Euroliga 2025/26

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

ExEsPerac
Kontakt:

Re: Euroliga 2025/26

Post Postao/la ExEsPerac » 29 nov 2025, 21:09

Avantii je napisao/la:
29 nov 2025, 20:42
ExEsPerac je napisao/la:
28 nov 2025, 18:35
Avantii je napisao/la:
28 nov 2025, 09:29
Ovo što se radi oko Partizana i Želimira je blamiranje na toliko nivoa.
Prvo se zvanično oprostili i zahvalili mu se, pa onda juče ona telenovela. A i on je valjda sam posalo oproštajno pismo.
Pa vapaj navijača da je otišao zbog Voldemora, a otkad je u klubu nikad ga nije ni spominjao u negativnom kontekstu.
A suština je da ih je masa trenera već odbilo.
Cirkus Kolorado.
Ne znas ti druze sta je Partizan a pogotovo ne sta je Zeljko Obradovic
Niko nigdje, kao individua, u sportskim okvirima nije veći od kluba.
Odlazili su veći treneri u raznim sportovima iz raznih svjetskih velikana pa nije bilo ovakvog proseravanja.
Ovo što se radi i prave razne teorije je velika bruka za Partizan.
Uzmi samo period poslije Duleta a prije Zeljka i sve ce ti se samo reci.
Ljudi nisu sezonu prije Zeljka usli u play inn Aba lige...

Po meni apsolutno opravdan strah navijaca da im poslije ovog slijedi fiba lige sampiona i ostala sranja

Sanfrancisco
Kontakt:

Post Postao/la Sanfrancisco » 29 nov 2025, 22:57

Uslov da Zeljko dodje na celo Partizana je bio pristojan budzet i podrska drzave preko Ostoje Mijaijlovica, koji je visoki funkcioner SNS.a. Medjutim ni Ostoja sam nije mogao svojim uticajem da obezbijedi novac, koji bi zadovoljio Obradovica. Tek posto je Kicanovic razgovarao direktno sa Vucicem, krenulo je sve...Partizan je dobio jaku finansijsku inijekciju od drzave, za sefa strucnog staba dolazi Zelimir Obradovic, a godinu dana kasnije, kad je Partizan ispao u osmini finala Evro kupa od Burse, drzava placa klubu licencu za ucesce u Evro ligi, jer je Zvezda osvojila Aba ligu i preko nje, usla u EL. Kao sto znamo proljetos drzava placa trogodisnje licence i Zvezdi i Partizanu. Tako da je Partizan siguran u EL minimalno jos 2 godine i ne moze igrati Fiba Ligu Sampiona.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 29 nov 2025, 23:04

invincible1921 je napisao/la:
29 nov 2025, 19:53
Iskreno zeljko malo patetican ispada..vako je i 2006. na euru izaso "da preuzme odgovornost" i onda okrivio sve ostale i po.sro se po svima

Sto se tice mandata u paritzanu, ljudino imo si top ekipe ti nista nisi mogo...i neki "normala" trener bi sa ovim rosterima mogo bit u play offu, ti nisi nista mogo..i sad eto ako je do mene ja cu otic..da ne ispadne da ne daj Boze te ko okrivi nego da ispadnes pacenik

Realno svaka cast na titualma, al po meni overated trener...pogotov mi je odvratno deranje i psovanje..ajde nekad, al covjek psuje ljudima na +20 i to igracu koji ima 20 poena. Na kraju dana, ko si ba ti da meni licno maltene prijetis? Haj razligu ba, ljudi dodju mene gledat a ne tvoju zonu...razumijem zavest red, al kao neko ko je igrao kosarku od djetinstva,mogu rec da na jako malo broj igraca ce to pozitivno uticat....

Mozda i moze za ove domace, al dovedes nekog top igraca za milone i eo zeljko ce mu sad psovat..
Precijenjen trener sa 9 titula ? Sa 4 različite ekipe osvojio , šta treba da ima 20 titula ? Kakve sve gluposti ljudi pišu , ja ne vjerujem . Mogu razumjeti da ti se ne sviđa njegov stil iz milion razloga , ali napisati da je precijenjen trener koji ima 9 titula sa 4 različite ekipe !?!?!?! Svaka čast za nivo ljudino , neviđeno moram priznati .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

hayden
Kontakt:

Post Postao/la hayden » 29 nov 2025, 23:13

Nakon sto je Vucic otjerao Vujosevica, isto je uradio i sa Obradovicem.
Jedan od tri njegova glavna prioriteta je unistenje SD Partizan.
Mnogo bokestan covjek.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 29 nov 2025, 23:19

Meni ta prica nema nikakvog smisla.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 30 nov 2025, 03:22

Zanimljivo mi je sve ovo pratit, ali likovi tjeraju Ostoju ybt...
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 30 nov 2025, 03:52

VensanKasel je napisao/la:
29 nov 2025, 23:04
Iskreno zeljko malo patetican ispada..vako je i 2006. na euru izaso "da preuzme odgovornost" i onda okrivio sve ostale i po.sro se po svima

Sto se tice mandata u paritzanu, ljudino imo si top ekipe ti nista nisi mogo...i neki "normala" trener bi sa ovim rosterima mogo bit u play offu, ti nisi nista mogo..i sad eto ako je do mene ja cu otic..da ne ispadne da ne daj Boze te ko okrivi nego da ispadnes pacenik

Realno svaka cast na titualma, al po meni overated trener...pogotov mi je odvratno deranje i psovanje..ajde nekad, al covjek psuje ljudima na +20 i to igracu koji ima 20 poena. Na kraju dana, ko si ba ti da meni licno maltene prijetis? Haj razligu ba, ljudi dodju mene gledat a ne tvoju zonu...razumijem zavest red, al kao neko ko je igrao kosarku od djetinstva,mogu rec da na jako malo broj igraca ce to pozitivno uticat....

Mozda i moze za ove domace, al dovedes nekog top igraca za milone i eo zeljko ce mu sad psovat..
Precijenjen trener sa 9 titula ? Sa 4 različite ekipe osvojio , šta treba da ima 20 titula ? Kakve sve gluposti ljudi pišu , ja ne vjerujem . Mogu razumjeti da ti se ne sviđa njegov stil iz milion razloga , ali napisati da je precijenjen trener koji ima 9 titula sa 4 različite ekipe !?!?!?! Svaka čast za nivo ljudino , neviđeno moram priznati .
Pa ima i Murinjo 2 titule Evropskog prvaka, i Boga pitaj koliko jos titula i rekorda pa ga je vrijeme pregazilo.
Reci za Obradovica da je precjenjen nema smisla, jer to sto je debelo najtrofejniji stavlja ga iznad svih ostalih automatski, al nije ni Bog Himself kako neki pokusavaju da predstave.
Zasto je to tako nemoguce da se povjeruje u to da je i njegovo proslo?

Mnogi kazu da ima 5.najveci budzet, ne mogu tvrditi da je to tacno jer ne znam tacno, ali sigurno nije daleko od istine.
Je li ona birao ovu ekipu?
Ako nije zasto nije on kao takvo ime, a ako jeste zasto se sad zali?

A kakvi su mu rezultati?
18.mjesto u Evropi, i ekipa koja ga vise ne **** 2%.

4 godine je u klubu i nije napravio ono sto je Dule uspio u 10 puta losijim uvjetima.
Ljudi pisu on je donio licencu za 3 godine, mislim da su pare te koje su donjele licencu i donjet ce je svakom ko ih ima.
Na koju foru i odakle ih ima Partizan, nemam pojma i je zanima me, ali svako ko dodje s kesom u EL dobit ce svoje mjesto kao sto su ga dobili Dubai i Hapoel.

To je cijela istina.

Avantii
Kontakt:

Post Postao/la Avantii » 30 nov 2025, 08:15

ExEsPerac je napisao/la:
29 nov 2025, 21:09
Avantii je napisao/la:
29 nov 2025, 20:42
ExEsPerac je napisao/la:
28 nov 2025, 18:35

Ne znas ti druze sta je Partizan a pogotovo ne sta je Zeljko Obradovic
Niko nigdje, kao individua, u sportskim okvirima nije veći od kluba.
Odlazili su veći treneri u raznim sportovima iz raznih svjetskih velikana pa nije bilo ovakvog proseravanja.
Ovo što se radi i prave razne teorije je velika bruka za Partizan.
Uzmi samo period poslije Duleta a prije Zeljka i sve ce ti se samo reci.
Ljudi nisu sezonu prije Zeljka usli u play inn Aba lige...

Po meni apsolutno opravdan strah navijaca da im poslije ovog slijedi fiba lige sampiona i ostala sranja
Mnogo više njima sada znači ova sns vrhuška na čelu kluba od Obradovića koji je realno prevaziđen kao trener. Jasno da je doneo novi šmek svojim prisustvom, ali ništa od toga ne bi bilo da se brdo državnih para nije slilo u klub.
To vidiš baš po toj sezoni koju spominješ gdje su bili 7. u ABA ligi pa naredne sa Želimirom dovode 2 F4 EL igrača sa milionskim ugovorima.
U zemlji gdje se bez klimanja glave jednog čovjeka ne može ni čokolada otvoriti, sve je jasno kao dan. I on je tada izjavljivao da će dolazak Obradovića značiti za klub i da se napada Evroliga.
Obradović je sam uvidio da je uzeo preveliki zalogaj i sad bi da se izvuče neokaljan. A sve je dobio i najviše se pitao u klubu. Dosta nekih poveznica sa '05. Ko hoće da vidi, situacija je kristalno čista.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 30 nov 2025, 10:05

kakav se kult napravio oko hebenog trenera, rekao bi neko da nema poraza i da osvaja redom sa minimalnim budzetom, sad se razlazu razne teorije a nikad ona glavna da je izgorio i da ga vrijeme gazi

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 30 nov 2025, 10:11

Sam je sklapao ekipu i sam je kriv za ovaj krah ove sezone. Doveo je igrače upitne kvalitete, a lako se odrekao nekih bitnih igrača.
Vidjećemo ko će preuzeti Partizan i mislim da bi im dobro došao Trinchieri da izvadi ovu sezonu bar nekako.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 30 nov 2025, 10:28

Dok je Ace SD Partizan nikad nece na zelenu granu.

Sve dok su na glavnim direktorskim pozicijama u FK i KK Partizan Vucicevi ljudi pogresno je traziti greske i krivce u trenerima.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 30 nov 2025, 12:36

U smisli velicine nije, u smislu svega ostalog vezanog za danasnji kosarku po meni jeste...pa eto nek misli ko sta hoce

Uostalom izvini sa fenerom je jedva uzeo a imao je dream team maltene, s partizanom koji sigurno na papiru bar je medju 6/7 ekipa nije doslovno nista uradio...cak sta vise teski podbacaj
=\_1921_/=

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 30 nov 2025, 12:46

Dzoni je napisao/la:
30 nov 2025, 03:52

Pa ima i Murinjo 2 titule Evropskog prvaka, i Boga pitaj koliko jos titula i rekorda pa ga je vrijeme pregazilo.
Reci za Obradovica da je precjenjen nema smisla, jer to sto je debelo najtrofejniji stavlja ga iznad svih ostalih automatski, al nije ni Bog Himself kako neki pokusavaju da predstave.
Zasto je to tako nemoguce da se povjeruje u to da je i njegovo proslo?

Mnogi kazu da ima 5.najveci budzet, ne mogu tvrditi da je to tacno jer ne znam tacno, ali sigurno nije daleko od istine.
Je li ona birao ovu ekipu?
Ako nije zasto nije on kao takvo ime, a ako jeste zasto se sad zali?

A kakvi su mu rezultati?
18.mjesto u Evropi, i ekipa koja ga vise ne **** 2%.

4 godine je u klubu i nije napravio ono sto je Dule uspio u 10 puta losijim uvjetima.
Ljudi pisu on je donio licencu za 3 godine, mislim da su pare te koje su donjele licencu i donjet ce je svakom ko ih ima.
Na koju foru i odakle ih ima Partizan, nemam pojma i je zanima me, ali svako ko dodje s kesom u EL dobit ce svoje mjesto kao sto su ga dobili Dubai i Hapoel.

To je cijela istina.
Evo kao sto sam i pisao o odnosu sa igracima...nije tesko bilo pogodit kojima je najvise smetalo.

Medjutim opet na stranu sve, ovo je stvarno pateticno..trazio igrace dobio ih, i on kao eto najveci trener ikad ne zna doprijet do njih pa je opet kao i na euru izabrao da glumi pacenika i zrtvu...."da preuzme odgovornsot", a ustvari okrivio sve ostale osim samog sebe...smijesno i pomalo jadno

Skrisli desetine milion, ispunjavali mu sve zelje koje su mogli...i lik ti kaze "'a ne znam bgm, odo ja"...pa hajd evo nek stavi na papir sta je uradio sa tolikim parama

Cak sta vise da ironija bude veca zvezda je sa barem na papiru, slabijim timovima bolje i uspjesnije igrala
=\_1921_/=

hayden
Kontakt:

Post Postao/la hayden » 30 nov 2025, 12:56

L-Train je napisao/la:
29 nov 2025, 23:19
Meni ta prica nema nikakvog smisla.
Kako nema. Nisu moje rijeci Zeljko Obradovic je uvijek bio protiv nas.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 30 nov 2025, 13:41

Dobro neko rece, Zeljko ko Murinjo, vazda budzet ogroman.

Nije bas ni u Panati i Feneru vodio djecu i prosjek igrače i tamo je imao klase od igrača, pa sa njima osvajao EL...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 30 nov 2025, 14:00

kraljttbvb je napisao/la:
30 nov 2025, 13:41
Dobro neko rece, Zeljko ko Murinjo, vazda budzet ogroman.

Nije bas ni u Panati i Feneru vodio djecu i prosjek igrače i tamo je imao klase od igrača, pa sa njima osvajao EL...
Pa što se onda City i PSG godinama i naizmjenično ne osvajaju Ligu Šampiona ?

CSKA godinama ubjedljivo najveće budžete imao , pa koliko su titula osvojili ?

Kakve rezultate Barcelona ima godinama , kad je zadnji put osvojila Euroligu ? Naravno da se ne sjećaš , ode da guglaš ...

Ako išta mrzim to je kada ljudi misle da je trener tu onako , budžetu sami osvajaju titule . Jeste , ali u qrcu .

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 30 nov 2025, 14:11

30 nov 2025, 12:36

U smisli velicine nije, u smislu svega ostalog vezanog za danasnji kosarku po meni jeste...pa eto nek misli ko sta hoce

Uostalom izvini sa fenerom je jedva uzeo a imao je dream team maltene, s partizanom koji sigurno na papiru bar je medju 6/7 ekipa nije doslovno nista uradio...cak sta vise teski podbacaj
Znači ako je jedva osvojio , kao da nije ? Interesantno .

Dvije ABA lige i pobjeda do Final Foura za mene nije težak podbačaj . Da je moglo bolje , jeste pogotovo u Euroligi zadnje dvije sezone .

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 30 nov 2025, 15:18

Ovo je početak kraja geto Partizana I Zvezde. Grobari su inekako mogli tolerisati Partizan bez domaćih igrača dok je Zoc bio tu, sad je puna kapa svima. Srpski treneri su uz Obradovica a navijački puk pokazuje da ipak ima u sebi ponosa.

Zvezda je isto sranje uradila nakon prošle sezone kad su za sve loše krivi bili Lazic i Mitrovic, dva Srbina među 20 geto gangstera koji primaju milione i sjede na tribinama dok ih vodi strani placenik. Požar je privremeno ugašen vraćanjem Saše na klupu.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 30 nov 2025, 15:41

30 nov 2025, 14:00
Zadnjih 5 osvajaca LP sve sama fukara (Chelsea, Real, Manchester City, Real, PSG), u zadnjih 5 godina zajedno ulozili 3-4 milijarde u pojacanja i plate. Ne vidim ekipu iz Rumunije, Moldavije, Bugarske... da je osvojla LP u zadnjih 5 godina.

Ako išta mrzim to je kada ljudi misle da je trener tu onako , budžetu sami osvajaju titule . Jeste , ali u qrcu .
Razlika je kad imas dobrog trenera i kad imas prosjecnog trenera.

Isto kao sto je i razlika kad imas dobru ekipu i kad imas prosjecnu ekipu.

Veci je posao uradio Dusko Vujosevic sa proizvodnjom mladih igraca i sa njima otisao na F4, nego Zeljko sa Partizanom. Ja koliko se sjecam da su plate kasnile kad je Dule vodio Partizan, spajao se kraj sa krajem, a sad kod Zeljka budzet skoro 30 miliona i zadovoljavaju se ABA ligom...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 30 nov 2025, 15:47

kraljttbvb je napisao/la:
30 nov 2025, 15:41
Zadnjih 5 osvajaca LP sve sama fukara (Chelsea, Real, Manchester City, Real, PSG), u zadnjih 5 godina zajedno ulozili 3-4 milijarde u pojacanja i plate. Ne vidim ekipu iz Rumunije, Moldavije, Bugarske... da je osvojla LP u zadnjih 5 godina.

Razlika je kad imas dobrog trenera i kad imas prosjecnog trenera.

Isto kao sto je i razlika kad imas dobru ekipu i kad imas prosjecnu ekipu.

Veci je posao uradio Dusko Vujosevic sa proizvodnjom mladih igraca i sa njima otisao na F4, nego Zeljko sa Partizanom. Ja koliko se sjecam da su plate kasnile kad je Dule vodio Partizan, spajao se kraj sa krajem, a sad kod Zeljka budzet skoro 30 miliona i zadovoljavaju se ABA ligom...
Dule nije 30 miliona mogao potrošiti ni za 5 godina a kamoli jednu sezonu i opet je skoro čitav prvi mandat imao konkurentan tim sastavljen skoro isključivo od domaćih igrača iz Partizanovog pogona.
Ovi sad predstavljaju kao neki uspjeh sredinu tabele Eurolige sa budžetom koji je u par milona ispod onih najvećih u istoj a daleko veći nego recima Barse.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

Odgovori

Natrag na “Evropska košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.