Kosarkaska liga BiH
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Re: Kosarkaska liga BiH
Pronasao sam ,KK LJubuski je prvi nakon jesenjeg dijela prvenstva(6:1omjer),tu su jos KK Posusje ,KK Grude, KK Mostar
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Rikalo moze pomoci Basket Zivinicama u njihovoj borbi da ostanu u ligi
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Burno vec prvog dana nove 2026
Prvog dana 2026. godine OKK Slavija je ostala bez sportskog direktora. Dugogodišnji operativac Slavije, one stare pa i obnovljene, Vladimir Šaraba dao je ostavku.
,,Ovim putem obavještavam javnost da podnosim ostavku na mjesto sportskog direktora OKK Slavija. Razlog ove odluke je nemogućnost adekvatnog kontrolisanja pojedinaca unutar kluba, što u značajnoj mjeri otežava normalno funkcionisanje i dugoročni razvoj kluba.
Zahvaljujem se upravi kluba na ukazanim povjerenju, kao i trenerima, igračima i saradnicima na dosadašnjoj saradnji. Smatram da je u ovom trenutku ova odluka u najboljem interesu kluba. OKK Slaviji želim mnogo uspjeha u nastavku sezone i u godinama koje dolaze” .
Prvog dana 2026. godine OKK Slavija je ostala bez sportskog direktora. Dugogodišnji operativac Slavije, one stare pa i obnovljene, Vladimir Šaraba dao je ostavku.
,,Ovim putem obavještavam javnost da podnosim ostavku na mjesto sportskog direktora OKK Slavija. Razlog ove odluke je nemogućnost adekvatnog kontrolisanja pojedinaca unutar kluba, što u značajnoj mjeri otežava normalno funkcionisanje i dugoročni razvoj kluba.
Zahvaljujem se upravi kluba na ukazanim povjerenju, kao i trenerima, igračima i saradnicima na dosadašnjoj saradnji. Smatram da je u ovom trenutku ova odluka u najboljem interesu kluba. OKK Slaviji želim mnogo uspjeha u nastavku sezone i u godinama koje dolaze” .
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Komesar takmicenja Kosarkaskog Saveza BIH ,Dragan Kralj izrekao je vise novcanih kaznih nakon odigranog 11 kola.
Kaznjeni su Zivinice,Orlovik i Student sa po 100 KM.
Zivinice zbog tehnicke greske dosuđene igracu Korkutovicu(ometanje igre),Student i Orlovik zbog međusobnog verbalnog vrijeđanja njihovih igraca.
Promo zbog nesportskog ponasanja Martinovica.
Orlovik ne kaznjen sa 200KM zbog neispravnih tehnickih uređaja tokom utakmice,Jahorina sa 400 zbog nesportskog ponasanja klupe.
Jos 400 KM kazne izreceno je Promu zbog vrijeđanja sluzbenih lica od strane gledalaca,a Slaviji kazna od 200 KMzbog neplacanja taksi i troskova sluzbenih lica u desetom kolu protiv Leotara
Kaznjeni su Zivinice,Orlovik i Student sa po 100 KM.
Zivinice zbog tehnicke greske dosuđene igracu Korkutovicu(ometanje igre),Student i Orlovik zbog međusobnog verbalnog vrijeđanja njihovih igraca.
Promo zbog nesportskog ponasanja Martinovica.
Orlovik ne kaznjen sa 200KM zbog neispravnih tehnickih uređaja tokom utakmice,Jahorina sa 400 zbog nesportskog ponasanja klupe.
Jos 400 KM kazne izreceno je Promu zbog vrijeđanja sluzbenih lica od strane gledalaca,a Slaviji kazna od 200 KMzbog neplacanja taksi i troskova sluzbenih lica u desetom kolu protiv Leotara
Prvi put cujem za ovaj slucajCrveno-crni u okviru 12. kola Prvenstva BiH u tuzlanskom Mejdanu dočekuju ekipu Orlovika iz Žepča. Također, ova dva rivala izvučeni su kao polufinalni par Kupa “Mirza Delibašić” – sistem A. Shodno tome, utakmica polufinala Kupa registrovat će se rezultatom utakmice 12. kola Prvenstva BiH. Ponedjeljak u šest, svi u Mejdan, saopšteno je iz KK Sloboda Energoinvest.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
Amirutah1988
- Kontakt:
I ja upravo malopre citam,a sta im znaci ovaj sistem A?DamirT je napisao/la: ↑02 jan 2026, 13:26Prvi put cujem za ovaj slucajCrveno-crni u okviru 12. kola Prvenstva BiH u tuzlanskom Mejdanu dočekuju ekipu Orlovika iz Žepča. Također, ova dva rivala izvučeni su kao polufinalni par Kupa “Mirza Delibašić” – sistem A. Shodno tome, utakmica polufinala Kupa registrovat će se rezultatom utakmice 12. kola Prvenstva BiH. Ponedjeljak u šest, svi u Mejdan, saopšteno je iz KK Sloboda Energoinvest.![]()
I zasto u ponedeljak se igra?
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Inace parovi narednog kola osim utakmice Sloboda-Orlovik jos igraju:
BASKET ZIVINICE -BORAC
MLADOST MRKONJIC GRAD-PROMO
JAHORINA-LEOTAR
STUDENT-RADNICKI
SIROKI BRIJEG-ZRINJSKI
BASKET ZIVINICE -BORAC
MLADOST MRKONJIC GRAD-PROMO
JAHORINA-LEOTAR
STUDENT-RADNICKI
SIROKI BRIJEG-ZRINJSKI
Koji su ostali parovi kupa i kada se igraju utakmice?
Ako se dobro sjecam, to su polufinalni i finalni mec, igraju ekipe iz Federacije. Pobjednik ide na F4 kupa. E sad ne znam da li se prijavljuje ko hoce ili kako vec...Amirutah1988 je napisao/la: ↑02 jan 2026, 13:53I ja upravo malopre citam,a sta im znaci ovaj sistem A?DamirT je napisao/la: ↑02 jan 2026, 13:26Prvi put cujem za ovaj slucajCrveno-crni u okviru 12. kola Prvenstva BiH u tuzlanskom Mejdanu dočekuju ekipu Orlovika iz Žepča. Također, ova dva rivala izvučeni su kao polufinalni par Kupa “Mirza Delibašić” – sistem A. Shodno tome, utakmica polufinala Kupa registrovat će se rezultatom utakmice 12. kola Prvenstva BiH. Ponedjeljak u šest, svi u Mejdan, saopšteno je iz KK Sloboda Energoinvest.![]()
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Ja za ovo prvi put cujem,a znas li ko je drugi par?DamirT je napisao/la: ↑02 jan 2026, 14:15Ako se dobro sjecam, to su polufinalni i finalni mec, igraju ekipe iz Federacije. Pobjednik ide na F4 kupa. E sad ne znam da li se prijavljuje ko hoce ili kako vec...Amirutah1988 je napisao/la: ↑02 jan 2026, 13:53I ja upravo malopre citam,a sta im znaci ovaj sistem A?
F4 kupa Mirze Delibasic kako sam dobro shvatio?
Ne znam, trazio sam. Svake sezone je ovaj sistem A prije F4. Sto se tice ove organizacije, cirkus. Oni svake godine tako urade. Do meceva ne znas ni kad je zrijeb, ni ko ucestvuje. Bas amaterski.Amirutah1988 je napisao/la: ↑02 jan 2026, 15:02Ja za ovo prvi put cujem,a znas li ko je drugi par?DamirT je napisao/la: ↑02 jan 2026, 14:15Ako se dobro sjecam, to su polufinalni i finalni mec, igraju ekipe iz Federacije. Pobjednik ide na F4 kupa. E sad ne znam da li se prijavljuje ko hoce ili kako vec...Amirutah1988 je napisao/la: ↑02 jan 2026, 13:53
I ja upravo malopre citam,a sta im znaci ovaj sistem A?
Da, F4 kupa. Igokea, Bosna, pobjednik ovog sistema A i pretpostavljam jos neko iz RS. Vjerovatno i oni imaju neki kup. Zaboravio sam i Siroki. Moguce je da i oni igraju ovaj sistem A ili neki kup Herceg Bosne, pa preko njega idu na F4.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
Amirutah1988
- Kontakt:
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Za Kup tzv RS-a nedavno sam citao da je Drina Zvornik pobjedila Jahorinu i plasirala se u finale.DamirT je napisao/la: ↑02 jan 2026, 15:08Ne znam, trazio sam. Svake sezone je ovaj sistem A prije F4. Sto se tice ove organizacije, cirkus. Oni svake godine tako urade. Do meceva ne znas ni kad je zrijeb, ni ko ucestvuje. Bas amaterski.Amirutah1988 je napisao/la: ↑02 jan 2026, 15:02Ja za ovo prvi put cujem,a znas li ko je drugi par?
Da, F4 kupa. Igokea, Bosna, pobjednik ovog sistema A i pretpostavljam jos neko iz RS. Vjerovatno i oni imaju neki kup. Zaboravio sam i Siroki. Moguce je da i oni igraju ovaj sistem A ili neki kup Herceg Bosne, pa preko njega idu na F4.
Evo sad sam nasao i drugi par ko je igrao Akademac Banja Luka(inace razvojni tim Borca)-Borac.
Naravno Borac je pobjedio,sto znaci finale Borac-Drina Zvornik
Upravo krenuo da napišem to kad si stigao napisati prije mene.Amirutah1988 je napisao/la: ↑02 jan 2026, 15:31Za Kup tzv RS-a nedavno sam citao da je Drina Zvornik pobjedila Jahorinu i plasirala se u finale.DamirT je napisao/la: ↑02 jan 2026, 15:08Ne znam, trazio sam. Svake sezone je ovaj sistem A prije F4. Sto se tice ove organizacije, cirkus. Oni svake godine tako urade. Do meceva ne znas ni kad je zrijeb, ni ko ucestvuje. Bas amaterski.Amirutah1988 je napisao/la: ↑02 jan 2026, 15:02
Ja za ovo prvi put cujem,a znas li ko je drugi par?
Evo sad sam nasao i drugi par ko je igrao Akademac Banja Luka(inace razvojni tim Borca)-Borac.
Izgleda nema Kupa tzv HB tako da mi nije jasno šta će biti sa Širokim.
Neka bude F4 Kupa Igokea-Sloboda i Bosna-Borac
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Pa realno,tako i treba da izgleda Kup,dosta su na racun Bosne dok je bila mrtva drugi koristili .CAZIN je napisao/la: ↑02 jan 2026, 15:47Upravo krenuo da napišem to kad si stigao napisati prije mene.Amirutah1988 je napisao/la: ↑02 jan 2026, 15:31Za Kup tzv RS-a nedavno sam citao da je Drina Zvornik pobjedila Jahorinu i plasirala se u finale.DamirT je napisao/la: ↑02 jan 2026, 15:08
Ne znam, trazio sam. Svake sezone je ovaj sistem A prije F4. Sto se tice ove organizacije, cirkus. Oni svake godine tako urade. Do meceva ne znas ni kad je zrijeb, ni ko ucestvuje. Bas amaterski.
Neka se Široki okrene prvenstvu i ABA2 ligi
Potpuno se slažem samo je pitanje da li je ispravan sistem takmičenja?Amirutah1988 je napisao/la: ↑02 jan 2026, 16:15Pa realno,tako i treba da izgleda Kup,dosta su na racun Bosne dok je bila mrtva drugi koristili .CAZIN je napisao/la: ↑02 jan 2026, 15:47Upravo krenuo da napišem to kad si stigao napisati prije mene.Amirutah1988 je napisao/la: ↑02 jan 2026, 15:31
Za Kup tzv RS-a nedavno sam citao da je Drina Zvornik pobjedila Jahorinu i plasirala se u finale.
Neka se Široki okrene prvenstvu i ABA2 ligi
Po mom mišljenju Kup je takmičenje gdje priliku trebaju dobiti sve ekipe iz države pa ko neće neka odbije.
Više kvalitete bi bilo da se igra kao Kup u nogometu ali kakav nam je savez dobro pa se Kup i održava.
Koliko je meni poznato, na F4 se direktno plasira aktuelni pobjednik Kupa što je u ovom trenutku Igokea. Ostala tri su pobjednik Kupa RS, pobjednik sistema A iz FBiH (gdje su Bosna, Sloboda i dr.), i jedan je Pobjednik Kupa HB ili kako se već zove.
Prošle godine su na F4 nastupali Bosna kao aktuelni prvak, Igokea kao Pobjednik Kupa RS (u finalu savladali Jahorinu), pobjednik Kupa sistem A Orlovik (pobjedio Slobodu u finalu) i pobjednik HB je bio Široki.
Prošle godine su na F4 nastupali Bosna kao aktuelni prvak, Igokea kao Pobjednik Kupa RS (u finalu savladali Jahorinu), pobjednik Kupa sistem A Orlovik (pobjedio Slobodu u finalu) i pobjednik HB je bio Široki.
Ne bi me cudilo da Siroki stave na F4 bez ikakvih meceva.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je