Jedan manji dio, čak bih rekao njih par. Uzeli tastaturu i raspisali se kao da je njihov privatni profil, a ne od udruženja. Hvala Bogu ja nisam, niti ću, a većina nas ovako razmišlja.VanDijk je napisao/la: ↑01 dec 2025, 13:15Nakon kojeg osvajanja kupa??? Pa jesu li nasi "navijaci" javno optuzili njega i klub za namjestanje i samim tim se popisali na sav rad i trud ljudi tokom citave godine. Uspijemo pokvariti sve sto nam je pozitivno. K'o da imamo neki fetis na patnju, lozi nas ova drama kad gubimo od Rudara. Ja nemam drugo objasnjenje
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Velež će izaći visoko na nas i to je naša šansa da kroz tranziciju probamo postići pogodak i odvesti utakmicu u drugom smjeru. Naša igra kroz posjed gdje moramo nekome nametnuti naš tempo i iz toga kreirati priliku je jednostavno loša i najbolje izgledamo kada kroz tranziciju tražimo brže igrače koji igraju 1 na 1.
Moja želja:
Banić
Ristovski - Bralić - Mujkić
Beganović - Ignatkov - Cimirot - Kuprešak
Mlinarić
Kyeremeh - Guli
Tandem Kyeremeh i Guli u prošloj sezoni je izgledao skoro pa perfektno, ne znam čija je bila ideja da u ovoj sada rotira i to je po meni nešto što bi trebali iskoristiti u ovoj utakmici. Brzina i prilikom osvajanje lopte gađati prazan prostor gdje bi oni trčali 20tak metara sa nekim iz zadnje linije Veleža. Mujkić je lijevi stoper i ne treba ga forsirati na poziciju tog winga, jednostavno on nije taj igrač. Mlinarića bi stavio iza njih dvojice jer je igrač koji odlično napada iz drugog plana, razlog je jer bi sav fokus bio na dvojici najisturenijih i Mlinarić bi mogao iz drugog plana postići pogodak. Pored toga on je napadač koji dobro otvara prostor. U sredini objektivno nemamo igrača umjesto Ignatkova i Cimirota, prošle sezone su na ove dvije pozicije igrali Bubanja i Pavičić/Jatta, ako je igrao Jatta onda je Pavičić igrao ofanzivniju ulogu, pa da se zamislimo koliko nam je ekipa slabija u tom dijelu terena.
Moja želja:
Banić
Mlinarić
Kyeremeh - Guli
Tandem Kyeremeh i Guli u prošloj sezoni je izgledao skoro pa perfektno, ne znam čija je bila ideja da u ovoj sada rotira i to je po meni nešto što bi trebali iskoristiti u ovoj utakmici. Brzina i prilikom osvajanje lopte gađati prazan prostor gdje bi oni trčali 20tak metara sa nekim iz zadnje linije Veleža. Mujkić je lijevi stoper i ne treba ga forsirati na poziciju tog winga, jednostavno on nije taj igrač. Mlinarića bi stavio iza njih dvojice jer je igrač koji odlično napada iz drugog plana, razlog je jer bi sav fokus bio na dvojici najisturenijih i Mlinarić bi mogao iz drugog plana postići pogodak. Pored toga on je napadač koji dobro otvara prostor. U sredini objektivno nemamo igrača umjesto Ignatkova i Cimirota, prošle sezone su na ove dvije pozicije igrali Bubanja i Pavičić/Jatta, ako je igrao Jatta onda je Pavičić igrao ofanzivniju ulogu, pa da se zamislimo koliko nam je ekipa slabija u tom dijelu terena.
-
RaymondRed
- Kontakt:
Postali smo navijaci i klub za sprdanjaVanDijk je napisao/la: ↑01 dec 2025, 13:15Nakon kojeg osvajanja kupa??? Pa jesu li nasi "navijaci" javno optuzili njega i klub za namjestanje i samim tim se popisali na sav rad i trud ljudi tokom citave godine. Uspijemo pokvariti sve sto nam je pozitivno. K'o da imamo neki fetis na patnju, lozi nas ova drama kad gubimo od Rudara. Ja nemam drugo objasnjenjeMaroon1946 je napisao/la: ↑01 dec 2025, 09:15Ispravka - ZZ je imao podrsku navijaca pogotovo nakon osvajanja kupa. Nakon 2 loša rezultata na pocetku sezone je odlucio dati neopozivu ostavku i od tada se nije nijednom oglasio niti zahvalio navijacima FKS.Pendulum je napisao/la: ↑01 dec 2025, 09:11
Nije poenta u Mariju. Nije poenta ni u Husrefu. Nikakav ja optimizam ne prosipam ovdje samo želim jedno - kontinuitet! Kontinuitet SŠ i igrača je ono što nas zadnjih 5 godina handri i što nam nedostaje.
Zamisli, izgubili od Rudara (tragedija u pi*ku materinu) i nismo dali go lošoj ekipi lištice - još jedna tragedija.
Kada mi navijači budemo imali više sabura i strpljenja (kao što smo u neku ruku imali sa Zekićem npr.; a nije da se i njega nije tjeralo i prozivalo neznalicom i prevarom) onda se možemo nečemu nadati.
Slazem se sa postavom i sa taktikom, ali ovo zadnje vidim drugacije. Mamas, Djordjevic, Cimirot, Elezi, Ignatkov ove sezone, prosle Jatta, Bubanja, Pavicic, Lulic, Krdzalic, Hamzic. Neka svako procjeni sam, ali ja sam misljenja da su momci ove sezone kvalitetniji i da ce to nakon zimskih priprema da se pokazeN3R3D je napisao/la: ↑01 dec 2025, 13:31Velež će izaći visoko na nas i to je naša šansa da kroz tranziciju probamo postići pogodak i odvesti utakmicu u drugom smjeru. Naša igra kroz posjed gdje moramo nekome nametnuti naš tempo i iz toga kreirati priliku je jednostavno loša i najbolje izgledamo kada kroz tranziciju tražimo brže igrače koji igraju 1 na 1.
Moja želja:
Banić
Mlinarić
Kyeremeh - Guli
Možda jedino Elezi umjesto Cimirota?VanDijk je napisao/la: ↑01 dec 2025, 13:42Slazem se sa postavom i sa taktikom, ali ovo zadnje vidim drugacije. Mamas, Djordjevic, Cimirot, Elezi, Ignatkov ove sezone, prosle Jatta, Bubanja, Pavicic, Lulic, Krdzalic, Hamzic. Neka svako procjeni sam, ali ja sam misljenja da su momci ove sezone kvalitetniji i da ce to nakon zimskih priprema da se pokazeN3R3D je napisao/la: ↑01 dec 2025, 13:31Velež će izaći visoko na nas i to je naša šansa da kroz tranziciju probamo postići pogodak i odvesti utakmicu u drugom smjeru. Naša igra kroz posjed gdje moramo nekome nametnuti naš tempo i iz toga kreirati priliku je jednostavno loša i najbolje izgledamo kada kroz tranziciju tražimo brže igrače koji igraju 1 na 1.
Moja želja:
Banić
Mlinarić
Kyeremeh - Guli
- luckystrike
- Kontakt:
Izaći će visoko i napadački samo ako su glupi ili im je do za7ebancije, u što sumnjam. Dat će nam loptu, mi ćemo je peljati do besvijesti i oni će nas probati riješiti iz tranzicije.
Nisam odavno gledao Velež pa ne znam šta se može očekivati, ali ko je dva puta pogledao Sarajevo u zadnjih 6-7 utakmica, izuzev protiv Borca, vrlo vjerovatno zna kako se treba postaviti.
Nisam odavno gledao Velež pa ne znam šta se može očekivati, ali ko je dva puta pogledao Sarajevo u zadnjih 6-7 utakmica, izuzev protiv Borca, vrlo vjerovatno zna kako se treba postaviti.
Da igramo na Koševu, vjerujem da bi nam dali loptu... Ovako u Mostaru, mislim da će izaći visoko na nas.luckystrike je napisao/la: ↑01 dec 2025, 13:52Izaći će visoko i napadački samo ako su glupi ili im je do za7ebancije, u što sumnjam. Dat će nam loptu, mi ćemo je peljati do besvijesti i oni će nas probati riješiti iz tranzicije.
Ma pusti sve te price, dolazit ce onaj ko je i navikao dolazit i tjt.Morpheus je napisao/la: ↑01 dec 2025, 13:20Sramota je izgubiti od Rudara, sramota je imati onakve rezultate, sramota je bezvoljnost i svašta nešto, ali ovo NISU izgovori za NEDOLAZAK i kraj. Evo ja sam lud i biću lud i dalje i smrzavat ću se i gledati vucibatine, a ti nemoj, ali nemoj se ni pojavljivati kada nas krene ono da poludiš. Može li?hz033 je napisao/la: ↑01 dec 2025, 12:11Kakva je igra, dobro ne gledaju u totalno prazan stadion. Bolan od Rudara izgubiti i to prvi put u istoriji. Kroje se najgori rezultati u istoriji FK Sarajeva, tolika bezvolja na terenu, bolikur*stvo, a priča se kako fali gledalaca. Pa ko je lud doći i smrzavati se, gledati neke vucibatine kako ih boli k*** za rezultat, obicne placenike i još za to platiti.Tatamata1946 je napisao/la: ↑30 nov 2025, 21:06Ja mislim da nas dolazi po 5-6 hiljada na svaku da bi imali par bodova vise. Ovako ovo je tuzno i na terenu i na tribinama. Pogotovo je tuzan svaki pocetak utakmice dok jos pola raje nije uslo kad ide ona himna i igraci izlaze na teren i gledaju prazan stadion![]()
I kad se natkrije bice prica neka nova
Ne bi ja gurao Mujkica ispred Marudze, vala zasluzio je klupu. Marudza mi je konstantan skroz, pojavi se poneka greska ali momak je najsolidniji od svih skoroN3R3D je napisao/la: ↑01 dec 2025, 13:31Velež će izaći visoko na nas i to je naša šansa da kroz tranziciju probamo postići pogodak i odvesti utakmicu u drugom smjeru. Naša igra kroz posjed gdje moramo nekome nametnuti naš tempo i iz toga kreirati priliku je jednostavno loša i najbolje izgledamo kada kroz tranziciju tražimo brže igrače koji igraju 1 na 1.
Moja želja:
Banić
Mlinarić
Kyeremeh - Guli
Maroodza/Mujkić i Cimirot/Elezi, te dvije promjene su mi okej u ovoj postavi.bvsic je napisao/la: ↑01 dec 2025, 13:59Ne bi ja gurao Mujkica ispred Marudze, vala zasluzio je klupu. Marudza mi je konstantan skroz, pojavi se poneka greska ali momak je najsolidniji od svih skoroN3R3D je napisao/la: ↑01 dec 2025, 13:31Velež će izaći visoko na nas i to je naša šansa da kroz tranziciju probamo postići pogodak i odvesti utakmicu u drugom smjeru. Naša igra kroz posjed gdje moramo nekome nametnuti naš tempo i iz toga kreirati priliku je jednostavno loša i najbolje izgledamo kada kroz tranziciju tražimo brže igrače koji igraju 1 na 1.
Moja želja:
Banić
Mlinarić
Kyeremeh - Guli
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Dobar teren, treba staviti u vezni red Cimirota, Elezija i Ljajića i da konačno vidimo kako to funkcioniše. Maksimalno taj trojac isforsirati u naredne tri utakmice i da znamo na čemu smo.
Teska srca cu reci ali eto moze, ubili su mi volju do te mjere tako da sad i da proigraju ne znam bi li imao snage. Za 40 kusur i kusur godina koliko ja gledam Sarajevo, nikad nismo jadnije izgledali. Velika kriza je bila kad su igrale tzv, "bebe", kad su nas prozvali virslama jer nije bilo ni za kifle a kamo li za virsle, pa su djeca, vise juniori nego seniori, ginuli na terenu. Izgubise tada derbi 1:0, ali za srce koje su ostavili su dobili aplauz i punu podrsku!Morpheus je napisao/la: ↑01 dec 2025, 13:20Sramota je izgubiti od Rudara, sramota je imati onakve rezultate, sramota je bezvoljnost i svašta nešto, ali ovo NISU izgovori za NEDOLAZAK i kraj. Evo ja sam lud i biću lud i dalje i smrzavat ću se i gledati vucibatine, a ti nemoj, ali nemoj se ni pojavljivati kada nas krene ono da poludiš. Može li?hz033 je napisao/la: ↑01 dec 2025, 12:11Kakva je igra, dobro ne gledaju u totalno prazan stadion. Bolan od Rudara izgubiti i to prvi put u istoriji. Kroje se najgori rezultati u istoriji FK Sarajeva, tolika bezvolja na terenu, bolikur*stvo, a priča se kako fali gledalaca. Pa ko je lud doći i smrzavati se, gledati neke vucibatine kako ih boli k*** za rezultat, obicne placenike i još za to platiti.Tatamata1946 je napisao/la: ↑30 nov 2025, 21:06Ja mislim da nas dolazi po 5-6 hiljada na svaku da bi imali par bodova vise. Ovako ovo je tuzno i na terenu i na tribinama. Pogotovo je tuzan svaki pocetak utakmice dok jos pola raje nije uslo kad ide ona himna i igraci izlaze na teren i gledaju prazan stadion![]()
Druze poenta je u tome da ubise ljudima volju, a novim mladim navijacima ne daju razlog da ih cijene i da jedva cekaju utakmicu kao sto je to nekad bilo. Svaka cast pojedincima i tebi na volji i optimizmu, zaista cijenim to. Lijep pozdrav.
Zadnja izmjena: hz033, dana/u 01 dec 2025, 15:16, ukupno mijenjano 1 put.
U novi boj ...
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Istog sam mišljenja.N3R3D je napisao/la: ↑01 dec 2025, 13:53Da igramo na Koševu, vjerujem da bi nam dali loptu... Ovako u Mostaru, mislim da će izaći visoko na nas.luckystrike je napisao/la: ↑01 dec 2025, 13:52Izaći će visoko i napadački samo ako su glupi ili im je do za7ebancije, u što sumnjam. Dat će nam loptu, mi ćemo je peljati do besvijesti i oni će nas probati riješiti iz tranzicije.
Teško da će im i njihova publika trpit da stoje u svojoj polovini a da se naši stoperi dodaju, uz to još misle da su bolji i da je konačno vrijeme da nas razmontiraju.
Shane umjesto Mujkica, Elezi umjesto CimirotaN3R3D je napisao/la: ↑01 dec 2025, 13:31Velež će izaći visoko na nas i to je naša šansa da kroz tranziciju probamo postići pogodak i odvesti utakmicu u drugom smjeru. Naša igra kroz posjed gdje moramo nekome nametnuti naš tempo i iz toga kreirati priliku je jednostavno loša i najbolje izgledamo kada kroz tranziciju tražimo brže igrače koji igraju 1 na 1.
Moja želja:
Banić
Mlinarić
Kyeremeh - Guli
Roy Keane mentality.
Na utakmici se moze desit svasta, crveni penal povreda itd itd. Al pod uslovima normalnim ns obje strane nijedna ekipa nemoze nabacit tempo igre, i da diktira tempo. Nekazem da periodicno po nekih 10-15 minuta u odredjenom toku utakmice.
Velez nema ni kvalitet da se nadigrava, al velez i zeljeznicar imaju navijace koji pomazu svoim igracima i daju im taj voljni momenat. Na kosevu necujes 3x zvizduk i pritisak na gostujuce igrace tokom 90 minuta. Hz na sjeveru samo navijaju istim tempom nebitno sta se desava. Sjecam se prije 7-8 kad krene kambada NA NA NANA NA NA. Sjever nikakvu snagu nedaje igracima pjesme koda dragana mirkovic vodi navijanje, u zadnjih 5 godina sa dimnim i bakljama na 10 tine utakmica konta efekat pomazu protivnickim igracima sa PREKIDIMA TEKME,istok kino navijaci zapad je razredna nastava osmog razreda.
Odkad je dosao Cvitanovic na mjesto ss primili smo za 7 utakmica 1 go vise nego pod zekicem za jednu utakmicu ( i to od radnika) a pod husrefom u 6 utakmica 12 komada
Velez nema ni kvalitet da se nadigrava, al velez i zeljeznicar imaju navijace koji pomazu svoim igracima i daju im taj voljni momenat. Na kosevu necujes 3x zvizduk i pritisak na gostujuce igrace tokom 90 minuta. Hz na sjeveru samo navijaju istim tempom nebitno sta se desava. Sjecam se prije 7-8 kad krene kambada NA NA NANA NA NA. Sjever nikakvu snagu nedaje igracima pjesme koda dragana mirkovic vodi navijanje, u zadnjih 5 godina sa dimnim i bakljama na 10 tine utakmica konta efekat pomazu protivnickim igracima sa PREKIDIMA TEKME,istok kino navijaci zapad je razredna nastava osmog razreda.
Odkad je dosao Cvitanovic na mjesto ss primili smo za 7 utakmica 1 go vise nego pod zekicem za jednu utakmicu ( i to od radnika) a pod husrefom u 6 utakmica 12 komada
-
VolimoSarajevo
- Kontakt:
Slusaj ti pametnjakovica.Dok mu procitas post oznojis se,kako si nam samo pismen i pametan.
Haj ne seri sviju ti,smaras danima ljude po forumu sa svojim sranjima.
Haj ne seri sviju ti,smaras danima ljude po forumu sa svojim sranjima.
-
ventilateur
- Kontakt:
Evo Zoran gostuje u Podcast Inkubatoru objavili su post na yt za pitanja oa udrite braćo.
„Ne razumeš ti mene, moja Vahdo, ja volim Sarajevo više nego sebe" - Asim Ferhatovic Hase
- DoSmrtiOdani87
- Kontakt:
Previše. Ja im ne bi dao ni 15. Staviš neke kartone na jug i kažeš "radi se". Zaključano. Ćao.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

.png)