KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Drum
Kontakt:

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la Drum » 29 nov 2025, 18:35

DirkNowitzki je napisao/la:
29 nov 2025, 17:30
reds123 je napisao/la:
29 nov 2025, 12:41
darkangel4 je napisao/la:
29 nov 2025, 11:00
Bravo klinci
Bravo Joja
Jereb, Kljestan i Manojlovic ce biti bomba igraci!

Okej, bravo klinci, ali meni ovdje nesto ne stima. Koliko vidim, za bosnu su igrala 3 ili 4 igraca koja nisu igraci bosne. Koja je poenta razvojnog tima? Da se razvijaju igraci, ili da se pobijedi utakmica? Takodjer, mislim da zonske odbrane, narocito 1-3-1 nisu adekvatne za razvoj odbrambenih performansi i formiranje igraca za seniorski nivo.

Meni je ovo sve jedan veliki flop. Od Jojica, do dovedjenja igraca. Jedini cilj je pobjeda, pod krinkom razvoja igraca.

Primjera radi, doveden je Beslagic koji igra 0 minuta, a ovaj slovenac koji nije nas igrac je glavna uloga?!

Stavit cu ruzicaste naocale i reci, bravo momci :bih:
Svaka cast, slazemo se 200%. Sve sto si napisao si upravu, za svaku rijec. Dubravko je postavio koncepciju da je bitno da se sve pobjedjuje, a nije to najbitnije. Najbitnije je da se igraci razvijaju, a ne da Jasarevic jucer sutne 4/17, a da Slovenac sve pogodi. Uz duzno postovanje malcu, sve mu najbolje zelim, ali Bosna nece imati nista od toga. Ili mali Markovic iz Bijeljine.
Isto Sparsi. A tamo Nikolic, Bajo, Biberovic, ... Da ne govorimo o konacnom broju mladih igraca i stranih reprezentativaca u Sparsima.

Tek Bosna. Nakon godina tavorenja na kosarkasku scenu ih vracaju Adin Vrabac i fin broj stranaca. U toliko godina jednog, jedinog kosarkasa nisu stvorili. A tek da bi danas ekipa bila sastavljena od igraca iz vlastitog pogona u sto vecem broju. Danas se pojacavaju Halilovicem jer od Dzafica nista nisu napravili ...

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 29 nov 2025, 20:47

Brat Kljestan ubija, 0/9 za 3, a nije jos ni poluvrijeme. Kakva divlja kosarka, majko moja. U odbrani ne mogu nista da odbrane. Ova cetvorica juniorskih reprezentativaca se ni za 2% nisu popravili od ljeta. Manojlovic kao nesto napada i licem i ledjima, ima tu finih elemenata, ali totalno nedorecen. Stagniranje opasno, nazalost...

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 29 nov 2025, 20:58

Ghuraba je napisao/la:
29 nov 2025, 20:47
Brat Kljestan ubija, 0/9 za 3, a nije jos ni poluvrijeme. Kakva divlja kosarka, majko moja. U odbrani ne mogu nista da odbrane. Ova cetvorica juniorskih reprezentativaca se ni za 2% nisu popravili od ljeta. Manojlovic kao nesto napada i licem i ledjima, ima tu finih elemenata, ali totalno nedorecen. Stagniranje opasno, nazalost...
Od svih danas po meni jedino prolazno za Markovića u napadu. Jašarević jedan napad ima volje pa pet napada nema volje za životom.

Mora odbrana bolje da se igra.

Kolika igrača iz rostera je igrač Bosne u juniorskom timu?

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 29 nov 2025, 21:04

Ove nase mladje ekipe bilo repke bilo klubovi sve isto uvijek, ostali u 80tim spustaj na post, sut ne postoji,slobodna bacanja 0

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 29 nov 2025, 21:25

Ovo jesu mladi igrači i forma varira od utakmice do utakmice, ali ovdje nema nikakvog potencijala.Gledao sam i sinoc utakmicu protiv Beča i ovo večeras, ovdje osim Manojlovica nema ni pola igrača.Manojlovic je skočan, okretan, solidan u postu al ona slobododba to je za plakat.Jašarević se najavljivao kao ozbiljan prospekt, navodno Dubravka i izuo za solidne pare, al on nema gotovo nikakve kvalitete za istaci.Mlitavo tijelo, spore noge, u odbrani ne postoji, beskrvan, baš totalno razočarenje.Ostale koji su najavljivani i dovedeni kao “veliki” talenti Božić,Klještan,Grahovac…smješni, bez šuta, bez kreacije, prodora ništa, veliko nula.Kod nas se u omladinskim selekcijama nešto mora mjenjati, nema košarke bez šuta, to nam je problem u A selekciji a tako je i u omladinskim karegorijama.Sve ciglaši/ovi za razliku od doslorašnjih sparsa nisu ni atletični/, a košarka se ipak igra sa osnovnim ciljem ubacivanja lopte kroz koš.Žali Bože uloženih sredstava u ovu djecu, ovdje osim Manojlovica/a i njegov razvoj u ABA 1 igrača je upitan/ niko Bosni neće ruke dati, a po godinama bi iduce godine trebali biti dio seniorskog rostera.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 29 nov 2025, 21:36

CAZIN je napisao/la:
29 nov 2025, 20:58
Ghuraba je napisao/la:
29 nov 2025, 20:47
Od svih danas po meni jedino prolazno za Markovića u napadu. Jašarević jedan napad ima volje pa pet napada nema volje za životom.

Mora odbrana bolje da se igra.

Kolika igrača iz rostera je igrač Bosne u juniorskom timu?
Markovic i Rikic su Buducnost Bijeljina, a Jereb je dosao iz Slovenije. Svi ostali su Bosnini juniori. Doduse, nisam 100% siguran je li Stanisic stalno kod njih. Znam da je igrao na nekim turnirima za Bosnu, mada je moguce da je jos uvijek u Rogatici.

Ovisnik je otprilike sve pojasnio. Manojlovic mozda nesto napravi, a ostali... Jasarevic je za mene bas ogromno razocarenje. On je prije 2-3 godine bio bolji nego sad. Momak strmoglavo pada.
Zadnja izmjena: Ghuraba, dana/u 29 nov 2025, 21:38, ukupno mijenjano 1 put.

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 29 nov 2025, 21:38

sta je ovo obojica trenera one balkanske sifre lol al realno su vecina ovi prospekata iz RS-a teske prevare :kafa:

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 29 nov 2025, 22:06

Mislim da je od veceras Dubravku jasno sta se i zasto pisalo ovdje. Cim su dosli da igraju protiv iole ozbiljnije ekipe, pokazali su svu nemoc i nazalost nemogucnost igranja ozbiljne kosarke.

Ovi momci nazalost tesko da mogu igrati nasu domacu Ligu, izuzev Manojlovica koji podhitno mora napustiti Bosnu, ako zeli sebi dobro u narednom periodu. Joja ima urednih 3.000,00 eura za ovo sto su prikazali veceras i sramotnu partiju.

Cak i ovako pojacani nisu niti jednog trenutka pokazali bilo kakve ozbiljne konture, ni trenutak talenta. Utisak utakmice je kad Jasarevic sam ispod kosa masi zicer.

Zali Boze silnih para sto su bacene na limitirane igrace i “fudbalere”.

Adnan33
Kontakt:

Post Postao/la Adnan33 » 29 nov 2025, 22:13

29 nov 2025, 22:06
Mislim da je od veceras Dubravku jasno sta se i zasto pisalo ovdje. Cim su dosli da igraju protiv iole ozbiljnije ekipe, pokazali su svu nemoc i nazalost nemogucnost igranja ozbiljne kosarke.

Ovi momci nazalost tesko da mogu igrati nasu domacu Ligu, izuzev Manojlovica koji podhitno mora napustiti Bosnu, ako zeli sebi dobro u narednom periodu. Joja ima urednih 3.000,00 eura za ovo sto su prikazali veceras i sramotnu partiju.

Cak i ovako pojacani nisu niti jednog trenutka pokazali bilo kakve ozbiljne konture, ni trenutak talenta. Utisak utakmice je kad Jasarevic sam ispod kosa masi zicer.

@Dirk Da li ti je poznato otprilike koliko novca na godišnjem nivou košta ovaj U18 tim KK Bosna (igrači i stručni štab)?

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 29 nov 2025, 22:33

Adnan33 je napisao/la:
29 nov 2025, 22:13

@Dirk Da li ti je poznato otprilike koliko novca na godišnjem nivou košta ovaj U18 tim KK Bosna (igrači i stručni štab)?
Za protekle dvije sezone su na ovu ekipu potrosili cca 200.000 eura.

Adnan33
Kontakt:

Post Postao/la Adnan33 » 29 nov 2025, 22:45

29 nov 2025, 22:33
Adnan33 je napisao/la:
29 nov 2025, 22:13

Za protekle dvije sezone su na ovu ekipu potrosili cca 200.000 eura.
Hvala za informaciju. Nevjerovatno koliko enormno velika količina novca je potrošena za (nadam se da mi to neće niko zamjeriti) prosječnu juniorsku ekipu. Racionalno ne mogu shvatiti da je isplativije potrošiti toliko novca za U18 od ideje da uz juniore formiraš pionirsku i kadetsku selekciju sa najboljim trenerima koje imamo, pa polako praviti neku priču na dugoročne staze.

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 30 nov 2025, 03:03

Mogo je Audige upitat Normana Powella iz Jamajke bil igro za nasu repku,jer izgleda da mu preko zene mozemo papire sredit :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.