 nov 2025, 10:08

Kakva se frka digla radi one sto su je s kerom izbacili iz tramvaja jbt... tacno treba legalizovat ljubimce u tramvajima pa da stocari krave i ovce vode na Bentbasu tramvajem do Bascarsije ko u sevdalinki. Tad bi smetalo finoj gradskoj raji, al kerove daj, "cisci su od ljudi".
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 24 nov 2025, 12:05

E sta kae nemojte parkirati blizu drveca hahaha
I found freedom. Losing all hope was freedom.

“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”

gringoBasJa
Kontakt:

Post Postao/la gringoBasJa » 24 nov 2025, 13:10

LegendKiller je napisao/la:
22 nov 2025, 23:50
Kakav je ovo Putinoljubac i Rusofil došao na ovu temu, zar je moguće nešto ovako. Lik fakat hvali rusku ekonomiju. Uvijek su me fascinirali ovi likovi koji pljuju po zapadu i kapitalizmu, hvale istočne despotije a pri time koriste sve moguće zapadno-kapitalističke izume poput računara, struje, mobitela, automobila i slično. Crkli bi i arapi i rusi od svoje nafte da zapadna pamet nije izmislila motor.

Kada smo kod ekonomije i života u Rusiji, navesti ću par podataka
- Prosječna mjesečna plata u Rusiji u junu 2025. iznosila je oko 76.604 rublje (otprilike 730 eura) - dakle manje nego u Federaciji
- Cijena litra benzina 0,82 dolara (dakle nije nešto mnogo jeftinije nego kod nas, a u SAD je cijena litra 0,90 dolara)
- Litar mlijeka je 1,4 eura
- Hljeb od 250 gr. je 0.9 eura

Dakle, niti im je plata nešto puno veća niti su im cijene mnogo jeftinije. Baš divno mjesto za živjeti.
Ja koliko znam sloboda govora barem jos u teoriji postoji u ovoj zapadnoj koniji...
Izvini Ivane krstitelju nisam te prepoznao, vidim dajes neka imena na osnovu iznosenja nekih cinjenca-stavova, kolika ti je cijena po po krstenju(promjeni imena)??? Imal hljeba u tom poslu? Da se i ja malo bavim tim esnafom!!!
Recimo ti si,napoloneofil, hitlerofil, nacistofil, germanofil, fašisitofil, britanofil, amerkianofil, koloniofil, robofil, genocidofil, logorofil, krstašofil itd
--------------------
Da samo spomenem o nekom standardu da su to sto iznosis CNN, BBC, Blomberg itd Informacije a ja imam od ljudi koji zive i rade u Rusiji! Prijatno!
Ne mijesaj kupovnu moc sa nekim divljim zapadnjackim statistikama koje nemaju veze sa stvarnoscu...
Kupovna moc je jedini pokazatelj sve ostalo kaci macku o rep...
Ne zaboravi da je Rublja vezana netom prije 2022 god za zlato (zlatni standard) i tu nema nastampavanja para... Za sta su vezani Euro i Dolar??? Vezani su za generisanje duga, samo novo zaduzenje moze moze pokriti nastampane pare(brojeve na monitoru)...
Kad smo vec kod toga koliko je Rusija slaba(cipovi iz ves masine, lopate na frontu itd), 50 zemalja otvoreno ratuje protiv Rusije i??? I sta bi??? Pa bi to da je sve u tih 50 zemalja poskupilo 3 puta(tzv inflacija a u biti izdvajanje za rat protiv Rusije) i na kraju trci i moli Ruse sa nekim mirovnim planovima da stanu jer NATO-zapad ne moze vise, pucaju po savovima, zaduzenja su tolika da nije pitanje hocel nego kada ce kompletan zapad jednostvano pasti u anarhiju(autoimuna bolest)...
Pitanje zasto je to tako: Zato jer Rusija, Kina itd imaju relanu proizvodnu industriju(proizvode) dok zapad ima brojeve na racunaru koji predstavljaju neku vrijednost, neke imaginarne cifre... Kada se ta svijeta sudare pobijednik je u naprijed poznat! Bolja je i lopata u ruci nego milion na zaslonu racunara... :kafa:

Pa pogledaj sam od 10 stvari u kuci 9 je made in China... O cemi mi uopste pricamo???
Rusija obezbjedje energente, Kina proizvodi stvari, jednostvano kao 2+2... Njima nema krize narednih 100 god dok mi kolnija zapada nosima gace na stapu i prezivljavamo istok se razvio u silu i zivi zivot...

Zasto ovo pisem pisem jer mi je dosta kolonijalizma, muka mi je od cinjenice da nam u ustavnom sudu sjede sudije iz stranih zemalja, Njemci i bilesi Albanci, da nam unuk naciste upravlja drzavom(Viski Predstavnik)... Muka mi je od toga da nam djeca koju sa svojih grba skolujemo postaju roblje u zapadnim zemljama sa bilansom racuna na karaju mjeseca 0. Muka mi je od cinjenice da nam sve vrijedno uzimaju zapadni kolnijalisti a strane sudije u ustavnom sudu to sve verifikuju a da mi nemamo mehanizma da ista poduzmemo jer upravo ta institucija stiti drzavnu imovinu a ona je u rukama nacista! :sick:
Muka mi je da nam odsijecaju dotok jeftinih energenta iz Rusije a namecu nam dotoke energije koja nije odrziva(LNG) a ni izdrziva! Muka mi je od toga da svoje domace bogatstvo placamao ka da dolazi sa Marsa... :sick:
Jednostavno mi je muka od propagande i lazi sa zapada pod plastom neke demokracije a u stvari kolonijalizma najtezeg oblika gdje tvoje vlastito nije vise tvoje nego njihovo... Placamo poreze na imovinu??? Kome? Jel to moja kuca vise nije moja??? Za sta placam?? Placam CO2 taxe kome i cemu to sluzi???(Jedan vulkan u samo jednoj erupciji izbaci gasova vise nego citavo covjecanstvo za xy godina).
Placamo neke obnovljive izvore energije na racunu za struju, kome i za sta?? Za neke panele i vjetrenjace koje ne proizvode nista osim troskova meni i tebi...
Placamo cijenu vode ko da smo u srcu Sahare, kome i za sta???
Placamo medicinu najskuplje na svijetu a na magnet se ceka godinu dana, kome placamo i za sta????

I onda ti dodje neki legendkiler@ i nadije ti ime nekog i necega ko da je Sasa Matic pa ne vidi nista :puke:

Vezano za izume, Tesla je inace Britanac a ne nase gore list! :salut:

Rusija niti nas je kad napala, niti nas kolnizovala niti nas je kad dirnula ako nam nije pomogla nije ni odmogla i nemamo mi pravo njih dovoditi u kontext ni sa jednom nasom mukom...

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 24 nov 2025, 13:21

Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 24 nov 2025, 13:37

I found freedom. Losing all hope was freedom.

“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 24 nov 2025, 13:54

Arvid je napisao/la:
24 nov 2025, 13:37
:mrgreen: :mrgreen:

Negdje sam neku noć naletio, neki novinar govori ovo je kanton koji je ograisao :)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 24 nov 2025, 14:00

kraljttbvb je napisao/la:
24 nov 2025, 13:54
Arvid je napisao/la:

Negdje sam neku noć naletio, neki novinar govori ovo je kanton koji je ograisao :)
nagazili na PDA i SDA poslije akšama
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 24 nov 2025, 14:18

slika

Prikaz ruske ovisnosti i zapadnim tehnologijama, prije agresije na Ukrajinu.

Dalje, SAD je veći proizvođač nafte i plina od Rusije. Istina i mnogo su veći potrošač.

Ruska autoindstrija je zakržljala.

Uostalom, teško ćete danas naći bilo kakav kvalitetan ruski proizvod široke potrošnje. Kaskaju cak u vojnom segmentu.

Onda, Kina ih guli glede jeftinijeg otkupa energenata itd.

Ukratko, baruština iz prošlijeh vremena.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 24 nov 2025, 14:30, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 24 nov 2025, 14:27

kraljttbvb je napisao/la:
24 nov 2025, 13:54
Arvid je napisao/la:

Ali cuj "novinari" Crne hronike

To je zapravo sala ovdje
Don't believe the hype.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 24 nov 2025, 15:41

Hamdija i Izudin dobili su donaciju od 10.000 KM od porodice iz dijaspore. Sve su objavili javno, a novac im je uručen kako bi imali sigurnu zimu i ne bi morali ništa raditi
Joj zivote, kakvi debili zive medju nama :facepalm:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.