Pitanje je šta će sada biti i sa Starovlahom jer kako sam ja skontao onu presicu predstavljanja Starovlaha, on je došao na preporuku Adžema.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
- AhmedNurudin
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙
avalPacidoroP je napisao/la: ↑07 dec 2025, 21:10Volio bih da upravni odbor iz svoga džepa plati preostale 2.5 godine Adžemovog ugovora..
Treba neku peticiju pokrenuti. Prozivati ih i prisiliti na utakmicama.
Dvadeset godina svi u klubu snose odgovornosti, samo se uprave kluba uvijek izvuku.. to se mora promjeniti.
Pa bi se sutra razmislilo pri ulasku u Upravni odbor,vjeruješ li u samog sebe da možeš raditi u klubu kakav je Željo, uz neke minimalne greške u radu, a ne kolosalne koje nerijetko dovedu klub na rub provalije.
Odlicna ideja, al daj boze da ta banda ikad ista plati iz svog dzepa.
Na kraju ce izmoliti Adzema da oprosti dugove, mozda mu platiti jedan dio, naci novog trenera i hajmo ponovo mazati raji oci
- Hrammm1921
- Kontakt:
Ma kakve bolan plate, bice sporazumni raskid, on ce dobiti na ruke neki cash i tjt . STO DALJE OD ZELJE, BIHAC JE TVOJ LIMIT
Novi sef ti uopste ne treba dok se ne rijese druga pitanja. Staviti nekog iz omladinskog pogona nek vodi ovo
Novi sef ti uopste ne treba dok se ne rijese druga pitanja. Staviti nekog iz omladinskog pogona nek vodi ovo
- mamonelafo
- Kontakt:
Ali mi poslujemo dobro.... Ublehasi....let3 je napisao/la: ↑07 dec 2025, 21:21avalPacidoroP je napisao/la: ↑07 dec 2025, 21:10Volio bih da upravni odbor iz svoga džepa plati preostale 2.5 godine Adžemovog ugovora..
Treba neku peticiju pokrenuti. Prozivati ih i prisiliti na utakmicama.
Dvadeset godina svi u klubu snose odgovornosti, samo se uprave kluba uvijek izvuku.. to se mora promjeniti.
Pa bi se sutra razmislilo pri ulasku u Upravni odbor,vjeruješ li u samog sebe da možeš raditi u klubu kakav je Željo, uz neke minimalne greške u radu, a ne kolosalne koje nerijetko dovedu klub na rub provalije.![]()
Odlicna ideja, al daj boze da ta banda ikad ista plati iz svog dzepa.
Na kraju ce izmoliti Adzema da oprosti dugove, mozda mu platiti jedan dio, naci novog trenera i hajmo ponovo mazati raji oci![]()
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
Jači od ratova, režima i partija!
Omladinski pogon je, kao takav, u situaciji u kakvoj jeste, to nam je svima jasno i treba vremena da se dovede na neki nivo.AhmedNurudin je napisao/la: ↑07 dec 2025, 21:17Pitanje je šta će sada biti i sa Starovlahom jer kako sam ja skontao onu presicu predstavljanja Starovlaha, on je došao na preporuku Adžema.
Ali, Adžem je na krilima ostalih struktura doveden pod lažnim obećanjima da će se staviti fokus na igru mladih u prvoj ekipi. Ja to nisam vidio, možda sam ćorav.
"Odlazim i gotovo je... Ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava"
Tacno.Ideneide je napisao/la: ↑07 dec 2025, 21:35Omladinski pogon je, kao takav, u situaciji u kakvoj jeste, to nam je svima jasno i treba vremena da se dovede na neki nivo.AhmedNurudin je napisao/la: ↑07 dec 2025, 21:17Pitanje je šta će sada biti i sa Starovlahom jer kako sam ja skontao onu presicu predstavljanja Starovlaha, on je došao na preporuku Adžema.
Ali, Adžem je na krilima ostalih struktura doveden pod lažnim obećanjima da će se staviti fokus na igru mladih u prvoj ekipi. Ja to nisam vidio, možda sam ćorav.
Ali nije to jedino lazno obecanje od strane Adzema. Obecao je on javno da ce pokusati smanjiti razliku između nas i Borca/Zrinjskog, al ne da je smanjio razliku - vec je bodovno mnogo losiji nego npr. Coric prosle sezone. Povecao je tu razliku za nekih 10-tak bodova
Riba smrdi od glavelet3 je napisao/la: ↑07 dec 2025, 21:38Tacno.Ideneide je napisao/la: ↑07 dec 2025, 21:35Omladinski pogon je, kao takav, u situaciji u kakvoj jeste, to nam je svima jasno i treba vremena da se dovede na neki nivo.AhmedNurudin je napisao/la: ↑07 dec 2025, 21:17
Pitanje je šta će sada biti i sa Starovlahom jer kako sam ja skontao onu presicu predstavljanja Starovlaha, on je došao na preporuku Adžema.
Ali nije to jedino lazno obecanje od strane Adzema. Obecao je on javno da ce pokusati smanjiti razliku između nas i Borca/Zrinjskog, al ne da je smanjio razliku - vec je bodovno mnogo losiji nego npr. Coric prosle sezone. Povecao je tu razliku za nekih 10-tak bodova![]()
"Odlazim i gotovo je... Ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava"
Ma OP trebat ce bar 5 godina da se vrati na pravi put . Malo je reci da su ga unistili . Ali to se ne moze popraviti za dan .Ideneide je napisao/la: ↑07 dec 2025, 21:35Omladinski pogon je, kao takav, u situaciji u kakvoj jeste, to nam je svima jasno i treba vremena da se dovede na neki nivo.AhmedNurudin je napisao/la: ↑07 dec 2025, 21:17Pitanje je šta će sada biti i sa Starovlahom jer kako sam ja skontao onu presicu predstavljanja Starovlaha, on je došao na preporuku Adžema.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
26.12.2025 Dan kad sam ja ispao upravu a ostali budale.
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
26.12.2025 Dan kad sam ja ispao upravu a ostali budale.
- zastitaIdentiteta
- Kontakt:
Troupe (lično sam ga hvalio iz kola u kolo u odnosu na Odinaku i defanzivno je i dalje ispred njega) ima malo odgovornosti za prvi i apsolutno svu i isključivu odgovornost za treći gol danas. Nije ni pokušao skočiti. Šut je bio jak, ali takav da ga proguta svaki živi zid na svijetu, osim očitov ovog Đovanijevog.
Karamarko kriv za drugi, Deni za četvrti.
Admir... ne znam brate, nema šta da se čeka i pegla.
Došao da smanji razmak u odnosu na prvaka -> na -17 smo.
Borba za evropu -> zavisimo od Veleža i kupa.
Sijeci i opet ispočetka.
Igrački može tu svašta biti al ne može sva taktika biti provuci je do Cvetanovskog i dovi da izbaci trojicu i zakuca u mrežu.
Karamarko kriv za drugi, Deni za četvrti.
Admir... ne znam brate, nema šta da se čeka i pegla.
Došao da smanji razmak u odnosu na prvaka -> na -17 smo.
Borba za evropu -> zavisimo od Veleža i kupa.
Sijeci i opet ispočetka.
Igrački može tu svašta biti al ne može sva taktika biti provuci je do Cvetanovskog i dovi da izbaci trojicu i zakuca u mrežu.
Pošteno, pa kako bude.
Da sad ne bude da nesto glorifikujem Corica, a pljujem Adzema. Taman posla.
Nakon 0-5 vec na poluvremenu protiv Zrinjskog, Denis je morao letiti jos na tom poluvremenu. Morao. I on je zavrsena prica
Ali ako smijenjujes, onda gledas da dovedes boljeg od prethodnika. Valjda je to logika. Jok oni doveli goreg od Corica
lika iz federalne lige.
I sad kad je naredao sramotan niz poraza i remija, kad ga novinari pitaju planirali li dati ostavku - on se mangupski vadi "nije vrijeme ni mjesto za ostavke"...a isti taj Adzem iz cista mira nudio neke ostavke poslije pobjede u vrapcicima
tad je bilo vrijeme i mjesto, jelde.
Naravno, to su jeftini ublehaski folovi. Jos je davao neki rok od 48 sati da upravi da dobro razmisli hoce li otpustiti naseg Guardiolu
Nakon 0-5 vec na poluvremenu protiv Zrinjskog, Denis je morao letiti jos na tom poluvremenu. Morao. I on je zavrsena prica
Ali ako smijenjujes, onda gledas da dovedes boljeg od prethodnika. Valjda je to logika. Jok oni doveli goreg od Corica
I sad kad je naredao sramotan niz poraza i remija, kad ga novinari pitaju planirali li dati ostavku - on se mangupski vadi "nije vrijeme ni mjesto za ostavke"...a isti taj Adzem iz cista mira nudio neke ostavke poslije pobjede u vrapcicima
Naravno, to su jeftini ublehaski folovi. Jos je davao neki rok od 48 sati da upravi da dobro razmisli hoce li otpustiti naseg Guardiolu
Zadnja izmjena: let3, dana/u 07 dec 2025, 21:50, ukupno mijenjano 1 put.
Hvala Ado i sretno dalje u karijeri. Jedina ispravna odluka u ovom momentu kada je totalno pogubljena ekipa i izgubljena koncepcija. Izgurati još dva kola i osvojiti šest bodova na mišiće i publiku. Nadam se da će se u potragu za novim ozbiljnim trenerom krenuti odmah sutra, te da će imati dovoljno prostora na zimu da napravi igračku križaljku počevši od Rakića, Koningsa, Pejića itd, itd.
Idemo, jovo na novo.

Idemo, jovo na novo.
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!
Jedina dobra vijest danas, da je neznalica i papak bivsi.
Ima li beko objektivan i sa informacijama da kaze sta se desavalo u Bosmalu?
Ima li beko objektivan i sa informacijama da kaze sta se desavalo u Bosmalu?
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Da li je sastav u nekoj od utakmica ovako izgledao i Vase misljenje ?
Muftic
Odinaka-Osmanovic-Karamarko-Alic
Milosevic-Erik
Vini.P. Boljevic Cvetanoski
Jaganjac
Muftic
Odinaka-Osmanovic-Karamarko-Alic
Milosevic-Erik
Vini.P. Boljevic Cvetanoski
Jaganjac
- mamonelafo
- Kontakt:
Eh sad, odgovornost uprave koja ga je imenovala? Hoce li i oni otici s njim zajedno ili ce opet biti sve isto?
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
7 igraca s zadnje 2 utakmice zavrsava svoje poglavlje u Zeljeznicaru...
- Lokomotifa
- Kontakt:
Evo ga prvi korak ispunjen.Lokomotifa je napisao/la: ↑07 dec 2025, 17:41Ozdravljenje kluba mora početi sutra, ali to je postepen proces, ima tu nekoliko koraka:
Prvi korak mora biti otkaz Adžemu. Ove dvije utakmice nek nas vodi bilo ko, samo on više ne može ostati.
Drugi korak ulazak investitora ako Bog da sredinom mjeseca.
Treći korak imenovanje potpuno novog stručnog štaba. Niti jedan trener iz sadašnje garniture ne smije ostati u klubu.
Četvrti korak potpuno osvježenje igračkog kadra, od ovih sadašnjih samo 5-6 igrača mogu ostati, svima ostalima noga, pa nek negdje drugo uče osnove fudbala.
Peti, šesti, korak izgradnja infrastrukture, sistema, vizije, planova sve u okviru novog investitora za kojeg se nadamo da će doći, jer ako ovi ljudi ostanu u klubu i njima slični ne gine nam ispadanje iz lige kroz godinu-dvije.
Sada čekamo drugi korak, jer investitor MORA ući u klub da dugoročno možemo očekivati bilo šta konkretno. Ove dvije utakmice do kraja godine po meni treba voditi neki v.d. ala Dino Đurbuzović, mada nije korektno više ni Dinu trošiti ko sapun. Nije fer prema čovjeku. Ali uglavnom treba nam privremeno rješenje pa ko god bio.
I nemojte zaboraviti da i Tuna i cijela uprava imaju dio odgovornosti. Adžem je samo prvi u nizu. Po meni sljedeći treba letiti onaj član uprave koji je zajedno sa Adžemom kroz menadžerski tal doveo Seedorfa i Koningsa. Pogledao sam highlights sa derbija večeras pa pogledajte samo nonšalanciju i nezainteresovanost Seedorfa kod dva gola. Pa kunem vam se Amar Drina, Enes Sipović i ostala naša djeca bi ako ništa ginuli za plavi dres. A Seedorf niti zna, niti hoće da se zalaže. Katastrofa, živa katastrofa. Isto je i sa Pejićem, Jaganjcem, Rakićem, sve mrtvi promašaji. Tuna ako je to aminovao isto tako treba letiti. Neko je Adžemu odobrio te panjeve, a neko je isto tako Dangubića pustio da ide, a Dangubić je za njih sve Dani Olmo lično.
Nikad mračnijih šest utakmica Želje nisam zapamtio nego ovih šest u nizu u prvenstvu. Dabogda se ne ponovilo.
Zadnja izmjena: Lokomotifa, dana/u 07 dec 2025, 21:59, ukupno mijenjano 3 puta.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Naravno da nece otici i da se nastavlja po starom.mamonelafo je napisao/la: ↑07 dec 2025, 21:54Eh sad, odgovornost uprave koja ga je imenovala? Hoce li i oni otici s njim zajedno ili ce opet biti sve isto?
Oni su ti koji prihvataju i usvajaju ostavke
-
1921zeljeznicar1921
- Kontakt:
Admir Adžem je bivši
Trenutno korisnika/ca: BosnianLevi, Hamagara, Kajkutenjoyer, MukiBek, PLFukare, Proximic i 70 gostiju.