FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Nek se i ovo zavrsilo, nadam se pozitivno.
Sad cekamo detalje, bar da znamo kakvi su planovi. Dugorocni i kratkorocni.
Investitor sam po sebi ne znaci nista ako se nece radit pametno i bez prestanka, na svim poljima.
Sa srecom da bude.
Ovaj budžet bas velik. Ogromna steta sto nam je Ado havariju napravio pa da investitor ili kako vec dodje na koliko toliko zdrav klub i atmosferu. To je meni krivo. Sto investitor nije dosao da jos unaprijedi jak klub sa temeljima i jasnim planom i sistemom. Ne ovako da haman zavisimo od njega, njegovog znanja i ideje sta zeli.
Potencijal je ogroman a posao jos veci.
Investitor sam po sebi ne znaci nista ako se nece radit pametno i bez prestanka, na svim poljima.
Sa srecom da bude.
Ovaj budžet bas velik. Ogromna steta sto nam je Ado havariju napravio pa da investitor ili kako vec dodje na koliko toliko zdrav klub i atmosferu. To je meni krivo. Sto investitor nije dosao da jos unaprijedi jak klub sa temeljima i jasnim planom i sistemom. Ne ovako da haman zavisimo od njega, njegovog znanja i ideje sta zeli.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Prvo rijesavanje i sanacija dugova, pa tek onda ostalo.godrina je napisao/la: ↑26 dec 2025, 23:40Nek se i ovo zavrsilo, nadam se pozitivno.
Sa srecom da bude.
Naravmo da ne moze u istu recenicu. Vise sam mislio na podjele.avalPacidoroP je napisao/la: ↑26 dec 2025, 23:39Ne moze Amar u istu recenicu sa zlocincem Senadom..
Nikako.
Ali svakako, nadam se da nece biti potrebe i njega da spominjemo. Da ce novi ljudi kroz dvije tri sezone donijeti nam toliko zeljene trofeje na Grbavicu.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Treba nam i strpljenja, ne treba ocekivati kamion igraca za mjesec dana.
Fk Željezničar.
Ovaj vid saradnje, partnerstva, neka naziva ko kako hoce je najbolji, ako nista, zbog konacne rampe za kojekakve neostvarene/poluostvarene/nazorostvarene persone koje su Zeljeznicar vidjeli kao protocni bojler za vlastite hirove, kaprice, pokusaje i ucenja na velicini kakva je ovaj klub. Ne nadam se nicemu golemom i grandioznom, nadam se samo sistemu, sistematizaciji (pogotovo radnih mjesta) i postavljanju temelja za neki novi - "europski" Zeljeznicar u kojem ce svaki tocak lokomotive znati kad i koliko treba da vrti, te da se konacno ljudi unutar samog kluba prekinu sakrivati iza maksime "i klinac me zaboli, svakako me ne placaju za ovo". Neka nam je hajirli, bericetno i da nam se vrati "stare slave sjaj".
Sarajevski Željezničar.
Ma i ne mora to bit odjednom. U godini dvije to rijesit je ok.let3 je napisao/la: ↑26 dec 2025, 23:42Prvo rijesavanje i sanacija dugova, pa tek onda ostalo.godrina je napisao/la: ↑26 dec 2025, 23:40Nek se i ovo zavrsilo, nadam se pozitivno.
Sa srecom da bude.
Ne znam kud misli ovaj gonit. Milion je pitanja. Infrastruktura, OP, prvi tim odma, dugovi, jacat poziciju u savezu, mozda neko partnerstvo sa nekim klubom iz Evrope (sto bi bila super stvar) itd itd.
Ma prvih desetak dana u januaru ce nam rec dosta toga. U sustini ne bi bilo lose ni da ne budu bukvalno sve informacije u javnosti. Mahalu tu iskorijenit je bas fin zadatak.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Naravo da ce trebati strpljenja, mnogo.
Imam osjecaj da mnogo misle da cemo za godinu dana procvjetati i igati LP
To treba ici u nekoliko koraka pravilnim redom.
1. Prvo treba ocistiti i proluftirati klub od raznih parazita koji su se godina kotili u Zelji, 2. vratiti dugove, 3. izabrabiti prave ljude i postaviti ih na prava mjesta (ovo je najbitnije), 4. uspostaviti sistem rada, to jest napraviti klub funkcionalnim... pa tek onda tacke 5,6,7,8 itd - kao sto su izgradnja tribina, dovođenje trenera, dovođenje igraca, podizanje omladinskog pogona, skaut sluzba, marketing, novi travnjak ili sta vec.
Bitan je redosljed poteza, ne moze se preskakati.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 26 dec 2025, 23:56, ukupno mijenjano 1 put.
Dugovi su na repogramu, zasto bih platio sve dugove odmah? Pomalo.
Fk Željezničar.
Zamisli Džekin dres od Želje, pa ljudi bi regres na to davali ne bi išli na ljetovanje, uzimali bi dres sebi, ženi, djeci..
Joj sto pjene beskucnici, pa sta je ovo. Da nam Perez daje pare manje bi kmecali
da znaju sta sve morsju sad tek gkedati. Pucaju cirevi i sto se jug gradi, pa fasada sjever. Jos sad kamp, zapad, bolji igraci,sportski ,trener. Fakat im nije lako.
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!
Ogromna skupstina ublehasa i parazita razjebana i svedena sa 54 na 7
ako je tacno.
Pa zar to nije sjajna stvar vec odmah prvog dana.
Pa zar to nije sjajna stvar vec odmah prvog dana.
-
zeljovolimte
- Kontakt:
Realno ocekivati da se prije svega klub "uredi" na neki normalan nacin sto bi mogla biti osnova za iducu sezonu.
Prije svega trener prvog tima, sportski direktor i ostali.
Valjda dobijemo normalnog trenera.
Sto se igraca tice tu je realno doata skarta i suoer bi bilo da mi ne moramo otjerati ove igrace ali..
R
Skupstina je smanjena automacki usvajanjem novog statuta. Upravni i nadzorni odbor su razrijeseni kao i skupstina od 54 delegata.
Nije lose za prva dva sata u klubu.
Strpljenje i podrska samo i izdobrit ce ovo,mora.Bitno je da stanemo na jednu stranu,Zeljinu.
Nije lose za prva dva sata u klubu.
Strpljenje i podrska samo i izdobrit ce ovo,mora.Bitno je da stanemo na jednu stranu,Zeljinu.
Brko iz druge galaksije!
Sad kreće hajc, protiv Slavije 11000 
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Nema logike.Bolje usmjerit u op il pojacat ekipu.Prvo ce badjanovi frendovi da lete naglavacke iz kluba.
Brko iz druge galaksije!
Lijepo je nakon koliko godina vidit Kemu u klubu.Covjek koji zna osvajat trofeje i ostatak uprave je takav.
Euforija ce bit jos veca kad Sanjin objavi svoju ekipu.
Mala ce Grbavica bit za Slaviju.
Euforija ce bit jos veca kad Sanjin objavi svoju ekipu.
Mala ce Grbavica bit za Slaviju.
Zadnja izmjena: 1921boy, dana/u 27 dec 2025, 00:22, ukupno mijenjano 1 put.
Brko iz druge galaksije!
- VibeTribeX
- Kontakt:
Ja tebi živePredatod je napisao/la: ↑26 dec 2025, 23:26Kakve podrske. Tema je Mirvic.VibeTribeX je napisao/la: ↑26 dec 2025, 12:57miske
nikad vise
daBogda crko i on i svako ko ga podrzava
Bas te Osim ubio u mozak kamatom. Imamo mu jos 300.000 duzni da znas, **** umrle ko ga podrzava.
Umrle ne diram
Zadnja izmjena: VibeTribeX, dana/u 27 dec 2025, 00:27, ukupno mijenjano 2 puta.
Sagni se Misketu, operi viljuškar i nijedne da nisam čuo
-
zeljovolimte
- Kontakt:
Sto te pogodilo, **** ti kamatar mamu u picku. Smrdo jedan raspali.VibeTribeX je napisao/la: ↑27 dec 2025, 00:21Ja tebi živePredatod je napisao/la: ↑26 dec 2025, 23:26Kakve podrske. Tema je Mirvic.VibeTribeX je napisao/la: ↑26 dec 2025, 12:57
miske
nikad vise
daBogda crko i on i svako ko ga podrzava
Bas te Osim ubio u mozak kamatom. Imamo mu jos 300.000 duzni da znas, **** umrle ko ga podrzava.
Umrle ne diram
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!

/origin-imgresizer.eurosport.com/2024/06/12/image-b3c9ebe4-2186-4541-88ba-0b9790003858-85-2560-1440.jpeg)