Premijer liga BiH - aktuelno
-
jurisicduska
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Ja jest se digla halabuka ko da im Princ od Johora ulazi u klub.
Vi nama dali fore a stariji 25 godina.Bumbaclat je napisao/la: ↑26 dec 2025, 16:37Da je napredak jeste svakako, neozbiljno bi bilo to poricati, ali ste objektivno trebali napraviti puno vise. Kad je ono Tan usao, nekad 2013/14? Znaci dali smo vam fore i to bas.jurisicduska je napisao/la: ↑26 dec 2025, 16:31Dosta 7 trofeja za 10 godina i najbolja škola fudbala u državi. A ne bi je se ni region postidio. Mislim da će biti najmanje 8 nakon ove godine.
Mi smo dosta napredovali.
U trenutnoj političkoj situaciji tu smo gdje smo. Ali ide i to u drugom pravcu. Imamo i mi konja za utrku sto bi se reklo sad.
Samo ću ti reci da sam ja trenirao fudbal u Sarajevu plaćao članarinu pa smo znali iza gola trening održat, na tekme smo išli sa ocem, majkom, neko nas poveze. Sad naša akademija stipendira 60-70 dječaka zarađuje pristojno od nas a imaju 14-15-16-17-18 godina. Tu smo bar 20 godina ispred. Vi ste u dalje u ovoj prvoj rečenici npr.
Uzmi početnu nasu tacku prije ulaska Tana.
Nije nam klub bio pred gašenjem nego je faktički bio ugašen. Sad smo bar 20 godina ispred toga. Imamo mi i sad problema raznih ali imas i potencijalno dosta dobrih stvari. Tako da nije sve ni crno ni bijelo.
Jel realno da je neko ovoliko neinteligentan? I jos se satro smije. Dali smo vam fore u smislu da ste dobili investitora godinama prije nas. Sega, sala, posalica. Javi ako treba da nacrtam. Ubuduce se ne ubacuj u rasprave sa svojim imbecilnim komentarima. Hvala.fks74 je napisao/la: ↑26 dec 2025, 17:49Vi nama dali fore a stariji 25 godina.Bumbaclat je napisao/la: ↑26 dec 2025, 16:37Da je napredak jeste svakako, neozbiljno bi bilo to poricati, ali ste objektivno trebali napraviti puno vise. Kad je ono Tan usao, nekad 2013/14? Znaci dali smo vam fore i to bas.jurisicduska je napisao/la: ↑26 dec 2025, 16:31Dosta 7 trofeja za 10 godina i najbolja škola fudbala u državi. A ne bi je se ni region postidio. Mislim da će biti najmanje 8 nakon ove godine.
Mi smo dosta napredovali.
U trenutnoj političkoj situaciji tu smo gdje smo. Ali ide i to u drugom pravcu. Imamo i mi konja za utrku sto bi se reklo sad.
Samo ću ti reci da sam ja trenirao fudbal u Sarajevu plaćao članarinu pa smo znali iza gola trening održat, na tekme smo išli sa ocem, majkom, neko nas poveze. Sad naša akademija stipendira 60-70 dječaka zarađuje pristojno od nas a imaju 14-15-16-17-18 godina. Tu smo bar 20 godina ispred. Vi ste u dalje u ovoj prvoj rečenici npr.
Uzmi početnu nasu tacku prije ulaska Tana.
Nije nam klub bio pred gašenjem nego je faktički bio ugašen. Sad smo bar 20 godina ispred toga. Imamo mi i sad problema raznih ali imas i potencijalno dosta dobrih stvari. Tako da nije sve ni crno ni bijelo.![]()
-
primussucks
- Kontakt:
Svi ti američki investitori su ukenjali svaki klub u koji su ušli.Samo ih zanima profit,rezultat je u drugom planu.
Opet,nema ni obitelji Berlusconi,Moratti ili ostalih koji su pumpali pare u klubove.
Nece to nista na dobro..
Opet,nema ni obitelji Berlusconi,Moratti ili ostalih koji su pumpali pare u klubove.
Nece to nista na dobro..
-
jurisicduska
- Kontakt:
Kod njih se nema sta usrat sve je usrano.primussucks je napisao/la: ↑26 dec 2025, 17:52Svi ti američki investitori su ukenjali svaki klub u koji su ušli.Samo ih zanima profit,rezultat je u drugom planu.
Nece to nista na dobro..
I samim tim ispravna odluka.
Moze im bit samo bolje.
I ta imovina potpuno je isto uzeo im je Mirvic ili porezna il neko. Ovako bar postoji sansa da im je ne uzme niko.
- IstinskiPitar
- Kontakt:
Najbolji i najrealniji presjek stanja u susjednom klubu. Rizik jeste, ali donijeli su jedinu ispravnu odluku koju su mogli donijeti. Vidjet ćemo hoće li im dati rezultate.jurisicduska je napisao/la: ↑26 dec 2025, 18:01Kod njih se nema sta usrat sve je usrano.primussucks je napisao/la: ↑26 dec 2025, 17:52Svi ti američki investitori su ukenjali svaki klub u koji su ušli.Samo ih zanima profit,rezultat je u drugom planu.
Nece to nista na dobro..
I samim tim ispravna odluka.
Moze im bit samo bolje.
I ta imovina potpuno je isto uzeo im je Mirvic ili porezna il neko. Ovako bar postoji sansa da im je ne uzme niko.
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Pa udje li im na kraju?
- IstinskiPitar
- Kontakt:
Čovjek je faktički ušao prije nekoliko mjeseci, samo što većina njih ni ne zna šta im se dešava u klubu i u kakvoj su pregovaračkoj poziciji bili. S obzirom na stanje u kojem se nalaze, našli su korektno rješenje. Mirvić je mogao i bolje proći da je htio, preveliki je pritisak da se izglasa.
Još ulazi
Primišel ga?
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
- IstinskiPitar
- Kontakt:
Praviće novi statut i značajno smanjiti organe kluba, a potpunu kontrolu nad njima imaće investitor. Uz to će napraviti jedan novi organ kojeg su nazvali senat, bez čijeg pristanka se neće moći donositi krupne odluke po pitanju, npr. imovine, a čije članove bira Željezničar, a ne investitor. Naravno, ljudi se jeftino prodaju i uvijek postoji mogućnost da investitor kupi 2, 3, 5 senatora i uradi šta hoće. Obavezao se na godišnji budžet i postavio još neke uslove, uključujući da Nijaz Brković vodi klub sve dok je on tu. Navijači neće moći uticati na kadrovske rokade. Obavezao se i da pravi kamp. Zato kažem korektno rješenje, s obzirom na okolnosti, ali ništa više od toga. Dosta su oni kompromisa napravili, nije kako predstavljaju. U svakom slučaju im neće biti gore nego sada, a vidjet ćemo hoće li biti bolje. Oni ovo mogu zvati kako hoće, ali u suštini radi se o jednoj vrsti privatizacije, jedinoj mogućoj po zakonu. Vidjet ćemo hoće li analizirati svoje finansijske izvještaje temeljito kao naše.
Zadnja izmjena: IstinskiPitar, dana/u 26 dec 2025, 18:41, ukupno mijenjano 1 put.
Kone stvarno ubjedjene da sa nekim pregovaraju i da kao postavljaju usloveI u novom sazivu Skupštine, u slučaju da ovaj prijedlog bude usvojen, Mirvić bi imao većinu - on bi delegirao četiri člana, dok bi sadašnje strukture FK Željezničar imenovale tri.
Međutim, prema ovom prijedlogu sporazuma, formiralo bi se novo tijelo - Senat - čijih bi svih deset članova imenovao FK Željezničar i bez čijeg odborenja strateški partner, odnosno njegovi predstavnici, ne bi mogli donijeti nijednu stratešku odluku vezanu za sarajevske "Plave" - od imovine, djelatnosti udruženja i slično.
Senat bi činili provjereni Željini kadrovi, dobro poznata i renomirana imena ne samo iz svijeta sporta.
I to bi trebala biti najveća garancija za budućnost kluba i sve potencijalne inicijative koje bi bile u suprotnosti sa Željinim brendom, tradicijom i svemu drugom što ovaj klub znači.
Nezvanično smo saznali da mandat članova Senata ne bi bio vremenski ograničen, a u slučaju da neko napusti ovo tijelo, sam Senat birao bi njegovog zamjenika - kao svojevrsni osigurač da će u Senat biti uključeni isključivo istinski željovci.
Imate zelenasku ponudu i veceras se morate izjasniti hocete li ili necete prihvatiti istu. Nikada niste pregovarali o nekakvom partnerstvu ili investitoru. U pitanju je posudba koju tesko da cete uspjeti isplatiti na vrijeme a to znaci da cete ostati bez imovine. A sto je jos gore iducih 5 godina necete upravljati klubom, to ce raditi govedar
Mrs keru umro dabogda.Ajlah je napisao/la: ↑26 dec 2025, 18:42![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kone stvarno ubjedjene da sa nekim pregovaraju i da kao postavljaju usloveI u novom sazivu Skupštine, u slučaju da ovaj prijedlog bude usvojen, Mirvić bi imao većinu - on bi delegirao četiri člana, dok bi sadašnje strukture FK Željezničar imenovale tri.
Međutim, prema ovom prijedlogu sporazuma, formiralo bi se novo tijelo - Senat - čijih bi svih deset članova imenovao FK Željezničar i bez čijeg odborenja strateški partner, odnosno njegovi predstavnici, ne bi mogli donijeti nijednu stratešku odluku vezanu za sarajevske "Plave" - od imovine, djelatnosti udruženja i slično.
Senat bi činili provjereni Željini kadrovi, dobro poznata i renomirana imena ne samo iz svijeta sporta.
I to bi trebala biti najveća garancija za budućnost kluba i sve potencijalne inicijative koje bi bile u suprotnosti sa Željinim brendom, tradicijom i svemu drugom što ovaj klub znači.
Nezvanično smo saznali da mandat članova Senata ne bi bio vremenski ograničen, a u slučaju da neko napusti ovo tijelo, sam Senat birao bi njegovog zamjenika - kao svojevrsni osigurač da će u Senat biti uključeni isključivo istinski željovci.![]()
![]()
Imate zelenasku ponudu i veceras se morate izjasniti hocete li ili necete prihvatiti istu. Nikada niste pregovarali o nekakvom partnerstvu ili investitoru. U pitanju je posudba koju tesko da cete uspjeti isplatiti na vrijeme a to znaci da cete ostati bez imovine. A sto je jos gore iducih 5 godina necete upravljati klubom, to ce raditi govedar
Fk Željezničar.
-
IMResurrected
- Kontakt:
Brkovic je nekad bio veoma utjecajan. Titule koje su uzimali tesko da bi uzeli da njega nije bilo. Ako se dobro sjecam, bio je na ratnoj nozi sa Beusom. Koja je poveznica izmedju njega i Mirvica?
Cujem li već prvi vatromet od navijača Zelje?
-
jurisicduska
- Kontakt:
Koliko su bliski govori ti da je Mirvic otvorio firmu u Sarajevu preko koje ce ulagati u Brkovicevoj garazi. Al bukvalno.IMResurrected je napisao/la: ↑26 dec 2025, 18:51Brkovic je nekad bio veoma utjecajan. Titule koje su uzimali tesko da bi uzeli da njega nije bilo. Ako se dobro sjecam, bio je na ratnoj nozi sa Beusom. Koja je poveznica izmedju njega i Mirvica?
Tako je keru. I trebamo dati jos milion od nas da udje i napravi dogovor koji njemu pogoduje. Haj sad mrs po kost i prati svoj tim.Ajlah je napisao/la: ↑26 dec 2025, 18:42![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nezvanično smo saznali da mandat članova Senata ne bi bio vremenski ograničen, a u slučaju da neko napusti ovo tijelo, sam Senat birao bi njegovog zamjenika - kao svojevrsni osigurač da će u Senat biti uključeni isključivo istinski željovci.![]()
![]()
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Sta ti je @Pavle? Sto si nervozanPablo11 je napisao/la: ↑26 dec 2025, 18:48Mrs keru umro dabogda.Ajlah je napisao/la: ↑26 dec 2025, 18:42![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.