Kontradiktorno: Svi se slazu da smo preljubazni.......A SARAJEVO GRAD PAPANAVensanKasel je napisao/la: ↑24 dec 2025, 01:07Bio sam mlađi tada , ali nekako i sport i kultura u Sarajevu su bili top od 2000 do hajmo reći 2010 godine .Samozdravlje je napisao/la: ↑24 dec 2025, 00:06Hajde da i Ti jednom promasis zicer. Gospodin uporedjuje sljedece: cijena karata/ grad papana. Ti pises o stvarima kojeVensanKasel je napisao/la: ↑23 dec 2025, 23:18
Ne znam vala , možda je do mene ali zadnjih godina Sarajevo je itekako postalo papansko .
Uđeš u opštinu i kažeš dobar dan , nešto promrlja ili ne odgovari uopšte , parkira se svaki dan po trotoarima ili na sred ceste u po bjela dana kada ima mjesta na parkingu , na utakmicama se takmiče ko će uputiti odvratniju psovku , na treninzima djece u fudbalu majko draga šta je ono , odrasli ljudi ponavljaju psovke od onog debila ma napraviše zvijezdu od njega i psovanja djece , stare nane ili dede nose kese pored pune bašte i kafića niko da ustane da pomogne , smeća koliko hoćeš pored kontejnera , otpad se uredno ostavi ispred zgrade iako ima 100 brojeva koji to voze za 10 KM , odeš u park sa djecom roditelji puše dok ljuljaju djecu , pale se gume , policija igra bingo u kladionicama , direktorica škole u haljini golih ramena na sastanku ( lično iskustvo )....
Možda je i do mene , možda to nije papanluk . Nisam siguran da je tako prije bilo , neka me neko ispravi ako griješim .
ne prilice starom Sarajevu.
Znam da se u Zagrebu 80-tih nije ustajalo starijem u tranvajima. Ministar puca iz pistolja, pa Kalasnjikova. Zagreb imao ogromne
probleme sa smecem, EU fondovi rijesili stvar. Vjerujem da bi i Zagrebcani rekli, da to nije onaj Zagreb.
Mislis da u Beogradu roditelji ne puse dok cuvaju djecu, njihovi roditelji ne dozivljavaju na treninzima svoju djecu kao Doncica.
Mislis da se ne loze gume u Begisu , ne u Knez Mihajlovoj, a ni u Ferhadiji se ne loze.
Da sva tri grada su izgubila stari sarm, ali to je do "interneta" i novih vremena. No samo je jedan od njih bio 3,5 god. pod
opsadom. Neki ljudi su bjezeci od terora dosli u Seher, neki su iz ekonomskih razloga. No Sarajevu treba malo vise vremena da
promjeni sto si nabrojao. Na to vrijeme Sarajevo ima pravo, upravo radi terora nad gradom.
Rado citam Tvoje strucne komentare.![]()
![]()
Kako su zeleni zagospodarili Sarajevom tako kreće sunovrat ...
Pa cijene karata možeš povezati sa papcima , nekako ga jedva nagovoriš da ide na utakmicu i onda mu kažeš cijenu karata , ende
Beograd je još veći papanluk , klasični džiberizam...
Zagreb mi je ok , vjerovatno Evropska unija je razlog .
Prošle i ove godine su ubili sa turizmom , Sarajevo je baš popularna destinacija , svi se slažu smo preljubazni i da bi se vrlo rado vratili . Imamo mi i dalje taj šarm , smo moramo smanjiti papanluk , sve je do nas .
Zaboli me za Zelene, Crvene, Dugine Boje i Bezbojne, ali zar u tom periodu rukometasi nisu igrali SF KPK(HSV). Za KK Bosnu igrao
onaj Bosanac iz USA. Da li je Bosna osvajala titule u BiH i bila suvlasnik(??%) ABA1. Prosvjetlite me , ko je bio na vlasti ? Mozda
gosp. Konakovic, stvarno ne znam.
Eto i TI napravi poveznicu izmedju cijena karata/papnskog Sarajeva. Meni nebitno gdje je rodjen taj sto ga nagovori da ide, pa
na 35 KM odustao, da li je ruralan ili kod Sebilja rodjen. Mlad si, pa da Ti pojasnim pojmove:
Papan- je geografski pojam ( taj nije rodjen u Sarajevu, sto ne smatram negativnim i ne mora biti papak, dapace)
Papak- je karakterni pojam (taj moze biti rodjen na Ploci-Vratnik i da mu je dedin dedo rodjen u istoj kuci, a moze biti i ruralni)
Papak + Papan = POGUBNA KOMBINACIJA
Raja- ne mora nuzno biti Sarajlija, a najcesce jeste.
"92 g. smo se djelili na RAJU i PAPKE, RAJA ostala braniti grad, a PAPCI na brda ili N.Sad. RAJA su mi i one SANDZAKLIJE , moji
saborci.
Malo mi prica od onog gosp. cijene/papan vuce na "kukavicje jaje", kao i "92 g."kad su za sve bili krivci Sandzaklije"