KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

InatSilniBosanski
Kontakt:

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la InatSilniBosanski » 03 dec 2025, 00:20

Ghuraba je napisao/la:
02 dec 2025, 23:06
Adnan33 je napisao/la:
02 dec 2025, 22:36
Dogovoreno, ako zatreba nekome, imam još jednu od mog trogodišnjeg malca, njemu neće trebat :mrgreen:
Aferim, ljudino! :salut:

Nadam se da se ovaj Lautaro za ovih 15-ak dana uklopio s igracima Bosne i da ce od njega biti neke koristi vec u ponedjeljak. Takodjer, nadam se da ce Atic nakon poraza od Srbije biti bas nabrijan protiv Zvezde. Vidjeli smo u nedjelju koliko moze biti od koristi (cak i kad ga ne ides sut) i koliko recimo Miljenovic i Dobric izgledaju smijesno pored njega, bez obzira sto su to kao neki EL igraci.
Klocina bez mozga, ja ga nikad ne bi doveo u ekipu. Znam sta si mislio reci, ali taj Dobric je igrac sistema i zbog toga igra EL godinama. Atic s ovim pilecim mozgom nikad nece prismrditi taj nivo, iako mu se silji Dubai za iducu sezonu.

Nego daj mi predikciju u brojkama brate sta ocekujes od Sheparda? Ide li brat na 15 ppg, gledam iako je skorer tokom citave karijere ima nekih 4.5 apg.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 03 dec 2025, 01:57

InatSilniBosanski je napisao/la:
03 dec 2025, 00:20
Klocina bez mozga, ja ga nikad ne bi doveo u ekipu. Znam sta si mislio reci, ali taj Dobric je igrac sistema i zbog toga igra EL godinama. Atic s ovim pilecim mozgom nikad nece prismrditi taj nivo, iako mu se silji Dubai za iducu sezonu.

Nego daj mi predikciju u brojkama brate sta ocekujes od Sheparda? Ide li brat na 15 ppg, gledam iako je skorer tokom citave karijere ima nekih 4.5 apg.
Ma ostat ce zal sto u karijeri nije ostvario ni 50% od onoga koliko je mogao. Jedan Marko Guduric je 10+ sezona igrao bitnu ulogu u jakim ekipama EL i biljezio dvocifren prosjek poena, a ne postoji ni jedan segment kosarke u kojem je on (bio) nedostizan za Atica. Jednostavno, rad, ozbiljnost, disciplina, karakter i mentalitet su od njega napravili to, a sve suprotno tome je napravilo od Atica osmog igraca u rotaciji jednog Breogana. Meni drago bude vidjeti njegove povremene bljeskove u kojima pokaze igru na nivou EL, ali se nazalost prebrzo vrati na tvornicke postavke...

Ma ne znam ni sam sta ocekujem. Nadam se da nece ici ispod 12-13 ppg i 4-5 apg - uz dobre/pristojne procente suta. Sve ispod toga (ili eto ispod 10 ppg, jer ce mu trebati malo vremena i da se adaptira na sve novo) bi me razocaralo, a potajno se nadam da ce redovno ici na 15+ poena. Daleko od toga da sam bio ocaran Audigeom, ali je opet pocesto bio neko na koga se moglo osloniti (pogotovo u njegov sut s distance), mada sam misljenja da ga je i Muha mogao malo bolje iskoristiti (tj. da mu je forsirao i 'namjestao' ono u cemu je dobar). Nadam se da ce ovaj Shepherd donijeti bar za 1% vise od njega...

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 03 dec 2025, 01:58

InatSilniBosanski je napisao/la:
03 dec 2025, 00:20
Ghuraba je napisao/la:
02 dec 2025, 23:06
Adnan33 je napisao/la:
02 dec 2025, 22:36
Dogovoreno, ako zatreba nekome, imam još jednu od mog trogodišnjeg malca, njemu neće trebat :mrgreen:
Aferim, ljudino! :salut:

Nadam se da se ovaj Lautaro za ovih 15-ak dana uklopio s igracima Bosne i da ce od njega biti neke koristi vec u ponedjeljak. Takodjer, nadam se da ce Atic nakon poraza od Srbije biti bas nabrijan protiv Zvezde. Vidjeli smo u nedjelju koliko moze biti od koristi (cak i kad ga ne ides sut) i koliko recimo Miljenovic i Dobric izgledaju smijesno pored njega, bez obzira sto su to kao neki EL igraci.

Dobrić je igrač Crvene Zvezde i zato igra Euroligu godinama .
Da Bosna igra Euroligu godinama , igrao bi i Atić sa pilećim mozgom .
Dobrić je top igrač kada je okružen vrhunskim saigračima , sada u reprezentaciji nije bio i sve je jasno . Isto kao i Davidovac .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

reds123
Kontakt:

Post Postao/la reds123 » 03 dec 2025, 11:56

Razvojni tim porazen od Vogosce. Prema javnosti, brzo ce to iznivelisati nekom pobjedom u juniorskoj kantonalnoj ligi od 40-50 razlike. Liga u kojoj igraju skole kosarke koje prikupljaju clanarine.
Naravno, rezultat nije ni kljucan u ovom timu, veci je problem da li ovi ljudi znaju promovisati mladog igraca.

Pitanje za forumase, šta mislite o Peljti kao domaćoj opciji za trenera razvojnog tima? Necemo o njegovim karakteristikama mimo terena, mislim da radi jako lijep posao sa Igmanom, sa prilično mladom ekipom. Izgledaju ozbiljno i vidi se rukopis trenera.
Dilema mi je ista, da li bi i on znao promovisati mlade igrače, ili bi opet jedini cilj bio rezultat.

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 03 dec 2025, 12:27

Ma možeš razvijati do mile volje, opet će neki Audige, Shepard, Persons ili sličan morati praviti razliku i donositi rezultate. Takvo je stanje trenutno u evropskoj košarci i sve te juniorske selekcije nikakvog smisla nemaju. Ako imaš imao boljeg talenta, on je već od svoje 15e godine negdje u Megi ili u drugom razvojnom programu, u zadnjih par godina sve češće i na univerzitetu u Americi. Gutić da je imalo bolji i da ima ikakav potencijal, ne bi ni on bio u Bosni. Ali pošto nema nijedno, onda ****...

Pa evo kojeg talenta su izbacile EL ekipe iz svoje škole i da je dao neki doprinos u prethdnih 5 sezona? Samo mi Dončić pada na pamet, ali on je odigrao sezonu sa svojih 17 godina i on je generacijski talenat, i naravno odmah je zapalio za NBA. I njega je izbacio Real, a ne Olimpija da se razumijemo gdje mi stojimo u tim evropskim okvirima. Partizan i Zvezda bukvalno nisu ubacili nijednog mladog igrača i da je dobio bilo kakvu ulogu. Topić je nakon 5 utakmica otišao prema NBA, Partizan se krpi sa Lakićem dok Bošnjaković grije klupu ili Drezgić završi u Megi kod Miška.

Za sve te troškove juniora i razvojne ekipe, kapitalac se jedan mogao dovesti sa 15 poena u rukama. Zvuči onako harsh i ekstremno, ali takva je realnost košarke u Evropi trenutno.
ZELJEZNICAR 1921!

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: hamzaTM87, JHam i 12 gostiju.