KK Bosna Visit Sarajevo
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna Visit Sarajevo
Znači možemo očekivati isti/sličan budžet kao i ove godine, uz to velika je šansa ulaska Ismira u klub, dobro to zvuči. Ukoliko bi se još vratili u Skenderiju, odlično.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Znam da je rano, ali evo koga bi vi na prvu ostavili i za narednu sezonu, po do sada prikazanom?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Strance na ovom nivou je zadrzati gotovo nemoguce. Ako su bili dobri, odose dalje i u jaci klub/ligu (tipa Audige)
Ako se nisu bas snasli, odose u drugu sredinu gdje ce imati bolje brojke pa se bolje prodati (tipa Persons).
Onda ostanu domaci igraci koji su manje vise u pet deka. Zadrzati Atica svakako, Kovacevica/Salica i vidjeti sta se moze iz regiona dovesti, igraci koji su vec na ABA nivou i iskusni
Takodjer Delalica za rotacije i zbog svlacionice, kao nekoga iskusnog i ko je duze u klubu
Ako se nisu bas snasli, odose u drugu sredinu gdje ce imati bolje brojke pa se bolje prodati (tipa Persons).
Onda ostanu domaci igraci koji su manje vise u pet deka. Zadrzati Atica svakako, Kovacevica/Salica i vidjeti sta se moze iz regiona dovesti, igraci koji su vec na ABA nivou i iskusni
Takodjer Delalica za rotacije i zbog svlacionice, kao nekoga iskusnog i ko je duze u klubu
Zadnja izmjena: hamzaTM87, dana/u 30 dec 2025, 12:53, ukupno mijenjano 1 put.
ZELJEZNICAR 1921!
Zadržati pet igrača:
Plummer
Od role player: Kovačević, Lopez
Od domaćih: Atić, Manojlović
Vratiti Vrabca
ako nije preskup
Plummer
Od role player: Kovačević, Lopez
Od domaćih: Atić, Manojlović
Vratiti Vrabca
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Ocekujte sljedece godibe velike stvari. Pucace cirovi…
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Poznavajuci evropsku kosarku i fluktuaciju igraca za ocekivati je da ostanu 2-3 igraca
Delalic Atic i Kovacevic ja bi
Young i Plummer ce vjv otic u jace klubove
Koga bi targetovao : Zan Mark Sisko
Delalic Atic i Kovacevic ja bi
Young i Plummer ce vjv otic u jace klubove
Koga bi targetovao : Zan Mark Sisko
po tome sto se nadam bolje postavljenoj ekipi dogodine i mislim da moze vise a ne vjerujem da je preskup
-
TripleThreat
- Kontakt:
Lik fula polaganja u kontri i otvorene trice... Ima granica dokle se može opravdavati njegova produkcija sa samo "košarkaški je najinteligentniji u ekipi". Po dosadašnjem prikazanom, nije uopće puno odmakao od Zubca.
"Your favorite player's favorite player" - MB
Pa ako lik zadnjih 10 sezona ima svaku 36, 38% ili cak preko 40% za tri jasno je da je ova sezona outlier a ne sve ostaleTripleThreat je napisao/la: ↑30 dec 2025, 15:53Lik fula polaganja u kontri i otvorene trice... Ima granica dokle se može opravdavati njegova produkcija sa samo "košarkaški je najinteligentniji u ekipi". Po dosadašnjem prikazanom, nije uopće puno odmakao od Zubca.
-
TripleThreat
- Kontakt:
Takve nade onda prihvataš jedino ako bude finansijski jako pristupačan za narednu sezonu. Mislim, liku su 32 godine, ne bi čudilo ako doista i jeste u padu...MElloo je napisao/la: ↑30 dec 2025, 15:57Pa ako lik zadnjih 10 sezona ima svaku 36, 38% ili cak preko 40% za tri jasno je da je ova sezona outlier a ne sve ostaleTripleThreat je napisao/la: ↑30 dec 2025, 15:53Lik fula polaganja u kontri i otvorene trice... Ima granica dokle se može opravdavati njegova produkcija sa samo "košarkaški je najinteligentniji u ekipi". Po dosadašnjem prikazanom, nije uopće puno odmakao od Zubca.Treba malo i tako razmisljati haha
meni je veci problem npr Aticev sut, koji u ABA ima 28% na 40 pokusaja, dok Joesar ima 21% na 14 pokusaja, znaci covjek ne suta ni 2 po utakmiciTripleThreat je napisao/la: ↑30 dec 2025, 16:19Takve nade onda prihvataš jedino ako bude finansijski jako pristupačan za narednu sezonu. Mislim, liku su 32 godine, ne bi čudilo ako doista i jeste u padu...MElloo je napisao/la: ↑30 dec 2025, 15:57Pa ako lik zadnjih 10 sezona ima svaku 36, 38% ili cak preko 40% za tri jasno je da je ova sezona outlier a ne sve ostaleTripleThreat je napisao/la: ↑30 dec 2025, 15:53Lik fula polaganja u kontri i otvorene trice... Ima granica dokle se može opravdavati njegova produkcija sa samo "košarkaški je najinteligentniji u ekipi". Po dosadašnjem prikazanom, nije uopće puno odmakao od Zubca.Treba malo i tako razmisljati haha
-
bordobijeli
- Kontakt:
Ova sezona za sad odlična, treba ići u pravcu da klub postane stabilan i jači i bolji u svakom pogledu. Uvijek će biti promašaja oko igraca to se svima desava i najboljim klubovima i trenerima . KK Bosna se podigla iz pepela i ne smije vise pasti, ABA 1 liga mora biti minimum narednih godina , klub zasluzuje jos veću podršku i vlasti i publike .
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
+1TripleThreat je napisao/la: ↑30 dec 2025, 15:53Lik fula polaganja u kontri i otvorene trice... Ima granica dokle se može opravdavati njegova produkcija sa samo "košarkaški je najinteligentniji u ekipi". Po dosadašnjem prikazanom, nije uopće puno odmakao od Zubca.
Nije on ni jeftin kako mnogi ovdje misle, slijedece sezone ce imati 33 godine. Kazem ako se neke price obistine, a kako stvari stoje hoce, slijedece sezone Bosna ce biti jos konkurentnija.
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Naredne sezone ocekujem:InatSilniBosanski je napisao/la: ↑30 dec 2025, 13:08Ocekujte sljedece godibe velike stvari. Pucace cirovi…
- Kadetska ekipa
- Formiranje Upravnog odbora kluba
- Dovodjenje sportskog direktora koji ima dobre kontakte
- Postavljanje generalnog direktora koji vodi operacije (znam da je nemoguce pored Dubravka)
- Povratak u Skenderiju (Za ovaj dio niko iz KK Bosna nije bio kriv)
- Ukidanje razvojnog tima koji je sam sebi postao svrha, jer sansu dobijaju igraci koji imaju 20/21 godinu
- Dovodjenje modernijeg i adekvatnijeg trenera za juniore i sefa omladinskog pogona. Joju je vrijeme pregazilo.
Ovo je minimum minimuma. U prvom timu i najveci grijese, ali polako s najavama. Situacija u Kantonu je daleko od idealne, mnogo kasne s placanjem svim dobavljacima, tako da je sve moguce.
Mislim da bi se za sljedeću sezonu trebali sačuvati Atić, Plummer, Young, Kovačević, Delalić (čisto zbog atmosfere) i možda Lopez kao rezervni play.
Volio bih da se dovedu Zrno i Penava za sljedeću sezonu od reprezentativaca i da Manojlović dobije veću minutažu (ako ne bude prilike za to neka ga pošalju u Slobodu pa neka igra barem našu ligu).
Volio bih da se dovedu Zrno i Penava za sljedeću sezonu od reprezentativaca i da Manojlović dobije veću minutažu (ako ne bude prilike za to neka ga pošalju u Slobodu pa neka igra barem našu ligu).
Znaci dobro sam i ja cuo.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑30 dec 2025, 13:08Ocekujte sljedece godibe velike stvari. Pucace cirovi…
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
-
TripleThreat
- Kontakt:
Jest, ali je razlika što je ogroman broj tih Atićevih one njegove preko ruke na kraju napada ili iz onog njegovog step backa, dok je jedno 90% Joesaarovih čisti, visokokvalitetni šutevi koje fula.JHam je napisao/la: ↑30 dec 2025, 16:34meni je veci problem npr Aticev sut, koji u ABA ima 28% na 40 pokusaja, dok Joesar ima 21% na 14 pokusaja, znaci covjek ne suta ni 2 po utakmiciTripleThreat je napisao/la: ↑30 dec 2025, 16:19Takve nade onda prihvataš jedino ako bude finansijski jako pristupačan za narednu sezonu. Mislim, liku su 32 godine, ne bi čudilo ako doista i jeste u padu...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.