FC Bayern München
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
-
eaglebvb09
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
Sta sam rekao 3:1 na kraju
Stvarno bi Arsenal dobili da je bio Diaz 
- Omerbavarac
- Kontakt:
Čak i da su izgubili ne bi niko imao pravo bilo šta reci jer je evidentno da se osjeti emotivna iscrpljenost kao i manjak fizičke spreme na sto su u mnogome uticale utakmice svaka tri ili četiri dana.
Na Kaneu se bas osjeti umor, ne trci kao prije nekoliko sedmica jer se vjerovatno štedi stoga je trebao danas krenuti sa klupe ali Kompa zna bolje…
Na Kaneu se bas osjeti umor, ne trci kao prije nekoliko sedmica jer se vjerovatno štedi stoga je trebao danas krenuti sa klupe ali Kompa zna bolje…
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Sve je to dobro i ništa neočekivano. Nema ekipe koja može igrati kao u transu cijelu sezonu. Moglo bi se reći idealno vrijeme za povući "ručnu". Dozirati i štediti snagu. Lepršavost i uživanje u igri staviti na predah.
Važnije se napeti i izbaciti Union u kupu.
U Bundesligi igrati na mišiće, pa nek bude i koji remi.
Ligu Prvaka svakako opet ozbiljno shvatiti, mislim da imamo još jednu do zimske stanke.
Važnije se napeti i izbaciti Union u kupu.
U Bundesligi igrati na mišiće, pa nek bude i koji remi.
Ligu Prvaka svakako opet ozbiljno shvatiti, mislim da imamo još jednu do zimske stanke.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Kane treba odmoriti 1-2 utakmica da covjek dodje sebi, previse utakmica u nogama. Dati Lorda od prve.
Cekam Bischofa u veznom.
Cekam Bischofa u veznom.
-
Slobodanpad1945
- Kontakt:
Laimer, Stanišić, Pavlović, Kane, Neuer, popriličan pad forme,
možda su se mogli danas i odmoriti. Diaz strašna karika, a treba pohvaliti i Kimmicha za fantastičan ubačaj na kraju.
U srijedu nam je bitnija utakmica, nadam se da ćemo proći.
Union je danas kući doživio poraz protiv Heidenheima iako su vodili do samog kraja utakmice.
Još pet utakmica do zimske pauze
možda su se mogli danas i odmoriti. Diaz strašna karika, a treba pohvaliti i Kimmicha za fantastičan ubačaj na kraju.
U srijedu nam je bitnija utakmica, nadam se da ćemo proći.
Union je danas kući doživio poraz protiv Heidenheima iako su vodili do samog kraja utakmice.
Još pet utakmica do zimske pauze
Kimmich je uvijek maestralan, branio sam ga lani kada ga je vecina napadala. Ne mogu on sam sve rijesiti, ove sezone se vidi da se radi o igracu svjetske klase i u veznom redu.Covje je kapiten Elf-a.
Odmor je prijeko potreban timu, nadam se da ce dovesti +1 igraca preko zime, na posudbu.
Odmor je prijeko potreban timu, nadam se da ce dovesti +1 igraca preko zime, na posudbu.
Ja mislim da vi imate dovoljno igrača za zamjenu ali ih ne koristite. I da Osimhena dovedete opet bi Kenjac igrao. Danas vam je mogao Sale boy igrat, nije trebalo raubat Leimera. Karl i Bischof su se odlično uklopili, vraća se Ito a uskoro i onaj duo fantastikus, tako da mislim da imate dobar i sasvim dovoljan roster. Treba ga samo pametno koristit da vam se ne desi da u ključnim utakmicama nosioci igre budu ozlijeđeni ili dišu na škrge. No dobro, do ključnih utakmica ima još jako puno vremena.
Slažem se donekle, gledajući sa tribina.
Mislim da je Sejo Boy odgicao svoje i da mu je to dato do znanja. Otud neraspoloženje i ne možeš se na takvog igrača osloniti.
Došao u zimskoj pauzi, vjerovatno ide u istoj. Nažalost sa duplo manjom odštetom, ali jbga.
I Goretzka zvani Lav bi mogao istim putem, ali njega će poštediti toga. Što zbog svojih potreba, što zbog starih zasluga i ostalog.
Za Kejna nisam siguran, ali vjerovatno se radi isto kao sa Lewom. Sami traže da uvijek igraju, ganjaju neke rekorde, golove i neke nagrade. Iako je sjajni Englez kompletno posvećen ekipi, nekako mu nije drago da odsustvuje.
Mislim da je Sejo Boy odgicao svoje i da mu je to dato do znanja. Otud neraspoloženje i ne možeš se na takvog igrača osloniti.
Došao u zimskoj pauzi, vjerovatno ide u istoj. Nažalost sa duplo manjom odštetom, ali jbga.
I Goretzka zvani Lav bi mogao istim putem, ali njega će poštediti toga. Što zbog svojih potreba, što zbog starih zasluga i ostalog.
Za Kejna nisam siguran, ali vjerovatno se radi isto kao sa Lewom. Sami traže da uvijek igraju, ganjaju neke rekorde, golove i neke nagrade. Iako je sjajni Englez kompletno posvećen ekipi, nekako mu nije drago da odsustvuje.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Jeste da su neki igrači dosta više igrali nego ostali, ali mislim da je Kompany ove sezone proveo najveće rotacije koje smo do sad opšte vidjeli u nekoliko zadnjih godina, pa moguće čak i jedan duži period. Treba se sjetiti rotacija prije 3 kola, u 9. kolu protiv Leverkusena, kada su Kane, Olise itd ostali na klupi. Možda je samo problem kada ih ostavi na klupi onda ih ipak uvede tamo negdje oko 60. Možda bi trebala pauza i cijelu utakmicu.
Isto tako kada bi se baš skroz jedna utakmica igrala s nekom trećom postavom, ekipa bi mogla ispasti iz ritma. Mora to sve jedan trener balansirati. Samo u ovom trenutku je trebalo odmora Laimeru na primjer. Sada u kupu će protiv Uniona baš trebati energije, bit će to borbena utakmica, u kojoj ne možeš baš sve samo igrači riješiti.
Boey se ove sezone čak znao i pokazati bar kao dobar back up ali sada odjednom ne dobiva nikako priliku. Trebalo bi ga koristit u ovim nekim utakmicama.
A što se današnje utakmice tiče, ovo je klasičan primjer šta nas razlikuje od konkurencije i generalno to pokazuju i utakmice kao ona tipa protiv Uniona i kada ekipa ne briljira, zabije se gol u zadnjim minutama (bilo za izjednačenje ili danas za pobjedu). To je naravno i do klase, imaš takve individualce a i do dobrog mentaliteta ekipe koji je opet ove sezone na nivou.
A evo kod Dortmunda, koji je solidan broj bodova skupio u BuLi, koji LP igra vrlo dobro (inače zadnjih godina su u LP mnogo bolji nego u BuLi) je upravo bio taj problem da su na 3 utakmice, protiv protivnika od kojih su i individualno jači, prosuli bodove u finišu utakmice (primjeri St. Pauli, HSV, još jedan ima da sad ne tražim jer mi na prvu ne pade na pamet).
Kada to uzmemo u obzir, a onda i činjenicu da igramo prebrutalnu sezonu (nevjerovatan bodovni i rezultatski učinak), onda je rezultat baš ova prednost na tabeli. Drugim riječima da igramo neku normalnu sezonu, a da je eto samo kod BVB-a nije bilo neočekivanih posrtanja, onda bi ta prednost možda sada u odnosu na njih bila, pa hajd da kažemo u najboljem slučaju 3 boda. Mislim ovaj lauf i ovaj dosadašnji učinak su fantastični i to treba da se istakne kao ključni razlog ove ovakve velike bodovne prednosti u odnosu na konkurente.
Isto tako kada bi se baš skroz jedna utakmica igrala s nekom trećom postavom, ekipa bi mogla ispasti iz ritma. Mora to sve jedan trener balansirati. Samo u ovom trenutku je trebalo odmora Laimeru na primjer. Sada u kupu će protiv Uniona baš trebati energije, bit će to borbena utakmica, u kojoj ne možeš baš sve samo igrači riješiti.
Boey se ove sezone čak znao i pokazati bar kao dobar back up ali sada odjednom ne dobiva nikako priliku. Trebalo bi ga koristit u ovim nekim utakmicama.
A što se današnje utakmice tiče, ovo je klasičan primjer šta nas razlikuje od konkurencije i generalno to pokazuju i utakmice kao ona tipa protiv Uniona i kada ekipa ne briljira, zabije se gol u zadnjim minutama (bilo za izjednačenje ili danas za pobjedu). To je naravno i do klase, imaš takve individualce a i do dobrog mentaliteta ekipe koji je opet ove sezone na nivou.
A evo kod Dortmunda, koji je solidan broj bodova skupio u BuLi, koji LP igra vrlo dobro (inače zadnjih godina su u LP mnogo bolji nego u BuLi) je upravo bio taj problem da su na 3 utakmice, protiv protivnika od kojih su i individualno jači, prosuli bodove u finišu utakmice (primjeri St. Pauli, HSV, još jedan ima da sad ne tražim jer mi na prvu ne pade na pamet).
Kada to uzmemo u obzir, a onda i činjenicu da igramo prebrutalnu sezonu (nevjerovatan bodovni i rezultatski učinak), onda je rezultat baš ova prednost na tabeli. Drugim riječima da igramo neku normalnu sezonu, a da je eto samo kod BVB-a nije bilo neočekivanih posrtanja, onda bi ta prednost možda sada u odnosu na njih bila, pa hajd da kažemo u najboljem slučaju 3 boda. Mislim ovaj lauf i ovaj dosadašnji učinak su fantastični i to treba da se istakne kao ključni razlog ove ovakve velike bodovne prednosti u odnosu na konkurente.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.