Dvorane u BiH
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: Dvorane u BiH
Koliki je kapacitet dvorane?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Sve ok ali stubovi u dvorani ispred gledalaca tačno, to jos nisam vidio.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
U drzavi nema normalne arene,kad dodju svjetski i evropski prvaci u rukometu,kosarci da se ne sramotimo....
Napraviti Arenu kakva i doliči glavnom gradu,Arena Zagreb Arena Bg
Napraviti Arenu kakva i doliči glavnom gradu,Arena Zagreb Arena Bg
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
Svaka cast za Bihac
Prelijepo izgleda
Bolja nego sve u seheru
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Sve je super osim ovih stubova, ali tebi ne smetaju jer imaš iste na "ljepotici".
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
Hahah ma ne smeta mi iskreno
Ima neki razlog zasto su tu sigurno
Yugoslav First League: ⭐️
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Oko 1700
1300 sjedecih i 400-ak mjesta za stajanje.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

Nova arena sa skoro 7000 sjedećih mjesta.
Ovako nesto da vidimo u Minhenu, Bernu, Beču plakali bi kako je moćna, mi je nemamo kmeeee
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
Odlična i daleko najbolja u BiH,ali država zaalužuje arenu sličnu u Bg i Zg (bez glupih opravdanja nema KK Bosne niti rukometa)
Jer ono u skenderiji i mejdanu kad dodje Francuska i ostale sile po 2 tribine,drvene stolice,prahistorisjko doba
A svakako glavnom gradu Arena treba i za koncerte,to je projekat koji dalkeo vise prihoda donosi nego sto odosi gradnja,na duzi period
Smijesno je i znati da glavni grad nema Arene
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
Vlast u KS je najavila rekonstrukciju Zetre i modernizaciju dvorena kako za koncerte tako i za sportska takmičenja.GIBRA je napisao/la: ↑07 dec 2023, 18:24Odlična i daleko najbolja u BiH,ali država zaalužuje arenu sličnu u Bg i Zg (bez glupih opravdanja nema KK Bosne niti rukometa)
Jer ono u skenderiji i mejdanu kad dodje Francuska i ostale sile po 2 tribine,drvene stolice,prahistorisjko doba
A svakako glavnom gradu Arena treba i za koncerte,to je projekat koji dalkeo vise prihoda donosi nego sto odosi gradnja,na duzi period
Nadam se da će i Skenderiju srediti jer je fakat šteta onakav kompleks da imaš a da je u užasnom stanju
To je bacanje para u nista,to su dvorane od po 2 tribine,glavni grad jednostavno mora imat arenuFoSte95 je napisao/la: ↑14 dec 2023, 21:48Vlast u KS je najavila rekonstrukciju Zetre i modernizaciju dvorena kako za koncerte tako i za sportska takmičenja.GIBRA je napisao/la: ↑07 dec 2023, 18:24Odlična i daleko najbolja u BiH,ali država zaalužuje arenu sličnu u Bg i Zg (bez glupih opravdanja nema KK Bosne niti rukometa)
Nadam se da će i Skenderiju srediti jer je fakat šteta onakav kompleks da imaš a da je u užasnom stanju
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
Veceras otvaranje nove dvorane u Gracanici. Lijepo izgleda 
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Nedavno sam imao priliku vidjeti idejni projekat za modernizaciju dvorane Mirza Delibašić u Sarajevu. S obzirom na to da je politička klima nikakva, te da jugosaurusi još decenijama neće dozvoliti rušenje postojeće dvorane i izgradnju moderne (a i kad dozvole, pitanje je finansiranja, vlasništva i drugih čuda). Projekat nije loš i prava je šteta da se ne napravi pritisak da se isfinansira. U osnovi, to je ovaj projekat:

Prema njemu, radili bi nove teleskopske tribine i nove stolice. Kapacitet stalni bi bio 4.500 mjesta, uz još moguće 4.000 mjesta na teleskopskim na košarci ili odobojci (3.000 na rukometu ili futsalu), novu sportsku opremu, novu rasvjetu, ventilaciju, svlačionice i neke fine radove. Procjena je da bi ovako nešto stajalo oko 7-8 miliona KM. Ja bih na ovo dodao i nove audio-vizuelne detalje, panele obodom cijele dvorane (što ne bi trebalo da povećava cifru za više od 500.000KM) i video nadzor cijele dvorane. Činjenica je da se sa 10 miliona KM može i od Skenderije (iako se slažem da bi najbolje bilo praviti novu dvoranu) napraviti solidna arena koja bi imala 7.500-8.500 mjesta i koja bi omogućavala organizaciju najvećih sportskih događaja (primjera radi, Spyros Kyprianou u Limassolu na Eurobasketu je na silu navučen na 8.000 mjesta, Arena Tbilisi na prošlom Eurobasketu 8.200 mjesta, a da ne pričamo u rukometu i dvoranama u Varaždinu, Poreču, Kristianstadu sad gdje nijedna ne prelazi 5.000 mjesta).
Uz arenu u Zenici (6.145 mjesta), dvoranu u Mostaru koja će biti gotova valjda u naredne 2-3 godine napokon (5.000 mjesta), tenisski centar u BL koji može za košarku/rukomet biti doveden na 6.500/5.500 mjesta, ovo MORA biti osnova da se nekad u budućnosti aplicira za nekakvo veliko takmičenje. Svi ovi gradovi će u narednom periodu biti povezani i autoputem, aerodromi, a ostaju i dosta solidne dvorane za treninge. I naravno, sve ovo može u saradnji sa recimo Hrvatskom ako je u pitanju rukomet ili odbojka ili samostalno ako u pitanju recimo futsal i slični sportovi.

Prema njemu, radili bi nove teleskopske tribine i nove stolice. Kapacitet stalni bi bio 4.500 mjesta, uz još moguće 4.000 mjesta na teleskopskim na košarci ili odobojci (3.000 na rukometu ili futsalu), novu sportsku opremu, novu rasvjetu, ventilaciju, svlačionice i neke fine radove. Procjena je da bi ovako nešto stajalo oko 7-8 miliona KM. Ja bih na ovo dodao i nove audio-vizuelne detalje, panele obodom cijele dvorane (što ne bi trebalo da povećava cifru za više od 500.000KM) i video nadzor cijele dvorane. Činjenica je da se sa 10 miliona KM može i od Skenderije (iako se slažem da bi najbolje bilo praviti novu dvoranu) napraviti solidna arena koja bi imala 7.500-8.500 mjesta i koja bi omogućavala organizaciju najvećih sportskih događaja (primjera radi, Spyros Kyprianou u Limassolu na Eurobasketu je na silu navučen na 8.000 mjesta, Arena Tbilisi na prošlom Eurobasketu 8.200 mjesta, a da ne pričamo u rukometu i dvoranama u Varaždinu, Poreču, Kristianstadu sad gdje nijedna ne prelazi 5.000 mjesta).
Uz arenu u Zenici (6.145 mjesta), dvoranu u Mostaru koja će biti gotova valjda u naredne 2-3 godine napokon (5.000 mjesta), tenisski centar u BL koji može za košarku/rukomet biti doveden na 6.500/5.500 mjesta, ovo MORA biti osnova da se nekad u budućnosti aplicira za nekakvo veliko takmičenje. Svi ovi gradovi će u narednom periodu biti povezani i autoputem, aerodromi, a ostaju i dosta solidne dvorane za treninge. I naravno, sve ovo može u saradnji sa recimo Hrvatskom ako je u pitanju rukomet ili odbojka ili samostalno ako u pitanju recimo futsal i slični sportovi.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Treba ovdje takođe naglasiti da su kod nas sportska borilišta ZOI najgora od svih olimpijskih gradova. Tih godina su multifunkcionalne dvorane uveliko građene po svijetu, a nama prave Zetru koja je doslovno arhitektonski koncipirana samo za umjetničko klizanje i hokej, s preniskim stropom i užasno čudnim gabaritima. Nit može biti košarkaška ili rukometna dvorana, nit može biti koncertna dvorana. Zatim, Skenderija je tek polovično renovirana. Više ušminkana nego dograđena. Od Koševa je napravljena lakrdija. Ko se sjeća starog Koševa ne može prežaliti tu “renovaciju”. Valja poređenja radi napomenuti da je Poljud izgrađen 5 godina ranije za faking mediteranske igre, a i danas izgleda ultra moderno. Nama napravili stadion bez krova koji je 5 puta ružniji, gori i nefunkcionalniji od stadiona izgrađenog ‘48. Takođe, nacickane su neke miki maus dvorane poput današnje dvorane Ramiz Salcin, a onda nju usporedimo s dvoranom Pinki u bg koja je izgrađena za neko medjunarodno prvenstvo iz nekog žlj sporta - ne mogu se sjetiti. Dakle, kao jedini olimpijski grad u bivšoj Jugi mi smo već pred sam rat kaskali u odnosu na okolinu (u Zadru se arena počela graditi 90 i bila bi gotova do 94 da nije bilo rata. Bg je počeo graditi Arenu 90 takodje, ali je sve stalo zbog rata i sankcija itd).
I sad je postalo popularno, da ne kazem populistički, da se grade ove - sto ih ja zovem - ušminkane srednjoškolske dvorane tipa ove u Hrasnici, pa dvorane Goran Cengic, pa par ovih po Ilidži, u sklopu Malaka npr ili hotela Hills, pa u Vogošći djelomično. Dakle ustaklene srednjoškolske dvorane u gradu gdje vise gotovo niko ne pika basket ili igra na male. Svrha? Da klix uslika i objavi, da načelnik opstine se pohvali i da i roku 3 godine propadne. A vamo se Bosna bruka u zetri.
I sad je postalo popularno, da ne kazem populistički, da se grade ove - sto ih ja zovem - ušminkane srednjoškolske dvorane tipa ove u Hrasnici, pa dvorane Goran Cengic, pa par ovih po Ilidži, u sklopu Malaka npr ili hotela Hills, pa u Vogošći djelomično. Dakle ustaklene srednjoškolske dvorane u gradu gdje vise gotovo niko ne pika basket ili igra na male. Svrha? Da klix uslika i objavi, da načelnik opstine se pohvali i da i roku 3 godine propadne. A vamo se Bosna bruka u zetri.
U gradu mozes na prste jedne ruke nabrojati ljude koji razumiju razliku izmedju tih skolskih dvorana i prave dvorane za profesionalni sport. Medju nacelnicima doslovno nema ni jedan koji to konta. Ono sto je dobro je da su manje vise svi vidjeli da Zetra ne moze biti sportska dvorana, to je za koncerte i sajmove, eventualno hokej. Skenderija je najbolje sto imamo i sto mozemo imati sa ovim retardima na vlasti. Gradu fali dvoranja srednjeg kapaciteta, 2500-3000 mjesta za rukomet, kosarku i futsal. Ko dozvoli futsal u maloj dvorani Skenderije treba mu suditi, neko ce glavom zdrmati u onaj zid jednom i bice problem. Sad na Hasetovom turniru je bilo udaraca, neko upade kroz vrata u D2 dvoranu. Sok i nevjerica.PeppermintSA je napisao/la: ↑24 jan 2026, 14:25Treba ovdje takođe naglasiti da su kod nas sportska borilišta ZOI najgora od svih olimpijskih gradova. Tih godina su multifunkcionalne dvorane uveliko građene po svijetu, a nama prave Zetru koja je doslovno arhitektonski koncipirana samo za umjetničko klizanje i hokej, s preniskim stropom i užasno čudnim gabaritima. Nit može biti košarkaška ili rukometna dvorana, nit može biti koncertna dvorana. Zatim, Skenderija je tek polovično renovirana. Više ušminkana nego dograđena. Od Koševa je napravljena lakrdija. Ko se sjeća starog Koševa ne može prežaliti tu “renovaciju”. Valja poređenja radi napomenuti da je Poljud izgrađen 5 godina ranije za faking mediteranske igre, a i danas izgleda ultra moderno. Nama napravili stadion bez krova koji je 5 puta ružniji, gori i nefunkcionalniji od stadiona izgrađenog ‘48. Takođe, nacickane su neke miki maus dvorane poput današnje dvorane Ramiz Salcin, a onda nju usporedimo s dvoranom Pinki u bg koja je izgrađena za neko medjunarodno prvenstvo iz nekog žlj sporta - ne mogu se sjetiti. Dakle, kao jedini olimpijski grad u bivšoj Jugi mi smo već pred sam rat kaskali u odnosu na okolinu (u Zadru se arena počela graditi 90 i bila bi gotova do 94 da nije bilo rata. Bg je počeo graditi Arenu 90 takodje, ali je sve stalo zbog rata i sankcija itd).
Dosta gradova po BIH ima bolje male dvorane od Sarajeva, a Zenica i u neka doba i Mostar ce imati i bolje velike. Ne znam u kakvom je stanju Mejdan, ali bar ne sjede na drvenim teleskopima ko mi. Svaki dan to treba politicarima na nos nabijati.
Pa eto, Skenderiju planiraju renovirati, ako bude kao što je prikazano na Projektu biće značajno uslovnija nego što je sada. Mislim idealno bi bilo nova dvorana ali je to za nas naučna fantastika za realizovati. Što se tiče D1, meni je ona super dvorana za manje utakmice KK Bosna i za trening. Kako sam čuo sad joj trebaju i parket promjeniti skroz. Ja bi recimo dodao dvije manje teleskopske tribine iza koševa koje mogu biti u četiri reda, dok se APSOLUTNO slažem da futsal u njoj treba zabraniti, na zadnjem Hasetovom turniru Velkoski umalo nije glavom zaplatio.TETRAPAK je napisao/la: ↑24 jan 2026, 16:59U gradu mozes na prste jedne ruke nabrojati ljude koji razumiju razliku izmedju tih skolskih dvorana i prave dvorane za profesionalni sport. Medju nacelnicima doslovno nema ni jedan koji to konta. Ono sto je dobro je da su manje vise svi vidjeli da Zetra ne moze biti sportska dvorana, to je za koncerte i sajmove, eventualno hokej. Skenderija je najbolje sto imamo i sto mozemo imati sa ovim retardima na vlasti. Gradu fali dvoranja srednjeg kapaciteta, 2500-3000 mjesta za rukomet, kosarku i futsal. Ko dozvoli futsal u maloj dvorani Skenderije treba mu suditi, neko ce glavom zdrmati u onaj zid jednom i bice problem. Sad na Hasetovom turniru je bilo udaraca, neko upade kroz vrata u D2 dvoranu. Sok i nevjerica.PeppermintSA je napisao/la: ↑24 jan 2026, 14:25Treba ovdje takođe naglasiti da su kod nas sportska borilišta ZOI najgora od svih olimpijskih gradova. Tih godina su multifunkcionalne dvorane uveliko građene po svijetu, a nama prave Zetru koja je doslovno arhitektonski koncipirana samo za umjetničko klizanje i hokej, s preniskim stropom i užasno čudnim gabaritima. Nit može biti košarkaška ili rukometna dvorana, nit može biti koncertna dvorana. Zatim, Skenderija je tek polovično renovirana. Više ušminkana nego dograđena. Od Koševa je napravljena lakrdija. Ko se sjeća starog Koševa ne može prežaliti tu “renovaciju”. Valja poređenja radi napomenuti da je Poljud izgrađen 5 godina ranije za faking mediteranske igre, a i danas izgleda ultra moderno. Nama napravili stadion bez krova koji je 5 puta ružniji, gori i nefunkcionalniji od stadiona izgrađenog ‘48. Takođe, nacickane su neke miki maus dvorane poput današnje dvorane Ramiz Salcin, a onda nju usporedimo s dvoranom Pinki u bg koja je izgrađena za neko medjunarodno prvenstvo iz nekog žlj sporta - ne mogu se sjetiti. Dakle, kao jedini olimpijski grad u bivšoj Jugi mi smo već pred sam rat kaskali u odnosu na okolinu (u Zadru se arena počela graditi 90 i bila bi gotova do 94 da nije bilo rata. Bg je počeo graditi Arenu 90 takodje, ali je sve stalo zbog rata i sankcija itd).
Dosta gradova po BIH ima bolje male dvorane od Sarajeva, a Zenica i u neka doba i Mostar ce imati i bolje velike. Ne znam u kakvom je stanju Mejdan, ali bar ne sjede na drvenim teleskopima ko mi. Svaki dan to treba politicarima na nos nabijati.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Skenderiju kad bi renovirali i kad bi izgradili novu arenu, dakle kad bi grad imao te dvije dvorane Zetra bi hladno mogla postati pijace za voće i povrće. Time je sve rečeno o Zetri. Potpuno imbecilna i nepotrebna zgradurina.Adnan33 je napisao/la: ↑24 jan 2026, 17:17Pa eto, Skenderiju planiraju renovirati, ako bude kao što je prikazano na Projektu biće značajno uslovnija nego što je sada. Mislim idealno bi bilo nova dvorana ali je to za nas naučna fantastika za realizovati. Što se tiče D1, meni je ona super dvorana za manje utakmice KK Bosna i za trening. Kako sam čuo sad joj trebaju i parket promjeniti skroz. Ja bi recimo dodao dvije manje teleskopske tribine iza koševa koje mogu biti u četiri reda, dok se APSOLUTNO slažem da futsal u njoj treba zabraniti, na zadnjem Hasetovom turniru Velkoski umalo nije glavom zaplatio.TETRAPAK je napisao/la: ↑24 jan 2026, 16:59U gradu mozes na prste jedne ruke nabrojati ljude koji razumiju razliku izmedju tih skolskih dvorana i prave dvorane za profesionalni sport. Medju nacelnicima doslovno nema ni jedan koji to konta. Ono sto je dobro je da su manje vise svi vidjeli da Zetra ne moze biti sportska dvorana, to je za koncerte i sajmove, eventualno hokej. Skenderija je najbolje sto imamo i sto mozemo imati sa ovim retardima na vlasti. Gradu fali dvoranja srednjeg kapaciteta, 2500-3000 mjesta za rukomet, kosarku i futsal. Ko dozvoli futsal u maloj dvorani Skenderije treba mu suditi, neko ce glavom zdrmati u onaj zid jednom i bice problem. Sad na Hasetovom turniru je bilo udaraca, neko upade kroz vrata u D2 dvoranu. Sok i nevjerica.PeppermintSA je napisao/la: ↑24 jan 2026, 14:25Treba ovdje takođe naglasiti da su kod nas sportska borilišta ZOI najgora od svih olimpijskih gradova. Tih godina su multifunkcionalne dvorane uveliko građene po svijetu, a nama prave Zetru koja je doslovno arhitektonski koncipirana samo za umjetničko klizanje i hokej, s preniskim stropom i užasno čudnim gabaritima. Nit može biti košarkaška ili rukometna dvorana, nit može biti koncertna dvorana. Zatim, Skenderija je tek polovično renovirana. Više ušminkana nego dograđena. Od Koševa je napravljena lakrdija. Ko se sjeća starog Koševa ne može prežaliti tu “renovaciju”. Valja poređenja radi napomenuti da je Poljud izgrađen 5 godina ranije za faking mediteranske igre, a i danas izgleda ultra moderno. Nama napravili stadion bez krova koji je 5 puta ružniji, gori i nefunkcionalniji od stadiona izgrađenog ‘48. Takođe, nacickane su neke miki maus dvorane poput današnje dvorane Ramiz Salcin, a onda nju usporedimo s dvoranom Pinki u bg koja je izgrađena za neko medjunarodno prvenstvo iz nekog žlj sporta - ne mogu se sjetiti. Dakle, kao jedini olimpijski grad u bivšoj Jugi mi smo već pred sam rat kaskali u odnosu na okolinu (u Zadru se arena počela graditi 90 i bila bi gotova do 94 da nije bilo rata. Bg je počeo graditi Arenu 90 takodje, ali je sve stalo zbog rata i sankcija itd).
Zetra je nesto najgore sto postoji.
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 25 gostiju.