Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

GG3
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la GG3 » 23 dec 2025, 08:21

leo1946 je napisao/la:
23 dec 2025, 07:53
kraljttbvb je napisao/la:
23 dec 2025, 00:04
leo1946 je napisao/la:
22 dec 2025, 20:19

Najgluplji potez na svijetu. Hrvati imaju jasan raspored kad koju nedjelju sta radi, a u decembru svaka nedjelja radna, bar ovi veliki trzni centri.. ljudi pametni, samo na tim nedjeljama sta naberu para Boga pitaj, pogotovo ove praznicne.

A mi smo eto pametni, preko noci zatvorili sve zivo nedjeljom.
Pisao sam ja vise puta - odobris ljudima 16 radnih nedjelja u godini (kao u Hrvatskoj), a umjesto nedjelje biraju neki drugi dan u sedmici kad nece raditi.

Ovi u turističkim mjestima bi nedjeljom radili ljeti kad ima dosta turista i kad je sezona kupanja i raftinga, a ne bi radili zimi kad svakako nema posla.

Ovi sto su im blizu planine za skijanje i sankanje bi radili zimi.

Kod nas se sve donese na brzinu, bez ikakvog konsultovanja sa stručnjacima i ljudima koji rade taj posao...
Glupa drzava do bola. Sad kad imas pun djavo dijaspore u svakom gradu, praznici idu, ljudi sad trose i vise nego sto imaju jer jednostavno te vuce. I tebi je nedjeljom sve zatvoreno. Pa i vani koliko znam ponekad imas dane otvorenih vrata kada nedjeljom sve radi, a kod nas stari od prvog dana zakucaj daske na vrata i zivio.
Ma Lako je to regulisat u uredjenoj drzavi, kao u Austriji recimo Gdje u turistickim destinacijama zavisno od godisnjeg doba rade trgovine u nesto Kracem vremenu.
Tako u gradovima, na bitnijim mjestima radi po jedna ili dvije trgovine (zeljeznicka/autobusna stanica) i slicno.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 23 dec 2025, 12:20

Vejsil Halilović, koji je vozilom usmrtio 19-godišnjakinju, osuđen na tri godine zatvora
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 23 dec 2025, 12:27

Surreal je napisao/la:
23 dec 2025, 12:20
Vejsil Halilović, koji je vozilom usmrtio 19-godišnjakinju, osuđen na tri godine zatvora
"Optuženi je oglašen krivim što je dana 05.08.2025. godine, oko 3:45 sati, na magistralnom putu Tuzla-Sarajevo, u blizini robne kuće Omega”u Živinicama, upravljajući putničkim motornim vozilom VW Passat, pod utjecajem alkohola i opojne droge amfetamin, iako svjestan da nije sposoban za vožnju i da može ugroziti saobraćaj i dovesti u opasnost živote ljudi, krećući se brzinom dvostruko većom od dozvoljene, vozilom udario pješakinju A. N., usljed čega je od posljedica povreda oštećena na licu mjesta smrtno stradala", navodi se u presudi Kantonalnog suda u Tuzli.

Smijurija od drzave.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 23 dec 2025, 12:31

Da nije nikog bilo na putu, uz prekršaje koje je počinio bi 3 godine bile malo.

TK je što se tiče policije i tužilaštva, rak rana BiH.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 23 dec 2025, 13:28

Ciji je sin taj? Ovakve kazne dobijaju samo tatini sinovi, jer tajo il plati sudiju ili mu je sudija vec nesto duzan.

Inace, kontam da sam u situaciji u kojoj je otac od ove male sto je poginula, ne bi mi bilo zao protraciti svoj zivot i uzeti pravdu u ruke. Ubio bih i sudiju i ovog manijaka sto je vozio pijan i nadrogiran.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 23 dec 2025, 13:33

dscile je napisao/la:
23 dec 2025, 13:28
Ciji je sin taj? Ovakve kazne dobijaju samo tatini sinovi, jer tajo il plati sudiju ili mu je sudija vec nesto duzan.

Inace, kontam da sam u situaciji u kojoj je otac od ove male sto je poginula, ne bi mi bilo zao protraciti svoj zivot i uzeti pravdu u ruke. Ubio bih i sudiju i ovog manijaka sto je vozio pijan i nadrogiran.
Dobio bi 20 minimum.

Policija je ovdje kriva najviše, nije samo tužilaštvo. Pitanje je šta piše u izvještaju, pod kojim okolnostima ju je ubio. Da li piše da je vozio brzo, pod uticajem alkohola i narkotika, i da li su njoj dodali šta, da je prelazila cestu mimo pješačkog itd.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 23 dec 2025, 13:46

Surreal je napisao/la:
Dabogda poginuli svi koji su imali veze sa ovom sramotnom kaznom.

CHR
Kontakt:

Post Postao/la CHR » 23 dec 2025, 14:06

Bas sramotna kazna. 🤮 Kako bi u Americi odlezao 20 godina minimalno.

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 23 dec 2025, 14:10

ASD je napisao/la:
23 dec 2025, 13:33
dscile je napisao/la:

Dobio bi 20 minimum.

Policija je ovdje kriva najviše, nije samo tužilaštvo. Pitanje je šta piše u izvještaju, pod kojim okolnostima ju je ubio. Da li piše da je vozio brzo, pod uticajem alkohola i narkotika, i da li su njoj dodali šta, da je prelazila cestu mimo pješačkog itd.
Kakva crna policija i njihov izvještaj, u taj izvještaj unose samo činjenice koje se utvrđuju na drugi način. U ovakvim slučajevima istragu nadzire tužilac, brzina i opojnost drogama i alkoholom se utvrđuje vještačenjem, druge okolnosti iskazima svjedoka, snimcima i slično, a nad svim tim kontrolu ima tužilac i on je jedini ovlašten izdati naredbu za vještačenje. Tužilac je taj koji i kvalifikuje djelo i dokazuje isto, tako da ti je policija tu otprilike kao službenik na šalteru koji zaprimi zahtjev.

Sud i tužilaštvo su jedine dvije adrese koje snose punu odgovornost za apsurdnu kaznu.

Isto ono tužilaštvo koje je epicentar afera i sudovi koji rigoroznost očituju presudama zbog šumske krađe, mahom ljudima koji time obezbjeđuju egzistenciju.
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 23 dec 2025, 14:33

Cuj 3 godine, Bog te vidio :urnebes:

Jos ce zbog dobrog vladanja nakon godinu i po biti pusten :puke:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 23 dec 2025, 14:48

nekad ne mogu da vjerujem kakve gluposti piše ovaj autistični retard iz Banovića

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 23 dec 2025, 14:58

Šta kaže, policija najviše kriva. :rol:

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 23 dec 2025, 15:14

DamirT je napisao/la:
23 dec 2025, 14:33
Cuj 3 godine, Bog te vidio :urnebes:

Jos ce zbog dobrog vladanja nakon godinu i po biti pusten :puke:
ma 2 godine max će ležati, nakon godine vjerovatno idu i slobodni vikendi

sramota
it's football day

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 23 dec 2025, 15:46

G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 23 dec 2025, 15:49

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 23 dec 2025, 16:01

L-Train je napisao/la:
23 dec 2025, 12:27
Surreal je napisao/la:
"Optuženi je oglašen krivim što je dana 05.08.2025. godine, oko 3:45 sati, na magistralnom putu Tuzla-Sarajevo, u blizini robne kuće Omega”u Živinicama, upravljajući putničkim motornim vozilom VW Passat, pod utjecajem alkohola i opojne droge amfetamin, iako svjestan da nije sposoban za vožnju i da može ugroziti saobraćaj i dovesti u opasnost živote ljudi, krećući se brzinom dvostruko većom od dozvoljene, vozilom udario pješakinju A. N., usljed čega je od posljedica povreda oštećena na licu mjesta smrtno stradala", navodi se u presudi Kantonalnog suda u Tuzli.

Smijurija od drzave.
Iskreno, da je moje dijete u pitanju, ja bih lično od suda tražio oslobađajuću ili što manju presudu kako bih što prije došao u poziciju da lično preusdim. Nakon toga me hapsi pošalji na 40 godina robije, nikakav problem. Meni si život svakako sjebao, ja ti presudim, a možda nečije tuđe dijete spasim jer ćeš ti u ovoj državi kad tad izaći na slobodu, a bolesnik si svakako.

U ovom slučaju gdje je bezobrazno presuđeno 3 godine i sudija bi završio svoj životni put.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 23 dec 2025, 16:05

Stvarno svaka čast roditeljima na saburu, shvatam obično je tu još djece, ne želiš im uskratiti roditelja, ali ne znam kako bi se suzdržao da je neko moj u pitanju.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 23 dec 2025, 16:09

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 23 dec 2025, 16:12

U Arabiji su najpametniji. Kakav zlocin napravis, tako ti i sude. Jos malo pa ce ovakve kod nas nagradjivati sa pozicijama u ministarstvu...
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 23 dec 2025, 16:15

LjumanM95 je napisao/la:
23 dec 2025, 14:10
ASD je napisao/la:
23 dec 2025, 13:33
dscile je napisao/la:

Dobio bi 20 minimum.

Kakva crna policija i njihov izvještaj, u taj izvještaj unose samo činjenice koje se utvrđuju na drugi način. U ovakvim slučajevima istragu nadzire tužilac, brzina i opojnost drogama i alkoholom se utvrđuje vještačenjem, druge okolnosti iskazima svjedoka, snimcima i slično, a nad svim tim kontrolu ima tužilac i on je jedini ovlašten izdati naredbu za vještačenje. Tužilac je taj koji i kvalifikuje djelo i dokazuje isto, tako da ti je policija tu otprilike kao službenik na šalteru koji zaprimi zahtjev.

Sud i tužilaštvo su jedine dvije adrese koje snose punu odgovornost za apsurdnu kaznu.

Isto ono tužilaštvo koje je epicentar afera i sudovi koji rigoroznost očituju presudama zbog šumske krađe, mahom ljudima koji time obezbjeđuju egzistenciju.
Ispravi me ako griješim.
Ali postoji razlika između hapšenja u tom momentu i hapšenja nakon 8 dana, kao što je slučaj kod ubistva Amara.
Mogli su ga hapsiti na licu mjesta bez da mu daju na vremenu.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.