Znam, onda gledaj ga lafčino, vidiš ga. Das ist Sarajevo.

Ono što nikada nećete imati.
To nije odgovor na pitanje
Pa sta mu jeDoktorXabaras je napisao/la: ↑28 dec 2025, 07:19
Znam, onda gledaj ga lafčino, vidiš ga. Das ist Sarajevo.
Pa to je jedino ostalo, pravit se budala.luckystrike je napisao/la: ↑28 dec 2025, 09:10Kad decenijska filozofija spadne na moretel' spavat' i još kmečite.
Vi ste željini, željezničar je Mirvicev!!luckystrike je napisao/la: ↑28 dec 2025, 09:10Kad decenijska filozofija spadne na moretel' spavat' i još kmečite.
Mene licno ne tangira ta navijacka prica, mene interesuje sta vas zulja toliko?
Bordo moral na popravnom: kad brat postane veći problem od sudije
Sarajevski fudbal je konačno dobio novu definiciju izdaje. Nije to više loš penal, sumnjiva sudijska odluka ili izgubljeni derbi — ne. Izdaja je sada krvna veza. Tačnije: činjenica da brat Ismira Mirvića finansijski ulazi u Željezničar i pokušava od kluba napraviti nešto više od vječne borbe za preživljavanje.
Fan baza FK Sarajeva, koja je godinama slavila Ismira Mirvića kao vizionara, reformatora i čovjeka koji “zna kako se vodi klub”, odjednom je otkrila novu nogometnu filozofiju: kapital je dozvoljen — ali samo ako ide u pravom smjeru, tj. u naš klub. Sve drugo je svetogrđe.
Jer kako se usuđuje neko iz porodice Mirvić uraditi ono što se u bordo svijetu smatra najvećim grijehom — ojačati gradskog rivala? Kako se usuđuje dati Željezničaru stabilnost, dugoročni plan i finansijsku injekciju, umjesto da, po nepisanom kodeksu sarajevskog licemjerja, rival ostane slab, dužan i pogodan za ismijavanje?
U cijeloj priči posebno je zanimljiva tišina Ismira Mirvića — ona strateška, korporativna, američki naučena šutnja — dok se oko njega urušava narativ koji je godinama građen: da je Sarajevo jedini projekat vrijedan ozbiljnog ulaganja, a da je Željezničar tu da služi kao dokaz “kako se ne treba”.
Navijački bijes, naravno, ne ide prema realnim pitanjima:
– Zašto FK Sarajevo, uz sve resurse, i dalje nema kontinuitet?
– Zašto svaka sezona liči na reset sistema?
– Zašto je uvijek neko drugi kriv?
Ne. Lakše je napasti brata. Lakše je vikati “izdaja”. Lakše je glumiti moralnu nadmoć, nego priznati da strah ne dolazi od Mirvića, nego od mogućnosti da Željezničar konačno postane funkcionalan klub.
Jer najopasniji rival nije onaj koji te mrzi.
Najopasniji rival je onaj koji prestane biti haos.
A to, izgleda, najviše boli bordo svijet.

Smijesni ste.Blues1921 je napisao/la: ↑28 dec 2025, 10:15Mene licno ne tangira ta navijacka prica, mene interesuje sta vas zulja toliko?
Trenutno korisnika/ca: DoktorXabaras, Giuseppe1, Morpheus, Nane17 i 15 gostiju.