Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Tužno ali istinito.
Msm svaka čast Kinezima na barutu, samostrijelu i inovacijama.
Ali narodi na našim prostorima u mlađem kamenom dobu, onda bakarnom i bronzanom, posjedovali su tehnike i znanja, zbog kojih su izradili neke, za taj vakat, itekako sofisticirane predmete.
Ove kulture, vezane za lokaliete iskopavanja i istraživanja, pokazatelj su dometa koji te ljude razdvaja od primitivnijih vrsta.
Msm svaka čast Kinezima na barutu, samostrijelu i inovacijama.
Ali narodi na našim prostorima u mlađem kamenom dobu, onda bakarnom i bronzanom, posjedovali su tehnike i znanja, zbog kojih su izradili neke, za taj vakat, itekako sofisticirane predmete.
Ove kulture, vezane za lokaliete iskopavanja i istraživanja, pokazatelj su dometa koji te ljude razdvaja od primitivnijih vrsta.
A smooth sea never made a skilled sailor.
Znas li sta je s forumasem @Masqareda? Nije valjda da se ne vraca? Vjerovatno se skrasio.
-
19vendetta87
- Kontakt:
Zene i kvalitetan zivot mu ne daju disati. Vjerovatno sad sampanjcem prska neke Talijanke.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Drasko Stanivukovic bi da uvodi vojni rok 

U rangu toga da te Pedja Kojovic pozove na umru.
U rangu toga da te Pedja Kojovic pozove na umru.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
-
VolimBiH96
- Kontakt:
Dobra p... iskreno da kažembaboedindzeko09 je napisao/la: ↑25 dec 2025, 17:35Ko da gu.zite Rubi Rose, Tanu Mongeau i slične na dnevnoj bazi pa komentarišete kakva je ova bez šminke u pm
Dobra i bez šminke, džaba se sere![]()

Merhametli Bosniaks nikad pameti doći.
Valjda ne platimo opet glavom nekom pukom srećom jer pameti nemamo
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- kraljttbvb
- Kontakt:
30 godina nakon završetka rata i dalje se priča o demobilisanim borcima i nekakvim njihovim dodacima.
Ako nisi našao posao za 30 godina, uzmi uze i objesi se...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- LenyYoro15
- Kontakt:
Konačno neko da to napiše.kraljttbvb je napisao/la: ↑27 dec 2025, 11:0130 godina nakon završetka rata i dalje se priča o demobilisanim borcima i nekakvim njihovim dodacima.
Otac mi je bio cijelo vrijeme u ratu i odmah 1996 otišao da radi i snalazi se. RVI i teži PTSP slučajevi Ok, sve razumijem i treba im dati sve što se može.
Ali zdrav momak koji je izašao iz rata sa 25 - 30 godina da i dan danas očekuje da ga država izdržava? Nevjerovatno.
Ili ono djeca sehida. Mislim da neko ne shvati krivo, zao mi je takve djece stvarno. Bez oca odrastaju i sve to, ali kad vidim da djeca od djece sehida traze ta prava i povlastice, daj ba bjezi...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- JayCatwright
- Kontakt:
Meni je okej samo za prvo zaposlenje imati te povlastice, poslije toga je preseravanje.

Što ne mogu ovog kmečanja Bošnjaka u pm. I ova SDA više Bože sačuvaj. Uzmite pare, uradite 1000 zastava sa ljiljanima i OKITITE CIJELI VITEZ! JEDAN ZA JEDAN SVE.
Sve zastave na svijetu treba zapaliti, što se mene tiče. Svaki čovjek koji drži do sebe će to da uradi. Zna se kome se daje da maše zastavama, sitnoj buraniji i pješadiji, onom ko nema uma da uradi išta više od toga
Ako ideš negdje u grupi sa 20 ljudi i mašeš zastavom, moj momak ti si već gotov, niškorist. Ovo je moje lično mišljenje.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
Vidis i njegovog razmisljanjadenimen99 je napisao/la: ↑27 dec 2025, 13:05Sve zastave na svijetu treba zapaliti, što se mene tiče. Svaki čovjek koji drži do sebe će to da uradi. Zna se kome se daje da maše zastavama, sitnoj buraniji i pješadiji, onom ko nema uma da uradi išta više od toga
Ako ideš negdje u grupi sa 20 ljudi i mašeš zastavom, moj momak ti si već gotov, niškorist. Ovo je moje lično mišljenje.
Ljiljane treba povješat a ne zastavu države koja jest
Molim bez vjerskih obilježja na ulicama, sekularna smo država. Ljiljan u heraldici i kršćanskoj simbolici označava Presveto Trojstvo. To tumačenje proizlazi iz tri jasno odvojena kraka heraldičkog ljiljana, koji simboliziraju:
Oca
Sina
Duha Svetoga
Zajedno čine jedinstvo u trojstvu, što je temeljna kršćanska dogma. Dok u kršćanskoj simbolici ljiljan je povezan s Djevicom Marijom.
Naravno ljiljane a ne nametnutu varta zastavu koja je usvojena kao zvanična da bi je bosanski hrvati i bosanski srbi prihvatili jer im nije odgovarala medjunarodno priznata zastava RBIH. Vidimo nakon 27 godina da ne prihvataju ni tu zastavu nego zapišavaju svaku teritoriju sa paradržavnim zastavama iako su se Bosnjaci odrekli ZVANIČNO ljiljana da bi sve tri strane bile zadovoljne. Greška koja se jasno vidi u 2025 godini.
I ne znam koji me qrac ustaše citiraju, nemam ja protiv njih ništa oni svoj posao fantastično rade ja sam ljut na svoj naivni merhametli narod. Vitez je 50-50 a dopuštaju ovo da im je na ulicama dok retardirana SDA kmeči po medijima umjesto da su već na terenu i na svaku zastavu UZP odgovore ljiljanima!
I ne znam koji me qrac ustaše citiraju, nemam ja protiv njih ništa oni svoj posao fantastično rade ja sam ljut na svoj naivni merhametli narod. Vitez je 50-50 a dopuštaju ovo da im je na ulicama dok retardirana SDA kmeči po medijima umjesto da su već na terenu i na svaku zastavu UZP odgovore ljiljanima!
Konkretno za Vitez, prljav kao i svaki drugi grad u BiH sa bilo kojom drugom zastavom, i umjesto da vole to parče zemlje koje smatraju svojim i čiste i sređuju, ono opali zastavu, upravo iz nemoći i manjka ideje da urade išta više od toga.Rosicky je napisao/la: ↑27 dec 2025, 13:07Vidis i njegovog razmisljanjadenimen99 je napisao/la: ↑27 dec 2025, 13:05Sve zastave na svijetu treba zapaliti, što se mene tiče. Svaki čovjek koji drži do sebe će to da uradi. Zna se kome se daje da maše zastavama, sitnoj buraniji i pješadiji, onom ko nema uma da uradi išta više od toga
Ljiljane treba povješat a ne zastavu države koja jest![]()
>> Istaknuti zastavu je najlakše, jer je najjeftinija instalacija i treba ti minut dva da je postaviš Eto koliko cijeniš svoj komad zemlje, 1.5 KM i minut dva posvećenosti. <<
Ako si veliki ujko, uloži 100 miliona naoružaj to življe i učini nešto konkretno. Takva osoba ne postoji u Vitezu.
Kažem, zastave su za ljude bez ideje, bez prave ljubavi prema onome što smatraju svojim.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Na početku ročišta je Muhamed Ajanović dao lične podatke, prilikom čega je kazao da se izjašnjava kao Hrvat, da nema bh. pasoš, ali ima državljanstvo. Također je naveo da ima hrvatsko i američko državljanstvo te da je srednjeg imovinskog stanja.
"Ima imovinu u SAD-u za koju plaća porez 11.000 dolara", kazao je tužilac.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Na temu "ne znamo o našoj kulturi; merhametli Bosanac, popuštanje i ugođavanje" toplo preporučujem ovaj dokumentarac. Nešto se nauči o našoj historiji, a lako se može zaključiti da nam se zbog našeg nakaradnog merhametli i rahatli mentaliteta, evo već 200 godina dešavaju potpuno ista sranja.
Stvarno do kada više?
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Odbrana Dalile Hakalović: "Prema njoj je učinjen femicid zbog izgleda, morat će potražiti stručnu pomoć"
"Ono što su mediji uradili prema njoj je klasični femicid, ne znam da li je to zbog njene ljepote, fotografija koje je objavivala ili zbog čega. Ona će po izlasku, kad vidi šta se sve objavljivalo i komentarisalo, morati u najmanju ruku potražiti stručnu psihološku pomoć. Ovo je jedna dama, obrazovana osoba. Teatralno dovođenje nije bilo potrebno"
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
-
19vendetta87
- Kontakt:
Jel je pogodilo sto su pisali da je dobra chokapi ili su je vise pogodili komentari da nije neka riba?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎