FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
23
10%
Drugi
19
8%
Treći
58
26%
Četvrti
64
28%
Peti
20
9%
Šesti
14
6%
Sedmi
4
2%
Osmi
10
4%
Ispadamo iz lige
14
6%

Ukupno glasova: 226

ErosViverosViv
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ErosViverosViv » 29 nov 2025, 22:02

DoktorXabaras je napisao/la:
29 nov 2025, 21:38
Jako je teško igrati protiv tog defanzivnog bloka kad stanu u u 451 još pogotovo nama gdje dugim loptama pokušavamo stvoriti neku priliku a uz to sve pojedini igrači nemaju kvalitete da to iznesu. Protiv Veleža će to puno bolje izgledati i uzet ćemo sve tri do kraja.
Poslje Borca heroji i tigrovi danas luzeri i plaćenici, ne treba da nas čudi onaj primitivizam na kraju utakmice. gađati vlastite igrače :puke:
Postoji li to neki blok protiv kojeg mi lahko zabijamo?
Gdje je nama taj blok kada povedemo? Nego nas drugoligasi preokrenu ko da smo famos.

Tigrovi koje spominjes su sefova politika, na tribini i ovdje te nazive neces cuti. Valjda ga je neko nasavjetovao pri dolasku da je ovo klub koji se bori za opstanak pa kada dobijes utakmicu igraci su kao neki tigrovi, borili se, to mozes reci za nekog ko igra besplatno, a kada uzimas od 15 do 40 hiljada svaki mjesec, za ove rezultate ti si kurrac a ne tigar.

Osudjujem grudvanje nakon utakmice. Trebali su kamenje koristiti.

teamnorth1989
Kontakt:

Post Postao/la teamnorth1989 » 29 nov 2025, 22:04

Mario nista novo nije donio osim bacanja glupih izjava prije utakmice i poslije, mislim da nam je igra i losija nego pod Husrefom. Svaka pobjeda je bila iz nikakve igre, danas covjek jos izjavi da smo kontrolisali igru i lopta nije htjela u go a imao si maltene jednu sansu. Ako ne osvoji u naredna 3 kola minimalno 6 bodova ne vidim svrhu da ostane.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 29 nov 2025, 22:04

muhamedhulk je napisao/la:
29 nov 2025, 21:38
kad se trener odluci koju ce taktiku igrati i bice nesto. ok, razumijem da si skonto da ce se gosti braniti pa si igro sa 4 nazad ali definitivno je jedan igrac na sredini bio visak i trebo je igrati 442 a ne 433 jer mi NEMAMO krila za 433 ali mogu kupresak i kerim kao krila a da unutra igraju gulas/mlinaric i butic npr. pa ih gadjati loptama.
jos bolje da je opet izvo 352, taj sistem nam ocito lezi tj. velikoj vecini igraca.
na hajr makar u europu.
I ispadanje u prvom pretkolu od nekih konobara.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 29 nov 2025, 22:19

teamnorth1989 je napisao/la:
29 nov 2025, 22:04
Mario nista novo nije donio osim bacanja glupih izjava prije utakmice i poslije, mislim da nam je igra i losija nego pod Husrefom. Svaka pobjeda je bila iz nikakve igre, danas covjek jos izjavi da smo kontrolisali igru i lopta nije htjela u go a imao si maltene jednu sansu. Ako ne osvoji u naredna 3 kola minimalno 6 bodova ne vidim svrhu da ostane.
Ne moze gore od Husrefa niko. Ja mislim da su ovi iz Listice samo jednom opucqli prema golu. Mi jesmo kontrolisali sve, ali nama je završnica losa. Mada i nismo imali sreće, ali nju treba i zaslužiti. Drago mi je vidjeti malog Ignatkova i Marudzu , obojica su odigrali zrelo. Slažem se da su nekako spori, da se ne kreću bez lopte, ali to se treba rješavati na treningu. Vratiće se ovo nama, ako Bog da, u Mostaru.
Evo i oni tebe selame!

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 29 nov 2025, 22:20

Dobicemo oba derbija sad ali sta ti vrijedi

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 29 nov 2025, 22:23

Najgora privatizacija u historiji fudbala
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 29 nov 2025, 22:24

Cvitanoviću, pokazao si da nemaš pojma. Odradi još ove tri utakmice i pakuj se zajedno sa pola ovih amatera.

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 29 nov 2025, 22:25

ErosViverosViv je napisao/la:
29 nov 2025, 22:20
Dobićemo k u r č i N u...

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 29 nov 2025, 22:29

:urnebes:

Bordo10
Kontakt:

Post Postao/la Bordo10 » 29 nov 2025, 22:39

Koliko nam je samo Bubanja bio bitan, al jbg

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 29 nov 2025, 22:42

slika
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 29 nov 2025, 22:46

Bordo10 je napisao/la:
29 nov 2025, 22:39
Koliko nam je samo Bubanja bio bitan, al jbg
Pisao sam to kad je otisao, nas najbitniji igrac je covjek bio u 3-5-2
I covjek je uvijek spreman, ne sjecam se da je povrede imao, sa slomljenim rukama igro
Cimirota i Ljajica poslat orenburgu za njeg

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 29 nov 2025, 22:47

visokohz je napisao/la:
29 nov 2025, 22:25
Dobićemo k u r č i N u...
Vjeruj mi

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 29 nov 2025, 22:58

Nemojte biti strogi prema našim igračima, hladno je. Bit će bolje kad otopli.
Nikad poraz, samo lekcija.

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 29 nov 2025, 22:59

bordobijeli je napisao/la:
29 nov 2025, 21:55
Da je jedna ili dvije ovakve utakmice nebi ljudi negodovali .mi od 16 utakmica imamo 6 poraza i 4 nerjeseno , negativnu gol razliku . Kako se prije negodovali, zviždali, u teren utrcavalo nakon 2/3 poraza ovo je sad kamilica .
Da ali od tih 6 poraza pet je bilo u prvih 9 kola gdje je i ta gol razlika nabijena. Greške sa početka sezone su bile ogromne i teško je bilo da se one mogu preko noći ispraviti ili da jedan ili dva čovjeka to mogu korigovati u ovom sad našem slučaju Mamić i Cvitanović. Posljednje dvije utakmice jesu kiks i trebalo se odnosno moralo se izvući minimalno 4 boda ali nije jbg idemo dalje.
Ono što ja vidim kao naš najveći problem je nedostatak kvalitete u igračima u kojima mi vidimo da nam trebaju donijeti prednost i limitiranost na pojedinim pozicijama gdje zbog jednog igrača mijenjamo čitav sistem igre.
Protiv Veleža bi malo ohladio Mlinarića, Mujkića, Beganovića i Cimirota a pokušao sa Kuprešakom i Keremehom kao vingerima i Renanom i Ademom kao napadačem i veznim. Teško je sa igračima koji rade tolike oscilacije u igri napraviti neki napredak i konstantu u igri.
Imamo kvalitete samo treneri trebaju biti baš maheri pa potrefiti sa kojim igračem ubosti baš tu utakmicu.
29 nov 2025, 22:02
Trebali su kamenje koristiti.
Dovoljno si rekao.

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 29 nov 2025, 23:01

kolko sam uvijek jedva cekao utakmice sad nekako samo da hoce zavrsiti polusezone jos ove 3 utakmice
bio je dobar momentum i zaista sam mislio da su se digli, ali Prijedor i siroki nas vratise u stvarnost ove polusezone gdje smo skroz tanki i bez energije.
Nemam pojma sta ocekivati sa Velezom, konama i Zrinjskim ne vjerujem u neku dobru igru u rezultate jer opet se uvukla nervoza, najavljuju se promjene tako da i igracims je bezkurac igrati ako niko nike siguran hocel ostati nakon pauze

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 29 nov 2025, 23:03

ma sta nas boli kurko
covjek daje pare i nek radi sta hoce
a ja se odoh sutra ošišati

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 29 nov 2025, 23:05

tabba77 je napisao/la:
29 nov 2025, 22:58
Nemojte biti strogi prema našim igračima, hladno je. Bit će bolje kad otopli.
cuj Platini...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 29 nov 2025, 23:05

DoktorXabaras je napisao/la:
29 nov 2025, 22:59
bordobijeli je napisao/la:
29 nov 2025, 21:55
Da je jedna ili dvije ovakve utakmice nebi ljudi negodovali .mi od 16 utakmica imamo 6 poraza i 4 nerjeseno , negativnu gol razliku . Kako se prije negodovali, zviždali, u teren utrcavalo nakon 2/3 poraza ovo je sad kamilica .
Da ali od tih 6 poraza pet je bilo u prvih 9 kola gdje je i ta gol razlika nabijena. Greške sa početka sezone su bile ogromne i teško je bilo da se one mogu preko noći ispraviti ili da jedan ili dva čovjeka to mogu korigovati u ovom sad našem slučaju Mamić i Cvitanović. Posljednje dvije utakmice jesu kiks i trebalo se odnosno moralo se izvući minimalno 4 boda ali nije jbg idemo dalje.
Ono što ja vidim kao naš najveći problem je nedostatak kvalitete u igračima u kojima mi vidimo da nam trebaju donijeti prednost i limitiranost na pojedinim pozicijama gdje zbog jednog igrača mijenjamo čitav sistem igre.
Protiv Veleža bi malo ohladio Mlinarića, Mujkića, Beganovića i Cimirota a pokušao sa Kuprešakom i Keremehom kao vingerima i Renanom i Ademom kao napadačem i veznim. Teško je sa igračima koji rade tolike oscilacije u igri napraviti neki napredak i konstantu u igri.
Imamo kvalitete samo treneri trebaju biti baš maheri pa potrefiti sa kojim igračem ubosti baš tu utakmicu.
29 nov 2025, 22:02
Trebali su kamenje koristiti.
Dovoljno si rekao.
Ma iskreno nemam pojma sta treba . Jsamo još trebaju izgubiti na kosevu derby da nam to bude nagrada na kraju ove polusezone.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 29 nov 2025, 23:09

Bravo SŠ, bravo analitičarskom timu na odlično pripremljenoj utakmici. Sjajno smo se prilagodili protivniku i igrali ono šta njima odgovara.

Ne znam koliki mozak moraš biti da rušišono što valja, kreneš u mandat u 4231 i vidiš da ne ide, pa se prebaciš na 352 i ide pobjeđuješ fino se gura, ima greški koje treba ispraviti da nastaviš niz i da se uključiš u borbu, no ne ti vraćaš se na 4231 i ponovo očajne partije pružaš. Bralić je mrtav igraču u sistemu sa 4 igrača. Maroodza sklon greškama sa 3 nazad, a tek sa 4. Banić uprkos onoj gunguli koju je stvorio u prvom poluvremenu, spasio je sigurno dva zicera kasnije svojim izlascima, gdje bi gotovo svi golmani iz naše lige ostali na liniji i čekali da ih matira neko od igrača Široko jer se išlo na takve situacije. Beganović standardan, Mujkić 0, momak je stoper i tu treba biti. Cimirot i Ignatkov, jako loše raspoređene uloge, očigledno se gura Ignatkov, ali ne mora na silu, igraj da pobjeđuješ, momak nikakvu razliku ne pravi na terenu, ne doprinosi ni njemu, ni klubu ništa. Završit će kao Đokanović, ako ne i gore... Elezi, također predaleko od lopte stoji, ima kvaliteta, ali u drugom sistemu ili sa drugim zadacima. Guliashvili, pa prema naprijed konkretan, večeras je bio naša jedina tačka koja može napraviti opasnost po Široki Brijeg. Mlinarić, fulana uloga, momak nije špic. Izmjene očajne, nikakvu izmjenu nisu donijele, osim što si još više napunio tu neku sredinu i smanjio sebi prostor. Butić umjesto da igra samo maše rukama. Kasni na jedan dva centaršuta, večeras se očajno pozicionirao. Ljajić se fino ubucio, profesionalnost na vrhunskom nivou, pokazuje iz kola u kolo, iz vikenda u vikend. Kuprešak koji je do sada bio naš najbolji igrač trune na klupi.

Fakat, ponovo ne razumijem, trenera koji ovako nešto uradi, ako je naredba što si tu jer se predstavljaš kao neko ko ima karakter ( :D). A svakako odluke koje nemaju neku logičku stranu, osim ako ne želiš loše klubu.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, DzemoSmjecanin, Google Adsense [Bot], napoleon72 i 41 gost.