Mozete se ograditi ugovorom, dogovoriti nesto tipa pravo dozivotnog koristenja, a zauzvrat da ulozite neke pare + kanton da ulozi svoje pare uz vas. Magoda je svakako rekao da se ceka konkretan potez i da oni mogu obezbjediti pare, a ne mogu biti pokretac nikako.bvsic je napisao/la: ↑01 jan 2026, 14:09Stadion nije privatno vlasnistvo da neko ulozi milione i milione pa mu Mandic ili peti deseti za 10 godina kaze e sad je ovo nase i mi uzimamo pare od tog.Manijakdokraja9 je napisao/la: ↑01 jan 2026, 14:00Upravo si potvrdio sve sto sam napisao. Niko ne kaze da je grad uradio sto je trebao i da nije zapostavio stadion, ali vi iz nekog razloga od njih pravite izricitog krivca za stanje na kosevu. Necete da krenete od sebe i to je vas najveci problem. Ko da ja ne bih volio doci na kosevo i da udjem na stadion ko gospodin, a ne da preskacem lokve na ulazu. Ko da ne bih volio da dodje neki klub iz evrope i pomisli kako je uredjen stadion. Ovako se samo brukamo. Sve dok ne krenete od sebe kosevo ce propadat jer trenutno ga vi koristite po simbolicnoj cijeni i vasa je duznost da ga odrzavate. Ako se budete hvatali za to sto neko prije 20 godina nije zasalovao stepenice i izlio nove, a znamo da je trebao to niko ne osporava, kosevo ce idalje propadat.bvsic je napisao/la: ↑01 jan 2026, 13:45
Ne znam sta vama ustvari nije jasno nakon ovoliko godina?
Grad ulaze u stadion koji su poklonili klubu, napravili mu sve tribine, a oni ga zapostavili kao krmetnjak i na to sve dodas da taj klub nije gradski vec ima svog vlasnika
Grad je zapostavio Olimpijski stadion i ne radi nista na njemu
Sve je jasno
EDIT: Da ne pricamo kako vecina vas ovdje ima obraza ismijavati travnjak na grbavici za koji svi znamo da je dotrajao, a vi bi i sad na oranici igrali da savez nije uradio travnjak. Opet kazem, nek je uradio, i treba, da Bog da svi imali hibrid i 4 natkrivene tribine.
Ne znam zasto ocekujete da mi ulozimo u drzavno, a vi ne ulozite u privatno vec vam drzava privatni stadion izgradi?
Travnjak manje vise, koliko je dotrajao toliko je i lose odrzavan.
Ja govorim opcenito da je stadion vas zapusten. Jednom sam dosao kad je U21 repka igrala, prije godinu/dvije. Nisam mogao nigdje da sjednem koliko su ptice usrale i koliko je prljavo.
Sto se tice prljavih stolica na grbavici, to nije ogledalo stanja stadiona i to ti je glupa prica. Nazalost, ptice dolaze na konstrukciju krova i jednostavno je nemoguce nacistiti, danas ocisti, sutra je opet prljavo. Tu treba neko preventivno rjesenje da se sprijece ptice da dolaze na krov.