Postao/la Lokomotifa » 29 nov 2025, 18:01
Nemojte molim vas da romantiziramo poraze. Ovo je večeras loše bilo, poslije tri sedmice pauze trebali smo letiti po terenu, a mi bez energije, teških nogu. I Borac i Zrinjski ništa spektakularno nisu pokazali mi već poraze upisali prije tih utakmica, takav osjećaj imam.
Ranije sam govorio da Adžem treba otići, opet to tvrdim jer djelujemo fakat kao raštimani orkestar, gubimo i navikavamo se na gubitke. Kaže cilj da se smanji razlika sa Borcem i Zrinjskim, pogledajte tabelu razlika raste, raste i raste. Daj Bože da investitor dođe jer ako ovako nastavimo ni Evropu nećemo izboriti. Suđenje jeste bilo loše, ali to se od Tomića moglo očekivati, problem je što mi ništa nismo kreirali posebno u drugom poluvremenu.
Ako je ovo taj novi Adžemov Željezničar gdje je on imao apsolutnu autonomiju da sklapa tim, nek nam je Bog na pomoći.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."