KONTRASVIH je napisao/la: ↑05 dec 2025, 11:05
Shategabri je napisao/la: ↑05 dec 2025, 10:38
Upravo u tome je problem, vodite se logikom da je to utakmica kao i svaka druga i da je u redu tih 5%.
Kad mi damo 5%, što nismo čitav jug, što nismo dva sektora zapada, svakako zjapi prazno.
Kad vam odgovorimo istom mjerom, onda je do nas i onda smo mi krivi
Ako cemo vec o “istoj mjeri”, hajmo se drzati cinjenica, a ne selektivnog pamcenja.
Zadnji derbi na Grbavici kad ste bili, dobili ste standardno oko 1500 ulaznica, sto je oko 12-13% kapaciteta kad se uracunaju tampon zone. To ste dobijali godinama bez ikakvih problema.
Onda dolazi vas domaci derbi, stadion od cca 31.000 mjesta, na vasim utakmicama 90% stadiona zjapi prazno, i vi nama date samo 1800 ulaznica. Znaci 5-6%, i to je bio trenutak kad ste VI pokrenuli ovo ciganisanje. I nema tog spina kojim to mozete opravdati.
I sad kad se radi jug na Grbavici opet ste dobili tih 5% na stadionu koji zbog radova ima jedva oko 10.500 kapaciteta sa tampon zonama i manje. I sta bude? Vasi navijaci odbiju doci. Sad opet glumite zrtve i prodajete pricu “mi samo vracamo istom mjerom”. Ne, vi ste prvi poceli i to u najvecem mogucem nerazmjeru na stadionu gdje vam zjapi prazno 90% tribina dok smo mi vama omogucili i u ovako malom kapacitetu.
Da ne spominjem te razlicite cijene ulaznica na istoj tribini, vama po 3-5 KM, kontra strana 10 KM i vise, to nista nije novo. Posto vidim da se spominje, ne bi me cudilo da opet date po 20 KM ulaznice.
Ovo sto vi radite moze podrzati samo neko ko ne voli fudbal ili ko je saban po defaultu. I sto je najgore, kod vas vecina to guta jer selektivno gledate od danas do sutra, i sto vam ovce vode glavnu rijec.