Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Ne gradi drzava gradimo mi gradjani od nasih para
Ne moze vise niko pobjediti u opcini ukoliko ne ispuni zahtjev gradjana, a to je podrska klub u moderizaciji stadiona Grbavica
Ne moze vise niko pobjediti u opcini ukoliko ne ispuni zahtjev gradjana, a to je podrska klub u moderizaciji stadiona Grbavica
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 22 dec 2025, 17:56, ukupno mijenjano 3 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Na ovim prostorima ne prostoji režimskiji klub od Želje. Tolika pomoć od države, toliko upumpanih miliona, donacija, infastrikturnih egzibicija finansiranih od budžetskih para i opet tavore u donjem dijelu tabele, bez ikakvih uspjeha i rezultatima u rangu Sloge i Posušja. Fenomeni.
Frajer iz Austrije, uopšte nema dodir sa BiH, al država uredno gradi Želji stadion od njegovih para. Nenadjebivo
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.
Husref Musemić - Babuka.
-
jurisicduska
- Kontakt:
Ma nije mi krivo.Pablo11 je napisao/la: ↑22 dec 2025, 17:49Nemoj da ti krivo Dusko, sad ce Ismir krov da uradi bar za 2,3k na istoku.jurisicduska je napisao/la: ↑22 dec 2025, 17:47Pravo je čudno rec da vi nešto gradite a drzava vam gradi.
Znak jednakosti.![]()
Ja sam prijavljen u opstini Novo Sarajevo.
Dakle i ja gradim. Plaćam porez uredno. Bar 2-3 stolice su moje pare.
Duška neimar.
Imam stan na Grbavici i pasos mi je Bh
Svaki covjek sa Grbavice ce reci prvo Zeljo pa sve ostalo
Mi smo postali puno napredniji po tom pitanju i za nas mora raditi “politika” da bi opstala
Mi smo gradjani prije svega i Zeljo je gradjansi klub
Nema to veze sa zvanicnim lobiranjem kluba, jer mi u privatnom zivotu svi radimo za Zelju
Vremena su se promijenila i sad kad rade kampanje gradjani dolaze sa zahtjevima, a Zeljo je svima bitan
Bez nas mogu na Kosevo svi odseliti i neka vama prodaju muda pod bubreg
Uostalom sama nacelnica navija za Zeljeznicar i njoj ne mora niko reci, ona sama dodje i ponudi se svom Zelji
Ko vam je kriv sto vam je navijac Zvezde nacelnik do vas je
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 22 dec 2025, 17:59, ukupno mijenjano 1 put.
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Poslat cemo zahvalnicu.jurisicduska je napisao/la: ↑22 dec 2025, 17:54Ma nije mi krivo.Pablo11 je napisao/la: ↑22 dec 2025, 17:49Nemoj da ti krivo Dusko, sad ce Ismir krov da uradi bar za 2,3k na istoku.jurisicduska je napisao/la: ↑22 dec 2025, 17:47Pravo je čudno rec da vi nešto gradite a drzava vam gradi.
Znak jednakosti.![]()
Ja sam prijavljen u opstini Novo Sarajevo.
Dakle i ja gradim. Plaćam porez uredno. Bar 2-3 stolice su moje pare.
Duška neimar.
Fk Željezničar.
Ma nije to ništa novo. Režimski klub su vazda bili. Sve što imaju im je država napravila, čak i ono što više nemaju (ona tribina što su ukrali od Slavije) dobijali su od države na prevaru, pa nek im i završe sve do kraja nego mi smiješno ovo Nodijevo. Čuj od njegovih para...
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.
Husref Musemić - Babuka.
Sta ima politika u Zelji ni jedan politicar nema nikakva prava
Benjamina ja dolazila na utakmice Zelje i kad je bila obicna gradjanka za koju niko nije znao, a i sad na poziciji nacelnice ona razmislja iz perspektive obicnog gradjanina i njoj je Zeljo bitan
Ne mora niko nista traziti zena dodje sama i ponudi se kao sto se radi u normalnom svijetu
Kazem nacelnik vam navijac Crvene Zvezde dao vam je stadion za marku u mirnj budite
I na Ilidzi ste dobili zemlju od opcine za kamp
Zrinjski svake godine dobije 4,5 miliona i to direktno iz drzavnog budzeta, jer njih politika drzi i oni se sve pitaju
U Zelji toga nema i ovo je budzet opcine kojoj Zeljo znaci
Uostalom ne gradi nam opcina vec nam pomaze, a bez Zeljinih ulaganja i pokretanja samih procesa, ne bi nam ni nasa opcina pomogla
Vi ste najbolji primjer nista sami ne znate pokrenuti, uloziti i i nista necete ni dobiti
Vi ste jedini navijaci koji konstatno kmece, kite se tudjim parama, a nikad ni jedne akcje niste pokrenuli za renoviranje stadiona
Nek fks predstavi plan i da odradjenu svotu novca siguran sam da bi dobili jos toliko
Ovako dok sjedite i cekate nema nista
Benjamina ja dolazila na utakmice Zelje i kad je bila obicna gradjanka za koju niko nije znao, a i sad na poziciji nacelnice ona razmislja iz perspektive obicnog gradjanina i njoj je Zeljo bitan
Ne mora niko nista traziti zena dodje sama i ponudi se kao sto se radi u normalnom svijetu
Kazem nacelnik vam navijac Crvene Zvezde dao vam je stadion za marku u mirnj budite
Zrinjski svake godine dobije 4,5 miliona i to direktno iz drzavnog budzeta, jer njih politika drzi i oni se sve pitaju
Uostalom ne gradi nam opcina vec nam pomaze, a bez Zeljinih ulaganja i pokretanja samih procesa, ne bi nam ni nasa opcina pomogla
Vi ste najbolji primjer nista sami ne znate pokrenuti, uloziti i i nista necete ni dobiti
Vi ste jedini navijaci koji konstatno kmece, kite se tudjim parama, a nikad ni jedne akcje niste pokrenuli za renoviranje stadiona
Nek fks predstavi plan i da odradjenu svotu novca siguran sam da bi dobili jos toliko
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 22 dec 2025, 18:12, ukupno mijenjano 3 puta.
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Kakvi opsjednuti bolesnici u pm vol. 1591. Opet djipke iz pickovca placa fasadu na Grbavici. Ovo je grehota vise i zajebavati 
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
Ne mora niko nista traziti zena dodje sama i ponudi se kao sto se radi u normalnom svijetuNoDi80 je napisao/la: ↑22 dec 2025, 18:02Sta ima politika u Zelji ni jedan politicar nema nikakva prava
Upravu si
Eto transfer gulija par miliona
Neka mirvic predstavi plan, budzet i sigurno bi opcina ili neko ulozio jos toliko za infrastrukturu koseva
Neki ljudi misle da nama pada s neba, a nasi ljudi zive zelju u svakom momentu
Dobili bi kurcinu da nije klub pokrenuo projekte i ulagao
Ta su vremena prosla i niko ne da pare na lijepe oci
Da smo i mi sjedili i cekali nista se od ovog ne bi pokrenulo
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 22 dec 2025, 18:20, ukupno mijenjano 1 put.
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
-
successminator
- Kontakt:
Ljudi ne shvataju da u bh. fudbal mogu doći sljedeći tipovi “investitora”:
1. oni koji dolaze operu pare (khm khm khm
)
2. oni koji će da obećaju kule i gradove a zapravo ostave rasulo za sobom (Turci u Čeliku)
3. građevinci i kamiondžije poput Azmira koji imaju više para nego pameti, fudbal im je ćejf i žele sve odmah i nasilu.
Ozbiljan investitor prvo pravi procjenu rizika, radi se due dilligence i na osnovu toga se donosi odluka o ulaganju. Ti ljudi ne bi imali novac koji imaju da ga rasipaju na gluposti. Da vi imate milione, da li biste ih uložili u ovakvu ligu?
Koji bi to stranac uložio svoje milione u korumpiranu i namještenu VicoBeus ligu gdje jedan klub ima pogurance u 90% utakmica, drugi klub ne smiješ oštetiti a svi ostali su tu da popune broj? Svaki pravi preduzetnik ulaže novac da bi ostvario dobit ili radi društvenog statusa, ćejfa, navijač je tog kluba itd. Prvo mogućnost možemo otpisati, BiH nije u EU, namještena i korumpirana liga, ulaganje u rupu bez dna, bio bi lud da uloži ovdje novac. Ostaje mogućnost ulaganja radi ćejfa kao Azmir što je radio, a to traje onoliko koliko je vlasniku dubok džep i koliko traje taj ćejf, jer ako nema dobiti, nema smisla finansirati takvo nešto.
Vincent Tan je bio milijarder kada je preuzeo FK Sarajevo pa je opet veoma malo uložio u taj klub u odnosu na to koliko ima, a opet je izmirio dugove, napravio kakav-takav trening kamp, složio jaku ekipu i udario temelje ovog Sarajeva danas. Čovjek je tad bio vlasnik jednog Cardiffa koji je tad igrao u EPL, mogao je od Sarajeva napraviti klub barem za grupne faze poput Maribora, ali nije.
Šemsudin Hasić je imao ispravnu viziju, napravio je velike stvari sa Veležom pa nažalost nije mogao izaći na kraj sa ološima i bagrom koja sjedi u Savezu, čovjek se povukao jer je vidio da mu to ne treba.
Prema tome, nije mi jasno zašto Željo ili bilo ko drugi mašta o “investitoru”, kad je jasno da u naš fudbal može doći ili neko sa sumnjivim namjerama, neko sa više love nego pameti ili neko sa dobrim namjerama ali bez mogućnosti da napravi ono što je htio zbog ološa u Savezu i državi generalno.
1. oni koji dolaze operu pare (khm khm khm
2. oni koji će da obećaju kule i gradove a zapravo ostave rasulo za sobom (Turci u Čeliku)
3. građevinci i kamiondžije poput Azmira koji imaju više para nego pameti, fudbal im je ćejf i žele sve odmah i nasilu.
Ozbiljan investitor prvo pravi procjenu rizika, radi se due dilligence i na osnovu toga se donosi odluka o ulaganju. Ti ljudi ne bi imali novac koji imaju da ga rasipaju na gluposti. Da vi imate milione, da li biste ih uložili u ovakvu ligu?
Koji bi to stranac uložio svoje milione u korumpiranu i namještenu VicoBeus ligu gdje jedan klub ima pogurance u 90% utakmica, drugi klub ne smiješ oštetiti a svi ostali su tu da popune broj? Svaki pravi preduzetnik ulaže novac da bi ostvario dobit ili radi društvenog statusa, ćejfa, navijač je tog kluba itd. Prvo mogućnost možemo otpisati, BiH nije u EU, namještena i korumpirana liga, ulaganje u rupu bez dna, bio bi lud da uloži ovdje novac. Ostaje mogućnost ulaganja radi ćejfa kao Azmir što je radio, a to traje onoliko koliko je vlasniku dubok džep i koliko traje taj ćejf, jer ako nema dobiti, nema smisla finansirati takvo nešto.
Vincent Tan je bio milijarder kada je preuzeo FK Sarajevo pa je opet veoma malo uložio u taj klub u odnosu na to koliko ima, a opet je izmirio dugove, napravio kakav-takav trening kamp, složio jaku ekipu i udario temelje ovog Sarajeva danas. Čovjek je tad bio vlasnik jednog Cardiffa koji je tad igrao u EPL, mogao je od Sarajeva napraviti klub barem za grupne faze poput Maribora, ali nije.
Šemsudin Hasić je imao ispravnu viziju, napravio je velike stvari sa Veležom pa nažalost nije mogao izaći na kraj sa ološima i bagrom koja sjedi u Savezu, čovjek se povukao jer je vidio da mu to ne treba.
Prema tome, nije mi jasno zašto Željo ili bilo ko drugi mašta o “investitoru”, kad je jasno da u naš fudbal može doći ili neko sa sumnjivim namjerama, neko sa više love nego pameti ili neko sa dobrim namjerama ali bez mogućnosti da napravi ono što je htio zbog ološa u Savezu i državi generalno.
Ne ulaze u ligu brate ulaze u Zelju zbog obostrane koristi koja je mogucasuccessminator je napisao/la: ↑22 dec 2025, 18:19Ljudi ne shvataju da u bh. fudbal mogu doći sljedeći tipovi “investitora”:
1. oni koji dolaze operu pare (khm khm khm)
Nema ljudi u BiH sa americkim pasosom koji se bave tim sitnim prevarama
Pricamo o amerikancima, a ne o turcima ili nekim nasim prevarama
Svugdje brate svi gledaju korist i niko nigdje nece doci jer voli klub, a bez obostrane koristi nista ni ne bude
Imovina Zelje je u vlastnistvu kluba i investitor je ne moze prodati ako ciljas na to
Neke stvari su se promijenile i u BIH je dostupnije i ima puno prostora za ulaganje, a sto se tice prevara to vise nije moguve kao prije
U BiH jedino ko vara su politicaru, ulicari, a i toga je sve manje
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
-
jurisicduska
- Kontakt:
Ma pustite ljude nek im ulaze kako hoće.
Ja sam mislio da ti stvarno znaš šta pišeš ali vidim da bas i nije tako .Sluzbeni podaci FIA-e za 2024 HSK Zrinjski , ukupni propracun 11 miliona 290 tisuca od cega 3 miliona i 100 tisuća iz proračuna znaci malo vise od četvrtine Zrinjski dobija iz raznih proračuna.E sada z a tvoju informaciju naši susjedi sa pijace koji za razliku od nas nemaju nijednu titulu prvaka , dobili su milion i 100 sto tisuća vise od nas tj 4 miliona i 200 tisuća , pola njihovog proračuna.Mi ćemo ove godine u Bih donijeti ( opet slično kao i 2023) oko 11 miliona maraka od Uefa zarade .Koliko ste vi , Sarajevo ,Borac,Velez zaradili i donijeli novca u BiH .Zrinjskom je obećan novac za istočnu tribinu ali je bas zapelo na nama a vidi čuda Nikšiću nije zapelo na velezu .I još nešto , kako je to vama i ovom portalu koji sve pomno pratite i znate prošlo ispod radara da su donedavni presjednik veleza Kevelj i član uprave Uzunovic optuženi ( uzunovic i osuđen na 10 godina) za pranje miliona maraka i korupciju .Kako to da Sarajevo i Borac prijavljuju da za place daju zajedno manje nego Zrinjski a javna je tajna da igrači i treneri sarajeva imaju daleko najveća primanja.NoDi80 je napisao/la: ↑22 dec 2025, 18:02Sta ima politika u Zelji ni jedan politicar nema nikakva prava
Znaci mi donosimo lovu u bih , plaćamo porez , dok neki koji se kunu u tu državu istu kradu , pljačkaju i opet dobijaju vise od nas iz proračuna.
Volim Mostar pa makar i vaki
-
jurisicduska
- Kontakt:
Jeste to opet majorizirani ?
Ima li igdje na crno šta uđe ?
Nemojte se ba ludi praviti.
Ima li igdje na crno šta uđe ?
Nemojte se ba ludi praviti.
Velež sto je love dobio,to se vidi na stadionu u šta je uloženo... A normalno da ce dobiti iz proračuna više nego vi,jer ste vi kroz politiku dobili stadion i klub.Marko1905 je napisao/la: ↑22 dec 2025, 19:15Ja sam mislio da ti stvarno znaš šta pišeš ali vidim da bas i nije tako .Sluzbeni podaci FIA-e za 2024 HSK Zrinjski , ukupni propracun 11 miliona 290 tisuca od cega 3 miliona i 100 tisuća iz proračuna znaci malo vise od četvrtine Zrinjski dobija iz raznih proračuna.E sada z a tvoju informaciju naši susjedi sa pijace koji za razliku od nas nemaju nijednu titulu prvaka , dobili su milion i 100 sto tisuća vise od nas tj 4 miliona i 200 tisuća , pola njihovog proračuna.Mi ćemo ove godine u Bih donijeti ( opet slično kao i 2023) oko 11 miliona maraka od Uefa zarade .Koliko ste vi , Sarajevo ,Borac,Velez zaradili i donijeli novca u BiH .Zrinjskom je obećan novac za istočnu tribinu ali je bas zapelo na nama a vidi čuda Nikšiću nije zapelo na velezu .I još nešto , kako je to vama i ovom portalu koji sve pomno pratite i znate prošlo ispod radara da su donedavni presjednik veleza Kevelj i član uprave Uzunovic optuženi ( uzunovic i osuđen na 10 godina) za pranje miliona maraka i korupciju .Kako to da Sarajevo i Borac prijavljuju da za place daju zajedno manje nego Zrinjski a javna je tajna da igrači i treneri sarajeva imaju daleko najveća primanja.NoDi80 je napisao/la: ↑22 dec 2025, 18:02Sta ima politika u Zelji ni jedan politicar nema nikakva prava
Znaci mi donosimo lovu u bih , plaćamo porez , dok neki koji se kunu u tu državu istu kradu , pljačkaju i opet dobijaju vise od nas iz proračuna.
A to sto pišeš da je zapelo za tribinu nije do Nikšića nego do onih koji vam grade tribinu,tj nogometni savez koji je sam potvrdio da gradi tribinu pod Bijelim Brijegom.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Marko1905 je napisao/la: ↑22 dec 2025, 19:15Kako to da Sarajevo i Borac prijavljuju da za place daju zajedno manje nego Zrinjski a javna je tajna da igrači i treneri sarajeva imaju daleko najveća primanja.
Zrinjski je tu, uz nas, najpošteniji u ligi i jedini klub koji prikazuje sve troškove, odnosno primanja zaposlenih.
Borac i Sarajevo su jedna sprdačina kakve nema nadugo i naširoko. Politika ih, nažalost, štiti i čisto sumnjam da će ikada odgovarati za utaju poreza. S tim da su malverzacije Sarajeva donekle i otkrivene, bar od strane UEFA-e, pa ćemo da vidimo hoće li to ići dalje.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Čuj susjedi sa pijace.Marko1905 je napisao/la: ↑22 dec 2025, 19:15Ja sam mislio da ti stvarno znaš šta pišeš ali vidim da bas i nije tako .Sluzbeni podaci FIA-e za 2024 HSK Zrinjski , ukupni propracun 11 miliona 290 tisuca od cega 3 miliona i 100 tisuća iz proračuna znaci malo vise od četvrtine Zrinjski dobija iz raznih proračuna.E sada z a tvoju informaciju naši susjedi sa pijace koji za razliku od nas nemaju nijednu titulu prvaka , dobili su milion i 100 sto tisuća vise od nas tj 4 miliona i 200 tisuća , pola njihovog proračuna.Mi ćemo ove godine u Bih donijeti ( opet slično kao i 2023) oko 11 miliona maraka od Uefa zarade .Koliko ste vi , Sarajevo ,Borac,Velez zaradili i donijeli novca u BiH .Zrinjskom je obećan novac za istočnu tribinu ali je bas zapelo na nama a vidi čuda Nikšiću nije zapelo na velezu .I još nešto , kako je to vama i ovom portalu koji sve pomno pratite i znate prošlo ispod radara da su donedavni presjednik veleza Kevelj i član uprave Uzunovic optuženi ( uzunovic i osuđen na 10 godina) za pranje miliona maraka i korupciju .Kako to da Sarajevo i Borac prijavljuju da za place daju zajedno manje nego Zrinjski a javna je tajna da igrači i treneri sarajeva imaju daleko najveća primanja.NoDi80 je napisao/la: ↑22 dec 2025, 18:02Sta ima politika u Zelji ni jedan politicar nema nikakva prava
Pitaj babu za koga je navijao, zadojeni ****.
MNON
Trenutno korisnika/ca: bvsic, Fouzi1, jurisicduska, Pablo11, trunks1946 i 27 gostiju.