_dreamer_ je napisao/la:Sad samo kratak off topic:
Ako srbin i bosnjak ne mogu zajedno, kako sam ja onda zivio sa jednim radovanom i pavletom tri pune godine, momcima iz srca RS-a, dijelio s njima sve, pa í hranu (osim klempe), izlazio po klubovima, igrao fudbala, posudjivali jedni drugima cak i brdo novca kad je trebalo, pa cak i onu famoznu utakmicu na marakani "prezivio"... Kako to, zapitajte se, a isti ti momci su npr. zakleti srbi, veliki stovanici Dodika itd. A nijedan od nas nije pojeo svoje ****, jeednostavno smo nasli isti jezik i njime rjesavali sve nesporazume...
Tako treba i ovaj savez da radi, dosta je vise nadglasavanja. Eto, bilo je potrebno da dizemo bolesnog covjeka iz postelje da nam opali svima po samar i podjeli lekciju iz kulturnog ponasanja, suzivota i demokracije. Neka ga samo zdravlje jos dugo posluzi, jer je on ocigledno drugi Tito, a mi haman sami bez "tite" ne znamo ko ljudi da guramo naprijed, vec samo ko zivotinje, dakle po principu "svako sebi"...
Jadni mi sami sa sobom, a i Osim sa nama...
Znas kako i zasto?! Iz prostog razloga jer zivite vani, na zapadu ( u tvom slučaju Austrija) gdje je sve uredeno, sve pod konac, i zna se da ako mrdnes krivo prstom, da ili letis vanka ili letis u ćuzu. Zasto nasi ljudi mogu skupa zivjeti vani, a ovdje nemogu? Zato sto postoji ZAKON jednak za sve i taj isti ZAKON svi postuju i nema muljaže niti iznimaka.
p.s. I nemoj stavljat u istu rečenicu Osima i Tita. Nemoj vrijeđati ivicu.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"