KK Bosna
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna Visit Sarajevo
Što da praviš akciju za čovjeka koji je pogodio dvije trojke u sezoni?
-
TripleThreat
- Kontakt:
Ne mora se striktno na Joessara odnositi. Generalno fali više kretnje bez lopte. I za Audigea je isto vrijedilo, samo što je on uspijevao i sam iskreirati šuteve sebi i pogađati.
"Your favorite player's favorite player" - MB
Mene mnogo brine integracija novih igraca u roster.Nesto tu ne stima sigurno.Joesar igra 5 puta gore nego ikad, Persons je isto igrao 5 puta gore nego u KRki, ajde Young s vremena na vrijeme nesto i odigra.Evo sad i Plummer ne izgleda nesto wow ove prve 2 utakmice.
Nesto tu ocigledno ne stima jer su to sve igraci koji su imali super sezone iza sebe a kad dodju u Bosnu kao da zaborave igrat kosarku
Nesto tu ocigledno ne stima jer su to sve igraci koji su imali super sezone iza sebe a kad dodju u Bosnu kao da zaborave igrat kosarku
-
bordobijeli
- Kontakt:
Joesar ja vidim igrac uloge a ne scorer , njegova uloga je odbrana , skok, agresivnost . Naravno da treba procente popraviti u mjesto ovih 5 koseva da bude na 10 tak zo je top . Ja ne očekujem od njeg previse da uzima sut , nek bude 2 od 4 za tri poena i jedan dva ulaza dovoljno . Neko dobro napisa previse se igra 1 na1 Atic ,West,Joung kreiraju sami za sebe pa sta bude iz takve igre imamo puno izgubljeni , treba jos tecni napad bit ce im svima lakse nego da napadaju 1 na 1 . Al sve u svemu sezona u globalu dobro ide ,Muha mi je vise napravio nego sta sam ocekivao kad je prezueo ekipu . Ponovit ću jos jednom vise podrške manje pametovati.
Zadnja izmjena: bordobijeli, dana/u 10 dec 2025, 23:11, ukupno mijenjano 1 put.
Kako bi tek igrali kad bi svi igrači bili na nivou i kakvi bi rezultati bili tek tad?
Mislim da su trenutno jedini igrači koji nisu pružili svoj maksimum Joesar i Persons kojeg mjenja Lopez tako da mislim da to ne treba u ovom trenutku računati.
Young kako smo i rekli na početku sezone zavisi kakvog raspoloženja bude kao i Atić, Halilović zbog godina i povreda nije u mogućnosti odigrati konstantno te se on nije trebao dovesti za neku veliku platu i nikako ne smije biti prvi centar ekipe ali to je kriv Dubravko. Još jedna zamjerka je produženje sa Zubcem umjesto kojeg je u rosteru mogao biti i Likić te ne bi bilo neke prevelike razlike.
Mislim da su trenutno jedini igrači koji nisu pružili svoj maksimum Joesar i Persons kojeg mjenja Lopez tako da mislim da to ne treba u ovom trenutku računati.
Young kako smo i rekli na početku sezone zavisi kakvog raspoloženja bude kao i Atić, Halilović zbog godina i povreda nije u mogućnosti odigrati konstantno te se on nije trebao dovesti za neku veliku platu i nikako ne smije biti prvi centar ekipe ali to je kriv Dubravko. Još jedna zamjerka je produženje sa Zubcem umjesto kojeg je u rosteru mogao biti i Likić te ne bi bilo neke prevelike razlike.
Joesar zadnjih 5 sezona procenat suta za 3:44%,41%,54%,35%,43% i sad u Bosni 21%.Nikada manje u karijeri nije imao a imaju statistike u zadnjih 12 sezonabordobijeli je napisao/la: ↑10 dec 2025, 23:10Joesar ja vidim igrac uloge a ne scorer , njegova uloga je odbrana , skok, agresivnost . Naravno da treba procente popraviti u mjesto ovih 5 koseva da bude na 10 tak zo je top . Ja ne očekujem od njeg previse da uzima sut , nek bude 2 od 4 za tri poena i jedan dva ulaza dovoljno . Neko dobro napisa previse se igra 1 na1 Atic ,West,Joung kreiraju sami za sebe pa sta bude iz takve igre imamo puno izgubljeni , treba jos tecni napad bit ce im svima lakse nego da napadaju 1 na 1 . Al sve u svemu sezona u globalu dobro ide ,Muha mi je vise napravio nego sta sam ocekivao kad je prezueo ekipu . Ponovit ću jos jednom vise podrške manje pametovati.
Al je naš Muha podjelio negdje dobru sadaku 

Delalic i Zubac zajedno za 30min postigli 5poena, al dovoljno da igraju zadnja 3-4min i egal završnicu, uz to obadvojica visoki 203-204cm a zajedno imaju 2skoka, ja bi Joesaru dao 25min u prosjeku nekoliko utakmica pa da vidimo na čemu smo (jer imam osječaj da može i mora puno bolje a uz to pravi profesionalac šuti i radi, ne buni se, ni kad izlazi,...), a definitivno Zubcu istu smanjijo, jer je definitivno zalutao u ovaj nivo.
Opet smo uzeli na sreču i kvalitet pojedinca al pobjeda se piše

bravo momci 

Delalic i Zubac zajedno za 30min postigli 5poena, al dovoljno da igraju zadnja 3-4min i egal završnicu, uz to obadvojica visoki 203-204cm a zajedno imaju 2skoka, ja bi Joesaru dao 25min u prosjeku nekoliko utakmica pa da vidimo na čemu smo (jer imam osječaj da može i mora puno bolje a uz to pravi profesionalac šuti i radi, ne buni se, ni kad izlazi,...), a definitivno Zubcu istu smanjijo, jer je definitivno zalutao u ovaj nivo.
Opet smo uzeli na sreču i kvalitet pojedinca al pobjeda se piše
Haris
-
bordobijeli
- Kontakt:
Previse prozivate te radnike igrace tipa Joesar,Zubac,Vrabac, itd . To su igraci zadatka skok , odbrana, napravit neki faul , žrtvovati se za ekipu itd . Ne mogu biti svi scoreri u ekipi nismo nba ekipa . Neko je majstor a neko vodu nosi .
-
bordobijeli
- Kontakt:
Nisam poznavao Joesara tek sam ga pratio na EP za Estoniju i otprilike isto je ovako igrao igrac uloge , bar sam ja to tako vidio. I na EP je imao 5 od 15 za tri 30 tak %.MElloo je napisao/la: ↑10 dec 2025, 23:12Joesar zadnjih 5 sezona procenat suta za 3:44%,41%,54%,35%,43% i sad u Bosni 21%.Nikada manje u karijeri nije imao a imaju statistike u zadnjih 12 sezonabordobijeli je napisao/la: ↑10 dec 2025, 23:10Joesar ja vidim igrac uloge a ne scorer , njegova uloga je odbrana , skok, agresivnost . Naravno da treba procente popraviti u mjesto ovih 5 koseva da bude na 10 tak zo je top . Ja ne očekujem od njeg previse da uzima sut , nek bude 2 od 4 za tri poena i jedan dva ulaza dovoljno . Neko dobro napisa previse se igra 1 na1 Atic ,West,Joung kreiraju sami za sebe pa sta bude iz takve igre imamo puno izgubljeni , treba jos tecni napad bit ce im svima lakse nego da napadaju 1 na 1 . Al sve u svemu sezona u globalu dobro ide ,Muha mi je vise napravio nego sta sam ocekivao kad je prezueo ekipu . Ponovit ću jos jednom vise podrške manje pametovati.
Ma jeste on je takav igrac samo eto da zabija vise za 3 ,jer od takvih igraca ocekujes da pogodi koju catch and shoot tricu.Okej je Joesar.bordobijeli je napisao/la: ↑10 dec 2025, 23:19Nisam poznavao Joesara tek sam ga pratio na EP za Estoniju i otprilike isto je ovako igrao igrac uloge , bar sam ja to tako vidio. I na EP je imao 5 od 15 za tri 30 tak %.MElloo je napisao/la: ↑10 dec 2025, 23:12Joesar zadnjih 5 sezona procenat suta za 3:44%,41%,54%,35%,43% i sad u Bosni 21%.Nikada manje u karijeri nije imao a imaju statistike u zadnjih 12 sezonabordobijeli je napisao/la: ↑10 dec 2025, 23:10Joesar ja vidim igrac uloge a ne scorer , njegova uloga je odbrana , skok, agresivnost . Naravno da treba procente popraviti u mjesto ovih 5 koseva da bude na 10 tak zo je top . Ja ne očekujem od njeg previse da uzima sut , nek bude 2 od 4 za tri poena i jedan dva ulaza dovoljno . Neko dobro napisa previse se igra 1 na1 Atic ,West,Joung kreiraju sami za sebe pa sta bude iz takve igre imamo puno izgubljeni , treba jos tecni napad bit ce im svima lakse nego da napadaju 1 na 1 . Al sve u svemu sezona u globalu dobro ide ,Muha mi je vise napravio nego sta sam ocekivao kad je prezueo ekipu . Ponovit ću jos jednom vise podrške manje pametovati.
Zubac je ocajan, pa daj sansu mlađem Likiću mozda bude šta od njega.
- Shategabri
- Kontakt:
Na temi sve neki stručnjaci, analitičari, treneri... Pametnjakovići.
Dobro neko reče, ko da je 2-25 skor Bosne, ako gledamo naprđivanje na ovoj temi.
Dobro neko reče, ko da je 2-25 skor Bosne, ako gledamo naprđivanje na ovoj temi.
Koševo Zapad
-
TripleThreat
- Kontakt:
Ako su sugestije kako se može još više popraviti igra naprđivanje, onda ne treba ni gledati utakmicu, samo krajnji rezultat na boxscoreu i vozdrica.
Eh bas toTripleThreat je napisao/la: ↑10 dec 2025, 23:22Ako su sugestije kako se može još više popraviti igra naprđivanje, onda ne treba ni gledati utakmicu, samo krajnji rezultat na boxscoreu i vozdrica.
Naravno da ce se rasptavljat o igri, o igracima, o treneru
-
bordobijeli
- Kontakt:
Ma ok forum je i treba analizirati i tako to
. Al brate ima puno ovih koji bas seru i ne da kritikuju nego bas seru.
-
TripleThreat
- Kontakt:
Ma ja stalno govorim da su ovo jako dobri rezultati s obzirom da je povratnička sezona u pitanju. Da je bila anketa prije sezone, mislim da bi svi prihvatili 4-4 u ABI nakon 8 kola i prolazak grupe u Evropi.
Ali ako postoje ambicije za nešto više u narednim godinama, bolje je što ranije početi s probavanjem korigovanja loših navika.
Ali ako postoje ambicije za nešto više u narednim godinama, bolje je što ranije početi s probavanjem korigovanja loših navika.
Do Februara nam slijedi vjerovatno i najteži dio sezone gdje igramo 10 utakmica a to su:
1. Cedevita Olimpija - Bosna BH Telekom (Ljubljana, 13. 12) ABA
2. Bosna BH Telekom - Cedevita Junior (Sarajevo, 17. 12) Europa
3. Spartak - Bosna BH Telekom (Subotica, 21. 12) ABA
4. Bosna BH Telekom - Zadar (Sarajevo, 2. 1)ABA
5. Crvena Zvezda - Bosna BH Telekom (Beograd, 12. 1) ABA
6. Reggio Emilia - Bosna BH Telekom (Reggio Emilia, 14. 1) Europa
7. Bosna BH Telekom - Mega (Sarajevo, 18. 1) ABA
8. Bosna BH Telekom - Oradea (Sarajevo, 21. 1) Europa
9. Budućnost - Bosna BH Telekom (Podgorica, 24. 1) ABA
10. Vienna - Bosna BH Telekom (Beč, 30. 1) ABA
Da je kako ovih 10 utakmica završiti sa skorom 6-4 ili 7-3 bilo bi perfektno. Mada je to veoma teško jer će se za takvo nešto trebati dobiti Cedevita, Zvezda, Spartak ili Budućnost na gostovanju. Najveće su šanse da završimo sa skorom 5-5 gdje bi izgubili od ove 4 ekipe navedene iznad i u Italiji.
Svakako da se Cedevita može pobjediti u Sloveniji kao i Spartak u Subotici te treba ići utakmicu po utakmicu.
Mislim da ako bi krenula kriza rezultata u ovih 10 utakmica da će se imati pameti i ne povlačiti neke poteze gdje bi se Muha sklonio jer sigurno da ima potencijal da bude kvalitetan trener.
Kad na kraju do Zadra upišemo 3 od 3
Da je kako ovih 10 utakmica završiti sa skorom 6-4 ili 7-3 bilo bi perfektno. Mada je to veoma teško jer će se za takvo nešto trebati dobiti Cedevita, Zvezda, Spartak ili Budućnost na gostovanju. Najveće su šanse da završimo sa skorom 5-5 gdje bi izgubili od ove 4 ekipe navedene iznad i u Italiji.
Svakako da se Cedevita može pobjediti u Sloveniji kao i Spartak u Subotici te treba ići utakmicu po utakmicu.
Mislim da ako bi krenula kriza rezultata u ovih 10 utakmica da će se imati pameti i ne povlačiti neke poteze gdje bi se Muha sklonio jer sigurno da ima potencijal da bude kvalitetan trener.
Kad na kraju do Zadra upišemo 3 od 3
ma ne treba muhu sad dirati, ako nisi odma doveo nekog i vidis da ga ide, zasluzio je zavrsiti sezonu i da pokusa skinuti Igokeu...cilj je vjerujem bio ostati u ABA, odigrati europu i ne osramotit se, oba su nadamo se ispunjena da ne ureknemo ABA jel, jos Igokeu skinuti i vrh sezona, ali u sljedecu treba uci sa boljom konstrukcijom ekipe, da imas igrace koji idu jedni uz drugog, ovako uzimas na individualni kvalitet a da je fino poslozeno vjerujem da bi npr ove danas otresli 15ak,razlike...al hajd, mozda dok se uigrajuCAZIN je napisao/la: ↑10 dec 2025, 23:55Do Februara nam slijedi vjerovatno i najteži dio sezone gdje igramo 10 utakmica a to su:
Kad na kraju do Zadra upišemo 3 od 3![]()
Vidim da svrsavas na Atica pa necu ulazit u dalju diskusiju
Izvadi mu materinu sisu nek je potpise
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Šta je sa ovim centrom Jahorine, ima li hljeba od njega.
Samo da napomenem da su Cedevita i Cedevita Olimpija, ekipe iz dvije razlićite države sa istim sponzorom
Samo da napomenem da su Cedevita i Cedevita Olimpija, ekipe iz dvije razlićite države sa istim sponzorom
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.