Vorovus je napisao/la: ↑24 nov 2025, 13:23
HercegovinaCali je napisao/la: ↑23 nov 2025, 19:11
Nisam upoznat s pravilima ali kakva je situacija kod gola, u trenutku kada je Juričić udario loptu Grahovac je bio duboko u 16m te iz odbijanca prvi stigao do lopte i zabio.
Je li se poništava gol jer je igrač koji je zabio iz odbijanca prešao liniju 16m ili?
Grahovac nije ni bio u 16m u trenutku udarca, a pogotovo ne duboko.
Ovisno koji se frame uzme,uzeo si frame na kojem Juričić još uvijek nije udario loptu kao što sam ja uzeo frame nakon udarca.
Istina je negdje između ova dva framea, po meni je bio unutar 16m ili je bar gazio liniju.
Ne kažem da je moje mišljenje ispravno ali me zanima kakva je procedura ako zabije igrač koji je ušao u 16m prije udarca. Je li se poništava ili gol ostaje. Utječe li na odluku to što su dvojica igrača Širokog također ušla prijevremeno. Da je igrač Širokog izbio loptu,penal bi se trebao ponavljati. Ili se na kraju pušta kako se dogodilo jer su i jedni i drugi ušli prijevremeno.
Naprimjer za vikend se na utakmici španjolske LaLige u VARu provjeravalo to što je igrač nakon promašenog penala prvi došao do lopte i izbio je u korner a ušao je u 16m prijevremeno. Penal nije ponovljen jer je nad igračem koji je izbio loptu i ušao prijevremeno u 16m napravljen faul koji je utjecao da uđe prijevremeno.