Da je pameti napravili bi zajedničku platformu za simpatizere/navijace koja bi pomogla klubu u smislu prodaje godisnjih i ostalih karata, placa ja bakljada i kazni. Vidis recimo u Srbiji frakcije Delija imaju svoje firme koje dobijaju poslove na tenderima iz javnog sektora i uzimaju pare za klub. Naravno, to gura vlast, to je jedan od načina kako dati pare u klub. Tu ima svega i svacega, ne kazem da je to dobro, ali govorim o stepenu organizacije.ErosViverosViv je napisao/la: ↑31 dec 2025, 11:21Dovoljno je samo vidjeti da su i tan i mirvic i princ pri ulasku u klub upumpali vise nego mi svi zajedno za 30 godina, a to je inace bilo spasavanje kluba.
Dakle mozda je to nekome tesko priznati ali i tan i mirvic su spasili klub u par navrata.
Znaci NEBITNO je li to bila posudba, investicija, interes, donacija, cinjenica je da su ljudi upali kad je trebalo bez presedana.
Cinjenica je da si se oslonio na grad, savez, kanton, drzavu, sponzore, legende, NAVIJACE, da bismo proglasili stecaj.
Zato pozeliti dobrodoslicu svakom, isto tako ispratiti ga kulturno kad ide iz kluba, a ne ovako kako forumska brigada misli.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
doktor
- ErosViverosViv
- Kontakt:
To su caci i ne zelim niti jedan model iz cacilenda. Svaka zgrada u bg izgradjena preko delija. Drze gradjevinu, arhitekturu, kranove svoje, prava drzavna firma.pierce je napisao/la: ↑31 dec 2025, 11:36Da je pameti napravili bi zajedničku platformu za simpatizere/navijace koja bi pomogla klubu u smislu prodaje godisnjih i ostalih karata, placa ja bakljada i kazni. Vidis recimo u Srbiji frakcije Delija imaju svoje firme koje dobijaju poslove na tenderima iz javnog sektora i uzimaju pare za klub. Naravno, to gura vlast, to je jedan od načina kako dati pare u klub. Tu ima svega i svacega, ne kazem da je to dobro, ali govorim o stepenu organizacije.ErosViverosViv je napisao/la: ↑31 dec 2025, 11:21Dovoljno je samo vidjeti da su i tan i mirvic i princ pri ulasku u klub upumpali vise nego mi svi zajedno za 30 godina, a to je inace bilo spasavanje kluba.
Dakle mozda je to nekome tesko priznati ali i tan i mirvic su spasili klub u par navrata.
Znaci NEBITNO je li to bila posudba, investicija, interes, donacija, cinjenica je da su ljudi upali kad je trebalo bez presedana.
Cinjenica je da si se oslonio na grad, savez, kanton, drzavu, sponzore, legende, NAVIJACE, da bismo proglasili stecaj.
Zato pozeliti dobrodoslicu svakom, isto tako ispratiti ga kulturno kad ide iz kluba, a ne ovako kako forumska brigada misli.
Za zajednicku platformu se slazem, uvijek za.
Jel nagađaš za dovođenje igraca ili imas neke informacije?NajvecaRadosti je napisao/la: ↑31 dec 2025, 10:20AIK navodno odustao sto je ocekivano,ne mogu oni platiti njega koliko mi trazimo.Nije iskljuceno da se proda do kraja rokaSilaMoc1946 je napisao/la: ↑31 dec 2025, 09:21Ja ništa ne kontam što se ovdje piše. Ima li šta za transfere, ostaje li nam Guli do kraja sezone?
Dovest ce se 2 igraca koji su 100% prevaga i 2-3 mladja igraca
Vamos Rajvosa!
Ko te nije volio nije ni obolio...
Ko te nije volio nije ni obolio...
Ako dugujemo tolike pare, otkud pare za dovođenje novih igrača? Meni je ovo sve nejasno. Čak i ako čujem neku info od hajmo reći ozbiljne osobe, u većini situacija se ispostavi netačnom. Ovdje ne možeš biti pametan.
Telalović, Keranović, Andrić i jedan špic. Ako zadržimo 8/11 igrača prve postave, kup i superkup su naši!
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Svaki ozbiljan fudbalski klub u Evropi funckioniše po tom modelu. Navedi jedan fudbalski klub, osim desetak najvećih, koji ne prodaju najbolje mlade igrače?pierce je napisao/la: ↑31 dec 2025, 08:46I da dodam samo kratko, Mamicev model je isto tako nemilosrdan prema navijačima i iskljucivo finansijski. Svodi se na vrijednost i prevenciju curenja vrijednosti. Sarajevo ima veliki problem godinama u smislu da se raskidaju ugovori besplatno, da se dovode igraci kojima vrijednost ne raste. Sama usteda tu je milionska. Ideja je da imamo iskusan tim zasnovan na jakoj 6. i 9. i par projekat igraca. Projekat igraci su oni koji ce biti prodati kad budu imali 23-25 godina bez obzira da li bili nosioci igre ili ne. Mamicev potpis se u Sarajevu vec vidi. On ce htjeti da Mirvicu finansira starije igrace, a ove projekte da finansiraju zajedno.
Konkurencija u ligi je realno losa. Borac zavisi od drzave, Zrinjski kao najzdraviji klub finansijski ima model koji je male skale. Zeljo kasni jedno 5-6 godina. Cak i u regionu, ex-yu, mi smo u top 10, možda negdje 6. po snazi. Mi, Maribor, Osijek, pa i Zrinjski trenutno tu negdje, s tim da mislim da je Osijek na krivom putu. Ako ovako ostane u Partizanu, njih stizemo za 2-3 godine. Rijeka, Hajduk, Dinamo, Zvezda... Jesam li koga zaboravio?
Prodaja igrača je jedini izvor novca u našem regionu. U nešto uređenijim ligama i sistemima, veliki dio budžeta klubova čine tv prava, ulaznice, sponzori... kod nas su ti iznosi toliko mizerni, da je to skoro zanemarivo. Od čega da preživi klub? Od have?
Rekao sam nemilosrdan prema navijačima, jer u jednom momentu ti dodjes u situaciju kao navijac da mislis ostace taj i taj igrač, a oni ga prodaju i ti budes u fazonu, **** vas pare, ostavi ga da igra...Herson je napisao/la: ↑31 dec 2025, 12:05Svaki ozbiljan fudbalski klub u Evropi funckioniše po tom modelu. Navedi jedan fudbalski klub, osim desetak najvećih, koji ne prodaju najbolje mlade igrače?pierce je napisao/la: ↑31 dec 2025, 08:46I da dodam samo kratko, Mamicev model je isto tako nemilosrdan prema navijačima i iskljucivo finansijski. Svodi se na vrijednost i prevenciju curenja vrijednosti. Sarajevo ima veliki problem godinama u smislu da se raskidaju ugovori besplatno, da se dovode igraci kojima vrijednost ne raste. Sama usteda tu je milionska. Ideja je da imamo iskusan tim zasnovan na jakoj 6. i 9. i par projekat igraca. Projekat igraci su oni koji ce biti prodati kad budu imali 23-25 godina bez obzira da li bili nosioci igre ili ne. Mamicev potpis se u Sarajevu vec vidi. On ce htjeti da Mirvicu finansira starije igrace, a ove projekte da finansiraju zajedno.
Konkurencija u ligi je realno losa. Borac zavisi od drzave, Zrinjski kao najzdraviji klub finansijski ima model koji je male skale. Zeljo kasni jedno 5-6 godina. Cak i u regionu, ex-yu, mi smo u top 10, možda negdje 6. po snazi. Mi, Maribor, Osijek, pa i Zrinjski trenutno tu negdje, s tim da mislim da je Osijek na krivom putu. Ako ovako ostane u Partizanu, njih stizemo za 2-3 godine. Rijeka, Hajduk, Dinamo, Zvezda... Jesam li koga zaboravio?
Prodaja igrača je jedini izvor novca u našem regionu. U nešto uređenijim ligama i sistemima, veliki dio budžeta klubova čine tv prava, ulaznice, sponzori... kod nas su ti iznosi toliko mizerni, da je to skoro zanemarivo. Od čega da preživi klub? Od have?
doktor
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Za nas bi bilo najbolje da Guli ostane, sa Renatom bi bili mašinerija.
Oni štu ja želim Guliju jeste da bude naš igrač sa najviše nastupa u historiji ako treba jednu sezonu da ode u te arapske zemlje obezbjedi sebi egzistenciju, vrati se i završi karijeru kod nas.
Oni štu ja želim Guliju jeste da bude naš igrač sa najviše nastupa u historiji ako treba jednu sezonu da ode u te arapske zemlje obezbjedi sebi egzistenciju, vrati se i završi karijeru kod nas.
- skullcrusher
- Kontakt:
Jedina istina je da nema pravih insajdera, svi se javljaju tek kad neki clanak izadje i napisu pa da znao sam govorim to odavno, bez ljutnje ali niti je ko znao da je Tan otisao niti zna ko ce sa Ismirom ovo preuzeti i hoce li on sam ostati kao imvestitor.
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...
Sarajevo ljubavi moja...
Naše je da se učlanimo i pustimo druge da rade. 
-
bordobijeli
- Kontakt:
Kakav glup marketinški potez da još nema članski u prodavnicama, posebno sada kada je toliko ljudi u gradu.
-
jurisicduska
- Kontakt:
Molim te brate pusti modele, ere i sisteme.pierce je napisao/la: ↑31 dec 2025, 11:22O cemu? Pa ja sam svakako sam sebe uklonio davno, pisem samo ponekad nesto, dajem svoje mišljenje i ne vidim sta je tu problem. Ne moram ja pisati, nije problem, pisi ti sta ti je neki Sejo rekao na tribini. Nek onaj pise Hamo vidi mu glave, treci nek psuje random mrtve.jurisicduska je napisao/la: ↑31 dec 2025, 11:08Kad neko napise model, sistem ili era treba ga trajno ukloniti sa foruma. Tu odmah vidis o cemu se radi.
Dok god je Mirvic i njegova poslušnica u klubu (koja meni ne smeta jer je on stavio) , mi smo na klimavim nogama. Jako nezgodni ljudi za saradnju, nisu od rijeci, petljaju i nema tu sistema.
Nije meni Sejo nikakav rekao, nego oni trebaju reci hvala ljudima koji vole ovaj klub pa ne pokreću tužbe. Toliko. A ako se nastavi ovako pokrenut će. Poruke tipa bice mogu samo proci zaljubljenicima kluba.
-
mosarajvosa83
- Kontakt:
Tako su rekli i za ovaj dug od par miliona kad je dosao u klub, tako ce reci i za ovaj dug od 2018 vratice to neko ili kako vec ide? Ko vraca te dugove Meho ili zaljubljenici?jurisicduska je napisao/la: ↑31 dec 2025, 14:41Molim te brate pusti modele, ere i sisteme.pierce je napisao/la: ↑31 dec 2025, 11:22O cemu? Pa ja sam svakako sam sebe uklonio davno, pisem samo ponekad nesto, dajem svoje mišljenje i ne vidim sta je tu problem. Ne moram ja pisati, nije problem, pisi ti sta ti je neki Sejo rekao na tribini. Nek onaj pise Hamo vidi mu glave, treci nek psuje random mrtve.jurisicduska je napisao/la: ↑31 dec 2025, 11:08Kad neko napise model, sistem ili era treba ga trajno ukloniti sa foruma. Tu odmah vidis o cemu se radi.
Dok god je Mirvic i njegova poslušnica u klubu (koja meni ne smeta jer je on stavio) , mi smo na klimavim nogama. Jako nezgodni ljudi za saradnju, nisu od rijeci, petljaju i nema tu sistema.
Nije meni Sejo nikakav rekao, nego oni trebaju reci hvala ljudima koji vole ovaj klub pa ne pokreću tužbe. Toliko. A ako se nastavi ovako pokrenut će. Poruke tipa bice mogu samo proci zaljubljenicima kluba.
- DoktorXabaras
- Kontakt:
ABd i trofeje da slavimo, a po atmosferi među rajom nakon dvije zadnje pobjede i podrška na proljeće će biti sigurno biti još veća, odavno se nije više isčekivao početak polusezone.
Da nas momci na terenu obraduju i podrške neće nedostajati.
SAMO SARAJ'VO
-
jurisicduska
- Kontakt:
Klub. Mi generisemo kao klub bez Mirvica 10 miliona. Tako da mani me se te suplje. Vraca klub. Kao i većinu toga. Može li na dd - inače Fan shop se generirati Milion da se prodaju slike. Mirvica i Ajle na majicama , može al u kurcu, može li Mirvic igrat Europu ? , može li Mirvic prodavat igrače a da ne igraju u Sarajevu ???mosarajvosa83 je napisao/la: ↑31 dec 2025, 15:06Tako su rekli i za ovaj dug od par miliona kad je dosao u klub, tako ce reci i za ovaj dug od 2018 vratice to neko ili kako vec ide? Ko vraca te dugove Meho ili zaljubljenici?jurisicduska je napisao/la: ↑31 dec 2025, 14:41Molim te brate pusti modele, ere i sisteme.pierce je napisao/la: ↑31 dec 2025, 11:22
O cemu? Pa ja sam svakako sam sebe uklonio davno, pisem samo ponekad nesto, dajem svoje mišljenje i ne vidim sta je tu problem. Ne moram ja pisati, nije problem, pisi ti sta ti je neki Sejo rekao na tribini. Nek onaj pise Hamo vidi mu glave, treci nek psuje random mrtve.
Mi smo bili na istom ovom nivou i bez Mirvica. Ja koliko znam nismo nikad ispod 4. pozicije završili. Sta je sad razlika sto se dovodi kamion igraca i preplaćuju nekakvi Rumuni, Bugari, polovnjaci iz Srbije ??? Bez njeg se isto to desavalo samo za manje para. Rezultati isti ako ne i bolji.
Gdje je Mirvic unaprijedio klub ? U čemu ? Sta je bolje nego prije njega ?
-
mosarajvosa83
- Kontakt:
Pa sto nismo generisali prije mirvica nego je morao da plati par miliona da nas vadi iz dugova i da plati plate? To generisanje macku o rep, mi bez investitora nebi mogli 4 dobre plate dati nekim dobrim igracima, nisam pisao o uspjesima a da je unaprijedio klub to sigurno jeste u odredjen8m segmentima, mada kad to sve gledamo nisam sekunde zadovoljan, opet kad gledam malo dublje i neke druge stvari necu da pljujem jer znam kako bi bilo pogubno za klub, prvi cu podrzat da ode ako imamo neko rijesenje.jurisicduska je napisao/la: ↑31 dec 2025, 15:11Klub. Mi generisemo kao klub bez Mirvica 10 miliona. Tako da mani me se te suplje. Vraca klub. Kao i većinu toga. Može li na dd - inače Fan shop se generirati Milion da se prodaju slike. Mirvica i Ajle na majicama , može al u kurcu, može li Mirvic igrat Europu ? , može li Mirvic prodavat igrače a da ne igraju u Sarajevu ???mosarajvosa83 je napisao/la: ↑31 dec 2025, 15:06Tako su rekli i za ovaj dug od par miliona kad je dosao u klub, tako ce reci i za ovaj dug od 2018 vratice to neko ili kako vec ide? Ko vraca te dugove Meho ili zaljubljenici?jurisicduska je napisao/la: ↑31 dec 2025, 14:41
Molim te brate pusti modele, ere i sisteme.
Mi smo bili na istom ovom nivou i bez Mirvica. Ja koliko znam nismo nikad ispod 4. pozicije završili. Sta je sad razlika sto se dovodi kamion igraca i preplaćuju nekakvi Rumuni, Bugari, polovnjaci iz Srbije ??? Bez njeg se isto to desavalo samo za manje para. Rezultati isti ako ne i bolji.
Gdje je Mirvic unaprijedio klub ? U čemu ? Sta je bolje nego prije njega ?
Trenutno korisnika/ca: gh0stHZ, nedimmmm1337, UtdBiH21 i 52 gosta.

.png)