Gjergja je već napravio jednu bitnu promjenu, a ona se tiče kapitenske trake. Vrabac će večeras biti kapiten, dok će Sulejmanović biti zamjenik. Ova informacija je potvrđena i iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.
Kvalifikacije za MundoBasket 2027
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
19vendetta87
- Kontakt:
Hoce li se sad opet uvrijediti i napustiti reprezentaciju?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Sve je moguce19vendetta87 je napisao/la: ↑27 nov 2025, 11:44Hoce li se sad opet uvrijediti i napustiti reprezentaciju?![]()
Steta samo sto Alibegovic nije zamjenik. Zasluzio je, momak se uvijek odazove. Dolazio cak i kad nije rijesena zvjezdica, a znao da nece igrati.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Vrabac selektoru prenio poruku drugih igraca u vezi kapitenske ...
- VensanKasel
- Kontakt:
Halal im sve , samo da neko unakazi smeće sandžačko , šteta što nemamo takvih igrača ...Ghuraba je napisao/la: ↑27 nov 2025, 08:48Gledam kod Srba bilo 17 igraca na pripremama (svi se odazvali), a iz rostera koji je prijavljen za utakmicu su otpali i neki EC igraci. Kod nas bi to bio haos, ne bi se vise nikad ni pomislili odazvati. Jos je kod njih ovo neki B spisak, na kojem su igraci koji nikad u zivotu nece dogurati do finalnog spiska za neko prvenstvo. Kod nas se Campara, Delalic i jos neki cijelu karijeru vrte medju 12-15 igraca, nerijetko dobiju i neke minute i opet se ljute sto nemaju bolji status. Zato kad dodje prozor u kojem bi imali ozbiljnu minutazu, oni se jednostavno ne odazovu. Igras aba2 ligu, kroz tolike godine karijere nisi prerastao taj nivo i neko ti kriv sto ne dobijes 20 minuta. Za to su po meni glavni krivci nasi novinari, koji haman od svakog ko sutira loptu na go/kos u ovoj zemlji naprave zvijezdu.
Sto se tice ove utakmice, pretpostavljam da Duvnjak i Simanic nece igrati, a da ce ostalih 9 igraca biti dio rotacije. Kod nas ce puno toga zavisiti od suta za 3, jer ako sut stane vec od pocetka utakmice - bojim se da ce se Turci brzo odlijepiti. O slobodnim bacanjima ne treba ni pricati, a tu sad dobijamo Sulejmanovica i Marica koji takodjer nisu sjajni u tom segmentu. Problem je sto mi ovdje nemamo ni vanjskog suta, ni igraca koji ce napadati kos, a ni centara koji mogu uraditi nesto na low postu. Sut s distance je na ledjima Castanede, Alibegovica i Sulejmanovica. Tesko je ocekivati da ce Ilic, Hrelja, Vrabac i Penava tu previse doprinijeti, ali nije nemoguce da i oni nesto pogode. Ulaz ce zavisiti ponovo od Castanede + Ilica, Hrelje i Vrabca. Tu smo bas tanki, a pogotovo bi moglo biti problema jer Turci znaju odigrati jaku odbranu na lopti (Hazer i Sipahi). Pod kosem nemamo gotovo nikakvih aduta. Inferiorni smo s centrimetrima - tj. nasi centri su nizi od njihovog centarskog dvojca skoro 10-ak cm, a i Amar je nizi od Osmanija 10-ak (izuzetak je rezervna cetvorka Saybir, koji je slicne visine kao i nasi kosarkasi). Jedini nacin da se tu nesto pokusa uraditi je sirenje reketa, pa da se onda kroz brz protok lopte nadje pukotina za ulaz ili otvoreni igrac na sutu za 3 (tek tad nastaje problem o kojem sam vec pisao: nemamo ni ulaz ni sut). Sulejmanovic i Penava kao petice, bez obzira na cinjenicu da obojica imaju spore nogu, na neku fintu suta mogu napasti licem Sanlija i Yurtsevena, a mogu i zabiti s distance ako im se pruzi prilika. Sto se tice matchupa Amara i Osmanija, tu se nadam da ce ovaj doci mrtav umoran, jer samo Bog dragi zna kako su se on, Hazer i Yilmaz prebacili iz Monaka za Istanbul (ako su se uopste i prebacili dosad).
![]()
Kad je u pitanju odbrana, tu takodjer nije realno ocekivati da cemo biti na nekom posebnom nivou. Castaneda je svakako ne igra, Ilic je prilicno trom, Hrelja je jos nezreo i nejak, centarska linija je u deficitu s centimetrima itd. I na sve to, ovi igraci su prvi put zajedno na okupu. Ja bih tu, bar na pocetku utakmice, skupio reket i testirao Sipahijev i Hazerov sut (poznato je da nisu neki suteri). Oni ce sad biti pod nesto vecim pritiskom jer nema Larkina kao na EB, koji je garantovao da ce bekovi isporuciti nekoliko trojki. Skupljanje reketa zbog cinjenice da smo dosta nizi na petici. Pretpostavljam da ce oni pokusati sa spustanjem lopte na centre, pa zbog toga treba napraviti guzvu u reketu. Vrabac bi trebao igrati flastera (u cemu i jeste specijalac) na Biberovicu i Korkmazu, koji su 2 brutalna sutera i koji se ne ostavljaju sami (Bitim vec nije taj nivo, ali i on moze da pogodi). Mislim da ce ovo po prvi put biti odbrana gdje cemo najmanje preuzimati - sto zbog novog trenera, sto zbog drugacijeg rostera. Na niskom postu Sulejmanovic treba pokusati udaljiti Yurtsevena od kosa - em je visi od njega i rutinski ce ga rijesiti dolje, em ima strasan osjecaj oko obruca.
Sve u svemu, autsajderi smo i sve ispod 20 razlike ce biti prihvatljiv rezultat - uz, naravno, borbu momaka za svaku loptu. Mada, kad igra reprezentacija, ja se nadam cudu i pobjedi - taman da su poslali 12 igraca iz domace lige.Nek barem Biberovica kosarkaski pretuku i bice dovoljno...
Btw, evo malo materijala i za nase novinare: Legendarni Bosa Tanjevic s trojicom turskih reprezentativaca progovorio na bosanskom![]()
![]()
https://www.facebook.com/share/r/1BuJJijznZ/
Da je savez normalan zabranio bi rukovanje sa njim .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Medin Duskaj opet na slikama jbt.,nema mu smrti bez malja 
- VensanKasel
- Kontakt:
Piši Kockar , tako je poznatiji . Uhljeb nad uhljebima .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Kakvu poruku?
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Samo da Sehmus ne stavi nikoga na poster 
Ispravan stav igrača
Ta odluka je potpuno nipodaštavanje igrača reprezentacije- zamisli da neko ko se nije odazvao godinama (bez obzira na razloge) sad je kapiten, iskreno bljak
- Shategabri
- Kontakt:
Ko nas prenosi večeras?
Vidim nema na BHT, a nisam našao ni na programu Arene?!
SK svakako ne prenosi.
SK svakako ne prenosi.
Koševo Zapad
I mene ovo najvise interesuje...19vendetta87 je napisao/la: ↑27 nov 2025, 11:01Selektor je spomenuo da se postoji sansa da se Atic prikljuci ekipi nakon danasnje utakmice, a mozda i Delalic.
Ovo veceras sam vec halalio...
Mislim, halalio sam manje/vise i Nedjelju, ali bilo bi mi interesantnije pratit sta mogu Hrelja, Maric i ostali u bar nekom polupristojnom sastavu (bar sa Aticem i Delalicem), sto ovo veceras sigurno nije, nazalost.
Arenasport 1, a vjerovatno i SK kopijaShategabri je napisao/la: ↑27 nov 2025, 13:49Ko nas prenosi večeras?
SK svakako ne prenosi.
- Shategabri
- Kontakt:
Na SK ni na jednom nema na programu da će biti.kovacic je napisao/la: ↑27 nov 2025, 13:51Arenasport 1, a vjerovatno i SK kopijaShategabri je napisao/la: ↑27 nov 2025, 13:49Ko nas prenosi večeras?
SK svakako ne prenosi.
Hvala ti svakako.
Koševo Zapad
nema na SKkovacic je napisao/la: ↑27 nov 2025, 13:51Arenasport 1, a vjerovatno i SK kopijaShategabri je napisao/la: ↑27 nov 2025, 13:49Ko nas prenosi večeras?
SK svakako ne prenosi.
Logicno.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
To i treba tako da bude i raduje činjenica da selektor nije bio tvrdoglav, nego je shvatio da je pogriješio i promijenio odluku.
Mada sa nama se nikad ne zna, možda sljedeći krug vidimo Kondića kao kapitena
Sastav Turske za večerašnju utakmicu izgleda ovako: Šehmus Hazer, Yigitcan Saybir, Sertač Šanli, Yigit Arslan, Tarik Biberović, Onuralp Bitim, Berk Ugurlu, Furkan Korkmaz, Ercan Osmani, Erkan Yilmaz, Kenan Sipahi i Omer Faruk Yurtseven.
U večerašnjem susretu selektor BiH Dario Gjergja na raspolaganju ima samo 11 igrača: Xaviera Castanedu, Faruka Duvnjaka, Adnana Arslanagića, Tarika Hrelju, Adina Vrabca, Amara Alibegovića, Stefana Simanića, Nikolu Marića, Emira Sulejmanovića, Ajdina Penavu i Vojina Ilića.
Direktan televizijski prijenos osiguran je na kanalima Arene Sport.
Ovaj Tarik Biberović iz Zenice je nekada igrao u našoj U-16, jel da?
U večerašnjem susretu selektor BiH Dario Gjergja na raspolaganju ima samo 11 igrača: Xaviera Castanedu, Faruka Duvnjaka, Adnana Arslanagića, Tarika Hrelju, Adina Vrabca, Amara Alibegovića, Stefana Simanića, Nikolu Marića, Emira Sulejmanovića, Ajdina Penavu i Vojina Ilića.
Jeste, kao i za naše U reprezentacije.Kylian je napisao/la: ↑27 nov 2025, 15:33Sastav Turske za večerašnju utakmicu izgleda ovako: Šehmus Hazer, Yigitcan Saybir, Sertač Šanli, Yigit Arslan, Tarik Biberović, Onuralp Bitim, Berk Ugurlu, Furkan Korkmaz, Ercan Osmani, Erkan Yilmaz, Kenan Sipahi i Omer Faruk Yurtseven.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, bordobijeli, Cwirek, mercurial, TripleThreat, VensanKasel i 71 gost.