Esmir Bajraktarević

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Zglavkar
Kontakt:

Re: Esmir Bajraktarević

Post Postao/la Zglavkar » 16 dec 2025, 21:59

Pa nije ni do promjene strane ništa bolje igrao, ja bih se složio s vama da se nešto istakao u tih prvih 20 minuta.

Dobije loptu, vidi protivničkog beka ispred sebe, vrati loptu nazad. Imam osjećaj da mu je zadnjih par mjeseci kad igra za PSV skroz ugušena petlja koja ga je krasila, nema šanse da krene u neki solo prodor ako ima 10% šanse da će izgubiti loptu. Ne znam je li do samopouzdanja ili mu je sugerisano da mora smanjiti s tim. Sjećam se onih komentara trenera sa pressa, da je bitnije da je koristan ekipi nego da uradi neki lijep potez, što je u suštini i bilo tačno, ali mi djeluje da je sad otišao u drugu krajnost. Baš sam očekivao da će protiv ovog trećeligaša gristi da pokaže sve što zna. Mislim da ovdje strana na kojoj igra trenutno nije problem.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 16 dec 2025, 22:11

Sumnjam da je izgubio samopouzdanje skroz, ali da mu je ubijeno dijelom - to definitivno. Sigurno mu je sugerisano da se “ne igra” nego da to bude sigurica i dobili smo ovo, nažalost. Nadam se da će ovo drugo pv biti bolje.

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 16 dec 2025, 22:18

Al mu bas niko neda lopte jos igra na pogresnoj strani, ne kazem da je Messi o mladim danima ali ozbiljno tesko je igrati ovako skroz.

Treba ici negdje na posudbu HITNO.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 16 dec 2025, 22:19

Smije li se ista nepredvidivo uraditi Esmire? :)

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 16 dec 2025, 22:20

Zglavkar je napisao/la:
16 dec 2025, 21:59
Pa nije ni do promjene strane ništa bolje igrao, ja bih se složio s vama da se nešto istakao u tih prvih 20 minuta.

Dobije loptu, vidi protivničkog beka ispred sebe, vrati loptu nazad. Imam osjećaj da mu je zadnjih par mjeseci kad igra za PSV skroz ugušena petlja koja ga je krasila, nema šanse da krene u neki solo prodor ako ima 10% šanse da će izgubiti loptu. Ne znam je li do samopouzdanja ili mu je sugerisano da mora smanjiti s tim. Sjećam se onih komentara trenera da pressa, da je bitnije da je koristan ekipi nego da uradi neki lijep potez, što je u suštini i bilo tačno, ali mi djeluje da je sad otišao u drugu krajnost. Baš sam očekivao da će protiv ovog trećeligaša gristi da pokaže sve što zna. Mislim da ovdje strana na kojoj igra trenutno nije problem.
Esmir je za razliku od npr. nepredvidivog Kerima, pročitana knjiga u fazi kad primi loptu na svojoj strani i uputi se okomito ka protivničkom šesnaestercu.
Pripremljen protivnik mu ne dozvoljava da povuče loptu kroz cijelo polje dvojnim pritiskom i "zaglavljivanjem" u zonu. I trener mu ispravno sugeriše poslije tekme da mora više koristiti kombinacije sa saigračima i evt. promjenu strane igre. Tj. mora bolje čitati igru.
Zadnja izmjena: perun, dana/u 16 dec 2025, 22:37, ukupno mijenjano 1 put.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 16 dec 2025, 22:21

Sheyi je napisao/la:
16 dec 2025, 22:19
Smije li se ista nepredvidivo uraditi Esmire? :)
Yebiga, on je strasno ovisan o svojoj ljevoj nozi a kad igra ovako na ljevoj strani takvog igraca ubijes dosta. Perisic recimo moze s obe noge i zato moze svukuda i igrati. Esmir samo moze desetku ili desno krilo.

Evo puca iz mrtvog ugla :) Svaka cast, nedaj ni ti njima.
Zadnja izmjena: Edincapitano, dana/u 16 dec 2025, 22:22, ukupno mijenjano 1 put.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 16 dec 2025, 22:21

Oci mi ispadaju kad vidim ono da trza sa loptom i vrati je nazad :facepalm:

Imao je i maloprije onu priliku kad mu je Perisic poslao loptu, okrenu igraca i cupka u mjestu sa loptom, umjesto da je odmah pukne po golu...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 16 dec 2025, 22:22

Lijepa kombinacija i šut, al’ dobi i “vaspitnu” od Perišića - vjerovatno što nije dodao😂

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 16 dec 2025, 22:23

Coolpanda24 je napisao/la:
16 dec 2025, 22:22
Lijepa kombinacija i šut, al’ dobi i “vaspitnu” od Perišića - vjerovatno što nije dodao😂
Ma ko ga yebe, nek ide vise u penziju. Glumi frajera u mrtvom PSVu.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 16 dec 2025, 22:24

Ova akcija je vrh bila

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 16 dec 2025, 22:25

CAGarfia je napisao/la:
16 dec 2025, 22:24
Ova akcija je vrh bila
Bas, a ovaj komentator samo hvali Perisica, a on je sjebo cjelu akciju kako je nabio loptu na Pepija.

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 16 dec 2025, 22:29

Nikad nisam vidio ekipu da niko nikome neda loptu, svak hoce sve da rijesi sam. :rol:

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 16 dec 2025, 22:30

Zreo za pozajmice. Nije trenutni kvalitet za prvih XI, a niti je cini se u nekom dobrom mentalnom stanju zbog toliko sjedenja na klupi i nepovjerenja saigraca. :) Kako Modric sam kaze, kod Bilica u intervju, kad je otisao u Zrinjski da su mu to u tom momentu bila dva koraka unazad koja su mu u konacnici donijela tri koraka naprijed. Tako da bi i on trebao mozda put Austrije, mozda cvajte, Elversberg voli mlade igrace razvijati bez veceg pritiska i sl. Ne znam da li PSV ima s kim saradnju mimo ovog Yonga?

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 16 dec 2025, 22:32

Najvise bi mu odgovarala Bundesliga - kod Tabakovica npr

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 16 dec 2025, 22:34

Sheyi je napisao/la:
16 dec 2025, 22:30
Zreo za pozajmice. Nije trenutni kvalitet za prvih XI, a niti je cini se u nekom dobrom mentalnom stanju zbog toliko sjedenja na klupi i nepovjerenja saigraca. :) Kako Modric sam kaze, kod Bilica u intervju, kad je otisao u Zrinjski da su mu to u tom momentu bila dva koraka unazad koja su mu u konacnici donijela tri koraka naprijed. Tako da bi i on trebao mozda put Austrije, mozda cvajte, Elversberg voli mlade igrace razvijati bez veceg pritiska i sl. Ne znam da li PSV ima s kim saradnju mimo ovog Yonga?
Austin, Cruzeiro i neki nizeligasi. Moguce i FC Eindhoven. Ma moze se naci posudba i mimo ovih ekipa. Neka prica ko sta hoce, sad mu je idealno vrijeme za posudbu. Pa makar tih pola godine.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

RobijasiZenica1988
Kontakt:

Post Postao/la RobijasiZenica1988 » 16 dec 2025, 22:41

Kad driblas onda si sebičan kad dodaš onda ne znaš i ides mi na živce :salut:
Vi ljudi blage veze nemate,pogledajte samo kako se kreće izmedju redova i kako pokreće akcije,onde namjesti Perisicu 1 na 1 on sere dodaje nemoguću loptu Pepiju...

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 16 dec 2025, 22:44

Već na sredini tabele Eredivizije ili belgijske lige ima klubova gdje bi se mogao izboriti za minutažu, nema potrebe da ide u niželigaša. Pa i u donjoj polovini Bundeslige je u većini klubova slabija konkurencija i a i manji rezultatski pritisak od PSV-.a

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 16 dec 2025, 22:48

Čuj niželigaši hahaha

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 16 dec 2025, 22:53

Tek u 66. minuti je zivnuo ovom prodorom kroz sredinu kad namjesti Perisicu. Od tog momenta je poceo igrati, vise se kretati i traziti loptu, a netom kasnije je i vracen desno.
Jednostavno protivnik po mjeri da se naigraju i poprave statistiku, ali izmijesan sastav i odmah je tesko imati dobru igru. Tek solidna partija naseg Esmira, dosta soliranja pojedinaca u zavrsnici, mada to vidjamo i u ligi u PSV-u.

Neka se zato onaj jevrej isfulao, uceram mu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 16 dec 2025, 22:58

Zglavkar je napisao/la:
16 dec 2025, 22:44
Već na sredini tabele Eredivizije ili belgijske lige ima klubova gdje bi se mogao izboriti za minutažu, nema potrebe da ide u niželigaša. Pa i u donjoj polovini Bundeslige je u većini klubova slabija konkurencija i a i manji rezultatski pritisak od PSV-.a
Brøndby :mrgreen:
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: General505 i 29 gostiju.