AYAN je napisao/la:Realno, Čelik je došao u rijetku priliku da se bori za neki pehar u okviru BH fudbala, ta činjenica im daje dodatni motiv. Vidi se da je u Zenici klubska euforija, koja odavno nije zabilježena. Velike zasluge za to ima Abdulah Ibraković, koji je u Amara Osima i onoga trenera Zvijezde (ne mogu se sjetiti kako se zove) , najbolji i nekako najtemeljitiji fudbalski stručnjak u našoj liZi...Znači tog Ibrakovića cijenim maksimalno. Onda Nermin Šabić, reprezentativac, Bosanac, patriota...to sam se uvjerio gledajući nedavno jedan prilog u kojem je Nermin pokazao duboke emocije prema prije svega Bosni i Hercegovini, a onda i prema fudbalu. Zaključak je da u Zeničkom klubu počinje da vlada fudbal i sportski duh, to me raduje. Treba Bosni i Hercegovini jak FK Čelik.
Sva ta motivisanost FK Čelika da pobijedi Želju u dva navrata može našem Želji biti dodatni motiv. Pa da ih pobijedimo i vamo i tamo, da im damo motiva da napreduju u svom jačanju, u nadi da će nas nekada u budućnosti pobijediti. Mislim da je sve moguće, ali ukoliko se na Grbavici ponovi FK Sloboda ili NK Široki, onda možemo govoriti o značajnom padu forme. Mislim da Amar takav luksuz sebi neće dozvoliti. Ipak sudeći prema utakmici sa Veležom, rekao bih da je igra popravljena i da su odčepili golgeteri. Lazo bi ga trebao zavuć Čeliku, a i Stančeski je zreo da zabije ili asistira...
Dakle želim pobjedu, želim da Željo pokaže da je jači od Čelika i da uzmemo taj Ćup. A ako Čelik osvoji kup, nije ni to kraj Svijeta. Ono što nebih želio, to su kojekakvi "navijački" ispadi.
Nema pravo nastupa