Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

TripleThreat
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Post Postao/la TripleThreat » 25 nov 2025, 23:24

Ne možeš pričati priču o samopoštovanju i onda insistirati na zvanju momka koji je lagao i izigravao reprezentaciju godinama i još istovremeno radio iza leđa sa savezom druge reprezentacije u nadi da zaigra za dres druge države. Ako ćemo biti principijelni i poštovati sami sebe, ne zvati ni jednog, ni drugog (što i jeste lično moj stav). Ako ćemo gaziti principe, zovi onda i jednog i drugog. I drago mi je što je Dario takav pristup prihvatio, ukazujući na voljnost da se i Nihad možda integriše, jer je činjenica da i on i Kondić podižu plafon ove reprezentacije.
"Your favorite player's favorite player" - MB

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 25 nov 2025, 23:37

Što se mene tiče ako će zvati Kondića neka zove i Đedovića, najispravnije bi bilo da obojica ne zaigraju za reprezentacija nikad više ali ako će se pozvati jedan neka se pozove i drugi ako žele igrati za reprezentaciju. Svakako se slażem da čim Subašić/Teletović izrastu u iole solidne igrače da ih ubacimo na mjesto Koste.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 25 nov 2025, 23:39

CAZIN je napisao/la:
25 nov 2025, 23:37
najispravnije bi bilo da obojica ne zaigraju za reprezentacija nikad više ali ako će se pozvati jedan neka se pozove i drugi ako žele igrati za reprezentaciju.
Suština :thumbup:

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 25 nov 2025, 23:42

CAZIN je napisao/la:
Što se mene tiče ako će zvati Kondića neka zove i Đedovića, najispravnije bi bilo da obojica ne zaigraju za reprezentacija nikad više ali ako će se pozvati jedan neka se pozove i drugi ako žele igrati za reprezentaciju. Svakako se slażem da čim Subašić/Teletović izrastu u iole solidne igrače da ih ubacimo na mjesto Koste.
Valjda je logicnije da se ubace na mjesto Arslanagica i Campare? :mrgreen:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 26 nov 2025, 00:23

19vendetta87 je napisao/la:
25 nov 2025, 23:42
CAZIN je napisao/la:
Ma nemamo mi nekog da obećava u budućnosti da bude kvalitetan plej (tipa Drobnjak ili Petar Popović) da upadne u rotaciju pa se već 2-3 ciklusa popunjavamo na toj poziciji sa Atićem, Gegićem i Musom. I Imran i Benjo su mi nekako više za neko nisko krilo ili neku visoku dvojku ali sigurno ako se budu razvijali kako treba da mogu popuniti kao ovi iznad spomenuti na poziciji pleya.

Sjetih se na kraju Omerovića koji igra za kadetsku ekipu Mege i mogao bi biti ozbiljan pley ali se priča da će igrati za Srbiju. Da li Bosnićev mali igra na poziciji na playa. Naravno tu je i Afan Trnka ali nema neke brojke na koledžu.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 26 nov 2025, 01:35

Nikad necu shvatit ubacivanje Arslanagica u repku.Gledao sam ga vise puta uzivo, dok je igrao bih ligu i niko me ne moze uvjerit da je lik i top 50 nas igrac.On u nasoj ligi nikad nije bio top 10 igrac lige nijednu sezonu ni u kaknju ni kasnije orlovik ni ono malo sto je igrao za bosnu i slaviju a sve sam ispratio
Anes Podojak je bezveze al je pojam igracine za njega

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 26 nov 2025, 02:40

CAZIN je napisao/la:
26 nov 2025, 00:23
CAZIN je napisao/la:
Ma nemamo mi nekog da obećava u budućnosti da bude kvalitetan plej (tipa Drobnjak ili Petar Popović) da upadne u rotaciju pa se već 2-3 ciklusa popunjavamo na toj poziciji sa Atićem, Gegićem i Musom. I Imran i Benjo su mi nekako više za neko nisko krilo ili neku visoku dvojku ali sigurno ako se budu razvijali kako treba da mogu popuniti kao ovi iznad spomenuti na poziciji pleya.

Sjetih se na kraju Omerovića koji igra za kadetsku ekipu Mege i mogao bi biti ozbiljan pley ali se priča da će igrati za Srbiju. Da li Bosnićev mali igra na poziciji na playa. Naravno tu je i Afan Trnka ali nema neke brojke na koledžu.
Malo si pobrkao neke pozicije. :mrgreen:

Teletovic je SG/PG; primarno 2, ali moze pomoci i na 1. Zbog potencijala da postane odlican suter, ne bi ga trebalo previse trositi na prevodjenje lopte i slicne stvari. I u Megi igra klasicnu dvojku.
Subasic je SF/SG; primarno 3, ali zbog dobrog ball handlinga bez problema moze i na 2.
Omerovic je SG/PG; ima dobro vodjenje lopte, ali je dosad navikao da su mu 3 prve opcije u glavi da zabije kos, a tek 4. da uputi kvalitetan pas, tako da tesko od njega pravog playmakera. Ja u njemu vidim novog Musu (mada konstitucijom nisu ni slicni, niti mislim da ce postati toliko dobar), koji ce tek u seniorskoj kosarci poceti da razigrava. U Megi zna odigrati i na 1, ali cim udje startni play Stepanovic - on se pomjeri na 2. Zasad uopste nije starter u njihovim kadetima, sto i ne cudi previse jer je mladji od skoro svih. I btw, za njega ne pise da ima drzavljanstvo Srbije, sto nije slucaj za ostalu djecu srpske nacionalnosti koja poticu iz nase zemlje.
Bosnic je PG/SG; mozda i najblizi od svih njih da bude razigravac. Na onom turniru sto je igrao u Spaniji za Gran Canariju je bio dvojka, iako je ponekad znao prevesti loptu i organizovati napad. On je sad s 14 godina negdje oko 190 cm i pretpostavljam da ce izaci na 195+. Ono sto sam malo vidio u Megi, on im pocinje kao playmaker, ali mi se nije dalo gledati te utakmice da na vecem uzorku skontam gdje ga forsiraju.

Jedino je Trnka klasicni play i on nema druge pozicije koju moze pokriti, ali je i manji talenat od svih njih. :mrgreen: Te brojke s koledza cesto ne znace nista. Bas nedavno sam gledao neke njegove highlightse, zabijao je i from downtown. :D Tesko je procijeniti hoce li on napraviti nesto od kosarke jer je nedostupan za pogledati vec neko vrijeme, ali me ne bi iznenadilo ni ako nakon koledza ostane u Americi i skroz batali kosarku (kao Alem Huseinovic).

Btw, kad smo vec kod Teletovic yr-a:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 26 nov 2025, 06:38

lumani je napisao/la:
25 nov 2025, 22:52
bhsport je napisao/la:
25 nov 2025, 20:44
lumani je napisao/la:
25 nov 2025, 14:38
Gdje je Nihad na spisku :kafa:zasto nema Atica :kafa:
Gledaj pacenika sto likuje.
Futo jedna, navijač Aziza a ne reprezentacije.
Trepču pratite.
kako je bilo na Kipru :mrgreen: opet te nije bilo ,a koji ce Racku Pingvini na suncu :wave:Papak meni kazes navijac Aziza ,lik koji je se radovao svakom porazu Repke zbog Aaziza :crazy: Pasha moj solidni> kakav si ti Pingvin.
Čuj šabana, pametuje iz Njemačke. Lazes da sam se radovao porazima, ja pratim ovu reprezentaciju od 93 i nikad nisam navijao protiv nje za razliku od tebe koji likujes sto se ne odazivaju igraci.
Pogodilo te navijač Aziza jel de?
Neka je. Futo jedna.

Sto se Arslanagića i EP tiče, dovoljno je vidjeti gdje je zavrsio i to je odgovor na pitanje zasto je isao.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 26 nov 2025, 07:05

Arslanagić se našao i na Darijevom užem spisku i to će po indicijama biti rezervni play u ovom prozoru s obzirom da se Sani nije odazvao.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 nov 2025, 07:47

bhsport je napisao/la:
26 nov 2025, 06:38
lumani je napisao/la:
bhsport je napisao/la:
25 nov 2025, 20:44

Gledaj pacenika sto likuje.
Futo jedna, navijač Aziza a ne reprezentacije.
Trepču pratite.
kako je bilo na Kipru :mrgreen: opet te nije bilo ,a koji ce Racku Pingvini na suncu :wave:Papak meni kazes navijac Aziza ,lik koji je se radovao svakom porazu Repke zbog Aaziza :crazy: Pasha moj solidni> kakav si ti Pingvin.
Čuj šabana, pametuje iz Njemačke. Lazes da sam se radovao porazima, ja pratim ovu reprezentaciju od 93 i nikad nisam navijao protiv nje za razliku od tebe koji likujes sto se ne odazivaju igraci.
Neka je. Futo jedna.

Sto se Arslanagića i EP tiče, dovoljno je vidjeti gdje je zavrsio i to je odgovor na pitanje zasto je isao.
Kada odeš na 4 EB kao navijač> 🐧 imas na pravo na rijec :kafa:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 26 nov 2025, 08:21

lumani je napisao/la:
26 nov 2025, 07:47
bhsport je napisao/la:
lumani je napisao/la:

Neka je. Futo jedna.

Eto tebe cu pitati baš. Lazove!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 26 nov 2025, 09:07

Najslabiji sastav unazad 5 godina sigurno.

Sto se tice kapitenske trake, ne mogu se oteti dojmu da su vise zasluzili Vrabac ili Alibegovic prije pobjegulje. Ali eto...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 26 nov 2025, 09:52

Ovaj sastav nebi dobio Kk Bosnu ni Igokeu a kamo li Tursku i Srbiju. Sretno momcima al ovo će biti patnja i njima igrati i nama gledati.

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 nov 2025, 09:58

lumani je napisao/la:
bhsport je napisao/la:
lumani je napisao/la:

Neka je. Futo jedna.

da mi koji smo bili na 1 ili 2 EB kao navijači ili neki koji nisu nikako, da ušute?

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 26 nov 2025, 10:07

lumani je napisao/la:
bhsport je napisao/la:
lumani je napisao/la:

Neka je. Futo jedna.

Jesi isao o trosku saveza? :kafa:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 26 nov 2025, 10:27

E jbg Damire hahahah
Nemojte lumania dirati, čovjeku je malo možda teško jer nećemo ići na Sp da ode i on o trošku saveza.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 26 nov 2025, 10:34

Ghuraba je napisao/la:
26 nov 2025, 02:40
CAZIN je napisao/la:
26 nov 2025, 00:23

Malo si pobrkao neke pozicije. :mrgreen:

Teletovic je SG/PG; primarno 2, ali moze pomoci i na 1. Zbog potencijala da postane odlican suter, ne bi ga trebalo previse trositi na prevodjenje lopte i slicne stvari. I u Megi igra klasicnu dvojku.
Subasic je SF/SG; primarno 3, ali zbog dobrog ball handlinga bez problema moze i na 2.
Omerovic je SG/PG; ima dobro vodjenje lopte, ali je dosad navikao da su mu 3 prve opcije u glavi da zabije kos, a tek 4. da uputi kvalitetan pas, tako da tesko od njega pravog playmakera. Ja u njemu vidim novog Musu (mada konstitucijom nisu ni slicni, niti mislim da ce postati toliko dobar), koji ce tek u seniorskoj kosarci poceti da razigrava. U Megi zna odigrati i na 1, ali cim udje startni play Stepanovic - on se pomjeri na 2. Zasad uopste nije starter u njihovim kadetima, sto i ne cudi previse jer je mladji od skoro svih. I btw, za njega ne pise da ima drzavljanstvo Srbije, sto nije slucaj za ostalu djecu srpske nacionalnosti koja poticu iz nase zemlje.
Bosnic je PG/SG; mozda i najblizi od svih njih da bude razigravac. Na onom turniru sto je igrao u Spaniji za Gran Canariju je bio dvojka, iako je ponekad znao prevesti loptu i organizovati napad. On je sad s 14 godina negdje oko 190 cm i pretpostavljam da ce izaci na 195+. Ono sto sam malo vidio u Megi, on im pocinje kao playmaker, ali mi se nije dalo gledati te utakmice da na vecem uzorku skontam gdje ga forsiraju.

Jedino je Trnka klasicni play i on nema druge pozicije koju moze pokriti, ali je i manji talenat od svih njih. :mrgreen: Te brojke s koledza cesto ne znace nista. Bas nedavno sam gledao neke njegove highlightse, zabijao je i from downtown. :D Tesko je procijeniti hoce li on napraviti nesto od kosarke jer je nedostupan za pogledati vec neko vrijeme, ali me ne bi iznenadilo ni ako nakon koledza ostane u Americi i skroz batali kosarku (kao Alem Huseinovic).

Btw, kad smo vec kod Teletovic yr-a:
Za Subašića i Teletovića sam pričao za ono što sam gledao na ovogodišnjim EB B divizije.

Čini mi se da sam pobrkao bio dosta više :mrgreen:

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 26 nov 2025, 10:41

Odličan sastav
Naprimjer duvnjak i hrelja imaju zajedno 2poena sa svoje prošle utakmice

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 26 nov 2025, 11:04

Ovaj sastav, može Turcima dati priliku da igraju trening utakmicu, nadati se nekom normalnom porazu, sve ostalo je u domenu naučne fantastike.
Realno je da se borimo sa Švicarcima za treće mijesto.

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 26 nov 2025, 11:08

Sto su otpali Gutic i Campara?

Zasto onog Pjanica sa priprema za EP nema nigdje na vidiku?

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.