Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
Al su fakat kalunovi ispali stratezi Mclarena danas. Neshvatljivo da ovakve gluposti rade.
Prvo prosle sedmice da im se ono desi u Las Vegasu, danas ovaj amaterizam.
Vec dvije sezone, masa nelogicnim i losih strateskih odluka. Hoce li ikad nauciti?
Prvo prosle sedmice da im se ono desi u Las Vegasu, danas ovaj amaterizam.
Vec dvije sezone, masa nelogicnim i losih strateskih odluka. Hoce li ikad nauciti?
Previše gledaju da ne oštete jednog vozača, pa donose odluke koje na kraju štete obojici.
Piastri je bio lider, pa se za njega i moglo razumjeti. Uvijek je najteže kao lider reagovati u ovim situacijama. (lako je sad reći ali u tom trenutku nije bilo lako procijeniti da će čitav grid ući. Čak bih očekivao od tipa Hamiltona i nisko plasiranih vozača da probaju nešto drugačije).
No, nikakvog razloga nije bilo ostaviti Norrisa vani kad su vidjeli da Max ide u box.
čak mislim da su i dobro prošli uzevši u obzir koliko se ispostavila loša odluka. Bukvalno ih Alonso spasio zadržavajući pola grida iza sebe, ladno su mogli izaći iza čitavog karavana da je neko brži bio na čelu
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Apsulutno se slazem. Ko magarci se drze jednog, da ne bi ispalo da su nekog zeznuli.Jabroni je napisao/la: ↑30 nov 2025, 23:59Previše gledaju da ne oštete jednog vozača, pa donose odluke koje na kraju štete obojici.
Piastri je bio lider, pa se za njega i moglo razumjeti. Uvijek je najteže kao lider reagovati u ovim situacijama. (lako je sad reći ali u tom trenutku nije bilo lako procijeniti da će čitav grid ući. Čak bih očekivao od tipa Hamiltona i nisko plasiranih vozača da probaju nešto drugačije).
No, nikakvog razloga nije bilo ostaviti Norrisa vani kad su vidjeli da Max ide u box.
čak mislim da su i dobro prošli uzevši u obzir koliko se ispostavila loša odluka. Bukvalno ih Alonso spasio zadržavajući pola grida iza sebe, ladno su mogli izaći iza čitavog karavana da je neko brži bio na čelu
U sustini, koliko god mi ne godi Red Bullova politika jednog vozaca, ocito je to najbolji put. Ovo sto u Mclarenu rade je tragikomicno. Sumnjam da ce neko u narednim sezonama sam sebi priznati tu gresku i promjeniti nesto u nacinu vodjenja tima.
Od gotovog prave veresiju, ko zna koji put po redu, unazad dvije godine.
Max tamo ima 4 pobjede, a gore neki kažu da to nije Maxova staza
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Tsunoda nije baš imao izbora. Oni su svi vozači RBa i gdje ovi kažu tu voziš.
Biti drugi vozač u Red Bullu iza Maxa je zeznuto jer vozi na drugačiji način i traži drugačiji bolid. To je Albon u jednom podcastu pričao.
I ni Lawson ni Tsunoda niti iko drugi neće odbiti poziciju vozača u Red Bullu, a ni generalno u F1 jer ti bolid neće goditi. To je prilika što se dešava jednom i moraš biti lud da odbiješ.
Yuki je sasvim solidan vozač, meni veoma drag, ali u jednom trenutku moraš probati sa nekim novim jer ni sa čim nije odskočio od konkurencije, a kako ni Honda neće više biti sa RBom nema ni neke veće inicijative da držiš Tsunodu. To je realnost, to je takav sport.
Inače, jučer nevjerovatna odluka Mclarena gdje su pukom srećom toga što je Alonso bio tamo gdje nema pravo biti izašli ispred njega i spasili trku. U suprotnom bi završili negdje iza. Ne znam o kakvoj fleksibilnosti su pričali na radiju jer je nema. Nisi ni ti fleksibilan zbog limita krugova. Možda su se nadali nekom novom SCu i da to iskoriste, no nije se desilo.
Ali ako ovo izgube, ako nekim čudom Max uzme titulu to će biti najveći choke ikad. Hoćeš da ugodiš obojici i na kraju ćeš sjebati obojicu. Nevjerovatno u kakvu su se situaciju doveli i ako se desi neki kaos na stazi, loše kvalifikacije bit će veselo.
Ja bih potpisao Latifija na zadnjoj trci da sam Red Bull
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- AshburtonG
- Kontakt:
Na mjestu RB bih spremio maksimalno bolide Hadjara i Lawsona. Tsunoda nece sigurno rizikovat nikakav potencijalni angazman u buducnosti nekom super agresivnom voznjom. Na njegovu pomoc Max treba zaboravit.
Sto se tice novosti, ocekivano je. Hadjar u pravi trenutak prelazi u seniorsku ekipu. Mnogo je lakse preci na pocetku, nego na kraju regulacijskog perioda.
Mislim da je logika bila:Evander je napisao/la: ↑01 dec 2025, 08:41Apsulutno se slazem. Ko magarci se drze jednog, da ne bi ispalo da su nekog zeznuli.
U sustini, koliko god mi ne godi Red Bullova politika jednog vozaca, ocito je to najbolji put. Ovo sto u Mclarenu rade je tragikomicno. Sumnjam da ce neko u narednim sezonama sam sebi priznati tu gresku i promjeniti nesto u nacinu vodjenja tima.
Od gotovog prave veresiju, ko zna koji put po redu, unazad dvije godine.
Ako obojicu uvedemo, Norris će ispušit radi double stacka.
Ako jednog uvedemo, sje.bat ćemo drugom trku.
Let's fuck them both up then.
Koliko god mislim da su i Norris i Piastri mogli više s ovim bolidima, uradili su obojica dovoljno da uzmu titulu, i složio bih se s Pajom da je više na timu pogreška ako ispuše titulu, a ne na njima.
Što se tiče Red Bulla, mislim da je to isto drugi ekstrem. Uspješan je pristup jer je Max generacijski talenat (koji bi još tim bio spreman baciti sve karte na jednog vozača?), ali smiješno mi je da se drugi vozač koristi kao alatka za eksperimentalna testiranja tokom kvala i trke. Nikakve šanse nije imao ove sezone ni za šta, i sad će ispušit sjedište u F1.
Zajeb su napravili sto su odabrali prvi box, odmah na ulazu. Da su isli mjenjati gume u sedmom krugu, imali su vremena za dupli stop, ali bi onda Lando vjerovatno zapao u kolonu i morao bi da ceka da ostali prodju, da bezbjedno izadje sa svog box mjesta.
U utrci gdje ocekujes da ce haman svi ici u istom krugu u box, to uraditi, totalni debilizam.
Da su odabrali zadnji box, mogli su peomjenu uraditi bez ikakvih problema.
U utrci gdje ocekujes da ce haman svi ici u istom krugu u box, to uraditi, totalni debilizam.
Da su odabrali zadnji box, mogli su peomjenu uraditi bez ikakvih problema.

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Kao da nije mogao namjerno napraviti gresku, ma hajte molim vas. Ocigledna pustacina, ali nema veze, moze se to sve naplatiti opasno. 
Samo sto su ovdje u procesu sj3bavanja obojice opet vise sj3bali Piastrija,jer je on bio prvi na stazi i on bi bio morao da ceka u boxu samo ako neko naidje,a Norris bi morao da ceka i njega i ukoliko neko naidje.Tako da su opet tu odabrali situaciju koja je vise godila Norrisu nego PiastrijuJabroni je napisao/la: ↑01 dec 2025, 10:15
Mislim da je logika bila:
Ako obojicu uvedemo, Norris će ispušit radi double stacka.
Ako jednog uvedemo, sje.bat ćemo drugom trku.
Let's fuck them both up then.
Koliko god mislim da su i Norris i Piastri mogli više s ovim bolidima, uradili su obojica dovoljno da uzmu titulu, i složio bih se s Pajom da je više na timu pogreška ako ispuše titulu, a ne na njima.
Lando’s radio during the safety car:
Lando: “What are we doing?”
Will: “We’re staying out.”
Lando: “Is everyone boxed?”
Will: “Almost everyone, yeah.”
Lando: “We should’ve just followed him in, no? If we knew the car was ahead staying out. (?)”
Will: “They have lost all their flexibility for remainder of the race.”
Oscar’s radio during the safety car:
Oscar: “Are we boxing or staying out?”
Tom: “Stand by… Oscar, we are staying out. Stay out.”
Oscar: “Copy, staying out.”
Tom: “So Oscar, here’s the picture. Yourself, Lando, and Ocon stayed out. Everyone else has taken it. Pitting on that lap means we know exactly when they have to pit on the next stop.”
Oscar: “Copy.”
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

/origin-imgresizer.eurosport.com/2024/06/12/image-b3c9ebe4-2186-4541-88ba-0b9790003858-85-2560-1440.jpeg)