Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

zaostrog
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Post Postao/la zaostrog » 01 dec 2025, 11:08

Beduin je napisao/la:
01 dec 2025, 10:32
Jest nam glavni grad osvjetlao obraz i poistovjetio nas sa nacionalistickim gov.nima sa istocne strane drzave. Puno truda su ulozili na pljuvanje protivnika, umjesto na podrsku nasim igracima.
Jesi li isto negodovao na zviždanje himni Rumunije ili Izraela prijenose godina? To je recimo puno veći apsurd od zviždanja himni države koja je otvoreni neprijatelj našoj.

Navijanje čak korektno, vaš je problem što mislite da ih treba s cvijećem dočekati. Kad igraju Sarajevo-Sloboda, repertoar je prilagođen tome, vrijeđanju medjusobnom. Ništa neobično. I apsolutno je nevazno šta će biti u Beogradu ili šta je kontra reakcija. Oni ni nemaju razloga zviždati jer nije BiH činila genocid tamo, ne potura BiH nogu njima za sve i dan danas.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 01 dec 2025, 11:09

DamirT je napisao/la:
01 dec 2025, 10:39
Jest glup Hadzovic mati mila. Kaze sto navijacka skupina reprezentacije ne dolazi na utakmice KK Bosna :facepalm:
Hrinicna nejebica... Jos koja godina ovim tempom i pretvorit ce se u pedofila, jer ima takvu njusku i pogled...

Hem sto ne guzi, hem sto se napinje iz petnih zila da je neki progresivni intelektualac i liberal, cije misljenje je nekomr nesto bitno, pa onda ima dvostruki kompleks...

Sutra da SDA vrati Fahru i SBB u vlast, pisao bi ode i hvalospjeve bracnom paru jer ga Scepo drzi na kratkoj uzici i kad mu kaze da laje - on to i radi...

Jedna od mrzih kategorija ljudi - principilno neprincipilan...

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 01 dec 2025, 11:15

CAZIN je napisao/la:
01 dec 2025, 10:52
StevieG8 je napisao/la:
01 dec 2025, 10:46
Koliko god htjeli biti kao oni i vratiti im istom mjerom čisto sumnjam da je iko od naših igrača na parketu sinoć navikao igrati u takvoj navijačkoj atmosferi. U trenutku kad je Atić dobio pomračenje mozga i kad je isključen čitava ekipa je potonula i momentum je otišao na stranu Srbije. Nisam siguran koliko im je lupanje u bubanj i pjevanje o uplakanoj četničkoj majci pomoglo u tom trenutku. S Edinom smo izgubili jedinog igrača koji je imao hrabrosti i mogućnosti da napadne obruč. Pokušao je Alibegović par puta da sam sebi nešto iskreira ali to nikad nije bio njegov forte a nažalost nije imao ni neku šutersku noć da nas izvuče.
Da smo imali barem Kamenjaša da pomogne u reketu pa da ne moramo pokušavati sa Sulejmanovićem ili Penavom na centru možda bi na kraju rezultat otišao na našu stranu.
Da je Marić igrao bilo bi drugačije da ne pričamo o Kamenom.

Ako je Atić psovao sudiji fakat retardirano znaš u kakvom je stanju ekipa i ti to odradiš. Samo pitam jer bi mi malo lakše bilo i razumnije da je nekom igraču to bilo upućeno mada onaj 4. faul nije bilo kontakta nigdje ali eto.
Ali prije tog faula, Castaneda pogodio tricu za +8...super n8z krenuo...i onda nastupa debil.... do tog trenutka ima 3 faula i u roku 15 sekundi dobija 2 tehnicke i sjebe sve...prvo sebe iskljuci iz utakmice, a zna mamlaz da nam je bitan k'o suho zlata...zamjena za njega Gutic ili Arslanagic ukoliko pomaknes Castanedu na 2...i to sve odradi kada je ostalo jos 8,5 minuta do kraja....i od tog trenutka Srbija polagano okrece utakmicu...

Debil za izucavati ..u stvari nema su tu sta izucavati...on nema 2 mozdane celije u glavi...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 01 dec 2025, 11:31

Težak poraz, moglo se i dobitii i moralo dobiti. Šteta, kako je 0-2 isto tako je moglo biti i 2-0, iako rezultat iz u Turske to ne govori ali nije realan taj rezultat. Sad je bitno dobiti Švicarsku u februaru pa ko zna šta može biti do kraja. Još ima jako dosta mečeva da se igra. Turci će u julu doći u skoro istom sastavu, tu će još biti Cedi Osman i možda Sengun (prije da neće nego što hoće), Srbi će doći u skroz drugom sastavu i tu već nije realno očekivati pobjedu.

Naš roster bi trebao biti isto drugačiji, falilo nam je dosta igrača, naravno, to nisu neki ekstra dobri igrači ali nama su prebitni. Tu ne računam Musu i Nurkića jer oni su klase. Ovo je sve pod pretpostavkom da su svi zdravi. Daleko je juli i ko zna šta može biti.

Opet, šteta što nije 1-1 nakon ovog prozora a moglo je biti. Gjergja je odlično vodio ekipu, energetski odličan bio, baš se vidi da je luđak za košarkom i vjerujem da će iznjeti ovo na dobar način. A ovo oko navijanja, očekivano je bilo, ružno jest ali bit će uvijek ovako. Ali, nakon ovakog poraza nebitno je sad o tome raspravljati.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 01 dec 2025, 11:35

MikiPirs je napisao/la:
01 dec 2025, 07:54
invincible1921 je napisao/la:
01 dec 2025, 02:44
MikiPirs je napisao/la:
01 dec 2025, 02:36
Kako navijati za BiH kada si Srbin iz BiH kada ovakvih bolesnika ima koji etiketiraju sve redom? Zasto se onda cudite da momci ne zele igrati za tu istu BiH… bolesnici ostaju zivjeti u 95toj i dzaba
Lako..za takvu BiH su mnogi i srbi poginuli..to ako se ti pronalazis prozvan skandiranjem, onda se ti malo zapitaj a nemoj propitivat nas..

Zuc 93: "Tekbirr...ovdje Rade majku vam cetn.icku"

Rade Zoranovic kako sam za sebe kaze srbin sa dna kace..a tebi eto problem navijat jer zaboga vrijedja se se drzava koja hoce fa nas unisti
Zasto se kao Srbin koji navijanza BiH osjecam lose nije zbog navijanja sa tribina Skenderije, nego zbog razmisljanja i ponasanja dijela BiH npr citaj sta se meni licno pise na ovom forumu ;)
Ta tvoja prica mi je u fazonu "Sklonite ljiljane jer ne mogu Srbi da prihvate drzavu gdje je to zastava"...zastava se promjenila izabrana najneutralnija moguca...i sta onda?

Dal srbi postuju tu zastavu ili drzavu? postuju al u qrcu...U sustini da se mi ne lazemo srbi i hrvati u toj nasoj multi kulti svijesti vide svoju sansu da nam udju sazada sto bi onaj reko...i sad mi iako to znamo trebamo bit levati i dopustit to , pucat sami sebi u nogu

Ja ti opet kazem, da su svi ljudi kao Bosnjaci svijet bi bio puno bolje mjesto, o balkanu je i suvisno pricat ..da su makar upola ko mi, ako nista bar nekih 100k ljudi bi bilo zivo danas..a nisu

Veoma mali broj Srba i Hrvata koji voli i postuje BiH se ne osjeca ruzno na ovakva skandiranja jer znaju na koga se odnose..razni da ne kazem mnogi srbi i hrvati su zivot dali za ovu drzavu noseci npr tr iste ljiljane koji se nazivaju "ratnom zastavom"...znaci nije do nas, nego do njih

Za kraj da ja tebe nesto vako pitam nesto cisto logicki...

NISU LI SRBI I HRVATI TI KOJI BI SE NAMA TREBALI DODVORAVATI DA MI NJIMA OPROSTIMO A NE OBRATNO?

Znaci tebe zena npr vara stalno, ti ne smijes rec da je ravaku i odyebat je nego trebas se uzdic iznad toga i oprastat joj, dok te ona vara na svakom cosku i priva da si levat?

Nazovi me kako hoces, al zbog svega sto je bilo i svega sto se desava, mi ne da imamo pravo, nego trebamo bit krajnje nepovjerljivi i prema Srbiji i Hrvatskoj...pa evo nek nas razuvjere, nemoj se ti sekirat, bosnji pruzi jednu ruku prijateljstva on ce tebi deset..jer mi smo takvi.

Samo je finta sto nam tu ruku niko ne pruza nego je drzi stisnutu u saku i prijeti nam stalno
=\_1921_/=

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 01 dec 2025, 11:41

Samo da nabijem na racku sve dusebriznike, novinarcice, politicare i ostalu gamad koja se upalila i koji se zgrozavaju na zvidanje, prozivanju deklarisanih cetnika a jucer nisu zucnuli na 10 puta goru stvar koja se desila na stadionu u BiH gdje su velicani presudjeni ratni zlocinci.

Baliluk, nista drugo.

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 01 dec 2025, 11:47

nema razloga da se himna zvizdi, nema jih puno ali ima jih, dobrih ljudi iz Srbije, to se moze respektirati

skandiranje kako se je skandiralo to treba i mora, mora se podsjecati na zlocine koji su pocinili, mora se podsjecati ko su i sta su, vecina njih

neko ko nije cetnik, nece se osjecati napadnutim
dobre guzove ima Belma

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 01 dec 2025, 11:48

Moje mišljenje je samo moje mišljenje.
Ne odgovaram ni za kakvu hordu niti krdo.
Ponajmanje ne za navijačku grupu kakva su bh fanaticosi.
Meni je ono debelo prelaženje granice dobrog ukusa.
Sve moguće frustracije su ispoljili, trudili su se da uvreda bude što gnusnija.
Pravo pitanje je: jesi li došao da podržiš bh reprezentaciju ili si iskoristio priliku da vrijeđaš srpske igrače, da koristiš tribinu kao poligon za svoje političke manevre?!
Karma je htjela da na kraju izgubimo kako smo izgubili.
I ne samo mi, pogledao sam x utakmica što reprezentacija što klubova i kad god su se navijači više bavili ovim stvarima nego li svojim klubom, karma je bolno udarala.

I ko kaže pa i oni rade isto - ja ne želim biti kao oni.
Ne želim biti niti kao bh fanaticosi.
Ne moram dokazivati nikom svoj patriotizam, pogotovo ne na onaj način.

Vezano za utakmicu, nažalost nismo imali koga da završi, nudili su nam se na kraju.
Ključno je bilo ono Atićevo glupiranje, tu sam znao da smo izgubili utakmicu.
Ni Arslino casperisanje nije toliko uticalo kao Atićeva glupost.
Tolike godine igraš, nisi u stanju vruće glave stati na kočnicu.
Tačno te ne bih zbog ovog više zvao u reprezentaciju!
Koševo Zapad

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 01 dec 2025, 11:51

Rodjeni81 je napisao/la:
01 dec 2025, 11:41
Samo da nabijem na racku sve dusebriznike, novinarcice, politicare i ostalu gamad koja se upalila i koji se zgrozavaju na zvidanje, prozivanju deklarisanih cetnika a jucer nisu zucnuli na 10 puta goru stvar koja se desila na stadionu u BiH gdje su velicani presudjeni ratni zlocinci.

Baliluk, nista drugo.
Jucer rekoh..na dnevnoj bazi,srpski i hrvatski polticari, navijaci, javnost, mediji isplje vise mrznje prema nama nego mi za godinu...sama cinjenica se uopste rasrpavljamo o nama sta smo trebali sta nismo, dok oni rade to sto rade... je iskreno sramota za nas kao narod...
=\_1921_/=

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 01 dec 2025, 11:52

MikiPirs je napisao/la:
01 dec 2025, 02:36
Kako navijati za BiH kada si Srbin iz BiH kada ovakvih bolesnika ima koji etiketiraju sve redom? Zasto se onda cudite da momci ne zele igrati za tu istu BiH… bolesnici ostaju zivjeti u 95toj i dzaba
Isto kao što ima bolesnika na tribinama u Srbiji.
Pa opet dosta Srba navija za istu i ne smeta im.

Nek ti neki uteg budu i ljudi koji su tu bili isključivo iz sportskih razloga, ne samo ovi koji su došli da drže časove historije i imaju izljeve ko zna kojih frustracija.
Koševo Zapad

moreno123
Kontakt:

Post Postao/la moreno123 » 01 dec 2025, 11:55

Ovdje neko stvarno opravdava onako degutantno navijanje vecinu utakmice... Potpuno je ocekivano bilo da ce se zvizdati himni, da ce biti prozivanja i uvreda ali ne na nivou kao sinoc. Psovanje majke cetnicke igracima, pjevanje moj mitraljez, Srbijo krvo balkanska... U tom intenzitetu je bilo previse, pa nije 1998 jbo vas kralj. Onda kad nasi igraci budu docekani isto i gore u Beogradu, nema pravo niko ni a reci.

Komentar utakmice: Morali smo ih dobiti jer cemo tamo svakako izgubiti. Svakako su zreli bili da ih uzmemo glat 10 razlike, Jaramaz ih je izvukao.

Aticu treba ozbiljan psiholog, bjelosvjetska budala.

BHFreak
Kontakt:

Post Postao/la BHFreak » 01 dec 2025, 11:56

moreno123 je napisao/la:
01 dec 2025, 11:55
Ovdje neko stvarno opravdava onako degutantno navijanje vecinu utakmice... Potpuno je ocekivano bilo da ce se zvizdati himni, da ce biti prozivanja i uvreda ali ne na nivou kao sinoc. Psovanje majke cetnicke igracima, pjevanje moj mitraljez, Srbijo krvo balkanska... U tom intenzitetu je bilo previse, pa nije 1998 jbo vas kralj. Onda kad nasi igraci budu docekani isto i gore u Beogradu, nema pravo niko ni a reci.

Komentar utakmice: Morali smo ih dobiti jer cemo tamo svakako izgubiti. Svakako su zreli bili da ih uzmemo glat 10 razlike, Jaramaz ih je izvukao.

Sta oni rade nama kao da je 1994 :) sve opravdavam cak mislim da je i malo bilo, a koji god je se pronasao kao cetnik drago mi je :)
"Naša zemlja, naša čast, naša lopta - Bosna u srcu, pobjeda u nogama!" - Emir Spahić

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 01 dec 2025, 12:05

Jucer nas zajedno sa Rumunima mnozili sa nulom, a danas mi degutantni.

Vjdjecete u BG preko cijele tribine Mladica kako se osvecuje dahijama. Treba ih pisati.
Zadnja izmjena: Drum, dana/u 01 dec 2025, 12:14, ukupno mijenjano 1 put.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 01 dec 2025, 12:06

BHFreak je napisao/la:
01 dec 2025, 11:56
moreno123 je napisao/la:

Sta oni rade nama kao da je 1994 :) sve opravdavam cak mislim da je i malo bilo, a koji god je se pronasao kao cetnik drago mi je :)
Ja mislim da ovi sto se zgrazavju zive u svom balonu totalno nesvjesni okruzenja i ko su,kakvi su i sta misle o njima ti ljudi sa kojima oni hoce multi kulti da furaju..suvisno je pricati uopste..

Ako nakon svega sto se desilo i svaki dan se desava ti si i dalje nesvjestan okruzenja i situacijr, onda bgm u najmanju ruku necu te smatrat relevantnim da komentarises ovu temu, a kamol da uvazavam tvoje misljenje jer ono ne da je pogresno nego je ludilo mozga...
=\_1921_/=

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 01 dec 2025, 12:07

Ono sinoc je divlji papanluk klero fasista. Ima nacina da se kaze sta se treba i zvizdati je ok ali onaj jad od sinoc je jad a ne bosanski inat. Goli papak i glupan zivi ovdje koji prsti od uticaja caci srbije a vamo lafo mrzi.
Zadnja izmjena: OldTownDistrict, dana/u 01 dec 2025, 12:08, ukupno mijenjano 1 put.
....sve drugo će proći!

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 01 dec 2025, 12:08

Dok se ovaj forum po svojim fasistickim izdrkotinama i primitivnoscu ozbiljno sprema da nadjebe hercegbosna forum, ovdje se brane a sta oni nama rade.

S druge strane, igraci i selektor Srbije tesko pishanje po navijacima. Nisu ovo iskrene rijeci, nego ciljano gospodsko pishanje, kako i najvise boli ove mistraljesce na tribinama i forumu.

Nasi igraci za takvo nesto nisu pametni. A i da reaguju tako, ovdje bi ih napali kako su merhametli i spremni za klanja.
Zadnja izmjena: Kajzer10, dana/u 01 dec 2025, 12:09, ukupno mijenjano 1 put.

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 01 dec 2025, 12:09

BHFreak je napisao/la:
01 dec 2025, 11:56
moreno123 je napisao/la:

I sta sad ti isti hoces biti sta ti si cetnik?

**** te zivot retardiranih ljudi fuj
....sve drugo će proći!

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 01 dec 2025, 12:09

J.ebo majku k'o da su oni nas dočekali na Marakani sa cvijećem i pljeskom, Musu u Pioniru za Real dok je igrao prozivali na "najgore" moguće načine..svaku utakmicu Miloš Obilić, Murat, turci,balije, bule..Ja se slažem da ne treba vraćati istom mjerom, gorom tek ne treba, pojedine pjesme jesu loše, nije im mjesto sinoć, ali ponekad jednostavno se ljudi ne mogu kontrolisati..Iako sam ja iskreno uvijek bio za da se dobrom parolom nešto kaže, koreografijom, stendardom neka zajebancija, ono defend europe mi je i nekako ok, ovo ostalo je upitno..ali opet neke ljude treba razumjeti,ono što mi godinama doživljavamo ovdje s njihove strane jednostavno se ne može zaboraviti i tek tako samo vikati Bosna Bosna pa šta bude..treba nekad pokazati m.uda i stav
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 01 dec 2025, 12:10

Zviždanje himne na početku je OK, malo za zastrašivanje igrača šta fali da se zna da nije prijateljska atmosfera, međutim na kraju ono "yebemo vam mater chetnichku" to je blamage, ne zato što nisu chetnici, nego zato što to nije naš nivo, tj. ne treba da bude naš nivo, a jasno je da bh fanaticosi nemaju nikakav nivo. Još na sve to smo izgubili, pa u paketu daje jako jako jadnu sliku.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 01 dec 2025, 12:10

OldTownDistrict je napisao/la:
01 dec 2025, 12:07
Ono sinoc je divlji papanluk klero fasista. Ima nacina da se kaze sta se treba i zvizdati je ok ali onaj jad od sinoc je jad a ne bosanski inat. Goli papak i glupan zivi ovdje koji prsti od uticaja caci srbije a vamo lafo mrzi.
Ma naravno, i zvizduci su ok ajde ali ono sinoc je degutantno. Isto se vidja na tribinama kod njih. Normalna Srbija to osudi. Normalna BiH osudjuje ono sinoc. :bih:
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], antisisoja1919, Bing [Bot], Google Adsense [Bot], Lavcina, legendarnadruga, Muumii, Vaya i 32 gosta.