FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
I meni to neka šuha.
Koji je bogatiji.Pitar ili ovaj ko fol nas.Moj Zeljo sta ti uradiše.Ucjenjujete svak radi ličnih interesa.Preko tvog imena se talovi prave.
- mamonelafo
- Kontakt:
Ucijenjeni smo! Možemo i ne moramo prihvatiti ponudu. To je ucjena.
Ja se nadam da ćemo je odbiti jer imaju evo ovdje ljudi sa prijedlozima i boljim riešenjim. Da nastavimo raditi na stabilizaciji narednih 5-10 godina, tjerat ćemo trenere i polovne igrače. Ložit ćemo se ja utakmicu gdje imamo 10+ šuteva. Nećemo biti kivni na upravu, tjerat ćemo igrače i trenere, jer, oni su sami sebe doveli.
Nakon svake polusezone priželjkivati da ostali oslabe, sebe ćemo jačati tako što ćemo promijeniti 10 igrača i tako na ljeto. Naravno, trener po polusezoni ili sezoni, sve zavisi, hoće li ispuniti naše apetite, da budemo 5 ili 4, ali nema veze, naši smo, nemamo para i nama je sve petica. Smanjit će se broj navijača kada nas rezultat razočara, ali od ljeta i ako dobijemo prve 3-4 tekme, ide ludncia do polusezona i vice versa. Igrači su jedini krivi, ne možemo imati bolje, ali to nije bitno, ovi su krivi.
Nadam se da će svi biti protiv ulaska strateskog, jer imamo druga rješenja, gdje nas mogu svi drugi ucjenjivati - politike, savezi itd. E moj Željo.
Ja se nadam da ćemo je odbiti jer imaju evo ovdje ljudi sa prijedlozima i boljim riešenjim. Da nastavimo raditi na stabilizaciji narednih 5-10 godina, tjerat ćemo trenere i polovne igrače. Ložit ćemo se ja utakmicu gdje imamo 10+ šuteva. Nećemo biti kivni na upravu, tjerat ćemo igrače i trenere, jer, oni su sami sebe doveli.
Nakon svake polusezone priželjkivati da ostali oslabe, sebe ćemo jačati tako što ćemo promijeniti 10 igrača i tako na ljeto. Naravno, trener po polusezoni ili sezoni, sve zavisi, hoće li ispuniti naše apetite, da budemo 5 ili 4, ali nema veze, naši smo, nemamo para i nama je sve petica. Smanjit će se broj navijača kada nas rezultat razočara, ali od ljeta i ako dobijemo prve 3-4 tekme, ide ludncia do polusezona i vice versa. Igrači su jedini krivi, ne možemo imati bolje, ali to nije bitno, ovi su krivi.
Nadam se da će svi biti protiv ulaska strateskog, jer imamo druga rješenja, gdje nas mogu svi drugi ucjenjivati - politike, savezi itd. E moj Željo.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
Jači od ratova, režima i partija!
-
BarbareZeljin
- Kontakt:
Danas nek pomocni teren igra umjesto Rakica. Da smo u ratu imali ovoliko cuvara pomocnog,on nikad ne bi bio linija razgranicenja.
-
perodeformero
- Kontakt:
Ma lako je ovoga istestirati, ako mu prioritet bude akademija djeca škola fudbala, vrhunski top kvalitet kada je u pitanju omladinski pogon, e to je nešto što ima smisla, a sve ostalo lige prvaka grupne faze titule avioni kamioni od toga jednostavno nema ništa i tu se sve vidi
Osnovni koncept razvoja, pogotovo fudbalskih klubova iz manje poznatih liga je da prvo budes profitabilan, da se stvori kvalitetna osnova i onda da napravis iskorak; najbanalniji primjer su klubovi poput dortmunda (znam,pricam o situaciji koja je na puno vecoj skali od nase), prosli su od bankrota do razvijanja i preprodaje igraca, da bi na kraju oni poceli davati korektne cifre za igrace i pri tom ganjati i rezultatski uspjeh.perodeformero je napisao/la: ↑17 dec 2025, 10:48Ma lako je ovoga istestirati, ako mu prioritet bude akademija djeca škola fudbala, vrhunski top kvalitet kada je u pitanju omladinski pogon, e to je nešto što ima smisla, a sve ostalo lige prvaka grupne faze titule avioni kamioni od toga jednostavno nema ništa i tu se sve vidi
Ne moramo ni razgovarati koliko je tesko implementirati sve ovo skupa, ali sa vecim finansijskim sredstvima, same su i sanse vece.
Ps. Od 11 najvecih izlaznih transfera, 8 su od pitara i to sve u periodu nakon sto su privatizovali klub.
Mi kao navijači bi željeli mnogo toga, pogotovo mi stariji, koji se sjećamo prijeratnog kluba, ali način na koji je klub tada poslovao sada nije moguć. Prije se klub finansirao preko privrede, koja je odlukom nekoga u komitetu, htjela to ili ne morala fonansirati sport, društvena imovina je bila svačija i ničija. Sada bez Zakona o Sportu, koji će donacije klubovima osloboditi pdv-a, i rješiti još mnogo toga to nije moguće. Privrede skoro da nema a i ovo što ima i radi nije zainteresovana za ulaganje u sport pod ovakvim uslovima. Mi se nećemo ugasiti ni bez investitora, ali onda ne možemo očekivati napredak. Zavisićemo od politike, od dobre volje države da nam produži rok za poreski dug i slično. Dobra stvar je što niko nema podataka o razgovoru sa Mirvićem jer je to koliko toliko dokaz da neko ozbiljan ispred kluba radi na tome. Mehanizmi zaštite imovine kluba se lako mogu ugraditi u novi statut, time što će investitor imati 51% glasova a klub 49% u novoj skupštini. U postojećem Statutu svakako ima član koji definiše da je za prodaju imovine i slične odluke potrebna dvotrećinska većina. Bez ulaganja u sportski dio kluba, omladinski pogon pa sve do prvog tima nama nema napredovanja, bez prodaje mladih igrača nema kluba. Klubovi u okolini prodaju igrače od 16, 17, 18 godine za milionske iznose, a naš najbolji transfer u zadnje vrijeme je Al Jaber, a ovi trenutni su i te pare skršili na ove amatere od igrača. Interes svakog privatnika, pa tako i Mirvića je da zaradi pare, to je sasvim normalno, ako su njegova očekivanja da tek za 5 ili čak više godina, povrati uložene pare i tada počne zarađivati to je onda čovjek za nas. Sada su nama potrebna ulaganja u komplet sportski dio kluba, od najmlađe djece do prvog tima. Očigledno trenutni model po kojem radimo nije dobar, godinama nismo dobili nekog igrača iz omladinskog pogona. Par puta sam ovdje iznerviran igrom naših zvijezda napisao da investitor kada dođe treba promijeniti sve, od čistačice do direktora. Nažalost i dalje mislim da sam upravu, da nijedan trener u omladinskom pogonu nije trener za Željezničara. Uskoro ćemo saznati hoće li doći neko bolje vrijeme ili nastavljamo utabanim stazama, prije početka sezone novi trener, nova obećanja, novi igrači pa onda teško preživljavanje.
-
GrbavicaHrammm
- Kontakt:
Danas ces realno znati za sta ces se boriti u drugom dijelu
Pobjeda te drzi , gubitak bodova te nema nigdje , jos slijedi tezak raspored
Pobjeda te drzi , gubitak bodova te nema nigdje , jos slijedi tezak raspored
- gegenpressing
- Kontakt:
Ne lupetaj gluposti.b00t je napisao/la: ↑16 dec 2025, 18:56Sanin Mirvic je prije 3 mjeseca dostavio sta trazi i sta nudi.. ;D To sto sada pred ovu hajku,lose rezultate,skupstinu sto se desava je do nase skupstine..1921boy je napisao/la: ↑16 dec 2025, 18:47Sanin Mirvić dostavio je radnoj grupi Fudbalskog kluba Željezničar prijedlog ugovora kojim bi ovaj bosanskohercegovački biznismen postao strateški partner kluba s Grbavice.
Saznajemo da su ozbiljni pravnici uključeni u razmatranje prijedloga ugovora koji je dostavio Mirvić, vodeći računa, prije svega, o zaštiti Željine imovine.
Prema saznanjima Sport Centra, većina detalja je prihvatljiva predstavnicima Željezničara koji će, nakon što analiziraju dokument i donesu svoj sud o njemu, konačnu verziju, uz pojedine korekcije, dostaviti Mirviću.
Ako i on prihvati taj prijedlog, bila bi zakazana sjednica Skupštine FK Željezničar na kojoj bi se njeni članovi odlučili - hoće li prihvatiti ugovor o strateškom partnerstvu s Mirvićem i otvoriti novu eru u funkcioniranju "Plavih" ili nastaviti po starom?
Odluku bismo mogli saznati već do kraja ove godine.
2 Struje u klubu. Za i Protiv,jer zamo tko je htio zemljiste prije par godine da dobije,pa nije![]()
POMOCNI TEREN-GRADNJE STANOVA <-> ULAGANJE U KLUB POSTEPENO
Brohra ribo se...
- WeekendOffender
- Kontakt:
Cijelu ovu polusezonu je mogao biti forsiran Korora, tu su i Dragović, Kolić...
Rezultatski bi bili isti ili bolji, a dobili bi igrače koji mogu biti jaki izlazni transferi, ali očito treba gurat menadžerske propalitete. Zato treba investitor, jer i on i klub će zivit od akademije i mladih igrača.
Rezultatski bi bili isti ili bolji, a dobili bi igrače koji mogu biti jaki izlazni transferi, ali očito treba gurat menadžerske propalitete. Zato treba investitor, jer i on i klub će zivit od akademije i mladih igrača.
-
AhmedNurudin
- Kontakt:
Ma u glavi mi je ona utakmica protiv slobode na Grbavici sad već skoro od prije 3 godine, kada je Edis bio trener. Dobili smo golom Mekića iz penala. Bukvalno je bilo 1-0 i gotovo. Bez ikakvog stresa. Taman su tada i Manijaci bili na istoku. Sve isto. Danas aBd 1-0 za kraj teške polusezone.
Pa većina trening kampova i terena je van grada. Na glavni dođeš samo da odigraš utakmica, a okolo stadiona su poslovni prostori i drugi sadržaji na kojima se zarađuje novac. Samo mi želimo živjeti od pomoćnog terena.Virtu4l je napisao/la: ↑16 dec 2025, 19:44Jednom se ja zaletio da odem do trening centra Rome u Trigoriju, znači promijenio dva ili tri autobusa, ne znam ni sam koliko stanica i onda na kraju pješačio još 10-15 minuta. Ne znam tačno, ali ima sigurno 30 kilometara od centra grada (Termini).
Znam da je Dejo Savićević jednom pričao da San Siro vide samo kad je dan utakmice, ostalih 6 dana u sedmici su u Milanellu. Opet preko 30 kilometara od grada.
Arsenalov kamp udaljen sat vremena od stadiona i nije cak ni u LondonuLaudrup je napisao/la: ↑17 dec 2025, 13:49Pa većina trening kampova i terena je van grada. Na glavni dođeš samo da odigraš utakmica, a okolo stadiona su poslovni prostori i drugi sadržaji na kojima se zarađuje novac. Samo mi želimo živjeti od pomoćnog terena.Virtu4l je napisao/la: ↑16 dec 2025, 19:44Jednom se ja zaletio da odem do trening centra Rome u Trigoriju, znači promijenio dva ili tri autobusa, ne znam ni sam koliko stanica i onda na kraju pješačio još 10-15 minuta. Ne znam tačno, ali ima sigurno 30 kilometara od centra grada (Termini).
Znam da je Dejo Savićević jednom pričao da San Siro vide samo kad je dan utakmice, ostalih 6 dana u sedmici su u Milanellu. Opet preko 30 kilometara od grada.

Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
-
Lekqqq1921
- Kontakt:
-
Ferroviere1987
- Kontakt:
I onako su nam pomocni tereni dobri samo za kvalitetnu povredu
- mamonelafo
- Kontakt:
Obriši ovo, ostala ti je sličica.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
-
AhmedNurudin
- Kontakt:
Ako je istina, BUJRUM. Pod ruku nam povedi Matondo-a.
Ide Stojanović ide, dobrodošao Slaviša!
Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, Anpa, Arma00, Bejker, Crkvice1988, Laudrup, mavi, Vedrana, VibeTribeX i 98 gostiju.