Postao/la neroazzuro » 27 apr 2011, 14:31
Zastadoh na stranici 268 pa ne imadoh vise strpljenja citat ponavljanje istih komentara s obje strane. Mozda je neko u medjuvremenu i napisao nesto slicno ovome pa ne zamjerite,ali cisto sumnjam.
PRVO, ovi iz RS se crkose opravdavajuci neopravdivo. Jedini komentar je "vi nas ne uvazavate,a mi smo jako bitan faktor ovdje i morate nas uvazavat." A jedini argument za to "neuvazavanje" su neki glupi komentari pojedinaca na forumu koji iznose svoje zelje i nelogicne teznje,sto nema veze sa stvarnim zivotom.
Kad im kaze svako normalan "kakvo neuvazavanje,evo vam mjesto predsjedika,evo nek bude Ljubojevi,Kulina,Kovacevic,... ko god" onda se izmislja prica o nekakvom "konsenzusu." Kako ces napravit konsenzus kad ovi iz UEFE kazu 1 PREDSJEDNIK ILI NISTA??? Kakav onda konsenzus??? Kako?
Onda se moze malo skretat paznja sa realne odgovornosti RS-ovaca pricom o kriminalu unutar federacije,unutar FSBIH do sad (koji svakako treba zaustavit,kaznit) iako se zna da ce kriminala uvijek biti. Samo sto statut nema nikakve veze s tim,trenutno!
Stotinu stvari mi trenutno prolazi kroz glavu i ne znam sta bih ovakav isfrustriran prije napisao. Ali SAMO JEDNO JE KRISTALNO JASNO: politička opstrukcija u cilju degradiranja BiH kao države i izazivanja daljih nestabilnosti u cilju skretanja pažnje sa socijalnih i ekonomskih problema. A mozda i izazivanja neceg ozbiljnijeg,nisam siguran.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić