Vaya je napisao/la: ↑27 nov 2025, 22:42
CAZIN je napisao/la: ↑27 nov 2025, 22:35
Gledajući sve rezultate ovo će biti dvije zanimljive grupe i ukrstiti će se u jednu zanimljivu grupu. Vjerujem da ćemo mi iznenaditi ili Tursku kod kuće ili Srbiju u jednoj od ove dvije utakmice.
Britanci vjerovatno upisuju pobjedu protiv Litvanije tako da će Italija ili Litvanija poslije ovog prozora ima 0-2 omjer.
Ako bi otišli u sljedeću fazu sa 3-3 skorom ne vidim zašto ne bi imali šanse za plasman naročito ako se nešto dodatno zakomplikuje u grupi sa kojom se križamo.
Gledam rostere ove grupe sa kokom se križamo, nama da su tu Atić, Gegić i Delalić mišljenja sam da bi se mogli nositi sa sve 4 reprezentacije u toj grupi. Da su njih 3 u rosteru danas bili sigurno da bi utakmica bila još zanimljivija.
Upravo o ovome govorim...
A zamisli da mozda pobjedis Srbiju i Tursku na svome terenu...
Medjutim glupani ne mogu da srede papire Pjanicu 5 mjeseci... Kurcevi kapiten zna da potencijalno moze se desiti da ne budemo imali i jednog cetra u rosteru i on se sad odlucio penzionisati.... Lazic zadnje 2 godine igra basketa na betonu i bas sad i on odlucio da istjeruje pravdu u savezu...a onaj mamlaz samo hajca iz Amerike...
Znam ja nas, jeb'o ti nas...
Baš te pogodilo ovo jarane možda više nego poraz od Poljske prije 2 mjeseca
Halilović jeste mogao dati ruke sigurno u ovom prozoru ako ništa ali isto tako možemo reći da je Dejan zvani "patriota" pomogao u ovom prozoru dozvoljavajući da dođu Kameni i Kondić.
Lazić kako kaže Dario u Libanu nema reprezentativne pauze te kaže da je razgovor prošao kvalitetnu i da bi se možda mogao naći na širem spisku za sljedeći prozor (nadam se da Berbić i co daju otkaz u ponedjeljak ujutro nakon prozivki cijele Skenderije).
Mutić kako Dario kaže nije na spisku jer je savez sastavljao širi spisak a da je on skroz mali udio imao. Svakako bi nam i Durmo i Manjgafić pomogli u ovom dvomeču ispred Simanića i Ilića. Kako Dario kaže da Manjgafić ima bol u leđima a za Durmu ne znam da li je objašnjavao ikako.
Pjanić svakako je povrijeđen do polovine januara. Malo nas i sreća sad izbjegla jer se Gegić povrijedio i trebao igrati posljednju utakmicu SC-a pred okupljanje ali eto nije. Atić ima povredu leđa i ruke a u Bosni igra regularno (sa svojim ****) i redovno te bi nam sigurno bio jedna od glavnih uzdanica u ovim kvalifikacijama. Delalić ima povredu tetive te će na operaciju krajem sezone a sad je na tabletama.
Kondić, Kamenjaš, Mutić, Pjanić, Gegić, Atić, Delalić, Lazić, Manjgafić, Durmo. Sigurno da bi od ovih 10 nabrojanih 8 moglo upasti u ovaj roster što je igrao protiv Turske večeras.
DamirT je napisao/la: ↑27 nov 2025, 22:45
CAZIN je napisao/la: ↑27 nov 2025, 22:41
DamirT je napisao/la: ↑27 nov 2025, 22:39
Dobila Litvanija. Trojka u zadnjem napadu izgleda...
Sigurno jaka utakmica bila što nam može samo pokazati da protiv Srbije i aBd u drugom krugu protiv favorita igramo 100% i nema predavanja dok nije kraj.
Ma moze se igrati protiv Srbije sigurno. Gledam maloprije njihov sastav, de ba, nista posebno da se od nekog igraca posebno strahuje. Sad je samo pitanje hoce li im se ko pridruziti do nedjelje, a i sta ce biti sa nasim igracima.
Njima će se priključiti Dobrić i Dangubić koliko sam upućen. Koliko god oni njima bili bitni nama bi povratak Atića bio bitniji nego Srbiji njih dvojica zajedno.