FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Kako ocjenjujete Kompanyja

1) odličan
15
65%
2) prosječan
6
26%
3) loš
2
9%

Ukupno glasova: 23

sljivo
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la sljivo » 26 nov 2025, 23:48

Nojer ce da pati od sindroma "imam preko 40 kuka", ko i Bufon birvaktile, znaci vanzemaljska partija u jednoj (odmah goat i slicno) i onda tri tekme sa tri sizofrena i dementna kiksa. Jos ako pokazes odbrani da nisi pouzdan onda su i oni gori. Lp se ne osvaja tako, niti ce.

Ne krivim ja Nojera, vec ko mu je dozvolio, ne samo to vec su totalno zapostavili i bilo kakav B plan i ideju za dalje.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 26 nov 2025, 23:57

Bundesliga je napisao/la:
26 nov 2025, 23:10
Popravit ćeš malo sutra. Ide sad trpanje sirotinje, pa nekakvo lažno uvjeravanje da su jaki, sve do nokaut faze i novog laganog ispadanja. Dosadila jedna te ista skripta.
E tu je problem Bundeslige. Bundesliga je pa rekao bih da mozda nikad nije bila slabija liga nego danas.

50+1 podhitno ukinuti jer ovo nema smisla!

Tesko je ocekivati u OVAKO SLABOJ ligi da imas konkurenciju koja ce te nositi pa da imaš ŠIRU klupu jer ovo je zaista pretanko.

Neuer, Stanisic, Upamecano (kazem, ne produzuj ugovor prije kraja sezone da vidimo kvalitetu ili nekvalitetu), Stanisic, Laimer, Kimmich, Pavlovic. Znaci vise od pola ekipe u banani i lose odigrano.

E sad tu dolazimo do pretankog kadra jer se misli da je ovo dovoljno jako za 3 iscrpljujuca natjecanja.

Kane se isto gura da igra svaku tekmu i onda u ovim jakim tekmama jedva hoda po terenu i slab poprilicno.

Ljudi, ljutite se na mene koliko hocete ali igrac od 100 milijuna eura mora drasticno bolje u ovako velikim utakmicama. Spor je ko puz ali zasto onda igra veznog igraca umjesto naprijed?

I onda kad ispucamo loptu naprijed prilikom presinga protivnika, nemamo naprijed Kanea koji ce to primiti, spustiti i predati suigracima ko onomad Lewandowski ili Mandzukic (ne usporedujem Maria sa Kaneom u kompletnom smislu nego samo u ovom segmentu odnosno igri leđima prema golu protivnika).

Takoder, sve mogu razumjeti ali nikako ne mogu razumjeti Neuera kod kornera gdje frajer stoji ZACEMENTIRAN NA LINIJI i onda pliva ko riba na suhom.

Nisam bio golman ali neka logika mi govori pa stani dva metra van linije i sa svojih 1.92m boksaj te lopte u pm. A ne ovako uvijek OPASNO I PANIKA.

Uglavnom, nedostatak svjezine i individualni kiksevi su odlucili tekmu ali opet Arsenal fantastican.

Arsenal svakako POTPUNO zasluzeno pobijedio i cestitke na pobjedi! Odlicna igra i imao sam osjecaj da su brzi i jaci svagdje na terenu.

EDIT.
Poraz u pravo vrijeme, da se resetiraju i ponovno promisle o nekim odlukama koje predstoje upravi.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 27 nov 2025, 00:01

effe_sa je napisao/la:
26 nov 2025, 23:42
Ovde se bespotrebno neko vrijeme ide iz krajnosti u krajnost. Prosto je dosadna ta neka negativnost, kao da se LP nije 30 godina osvojila itd. Neka frustriranost kod pojedinih je poseban fenomen. Više sam puta znao spomenuti, a to najbolje oslikava nekakvo prisjećanje na izgubljena finala u LP, iako su zadnja 2 finala koja smo igrali dobijeni. Samo se tu postavi pitanje otkud ljudima prevladava negativan pogled. To ovako kad se gleda ispadne i smiješno, nekad dosadno i poseban je oblik patetike.
Treba realno pogledati stvari: U LP dosta dominatno do večeras i dobijena 2 jaka protivnika Chelsea i PSG.
Večeras Arsenal zasluženo pobijedio, ali naša ekipa nepovezana i spora naprijed i sa greßkama pozada. Dvije napravio Neuer. Ne treba zaboraviti da je Neuer protiv PSG-a odlično branio. Ali morao bi on kod nekih stvari povući ručnu.
Kako se može jednostavno i sjajno odigrati pokazala je akcija kod izjednačujućeg gola. Ali toga je jednostavno bilo premalo večeras. U K.O. fazi bi ja protiv njih opet bio jako optimističan.
I glavna slabost nam je branjenje kornera i prekida i na tome treba poraditi.
Navijači ne bi bili navijači da ne idu iz krajnosti u krajnost :D

Čeka se kiks da bi se omalovažilo sve ono do sada odigrano i da bi se gledalo u magičnu kuglu budućnosti knock out faze LP. LP nije Bundesliga da je Bayern apsolutni favorit za osvajanje, Bayern čak pred početak sezone gledajući roster, dubinu, kvalitetu i ostale parametre nije bio u top 3 možda i 5 favorita ovog takmičenja. Ali je igrom, sistemom pokazao da se može nadati najvećem dometu i to bez startnog lijevog beka i ofanzivnog veznog koje bi svaka ekipa na svijetu željela imati u svom timu.

Poraz je normalan, Arsenal je brutalno taktički i fizički spremna ekipa te imaju predubok roster, sa klupe toliko opcija, za razliku od nas koji pored onog dvojca jel' nema još jednog (Diaz) odmah se osjeti i nedostatak svježine itd.

Večeras je falilo pored koncentracije dvojice koji su napravili individualne greške kod golova igrač tipa Musiala, koji je u stanju se riješiti pressinga igrača kao i Diaz koji može to uraditi. Ne treba zaboravit da je i Kimmich rovit kao i Gnabry. Sve u svemu imamo se čemu nadati i možemo gledati uspravne glave na nastavak kada se ekipa kompletira.

Kimmich je i pored rovitosti odigrao brutalno, pogotovo dijagonala iza leđa odbrane prema Gnabryu je bila poezija. Pavlović isto korektan u svojoj ulozi, dovoljno je rečeno da je dvojac napravio kardinalne greške.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 27 nov 2025, 00:32

Ja mislim da je Kane u sredini Kompova ideja da se tu ostvari višak igrača, uzme posjed i spriječi otvaranje protivnika iz faze obrane i tjera ga se na ispucavanja koja bi trebali pokupiti vaši stoperi.
A zašto neki igrači moraju igrati stalno i baš u svakoj utakmici (Kane, Olise, Laimer) mi je misterij i to bi vas u konačnici moglo skupo koštati.

robben
Kontakt:

Post Postao/la robben » 27 nov 2025, 07:49

Poraz koji ne boli mnogo, ali ipak pokazuje mnoge nedostatke u igri Bayerna iako se čini da ih nemaju trenutno. Bundesliga je takva kakva jest i mi ćemo izdominirati sigurno. Liga prvaka je ipak nivo za sebe i tu se treba dokazivati. sezona se lomi u martu, aprilu a mi smo tada najslabiji meni se čini. Sinoćnja tekma je pokazala mnogo toga. Stanišić ne može igrati beka prespor je posebno za igrače iz EPL, Upamecano može bundesligu samo igrati jer pokazuje da mu se gaće tresu u bitnim utakmicama. Podhitno tražiti zamjenu za Nojera jer je izašao iz ovkira ozbiljnog fudbala. Fali nam kretivac, čovjek koji zna podvaliti loptu Pavlović to ne može a posebno Gorecka. Vidjet ćemo šta će biti na nama je da navijamo.
joj hamo vidi mu glave

amerinchi
Kontakt:

Post Postao/la amerinchi » 27 nov 2025, 08:42

Bitno je da Neuer dobije opet ugovor a zadnje 2-3 sezone jedna dobra utakmica i 5 losih svaka njemu cast najbolji ikad ali 40 godina ti je skloni se...da se na vrijeme povukao do sada bi imali dobrog mladog golmana
Sve u svemu nije prvi put da kompany bude popisan on nije za Bayerna i to svi znaju

Allosio
Kontakt:

Post Postao/la Allosio » 27 nov 2025, 10:23

Poraz koji je pokazao neke slabe tacke i mozda dobro dosao da se skine to breme kako smo nepobjedivi u dosadasnjem djelu sezone.
Procitah izjavu Kimicha i defenitivno se slazem sa njim.
Klasicna takticka utakmica gdje su neke nijanse odlucile utakmicu. Prekidi, duge lopte, individualne greske.
Ako pogledamo sastave ekipa prije 2 sezone vidimo da je Arsenal sinoc bio jaci za Merina, Zubimendia, dva bolja beka nego li je to bio slucaj onda. Sa druge strane mi smo tad igrali u odbrani sa De Ligtom, Dierom, Kimich kao desni bek a Davies kao lijevi bek, u vezi Goretzka i Laimer, krila su nam bila puno slabija. Ali smo tad odigrali puno bolje takticki nego li sinoc. (2:2 prva tekma, kuci pobjeda 1:0).
Na zalost sinoc je do izrazaja doslo to sto je Laimer igrao na lijevom beku i odigrao najlosiju utakmicu sezone, gdje nikoga nije mogao pretrcati, napraviti prazan prostor za Gnabrya, kreirati nesto kada se spusti u sredinu. Upamecano upao u crnu rupu, a to je uvijek pogubno. Neuer koji je bio na prekidima i dugim loptama uzasan, kao da je tek izasao iz juniora pa ne zna kako da izadje na dugu loptu, a sa druge strane 2x nas spasava iz nemoguce situacije, onda ono istrcavanje uz pogresnu procjenu.
Ovakve utakmice sa igracima koji igraju na svojim prirodnim pozicijama Bayern dobija, bez obzira sto nam je forma u padu zadnjih mjesec dana, ali nekako sam ubjedjen da bi ovo dobili u punom sastavu i odigrali bi puno bolje.
Sinoc se pokazalo sta znaci zatvaranje naseg najboljeg igraca, tj. Kanea. Igraci Arsenala su ga markirali i preuzimali odlicno, nisu mu davali ni milimetar prostora. Nista mu nije uspjevalo, kada se izvuce da proba nesto odigrati, napraviti prostor Karlu, Gnabryu ili Oliseu jednostavno nije islo. Pored ovih lose branjenih prekida u tom segmentu treba traziti uzrok poraza i kako ubuduce odogovoriti na takvu igru protivnika.
Do kraja sezone nase igrace samo povrede da zaobidju i mislim da ovo mogu izgurati do samog kraja. Dugo je do maja, a u maju se podizu trofeji.

Mia san mia

thomashasler
Kontakt:

Post Postao/la thomashasler » 27 nov 2025, 12:57

Arsenal zasluženo pobjedio. Golovi su primljeni na osnovu induvidulanih grešaka, koje su se desilo pritiskom protivnika.
Nojer zalosno kako je izgledao na prekidima i skakanje ko žaba te plivanje u prazno par puta, a o njegovom izlijetanju za treci pogodak da se ne prica, nebitna utakmica al znao je ovako zadnjih 10 godina mnoge bitne zasrati.
Upamecano za mene nikad nece biti drag igrac jer to je TREMAROŠ I ****, koji ne zna igrati pod pritiskom, trebao je vani čim mu je oprošten čist drugi žuti i automatski napolje. Znalo se jer tako je bilo u prošlosti kad napravi kiks sljedi idući i idući, da nije onako pogriješio za drugi gol, napravio bi penal.
Treći gol je Nojer zaplivo da je ostao na golu sumnjam da bi bio pogodak al...kako je on kriv za treći tako je i Olise jer se probija kroz trojicu i gubi loptu nepotrebnim driblanjem.
Eh sada dolazim do Stanišića hem ne može igrati u prvoj ovakve tekme hem je spor hem ....i jako bitan momenat koji je mogao okrenuti tekmu u našu korist.
Kod rezultata 1:1 najveća greška na utakmici, idemo 3-1 na penalu mu Olise a na drugoj ne znam ko je mozda Gnabry i on šuta a obisi ga. Taj momentum je mogao prelomiti tekmu u nasu korist psihicki potpuno.
I svakako d anam je klupa pretanka sinoc bila.
Jackson mogu i ja onako ono što ono daje trenutno kao i Goretcka.
Arsenal i Real su ispred nas za osvajanje LP

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 27 nov 2025, 14:51

Stefan Effenberg je napisao/la:
26 nov 2025, 23:57
E tu je problem Bundeslige. Bundesliga je pa rekao bih da mozda nikad nije bila slabija liga nego danas.

50+1 podhitno ukinuti jer ovo nema smisla!

Tesko je ocekivati u OVAKO SLABOJ ligi da imas konkurenciju koja ce te nositi pa da imaš ŠIRU klupu jer ovo je zaista pretanko.

Neuer, Stanisic, Upamecano (kazem, ne produzuj ugovor prije kraja sezone da vidimo kvalitetu ili nekvalitetu), Stanisic, Laimer, Kimmich, Pavlovic. Znaci vise od pola ekipe u banani i lose odigrano.

E sad tu dolazimo do pretankog kadra jer se misli da je ovo dovoljno jako za 3 iscrpljujuca natjecanja.

Kane se isto gura da igra svaku tekmu i onda u ovim jakim tekmama jedva hoda po terenu i slab poprilicno.

Ljudi, ljutite se na mene koliko hocete ali igrac od 100 milijuna eura mora drasticno bolje u ovako velikim utakmicama. Spor je ko puz ali zasto onda igra veznog igraca umjesto naprijed?

I onda kad ispucamo loptu naprijed prilikom presinga protivnika, nemamo naprijed Kanea koji ce to primiti, spustiti i predati suigracima ko onomad Lewandowski ili Mandzukic (ne usporedujem Maria sa Kaneom u kompletnom smislu nego samo u ovom segmentu odnosno igri leđima prema golu protivnika).

Takoder, sve mogu razumjeti ali nikako ne mogu razumjeti Neuera kod kornera gdje frajer stoji ZACEMENTIRAN NA LINIJI i onda pliva ko riba na suhom.

Nisam bio golman ali neka logika mi govori pa stani dva metra van linije i sa svojih 1.92m boksaj te lopte u pm. A ne ovako uvijek OPASNO I PANIKA.

Uglavnom, nedostatak svjezine i individualni kiksevi su odlucili tekmu ali opet Arsenal fantastican.

Arsenal svakako POTPUNO zasluzeno pobijedio i cestitke na pobjedi! Odlicna igra i imao sam osjecaj da su brzi i jaci svagdje na terenu.

EDIT.
Poraz u pravo vrijeme, da se resetiraju i ponovno promisle o nekim odlukama koje predstoje upravi.
Liga je preslaba realno, nema nikakve konkurencije. Ali opet kažem, to nije razlog zašto Bayo gubi ovakve utakmice. Ako si jak, jak si. PSG nedavno to pokazao osvajanjem Lige Prvaka, a liga im je nikakva. Onda Bayern 2020, konkurencija nepostojeća, pregazili sve ko plitak potok, uzeli 6 trofeja jer su jednostavno bili jaki.

Ovo danas je čista iluzija, jer znaš da nisu dovoljno jaki i da će izgubiti utakmice kao sinoć. 50+1 je preglupo pravilo i davno je trebalo biti ukinuto, ali Švabe i njihov glupi konzervativni pristup svemu se prenosi i na fudbal. Totalni nedostatak ambicija je zavladao njemačkim nogometom, Dortmund je postao meme od kluba, ostali nisu nikada ni bili nekakva sila. Leipzig krenuo fino, pa se pretvorio u mašinu za pravljenje i prodavanje igrača. Kod Bayerna jedini cilj postao uzimanje lige, i kup ako se potrefi, dobro i jest. Liga Prvaka, totalno neambiciozno. Prošle sezone, finale na domaćem terenu, oni se predali u osmini finala, idu izjave pa probat ćemo, ali teško će biti. Baš onaj luzerski mentalitet.

A vidim i kod navijača zavladao ovaj luzerski mentalitet, ide priča kao da je Bayern preplaćen na osvajanje Lige Prvaka. Nije druže, preplaćen je na zagarantovano ispadanje. Kaže nije 2020-ta bila tako davno, eto to ako nije pokazatelj nedostatka ambicija, ne znam šta je. Bayern sa rosterom kojim raspolaže, timom koji zajedno igra dugi niz godina (okosnica) bi uvijek trebao pucati na osvajanje Lige Prvaka. Eto konkurencija kao nešto bolja, da kako da ne. City i Liverpool u fazi raspadanja. Barcelona overachievala prošle sezone, sad im slijedio neminovni pad. Imaš Real i Arsenal, a i oni su itekako ranjivi. Ovo ostalo smiješno. I tako je godinama, nema tima da je super jak i da možeš reći, eh od njih ako ispadnemo, onda je očekivano.

O Rupamecanu i Neueru je sve rečeno. Neuer je na tim kornerima i prekidima bio neprikosnoven, uvijek izlazio na lopte i hvatao ih. U najgorem slučaju boksovao, ali jednostavno su ga godine stigle. Nije on kriv što brani, kriva je uprava. Kane bi definitivno morao smanjiti ono izlaženje na centar, sve razumijem ima fantastičan pas, otvara prostor krilima, bekovima, ali ohani malo. Zato ga rijetko kad ima u šesnaestercu, i troši se bespotrebno. Ako to smanji, imat će više snage da zabija. A i to je silom prilika, jer nema distribucije, kad vidim napadača onako da konstantno izlazi na centar, to mi samo govori da ovi ostali ne rade svoj posao kako treba, pa je on primoran na to. Kompany je nedavno izjavio kako mu ne želi to braniti, ok ne moraš mu braniti ali neka smanji i neka se fokusira na ono što je najbitnije, a to su šesnaesterac i golovi.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 27 nov 2025, 16:47

Dobar je Kompani ove sezone. Cak predobar i uradio je velike stvari. Sa kratkom klupom, nekim klincima, i preporodio neke otpisane likove, itd.

Pogresio je u postavci utakmice. Prvi put je ove sezone podbacio totalno. Ne smes od ekipe koja nema napadaca da primis 3 gola ni na jednom terenu.

Ovakve utakmice se dobijaju ili prezivljavaju tako sto umrtvis sve. Ubija se tempo, kao Ljupko Petrovic protiv Marseja.
Recimo neki tip poput Alegrija ili Ancelotija, Tuhela :twisted: bi lagano uzeo bar remi.

Mi smo morali da igramo kao drugo poluvreme protiv PSG-a. Kao da imamo prednost i igrača manje, a ne da igramo ili pokusavamo totalni fudbal.

Onaj gol je pokazao kako se moze jedino efikasno igrati protiv Arsenala sa trenutnim igracima koje imamo na raspolaganju. Drugo je da imamo full ekipu pa da se isprsimo.

Takodje, Arteta inace najiritantnija pojava u svetu fudbala poslednjih nekoliko godina pravi 3 izmene, i Kompa miruje, dok Kalafiori i Martineli prave darmar.

Trebalo je nakrcati vezni red i igrati samo sa 1 ili 2 igraca u napadu i cekati svoju sansu. U ovakvim mecevima Konrad Lajmer ne igra beka, nego veznjaka. Stanisic igra beka ako hoces da igras beton nazad itd. Prepusta se lopta protivniku, i igra dupli blok.

Luka Modric je protiv Pepovog Bajerna 2014 imao jedini zadatak na terenu a to je da uduplava Robena sa Koentraom i ovaj nije mogao da mrdne i da u odsudnom trenutku pusti dugu loptu napred da prenosi signal BBC-ju.
Ali dobro, nista strasno, bice bolje. Imamo se cemu radovati i navijati.

Ja svakako planiram od Dilaha da kupim kartu za finale Bajern - Real u Budimpesti 2026 za 4000 eura negde pocetkom maja :cool:

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 27 nov 2025, 17:48

farinelli123 je napisao/la:
27 nov 2025, 16:47
Ja svakako planiram od Dilaha da kupim kartu za finale Bajern - Real u Budimpesti 2026 za 4000 eura negde pocetkom maja :cool:
:lol: :bow:
Dobrodošao nazad ;)

I nemoj biti k'o neki pa se samo raspričati kad zijanimo.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 27 nov 2025, 18:24

Ne može se stalno igrati na granicama svojih mogućnosti, mora doći i neki pad, što je sasvim razumljivo.

Nismo kukali neko vrijeme na tanak roster, sinoć se to primjetilo.
Baš u trenutku kada je par igrača u laganom padu i sa manjkom energije.

Prvo poluvrijeme sasvim okej. Posjed, postavka, pristup tu i tamo. Sudija je previše sjeckao i većinom svirao u njihovu korist. Znalo se za prekide, ali kao što Eberl reče, tu ponekad postaješ nemoćan. Oni su to istrenirali do tančina, naši imaju tu slabost i protiv dosta lošijih ekipa.
Pritom ti Neuer upliva u prazno zbog svoje neodlučnosti.
Schikeria je bila sjajna, samo se oni čuli u prvom poluvremenu. I na kraju su fino ispratili ekipu, mislim da niko nije toliko razočaran bez obzira što su bili jalovi u nastavku utakmice.
Više će ovaj poraz donijeti dobrog nego lošeg. Možda baš u pravo vrijeme, da se ne stvori utisak da su neprikosnoveni i da mogu bez 100 % učinka savladati ili izvući dobar rezultat protiv trenutno ponajbolje ekipe.

Boli činjenica da su 3 individualne greške dovele do golova, pritom je Neuer odbranio 2 zicera.
Isto tako se mora priznati da je Bayern imao 3 jako dobre prilike iz kojih je mogao pasti koji gol.
Staniša je uprskao jednu svojom sebičnosti, mali Karl je mogao bolje opucati pri onom solo prodoru, kao i duga lopta Kimmicha u 16erac kada je Gnabry samo okrsnuo loptu u petercu sam pred golmanom.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 27 nov 2025, 19:25

Uglavnom se slažem sa ljudima koji gledaju na stvari kao i ja, pronaće se oni.
Arsenal je bio bolji, zasluženo pobijedio, i to je ono što se najjednostavnije može reći.
Imali su ipak domaći teren, a trenutno važe za TOP kvalitet u Evropi, a kako i ne bi kad su upumpali velike milione da ne kažem milijarde, posebno zadnjih 5 godina. A evo vam jedan podatak koji ne znam koliko znate, U zadnjih 15 godina Arsenal je TOP 5 potrošača u svijetu fudbala.
Oni su tu sa 2 Manchestera, Parisom i Chelseaom preko milijardu eura minusa, Liverpool na 6.mjestu preko 800mil, a onda su tek kasnije Barca, Real i Bayern koji je na 510mil., a npr. Arsenal 1 250 000mil.
Mi samo možemo biti ponosni kad vidimo sva ova ulaganja.

Kako god, Arsenal me sinoć i iznenadio čvrstinom, presingom i jednom kompaktnošću defanzivno, odavno se mi nismo ovoliko mučili da iznesemo loptu, nismo uspijevali razviti našu igru, sredina terena skroz odsječena, tu prostora ni metar nismo imali. Arsenal strašan u prekidima, dosta lahkih kornera smo im dali, dosta tu i individualnih grešaka na koje su nas oni natjerali jakim presingom. Rekao bih da je jedini Tah bio na skroz visokom nivou, on je popravio i Upamecana, strašno pojačanje je Tah, ekstra kvalitetan stoper, reinkarnacija Boatenga iz najboljih dana, puno podsjeća na tu klasu.
Recimo da je Laimer uradio dobar flaster na Saki, a Rice je pojeo sredinu terena, strašan igrač, ekstra jak i brz pravi onaj old school veznjak, jak neprelazan, pokriva teren, a onda još ima taj udarac, ubačaj, pas, a istrčao je i jednu kontru sam dosta brzo. odavno ovakav kvalitet veznjaka nisma vidio, i šteta što onda ne dođe kod nas, a nešto smo bili u igri za njegov potpis. on je motor ovog Arsenala. vijelo se to odmah na početku u jednom duelu njega i kimmicha kuda ide to, tad je zapravo toliko pritisnuo kimmicha da je bilo kao da ovaj nosi 100kg na leđima.

Nojera apsolutno ne bih krivio ni za šta, prvi gol su ga izgurali, a gdje je ostalih 10 igrača da zatvore Timbera? moguće i prekršaj Timbera, gurnuo je noju u petercu naletio na njega omeo ga, ovako je bilo 3 na nojera i opet niko da zatvori Timbera. Treći gol pokušao, a ja bih tu sa fudbalske strane prije pohvalio Martinelija nego pokudio Nojera, jer je ovaj toliko moćno fudbalski inteligentno i prefinjeno reagovao dopustivši od kuk da sebi dadne for promijenio pravac i skroz iznenadio nojera, ono pravo fudbalski maštovito i genijalno, neočikivan potez. a nojo je branio nekoliko zicera i još bio pod pritiskom cijelu utakmicu kad su mu naši vraćali bezbroj lopti.
evo što se zicera tiče, ono glavom Salibe, i pogotovo ono istrčavanje kontre Declana kad je nogom odbranio siguran gol.

opet kažem Arsenal skroz zasluženo i njihovi golovi su rezultat fizičke spremnosti i boljeg izdanja, osim greške upamecana koji je razočarao ovu utakmicu, opet puca pod presingom.

na kraju pune čestitke Arsenalu, bili bolji i skroz zasluženo pobijedili, čak mi se sviđa i rezultat, tačno toliko su bili bolji, a još ispravnije bi mi bilo 2:0, jerm i onakvom sporom i bezidejnom igrom nismo zaslužili ni taj 1 gol. Čak i kad bi preši i došli blizu 16 izgledalo je isto kao da je cilj čuvati loptu i pumpati pasove nego li napasti na gol, bezidejna utakmica skroz.
Prvo poluvrijeme hajde tu i tamo jednako, ali drugo sigurno Arsenal bolji.

Opet bih pohvalio Karla koji je postigao opet taj efikasan gol, a onda je imao i još nekoliko dobrih poteza, u ovakvoj utakmici izronio, nije poklekao skroz, e onda je to baš ozbiljan i talenat i već igrač formiran, sigurno za sve jako ohrabrujući znak pogotovo sinoćnja najjača utakmica koju može igrati, a on ovako zablista, pa to je nevjerovatno ljudi moji kakvog igrača mađioničara mi imamo, i tek ćemo imati. pa dovoljno mi ovo i ne smijem napisati ni jednu lošu riječ za našu ekipu. takva partija tinejdžera u ovako jakoj utakmici, ma svaka čast za svakog ko se potrudio oko ovog malog.

nama definitivno dosta falio Diaz, takav borac i dribler u ovakvoj utakmici vrijedi kao zlato, onda bi imali i njega da zadržimo loptu i riješimo se presinga, a sa samim Oliseom ipak premalo. još kad se recimo pridruži musiala e onda tu ne postoji ekipa koja će složiti presing kao sinoć, da ne spominjemo Daviesa.
Možemo biti extra zadovoljni ovom sezonom

imali smo unatoč svemu dovoljno prilika, Stanišić, udarac Karla nakon solo prodora čista situacija slab udarac umoran, ono kad je Olise ušao u 16 riješio se Skelija, duga lopta kimmicha za Gnabrija.
Arsenal najopasniji iz prekida, a ključni detalj utakmice greška Upamecana za drugi gol, tada je on dao čistu loptu njima, klasično njegovo i to mu sinoć i nije bilo prvi put, ne znam jesam li bezobrazan ako kažem da je imao 5 takvih situacija, nesmotrenih pokušaja istrčavanja, opasnih pasova, rub crvenog kartona itd. Ako Tah ima 12mil, a on traži više, slobodno neka ide, dosta je produžavanja ugovora ovakvima, ovdje se moraju rezovi praviti, svakako opet tu imamo Ita, Stanišića i Kima kamikazu, Stanišiću svakako više leži stoper, pored Daviesa i Laimera on ne može igrati beka, a šteta da ne igra takav inteligentan igrač. odmah potpisujem njega na stopera umjesto Upamecana, ovom ponuditi 12mil hoš neš. mada kad sve sagledaš ni razlaz ne bi bio tužan kraj. nevejrovatno koliko puca pod jakim presingom. teško reći ko najslabiji, ali upamecano strašno dekoncentrisan, spor, bez momenta i energije. on i sredina terena bi mi bili top pikovi, iako je Kimmich imao onu odličnu predasistenciju, ali čim se on vraća nazad da organizuje i zadržava loptu, okreće se nema od toga ništa, ovo se ponovo javio deja vu prošlih sezona njega kao glavnog organizatora. ni Stanišić nije bio na dobrom nivou, rijetkost da i on odigra ovako slabu utakmicu. Gnabri rovit, Kane isto bez energije, uglavnom dobro su nas odsjekli, ali Upo nije morao onako prodavati lopte, ipak najslabiji sinoć, Tah pokazao školu fudbala njemu.
Zadnja izmjena: Huske, dana/u 27 nov 2025, 22:12, ukupno mijenjano 1 put.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 27 nov 2025, 21:04

i nije neka steta, ali jes me zivciralo kad su rupa i manu pogrijesili kod zadnja dva gola.
comp je dobro rekao, nesta u fazonu, ovo je posluzilo da vidimo dje skripi, dje treba popravljati....na hajr.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 27 nov 2025, 21:16

Uglavnom većina Bavaraca povodom sinoćnje utakmice realna, pohvalio bih također Karla na odličnoj partiji sinoć, Tah je isto odigrao solidnu utakmicu.
Nažalost Stanišić pored pomenutog dvojca u odbrani, naš najslabiji igrač. Možda bi mogra i biti dobra solucija isprobati ga na stoperskoj poziciji.

Slijedi nam za vikend St. Pauli kući, pa DFB Pokal protiv Uniona. Za vikend ne bi trebali imati problema, dok se nadam da ćemo u srijedu parirati agresivnosti Uniona i proći u četvrtinu finala.

Za ulazak među osam u Ligi Prvaka, dovoljne će nam biti pobjede protiv Sportinga i Royala kući. Zadnje kolo gostujemo Eindhovenu. U međuvremenu, nadam se i brzom priključivanju Alphonsa Daviesa ekipi

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 27 nov 2025, 22:34

Izasli misevi i vrane iz rupa u koje su bili satjerani poezijom koju su ispisivali Kompa, Kane, Olise, Laimer, Gnabri i ostali. Previse je tu bilo ljepote i sjaja za njihove urokljive oci. Neka sevap je, neka se malo raduju i oni, ko zna kada ce opet imati priliku. Davno sam rekao da je ovaj systeme CL ludilo, uz povecan broj reprezentativnih utakmica zbog lige nacija i raznih baraza, istrcpljuju igrace do kranjnjih granica. Arsenal je tu realno u prednosti imaju dvadesetak rekao bi istih igraca pa je skoro svejedno koga ces staviti. Ove godine je to najozbiljnija, najkompaktnija ekipa starog kontinenta. Novi igraci Zubimendi, Eze, Gyokeres, Madueke, Calafiri, Hincapie...prave sirinu, a Bogami i klasu. Ustimani su po svim linijama i vjerovatno su trenutno favoriti broj jedan za klempu. Sreca pa smo igral u ovoj, vjerovatno nebitnoj utakmici za plasman tako da imamo prestavu, vjerovatno ce se korigovati pristup u eventualnom buducem susretu. Djelovali su svjezije, jace, odlucnije...

Harry moze doci do izrazaja iz sredine samo ako krila pobjegnu ovaj put nisu imali sansu i onda on postaje beskoristan. Slazem sa da je Stanisa upropastio mozebiti pobjedu jer da smo tada poveli 2:1 bilo bi drugacije. A morali smo, Olise i Kane sami ko duhovi bili.

Gresaka odnosno krivih pasova na svakoj utakmici ima po 10 u prosjeku, igrac kojem je Upina lopta bila upucena imao je drugaciju ideju (da pobjegne cuvaru). Ako centarhalf ima zaduzenje da sto vise pokusava davati okomitih lopti, onda nije cudo da se desi krivi pas. Ja mislim da je Upa generalno losu utakmicu odigrao, doduse nije ni imao opcija puno proturiti lopty kada su svi pokriveni, kao da su nadrogirani bili ovi Zubimenda, Rice, Eze, Merino, Timber. Dakle sto se pasa tice kriv je za gol u istoj mjeri koliko i Olise za treci, jer posle pogresnog pasa Topnici su odigrali jos proboj po lijevo strani ubacaj gdje je Laimer ispustio igraca, vise je tu bilo pogresnih komponenti. Naravno da se svakome losa utakmica moze desiti. Noyer je skinuo dva gola sto bi malo koji golman skinuo, ali ce se vise pomtiti ona dva primljena.

A miseva i vrana ce vazda biti, cijukati ce i graktati, vrebati i cekati strvinu da se okome, ama MAAARSHH od Bayerna, ne mora nikada proci medju 4 najbolje u CL, ja se radujem i uzivam iz nedjelje u nedjelju...a vi par puta godisnje.

Za ovoga sto trazi karte: imacu 150, prodaja dva dane pred utakmicu :)

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 28 nov 2025, 00:11

Realno razvalili nas ljudi u 2. poluvremenu, 1. poluvrijeme i nije bilo toliko lose....

Vincenta necu kritikovati, osim ove utakmice je sve ostalo rutinski odradio u LP, dobio PSG, Chelsea, eto nas jos uvijek u top 3, sve ok. Jos malo pa ide KO faza pa eto mu ponovo prilika da pokaze sta zna, jos uvijek je mlad i neiskusan trener.

Vidjeli smo kako je Tuchel prosle godine ugasio Arsenal a i tada su topnici prema mnogina bili najjaca ekipa na svijetu a onda dodje Bayern i poprska ih sa Laimerom i Goretzkom u veznom redu, pa onda Carlo i Jupp 2017 i 2018 protiv Reala, takticki isto odlicno postavljene utakmice i dvije godine zaredom bi ih izbacili da nije bilo historijskih sudijskih kradja....hocu da kazem iskustvo je iskustvo jbg, Carlu se kasnije smijali, govorili da je gotov trener pa se lik iz Evertona vrati u Real i uze jos 2 klempe....vidjet cemo sve, ima vremena, meni onaj poraz jucer uopste nije tesko pao, opet kazem najvaznije da ne bude teskih povreda kad dodje money time kako bi ameri rekli...

Jos jedna stvar, malo mi smijesno ovo pljuvanje Neuera, covjek je i sinoc ponovo skinuo dva cista zicera, apsolutne WC odbrane, jest kriv za treci go ali brzo se zaboravlja koliko puta nas je spasio svojim "izletima".....

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.