Raonffa je napisao/la: ↑27 nov 2025, 23:12
Ghuraba je napisao/la: ↑27 nov 2025, 22:22
Raonffa je napisao/la: ↑27 nov 2025, 22:10
Da li se prenose bodovi protiv posljednjeplasirane ekipe za sljedeću fazu?
Prenosi se sve. Velika steta sto Srbi okrenuse 23 razlike. Italija izgubila kod kuce od Islanda, a Britanija 3-4 minute do kraja vodi 4 razlike protiv Litve.
Da su se nasi uvijek pojavljivali u najjacem rosteru bez EL i NBA igraca, garantujem glavom da bi se kvalifikovali na MB. Poenta je sto smo luzeri i sto se kod nas ove kvalifikacije unaprijed otpisu. Zato i igramo s igracima koji ni u u aba2 nisu prevaga. Zato je i Adis odveo zvijezde u CG da se malo zezaju na utakmici, pa nas to na kraju kosta plasmana itd, itd.
mi smo sami sebi po ko zna koji put pucali u nogu pred početak kvalifikacija i u ovom veoma važnom prozoru (za potencijalna iznenađenja) ušli smo sa preskromnim rosterom.
Što je najgora stvar, ovaj put su pucanju prisustvovali baš svi odjeli reprezentacije (a i neki mimo reprezentacije). Rijetko viđeno, čak i za naše disfunkcionalne standarde, gdje skoro uvijek zakaže neki od odjela. Sad su svi.
Savez - ovdje je suvišno bilo šta i spominjati. Prvo cijelo rasulo, nerad i frka koja se vuče kroz cijelo ljeto koja je kulminirala onim (ne)službeno započetim ratom u oktobru. Nakon toga, letargičnost oko dovođenja pojedinih povratnika koji bi definitivno mnogo pomogli u ovom prozoru. Mislim na Đedovića, spominjao sam to prije par dana ovdje. Da su mu se završili papiri, i to je mogla biti ogromna adicija selektoru. Ali, odakle znamo da li bi ga selektor (koji god i bio) uopće i pozvao, kad su neradnici imenovali selektora 2 sedmice prije prve utakmice ovog prozora. Dakle, skoro sve počinje od njih.
Selektor - na Dariju je realno najmanja krivica, ali spomenuo sam ovdje kada je objavio širi spisak da bi se zvanje Castanede nauštrb Robersona mogla pokazati kao poprilično konkretna greška u prozoru gdje nam treba što više igrača u formi. Za sada, ispalo je tačno, s tim što Castaneda i dalje ima priliku da me demantuje u nedjelju protiv Srbije. Mislim da su jako male šanse da bi Roberson ovako očajno šutao kao što je Castaneda noćas, ili bi u najboljem slučaju malo više birao šuteve. Castaneda je u drugom poluvremenu baš forsirao na trenutke, bez obzira na našu limitiranost u napadu.
Igrači - je li Halilović mogao sačekati barem još ovaj prozor da se oprašta od reprezentacije? Pa mogao je pretpostaviti da ćemo biti deficitarni na centarskoj poziciji. Razumijem da se jako muči sa povredama u zadnje vrijeme, ali mogao je sačekati sa opraštanjem, biti otvoren za poziv, pa ako bude zdrav, odazvati se, ako ne, nikom ništa. Lazićevi iznenadni i niodakle buntovi su mi neobjašnjivi. Razumijem ja raskol u savezu, ali zašto baš Lazić kao odjednom neki buntovnik? Šta je s Čamparom? Misli da je taj kvalitet da nema potrebe da se bori za mjesto na krajnji spisak pa neki bojkot lagani?
Spoljni faktori - Kamenjašević. Ni ovdje ne treba ništa ni dodati ni oduzeti, samo napisati Kamenjašević.
Četiri odjela ti pucaju u nogu, rekordno čak i za nas