Samo da ne bude kao sa Jankovićem, da nas iskoristi da bi privukao pažnju Hrvatske, ako uopšte pristane da igra za nas.hansbosna je napisao/la: ↑01 dec 2025, 16:32Juhuu, još jedno hrvatsko prosjek-pojačanje koje prvo treba dobro razmisliti da li uopšte želi igrati za nas.
Nemam ništa protiv da se radi akvizicija i da se moli igrače, ali pod tim sam prije svega mislio da jačamo veze s našom djecom iz dijaspore, a ne da jurimo Hrvate i Srbe koji su svjetlosnim godinama daleko od njihovih A-reprezentacija.
Nejašmić je možda skroz solidan igrač, ali nas ne pomjera ni milimetra naprijed.
Jos gore je sto se naša reprezentacija sve više pretvara u legiju stranaca i plaćenika.
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Jos jedan otpad komsija... Al haj, ako nista od viska glava ne boli.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Jel' vam promaklo za Jankovića da mu je otac izjavio da su odustali zato što nemaju nikog unazad dva koljena rođena u BiH, i da su vidjeli da bi se moralo muljati da bi zaigrao za nas.
Ovakve igrace prihvatam samo kao neko privremeno i prelazno rjesenje to pronalska ili stasavanja dugorocnijih i prirodnih rjesenja... Ma da bih vise ovdje volio vidjeti nekoga poput Solde iako je i on sada pao kurcu za usi...ali ako ista mlad je...
Nije promaklo...ali mi je nekako glupo i bezvezno izvlacenje...kao problem, jer ce mu izvuci i izmajmunisati neko poveznicu da dobije nase drzavljanstvo...Normus90 je napisao/la: ↑01 dec 2025, 16:36Samo da ne bude kao sa Jankovićem, da nas iskoristi da bi privukao pažnju Hrvatske, ako uopšte pristane da igra za nas.hansbosna je napisao/la: ↑01 dec 2025, 16:32Juhuu, još jedno hrvatsko prosjek-pojačanje koje prvo treba dobro razmisliti da li uopšte želi igrati za nas.
Nemam ništa protiv da se radi akvizicija i da se moli igrače, ali pod tim sam prije svega mislio da jačamo veze s našom djecom iz dijaspore, a ne da jurimo Hrvate i Srbe koji su svjetlosnim godinama daleko od njihovih A-reprezentacija.
Nejašmić je možda skroz solidan igrač, ali nas ne pomjera ni milimetra naprijed.
Jos gore je sto se naša reprezentacija sve više pretvara u legiju stranaca i plaćenika.
Što to nije izjavio na početku, kad se pričalo o nastupu za BiH, nego čim ga je Dalić spomenuo, odmah svi pošteni, neće muljanja
-
Sindikat12
- Kontakt:
Sta je s Mahmica momak veci potencijal nego svi ti koji se spominju
Za tog nikad nisam cuo, vidim igra Nizozemsku prvu ligu, ako vaja nije belaj
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Evo igrom slučaja upravo Ganibegović na Twitteru kaže da jednostavno nije bilo načina da zaigra za nas, pokrenuli su proceduru ali nema nikakvu poveznicu s BiH. Ideja se rodila dok je igrao za Zrinjski, ali nije bilo opcija.Vaya je napisao/la: ↑01 dec 2025, 17:01Nije promaklo...ali mi je nekako glupo i bezvezno izvlacenje...kao problem, jer ce mu izvuci i izmajmunisati neko poveznicu da dobije nase drzavljanstvo...Normus90 je napisao/la: ↑01 dec 2025, 16:36Samo da ne bude kao sa Jankovićem, da nas iskoristi da bi privukao pažnju Hrvatske, ako uopšte pristane da igra za nas.hansbosna je napisao/la: ↑01 dec 2025, 16:32Juhuu, još jedno hrvatsko prosjek-pojačanje koje prvo treba dobro razmisliti da li uopšte želi igrati za nas.
Jos gore je sto se naša reprezentacija sve više pretvara u legiju stranaca i plaćenika.A to sto bi u trenutnim postavkama bio jedini klasicni AMF u reprezentaciji, to mu nista ne znaci...
Pa ako je stvarno tako, onda mi je cudno da je Barbarez onako javno prozvao Jankovicevog starog, da su nas zeznuli....Zglavkar je napisao/la: ↑01 dec 2025, 20:37Evo igrom slučaja upravo Ganibegović na Twitteru kaže da jednostavno nije bilo načina da zaigra za nas, pokrenuli su proceduru ali nema nikakvu poveznicu s BiH. Ideja se rodila dok je igrao za Zrinjski, ali nije bilo opcija.
Vjerovatno je onda bilo, da su trebali nafatati neku bakicu iz Citluka, koja bi rekla da je neka tetka od Jankovicevog starog...
Nije ni Eldar imao neko objašnjenje za tu izjavu.Vaya je napisao/la: ↑01 dec 2025, 20:49Pa ako je stvarno tako, onda mi je cudno da je Barbarez onako javno prozvao Jankovicevog starog, da su nas zeznuli....![]()
Vjerovatno je onda bilo, da su trebali nafatati neku bakicu iz Citluka, koja bi rekla da je neka tetka od Jankovicevog starog..., pa da ovi onda nisu htjeli da se petljaju oko toga... Jbg, meni iskreno zao, jer sam se njemu bas nekako nadao...on se meni svidja kao igrac i mislim da ce imati pristojnu karijeru...ali eto zivot ide dalje...
Ja lično pretpostavljam da su nakon odbijenice iz UEFA-e naši htjeli pokušati još neke puteve kao što su probali s Janeltom (jel ono rekoše da ima nekakvu prijavljenu adresu kod nas već 10 godina
Ali u suštini Jankovićev slučaj je sličniji Janeltu nego npr. Šunjiću i po ovom što znamo mi nemamo šta biti ljuti na njega, naprotiv. Ponudio se da igra za nas ako može, nije moglo i idemo dalje.
Reprezentacija nije Chelsea ili Bayern da dovodiš igrače kako ti se prohtije. Svi znamo da 99% Hrvata i Srba realno nema iskreno interesovanje da igra za nas. i meni je to potpuno OK. Imaju svoje opcije, imaju svoje reprezentacije i ako Bosnu ne doživljavaju kao svoje, ja to poštujem.
Ali ono što mi baš ide na živce je kad se igrači od 25+ godina, bez ikakve perspektive u vlastitim reprezentacijama, počnu sami nuditi nama bilo preko Spahića, Barbareza ili direktno zbog vlastitih opcija.
Pogledajte samo Jamaiku oni nisu htjeli ni Masona Greenwooda, igrača koji bi igrao za skoro svaku vrhunsku reprezentaciju. Zato što nije bio dio tima ranije i nisu htjeli da im reprezentacija postane utočište za one koji se sjete ‘kad zatreba’.
Nemam ništa protiv Katića, Vasilja, Šunjića ili Barišića, svi su oni imali dobrih utakmica za nas.realno, koliko njih je stvarno srcem vezano za BiH….uvjek ce nam faliti taj kap srdačnost
Ali ono što mi baš ide na živce je kad se igrači od 25+ godina, bez ikakve perspektive u vlastitim reprezentacijama, počnu sami nuditi nama bilo preko Spahića, Barbareza ili direktno zbog vlastitih opcija.
Pogledajte samo Jamaiku oni nisu htjeli ni Masona Greenwooda, igrača koji bi igrao za skoro svaku vrhunsku reprezentaciju. Zato što nije bio dio tima ranije i nisu htjeli da im reprezentacija postane utočište za one koji se sjete ‘kad zatreba’.
Nemam ništa protiv Katića, Vasilja, Šunjića ili Barišića, svi su oni imali dobrih utakmica za nas.realno, koliko njih je stvarno srcem vezano za BiH….uvjek ce nam faliti taj kap srdačnost
Katić je možda i naš najsrčaniji igrač, šta ti pratiš... Sama ta podjela na ove i one u reprezentaciji je toliko pogrešna, nepotrebna i neumjesna, da je to strašno. Dobrodošao je svaki onaj ko ima kvalitet i iskaže želju da obuče reprezentativni dres. A čisti idiotizam je dovoditi u pitanje emocije i osjećanja ovih momaka koji su već dugo tu i dali svoj doprinos u stvaranju ove "nove" reprezentacije.hansbosna je napisao/la: ↑01 dec 2025, 21:22Reprezentacija nije Chelsea ili Bayern da dovodiš igrače kako ti se prohtije. Svi znamo da 99% Hrvata i Srba realno nema iskreno interesovanje da igra za nas. i meni je to potpuno OK. Imaju svoje opcije, imaju svoje reprezentacije i ako Bosnu ne doživljavaju kao svoje, ja to poštujem.
Barisic i Vasilj jedno 20%, ma da vjerujem da su imali prilike da zaigraju za Lijepu nasu da se ne bi ni okrenuli. Cuo sam da Nikolin otac pravi ujko, a da je Adrian bio kvalitet da bira izmedju Njemacke i Hrvatske, mislim da Bosnu ne bi spomenuo nikada u zivotu... Ovo je moje misljenje, mozda i grijesim, ali nesto cisto sumnjam....hansbosna je napisao/la: ↑01 dec 2025, 21:22Reprezentacija nije Chelsea ili Bayern da dovodiš igrače kako ti se prohtije. Svi znamo da 99% Hrvata i Srba realno nema iskreno interesovanje da igra za nas. i meni je to potpuno OK. Imaju svoje opcije, imaju svoje reprezentacije i ako Bosnu ne doživljavaju kao svoje, ja to poštujem.
Za Katica i Sunjica je bilo sta suvisno i spominjati...
Ali ne treba praviti tragediju od ovoga...ovo je nasa realnost i to treba prihvatiti tako, te iskoristiti sta se moze iskoristiti za BiH...Svi bi voljeli da stvari drugacije...medjutim...
Ova 4 su do sada sasvim korektna bili u igranju za reprezentaciju...Katic i Vasilj, pogotovo Nikola, jer je prosao sve U-selekcije, dugo bio drugi golman i docekao da bude prvi...sasvim solidno brani i odradjuje svoj posao... Sunjic, nasa trkaca kokos...volio bih da Adrian dobije malo vise prostora u buducnosti, jer je bio korektan i igrao za mladje...nek oni samo nastave igrati kao sto si igrali do sada ili ako mogu i bolje, sto se mene tice ne moraju stavljati ruku na srce za vrijeme himne, ni ti im srce mora "kucati za Bosnu uopce"...
Zadnja izmjena: Vaya, dana/u 01 dec 2025, 21:46, ukupno mijenjano 1 put.
Zanimljivo ime. Mada sam misljenja da nam vise treba play maker umjesto tahira
naprijed rejal
-
General505
- Kontakt:
Insajeder rajVosa poznat pod nazivom i swljackim uzrecicama " s ponosom vam mogu potvrditi" il "dokumentacija pri kraju ako sve bude uredu zaigraće za nas" ili koji pokupi sa fejsbuka info pa upise ovdje pa izbrise ...opet podvaljuje i najbolnije sto pojedini idu toliko nisko sa svojom licnoscu i pitaju ga "znas li sta od tog i tog' kad ce biti ovaj, onaj
I naravno niko od tih sto je on potvrdio s ponosom jos i koji su bili pri kraju dokumentacijom nije zaigrao za nas a nece i naskoro a neki nikako ni pravo nemaju za nas.
Cuj Nejasmic, hahahahahahajahaja jeste istina da ga menadzer potura sŠ ali cuj kontakitran
Nevjerovatno koliko su ljudi naivni ovde pojedini doduse svako im se podvaljuje kao neki insajder.
Nekad je to radio sindikat koji mi je sam priznao da vas vecinu levati evo sad ovaj insajder ali za lazne informacije.
P.s. kako god brigada se jos pripovijeda jos cuveno ime stoji kao kost u grlu levatima
I naravno niko od tih sto je on potvrdio s ponosom jos i koji su bili pri kraju dokumentacijom nije zaigrao za nas a nece i naskoro a neki nikako ni pravo nemaju za nas.
Cuj Nejasmic, hahahahahahajahaja jeste istina da ga menadzer potura sŠ ali cuj kontakitran
Nevjerovatno koliko su ljudi naivni ovde pojedini doduse svako im se podvaljuje kao neki insajder.
Nekad je to radio sindikat koji mi je sam priznao da vas vecinu levati evo sad ovaj insajder ali za lazne informacije.
P.s. kako god brigada se jos pripovijeda jos cuveno ime stoji kao kost u grlu levatima
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], EdinjoBos, General505, Proximic i 22 gosta.