Virtu4l je napisao/la: ↑30 dec 2025, 22:02
DoktorXabaras je napisao/la: ↑30 dec 2025, 21:48
Pljuvati po Tanu može samo neko ko je počeo pratiti klub od kad je Mirvić. Tan zaslužuje svako poštovanje od svih nas, nekako ne znam koja je situacija bila teža i gora po klub ali nekako po meni njegov prvi mandat je bio ključan i tu nas je izdigao skoro iz mrtvih uzdigao na jedan veći nivo kojem evo vidimo 12 godina poslje neki su se počeli radovati i raditi ono što smo mi imali davno i to prije svega zahvajuljući njemu. Šta se sad dešavalo ko će ga znati i ako je zaista otišao i napustio klub minimum koji mi kao navijači trebamo reći je "hvala i sretno", sve ispod toga je sramotno.
Vincent Tan je prilika koja se pruža jednom ili nijednom u životu. To je bila početna tačka kakvu će malo ko imati. Plaćeni dugovi, napravljena akademija, dovedeni igrači, publika se vratila ne tribine... i onda mu se desio Bošnjo (čitaj Ibraković i Selimović) koji ga je otjerao iz kluba. Tu je presudio transfer Cimirota nakon čega je Tan digao sidro jer je vidio sa kakvom bagrom ima posla.
Ma to svi znamo, kao što sam i napisao, gotovo završena priča. Naš je problem što smo i poslje toga imali još dobrih situacija koje nismo znali iskoristiti nekad i ne svojom krivicom ali opet je bilo više do nas. Možemo reći da i sad nije to baš toliko crno ima tu još uvjek novca koji treba doći, mislim na transfere i na neke igrače koje imaš u izlogu i da se Mirvić još uvijek može izvući ali da mu je posljednja šansa Mamić to je sigurno a čini mi se da se tako i ponaša, distancirao se maksimalno i da je sa Mamićem no tvoje
all in. Svojim nekim ranijim potezima i ljudima kojima se okružio konstatno ga vuku prema dole a vjerovatno financijski ili zbog tog što možda previše znaju ne može se ih otarasiti. To je neko moje mišljenje ne znam šta se dešava možda sutra već prepusti klub nekom drugom ko će ga znati.
Što se tiče vas, mislim da je Brković totalna fula i da su se odnosi i način funkcionissanja dosta promjenili od 2012 i da se sve ne rješava sa "koferom para". Ozbiljnost vašeg Mirvića će se najbolje vidjeti kroz omladinski pogon ako se u narednih godinu dana bude uradila ozbiljna rekonstrukcija i način funkcionisana omladinaca to će biti najbolja potvrda njegovih namjera a znak za to će biti ukidanje članarina i davanje stipendija. Jasno je da trenutni igrački kadar neće dočekati početak sljedeće sezone i da će u ova dva roka to se sve počistiti samo eto i ovaj trener ne znam koliki je on zalog za budućnost obzirom na broj utakmica u klubovima u kojima je radio i čija je on zaista želja, sumnjam da je Mirvićeva. Mislim da vi imate više upitnika nego što ova trenutna euforija pokazuje. Sa našim ljudima treba uvijek biti oprezan ma koliko se njihove namjere činile čiste ali mislim da ćete u ovo doba naredne godine imati neke naznake koliko je ovo dobar potez.
Doktor za retardaciju.
PSIHIJATRIJSKA BOLNICA KANTONA SARAJEVO