FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
34
12%
Drugi
27
9%
Treći
86
29%
Četvrti
70
24%
Peti
25
9%
Šesti
15
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
11
4%
Ispadamo iz lige
18
6%

Ukupno glasova: 292

Hajdeee
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Hajdeee » 02 jan 2026, 12:44

I kada treba obraniti sve idiotske i lose poteze El Presidenta, redovno se javi 2-3 uspavana, ili cak nova nika, i krenu u spin varijantu.

Idemo lagano...
- FKS -

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 02 jan 2026, 12:45

NajvecaRadosti je napisao/la:
02 jan 2026, 12:12
nokee je napisao/la:
02 jan 2026, 11:41
02 jan 2026, 09:51

Ja bi radije napadaca koji ce doprinjeti sa 20 golova i podici pehar u Titovoj.Puno veci znacaj i satisfakcija nego 2-3 miliona.
A kako znas da ovaj nece zabiti 20 golova?
Ja nekad ne mogu cudu da se nacudim potezima Mirvica al jos vise pisanjima nasih navijaca ili se tako predstavljaju. Činjenica je da bi mi da slavimo titule na derbi nas dodje 8k. Ne mozemo 5-6 hiljada clanarina da uplatimo. Vjeruj da smo tacno tu gdje zasluzujemo.
Dovoljno poznajem ovu ligu i klub
Izvini Nedime Jusufbegovicu.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 02 jan 2026, 12:56

nokee je napisao/la:
02 jan 2026, 12:45
nokee je napisao/la:
02 jan 2026, 11:41

A kako znas da ovaj nece zabiti 20 golova?
Ja nekad ne mogu cudu da se nacudim potezima Mirvica al jos vise pisanjima nasih navijaca ili se tako predstavljaju. Činjenica je da bi mi da slavimo titule na derbi nas dodje 8k. Ne mozemo 5-6 hiljada clanarina da uplatimo. Vjeruj da smo tacno tu gdje zasluzujemo.
U prvom dijelu tvog odgovora lezi odgovor na drugu stavku i slabu posjetu.
Ja cu nastaviti dolaziti na isto mjesto i u drugoj polusezoni,i naredne sezone i za 10 sezona ako zdravlje posluzi ali ovo vise monotono postaje zajedno sa nekim botovima koji u svemu traze pozitivu i daju aplauz.

Dobro evo sve je odlicno,nek nastavi Mirvah dovoditi svoje latinose iz drugi liga,yebo Mamica yebo sve samo naprijed Eskobar i tako 5.godina.
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 02 jan 2026, 12:57, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 02 jan 2026, 12:57

Turo je napisao/la:
02 jan 2026, 10:48
Šta je toliko loše u tome što ga je Mirvić potpisao? nije da su direktori potpisivali samo vrhunske igrače. mogao bi biti uspješan poput Viverosa ili promašaj poput Penarande.

prvo, sačekajmo i vidimo hoće li nam se pridružiti. ako bude, dat ćemo mu poštenu šansu, kao i svim igračima.
😂😂😂😂
Šta fali da ja odem u salu i glumim hirurga?

Adem,Viveros, Penaranda, Renan, Francis
Adem- otisao ti trener zbog njega
Viveros- da nije bio trazen u domovini kihnuli bi za njega bas zestoko
Penaranda- kostao nas milion maraka za gol u kupu i pokusaj panenke
Renan- za 10 utk prejak za ostale glavni za grill
Francis- trkaca kokos koja zauzima mjesto stranca, Hebibovic vol 2

Da ne govorim sezone da propadaju, kao i stadion (ne do Bog odigramo dobro drugo pretkolo i prodjemo bit ce mil pitanja jel imamo CAT 3 da igramo na Kosevu, pa onda insajderske vidio sam bager, farbaju stolice i sl) tj za ove polovne strance mogao si napraviti jednu tribinu.

Eto šta fali.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 02 jan 2026, 12:59

Okej sve, ali čuj, da nije bio tražen kihnuli bi :kralj: :rol:
Sigurno se prodao jer je bio loš :mrgreen:
PS protiv sam Ismirovih akrobacija, prije nego me krenu redom ljudi citirati
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Oerde
Kontakt:

Post Postao/la Oerde » 02 jan 2026, 13:05

bordobijeli je napisao/la:
02 jan 2026, 10:50
Ma opet se lupa, nit se zna hoće li doći, ni koga dovodi , nije ga niko nikad ni gledao od ovih sto komentarisu al et bitno je srat.
Bas za ibreta. 😂
Ovo me podsjeti na vic kad je tip pitao djevojku sta bi radije; bananu il jagodu, ona kaze jagodu, kaze on “kurvo znala si da ja znam da bi bananu, pa si rekla jagodu”.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 02 jan 2026, 13:07

Ma bitno je samo srati, jel se pruzi bilo kakva prilika. Vala ascare

Bordo10
Kontakt:

Post Postao/la Bordo10 » 02 jan 2026, 13:09

plisek je napisao/la:
02 jan 2026, 11:34
Ciam ovo Tan sto je napisao, ulozio od 2015te 7 miliona eura u klub, hajmo rec oko 700k godisnje. Kad poredis sa regionalnim klubovima, sica, za nase standarde ogromna suma. Kaze da je dionice dao Mirvicu gratis, u sta sumnjam iskreno, 50% prava je oko 14miliona eura. Jedino ako mu se nije placao dug za porez pa je bio u fazonu ebo ovo nosi sve dionice. U svakom slucaju hvala mu za sve
E vidis sada gdje smo mi kao klub, i koliko smo veliki, zamisli da Hajduk zeli da se proda, stavka bi bila da mora investitor ulozit sto miliona eura godisnje, nista nismo dobili sa ovim ulagacima, jbt 7 miliona, umjesto da smo na budzetu od 20 miliona eura godisnje, nama milijarder gurno 7 miliona za pet godina uzas. Eto toliko smo veliki

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 02 jan 2026, 13:12

Istrazi ga Mirva molimo te
Ismir je bolje pozicioniran da rekapitalizira FK Sarajevo i, ako je potrebno, istraži uvođenje novog strateškog partnera u najboljem interesu Kluba

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 02 jan 2026, 13:14

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
02 jan 2026, 12:59
Okej sve, ali čuj, da nije bio tražen kihnuli bi :kralj: :rol:
Sigurno se prodao jer je bio loš :mrgreen:
PS protiv sam Ismirovih akrobacija, prije nego me krenu redom ljudi citirati
Hocu reci da je to plod ciste srece i da je fit za Juznu Ameriku jer je jak fizicki i kratkog fitija (nas je vec tad Vico zezao sa sudjenjem) a on je dosao u Renanovom prime-u da mu bude backup opcija i da igra krilo? Vjerovatno ima jakog menadzera jer je bilo slika sa Luis Diazom i sl.
Znaci nerezonsko dovodjenje, al hajd nek je ubo 1/5 u zadnjih 4-5 god njegove odluke su nam vise stete prouzrokovale i jos da naglasim da nam konkurenti imaju koef preko 10.000 a mi 4-5.000

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 02 jan 2026, 13:16

Bordo10 je napisao/la:
02 jan 2026, 13:09
plisek je napisao/la:
Ciam ovo Tan sto je napisao, ulozio od 2015te 7 miliona eura u klub, hajmo rec oko 700k godisnje. Kad poredis sa regionalnim klubovima, sica, za nase standarde ogromna suma. Kaze da je dionice dao Mirvicu gratis, u sta sumnjam iskreno, 50% prava je oko 14miliona eura. Jedino ako mu se nije placao dug za porez pa je bio u fazonu ebo ovo nosi sve dionice. U svakom slucaju hvala mu za sve
E vidis sada gdje smo mi kao klub, i koliko smo veliki, zamisli da Hajduk zeli da se proda, stavka bi bila da mora investitor ulozit sto miliona eura godisnje, nista nismo dobili sa ovim ulagacima, jbt 7 miliona, umjesto da smo na budzetu od 20 miliona eura godisnje, nama milijarder gurno 7 miliona za pet godina uzas. Eto toliko smo veliki
Bilo bi u redu malo vise poštovanja pokazati prema čovjeku koji nas je 3 puta vadio iz bunara, poklanjao pare (Tan nikad nije bio investitor jer nikad nije tražio povrat uloženog), pronalazio druge investitore, krpio minuse, gradio kamp. I to sve u zemlji bez zakona o sportu.

Da li je ulupao u nas neke basnoslovne novce? Naravno da nije. Ali je ulupao dovoljno da smo već 12-13 godina financijski stabilan klub. To što nismo znali maksimalno iskoristiti njegovo prisustvo je do nas.

Bilo kako bilo, zaslužuje da mu se bista podigne ispred kluba.

aezakmi
Kontakt:

Post Postao/la aezakmi » 02 jan 2026, 13:24

Bordo10 je napisao/la:
02 jan 2026, 13:09
plisek je napisao/la:
Ne moežmo 10.000 članova imati godišnje, a mi bismo kao neke uslove postavljali. Nemamo mi šta ponuditi, da mi velike uslove postavljamo. Moliti Boga da se riješe dugovanja i da se pregura ovaj težak period, nema trećeg.

kogmagie46
Kontakt:

Post Postao/la kogmagie46 » 02 jan 2026, 13:27

Jesmo li se ugasili zbog dugova ili ne?
Je li kolumbijac maslo Mirvića?
Je li Mamić ide ili ostaje?
Jesu li članske krenule i zašto nisu?
Je li Guli ostaje ili samo peru pare?

Čudna smo sorta ljudi, uživajte, sjedite, dolazite na utakmice pozz

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 02 jan 2026, 13:29

Tatamata1946 je napisao/la:
02 jan 2026, 07:42
H8Z7 je napisao/la:
02 jan 2026, 07:24
n0dix je napisao/la:
02 jan 2026, 03:56
Pošto vidim neke komentare tipa "opet neznalice i kolumbijac ha hu". Da nam je Bogdom 10 kolumbijaca kao Kevin Viveros godišnje jer smo za 9 minuta koje je odigrao za nas uzeli 2.26mil € ali hajde ne bi nekima Bog udovoljio. Na sve seru!
Šta nama navijačima predstavlja ta prodaja?
Najbolje da idemo u kantonalnu ligu, tamo klub moze opstati i sa malo para koje zaradi od navijaca
Ima novi podcast sa Miskovicem iz Rijeke, neka poslusaju ovi nasi forumski strucnjaci,sve u detalje je objasnio troskove,kako klub funkcionise i da od svih prodaja jedva izguraju da prezive godinu plus na sve to mora da daje svoje pare da izduraju godinu., dodaj jos da su orosli grupe i da opet jedva kraj sa krajem sastavljaju. Mozda forumskim strucnjacima bude malo jasnije,ovdje prodas igraca idu odma price top, sad se ima para.

Torino
Kontakt:

Post Postao/la Torino » 02 jan 2026, 13:32

Kyle88 je napisao/la:
02 jan 2026, 12:57
Turo je napisao/la:
Šta je toliko loše u tome što ga je Mirvić potpisao? nije da su direktori potpisivali samo vrhunske igrače. mogao bi biti uspješan poput Viverosa ili promašaj poput Penarande.

prvo, sačekajmo i vidimo hoće li nam se pridružiti. ako bude, dat ćemo mu poštenu šansu, kao i svim igračima.
😂😂😂😂

Da ne govorim sezone da propadaju, kao i stadion (ne do Bog odigramo dobro drugo pretkolo i prodjemo bit ce mil pitanja jel imamo CAT 3 da igramo na Kosevu, pa onda insajderske vidio sam bager, farbaju stolice i sl) tj za ove polovne strance mogao si napraviti jednu tribinu.

Eto šta fali.
Mene samo zanima kako je Adem otjerao trenera?
🇵🇸

Herson

Post Postao/la Herson » 02 jan 2026, 13:35

Hvala Amidži na svemu, njemu se ne može ništa zamjeriti. Bio je tu kada je bilo najteže i ne sumnjam da bi opet uskočio u nekoj velikoj krizi. Tan je za 5 godina uložio 7 miliona eura, a Zrinski i Borac su te cifre dobijali za jednu godinu nastupanja u Evropi. To je premala cifra da bi se bilo šta ozbiljno napravilo u ovoj konstalaciji snaga. Ovo je samo još jedan pokazatelj koliko su navijači neinformisani i koliko ne poznaju vlasiti klub , pa se opet nadaju nekim milionskim pojačanjima, prizivaju igrače iz Liga petice i sl. Budžetom zaostajemo i za osrednjim ekipama iz HNLa i Srbijanske lige, a kamoli onim top ekipama. Pri tome, izvori finansiranja u našoj ligi su ograničeni na prodaju igrača i Evropu. Prihodi od ulaznica, tv prava, sponzora su mizerno mali. I opet se javi muflon i pita "šta navijači imaju od prodaje igrača".

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 02 jan 2026, 13:37

n0dix je napisao/la:
02 jan 2026, 03:56
Pošto vidim neke komentare tipa "opet neznalice i kolumbijac ha hu". Da nam je Bogdom 10 kolumbijaca kao Kevin Viveros godišnje jer smo za 9 minuta koje je odigrao za nas uzeli 2.26mil € ali hajde ne bi nekima Bog udovoljio. Na sve seru!
Ti stvarni misliš da je sve čisto kod tog "transfera" :think:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 02 jan 2026, 13:38

02 jan 2026, 12:56
nokee je napisao/la:
02 jan 2026, 12:45

U prvom dijelu tvog odgovora lezi odgovor na drugu stavku i slabu posjetu.
Ja cu nastaviti dolaziti na isto mjesto i u drugoj polusezoni,i naredne sezone i za 10 sezona ako zdravlje posluzi ali ovo vise monotono postaje zajedno sa nekim botovima koji u svemu traze pozitivu i daju aplauz.

Dobro evo sve je odlicno,nek nastavi Mirvah dovoditi svoje latinose iz drugi liga,yebo Mamica yebo sve samo naprijed Eskobar i tako 5.godina.
Ima i duga strana, oni koji u svemu traze negativu pa je sire ko kugu.
Ne kažem da je dobro, nije. Nisam ni za Mirvica ni za dovođenje ali ovo pljuvanje unaprijed nekog fudbalera je u najmanju ruku idiotno ko i sam Mirvić. Osim toga odkud ti ili peti deseti zna jel ga Mirvic dovodi ili Mamic ili u dogovoru? Nemojte lupati nesto a u biti pojma nemate sta je tacno. Kao ni ja.
Ja vidim momka 22 godine, zabija glavom, lijevom, desnom. Solidan dribling brzina i tehnika. Zvuči kao potencijalno pojacanje, sto može ostvariti ali i biti totalni promašaj.
Jok treba dovesti sve po 35 godina, provjerene golgetere pune elana da naprave daljnju karijeru.
Al eto, ovdje sve sami strucnjaci i Nedimi.

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 02 jan 2026, 13:42

mosarajvosa83 je napisao/la:
02 jan 2026, 13:29
H8Z7 je napisao/la:
02 jan 2026, 07:24

Šta nama navijačima predstavlja ta prodaja?
Najbolje da idemo u kantonalnu ligu, tamo klub moze opstati i sa malo para koje zaradi od navijaca
Ima novi podcast sa Miskovicem iz Rijeke, neka poslusaju ovi nasi forumski strucnjaci,sve u detalje je objasnio troskove,kako klub funkcionise i da od svih prodaja jedva izguraju da prezive godinu plus na sve to mora da daje svoje pare da izduraju godinu., dodaj jos da su orosli grupe i da opet jedva kraj sa krajem sastavljaju. Mozda forumskim strucnjacima bude malo jasnije,ovdje prodas igraca idu odma price top, sad se ima para.
Isti onaj Miskovic koji je izjavio da je EL bespotrebna i da je KL mjera i oke? A nagrade u EL vece za 30%, stalna kuknjava da bi privukao navijace i smanjio ocekivanja i “potražnju” navijaca.
Torino je napisao/la:
02 jan 2026, 13:32
Kyle88 je napisao/la:
Turo je napisao/la:

😂😂😂😂

Eto šta fali.
Jer mu je “iza ledja” doveden, jer nisu u tom trenutku platu primili 2-3 mj jer “nema para” i dovedes Ljajica koji ima 1.2 mil KM godisnje, jer ti se ne uklapa u sistem igre visoki presing tranzicije i sto ne igras sa 10tkom nego sa dvije 8ce, jer ga nemas kad uklopiti. Adem je jedan od razloga…

Herson

Post Postao/la Herson » 02 jan 2026, 13:48

Kyle88 je napisao/la:
02 jan 2026, 13:42
mosarajvosa83 je napisao/la:
02 jan 2026, 13:29

Isti onaj Miskovic koji je izjavio da je EL bespotrebna i da je KL mjera i oke? A nagrade u EL vece za 30%, stalna kuknjava da bi privukao navijace i smanjio ocekivanja i “potražnju” navijaca.
Torino je napisao/la:
02 jan 2026, 13:32
Kyle88 je napisao/la:

😂😂😂😂

Eto šta fali.
Jer mu je “iza ledja” doveden, jer nisu u tom trenutku platu primili 2-3 mj jer “nema para” i dovedes Ljajica koji ima 1.2 mil KM godisnje, jer ti se ne uklapa u sistem igre visoki presing tranzicije i sto ne igras sa 10tkom nego sa dvije 8ce, jer ga nemas kad uklopiti. Adem je jedan od razloga…
Platu od 600.000 eura ne bi zajedno mogli podnijeti Sarajevo, Zrinski i Borac. To igrač na ovim prostorima može dobiti u Dinamu, Hajduku i Zvezdi.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.