Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Neutral
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la Neutral » 05 jan 2026, 14:33

Sarajevo je lijepo ali da je medju ljepsim gradovima ni blizu.

Inace smo uvijek objektivni bili :kafa:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 05 jan 2026, 14:39

Koji grad ima ovakvu geografiju, historiju i da je nedavno tri godine rušen i paljen? I nešto se upoređuje sa nečim.

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 05 jan 2026, 14:43

Kvalitet grada definiše zelenilo, tj. drvoredi duž ulica, parkovi, onda organizovano upravljanje otpadom, mnogo km biciklističke staze i efikasan javni prevoz.

Uz to dolaze značajne historijske građevine i sve ono što gradu daje identitet.

U nekim stavkama Sarajevo ozbiljno poentira, dok su druge spremne za poboljšanje.
A smooth sea never made a skilled sailor.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 05 jan 2026, 14:52

Ček, navukao vas je zemljoradnik iz Orašja, iz Orašja 😂😂😂

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 05 jan 2026, 14:59

spolacentra je napisao/la:
05 jan 2026, 13:00
Jeste, Jasmine iz Jablanice. Ljepse je Sarajevo od Beca. Pitaj na Nacionalnoj geografiji. I od Praga. Kakav crni Istanbul, Moskva i Hamburg da ne spominjem. Sarajevo je najljepse na svijetu. Sve si upravu. Mi smo, ustase i cetnici, samo ljubomorni.
Ma lik lupa ko prozor.
Da smo ustaše hvalili bi drugi najveći grad u NDH :kafa:

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 05 jan 2026, 15:15

Izbjegavajte hodanje ispod bilo kakvog stabla.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 05 jan 2026, 15:45

CAGarfia je napisao/la:
05 jan 2026, 15:15
jesi to zaplatio :D
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Confiance
Kontakt:

Post Postao/la Confiance » 05 jan 2026, 15:51

FKSzuti je napisao/la:
05 jan 2026, 12:57
Confiance je napisao/la:
05 jan 2026, 00:18
Ma bice ludnica ako ne bude javni prevoz radio sutra. Ljudi idu na poslove, studenti na fakultete i sl, a mnogi ovise o kvalitetnom javnom prevozu i ociscenim barem glavnim saobracajnicama
Licemjerni ministar i ostali nadležni se ne oglašavaju :bih:
Mi u mahali se aktivirali, ocistili cestu, bez ikakvih problema. Slozna mahala, nema problema u medjuljudskim odnosima, da smo cekali grtalice i slicno ne bih nikad docekali, jer vidimo i da se ceste visih prioriteta ne ciste redovno. Susjedna ulica, sve kontra - ne mozes progaziti, prica lik on ocistio malo ispred svog dvorista, kaze nemoguce organizovati ljude. Ovaj ne prica sa ovim, ovaj kaze sto cu ja njemu cistiti, niko nista uglavnom, omladina vise voli po internetu nego ocistiti za opste dobro svih. Jutros na poslu, doslo raje, spominjem inicijativu da sutra akciju zaganjamo, par sati da sredimo prilaze i to, da ne razvaljujemo auta - raja kaze racunaj da me sutra nema (u sali odgovara, a ozbiljno misli). Ista situacija u viber grupi koju imamo, spomenes ideju, niko nista, nikakve reakcije, valjda se ocekuje da i prilaze radnom mjestu komunalno ocisti. A ovi iz KJKP Rad sto i trebaju ocistiti ne ciste. Danas na kosevskom bio, ambijent kao na reliju :D

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 05 jan 2026, 16:04

Ne radi nijedna mašina za čišćenje snijega, ali je bilo bitno dati 700 hiljada KM za najgori novogodišnji koncert ikad na -15 stepeni :lol:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 jan 2026, 16:04

Surreal je napisao/la:
05 jan 2026, 15:45
CAGarfia je napisao/la:
05 jan 2026, 15:15
jesi to zaplatio :D
Zena poginula u Sarajevu zbog pada stabla na nju.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 05 jan 2026, 16:42

Kod nas je sinoć bgm PKS od vrata do vrata kucao i dijelio lopate, nas cca 13-14 iz dva ulaza za 45 minuta sve očistili, parking, prilaze i trotoare.

Kod roditelja oko zgrade je katastrofa, ne ide ni mašina za čišćenje ceste ni bilo šta gore, bukvalno ljudi ne mogu izaći sa parkinga ni da voze avion.

Najviše mi je žao uličnih životinja što imamo ovdje, napravili smo im dvije kućice ali ih je dosta više, valjda izduraju ovo vrijeme. Ja i dvojica komšija smo jedno vrijeme mačiće puštali u ulaz, ali nažalost ima previše seljaka kojima smeta i buka djece na igralištu a kamoli životinje male što hoće samo da prespavaju na -5.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

chamberlain24
Kontakt:

Post Postao/la chamberlain24 » 05 jan 2026, 17:36

galia95 je napisao/la:
05 jan 2026, 10:21
Ne pričamo o čišćenju i uklanjanju snijega ispred stambenih objekata. Koliko vidim, ljudi su počistili ispred kuća i zgrada, u skladu s mogućnostima. Pričamo o glavnim ulicama i saobraćajnicama za koje su zadužene gradske komunalne službe. Grad je jučer bio potpuno paraliziran, a i jutros je u saobraćaju potpuni haos, a za to ne možemo kriviti građane i njihove lopate nego samo nadležne službe i nesposobnu vlast. Kako vas nije stid ponavljati "narode lopate u ruke", a niste u stanju da osposobite glavne ulice i imate samo 33 vozila zimske službe za čitavo Sarajevo. :crazy:
Druze mozes samo Boga krivit vlast ne mozes (razumijem da ljudi krive vlast za prirodne nepogode) ali ovo je ekstremna situacija koja se desi jednom u svakih 5 godina, ima mnogo faktora zasto je to tako, cak mislim da je vlast odlicno odgovorila na ovo, mnogo veci gradovi dozive kolaps od ovoliko snijega u kratko vrijeme, pogotovo ovakvi kao Sarajevo koji nisu izgradjeni planski, ako ne vjerujes malo proguglaj. Ova frustracija tebe i slicnih nije uopste racionalna, ali eto Boze moj, ne znam ko da je na vlasti ne moze reagovati na ovakve situacije. I ne ne branim vlast, ljudi imaju pravo da seru za svakve stvari, ali za ovo je totalno debilno.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 05 jan 2026, 18:24

chamberlain24 je napisao/la:
05 jan 2026, 17:36
galia95 je napisao/la:
Ne pričamo o čišćenju i uklanjanju snijega ispred stambenih objekata. Koliko vidim, ljudi su počistili ispred kuća i zgrada, u skladu s mogućnostima. Pričamo o glavnim ulicama i saobraćajnicama za koje su zadužene gradske komunalne službe. Grad je jučer bio potpuno paraliziran, a i jutros je u saobraćaju potpuni haos, a za to ne možemo kriviti građane i njihove lopate nego samo nadležne službe i nesposobnu vlast. Kako vas nije stid ponavljati "narode lopate u ruke", a niste u stanju da osposobite glavne ulice i imate samo 33 vozila zimske službe za čitavo Sarajevo. :crazy:
Druze mozes samo Boga krivit vlast ne mozes (razumijem da ljudi krive vlast za prirodne nepogode) ali ovo je ekstremna situacija koja se desi jednom u svakih 5 godina, ima mnogo faktora zasto je to tako, cak mislim da je vlast odlicno odgovorila na ovo, mnogo veci gradovi dozive kolaps od ovoliko snijega u kratko vrijeme, pogotovo ovakvi kao Sarajevo koji nisu izgradjeni planski, ako ne vjerujes malo proguglaj. Ova frustracija tebe i slicnih nije uopste racionalna, ali eto Boze moj, ne znam ko da je na vlasti ne moze reagovati na ovakve situacije. I ne ne branim vlast, ljudi imaju pravo da seru za svakve stvari, ali za ovo je totalno debilno.
Jedino što je debilno je na bilo koji način opravdavati i braniti ove nesposobnjakoviće na vlasti koji nisu u stanju da očiste glavne gradske ulice. 👍

Sjećam se dobro februara 2012. kad je napadao metar snijega. E to je bio pravi kolaps, a sad poslije 40-50 cm snijega nastaje kolaps u saobraćaju jer je aktuelna vlast jednostavno nesposobna i beskrajno bezobrazna kao i njihovi botovi.

I opet kažem, kako vas nije stid reći "narode lopate u ruke", a imate samo 33 vozila zimske službe za čitavo Sarajevo. :crazy:

Od šest mašina koje su bile određene za općinu Novi Grad i koje su sinoć započele čišćenje u funkciji su ostale tri! Dobar dio dana na terenu nije bilo nijedne mašine. Jedna za drugom su se pokvarile za manje od 24 sata. 😅

Direktor KJKP Rad: Snijeg nas nije iznenadio, oprema je stara

Ovaj debil ima obraza da ovako nešto izjavi. Stara oprema hahahah 8 godina su na vlasti u Sarajevu, nisu bili u stanju da kupe jednu novu grtalicu. FUJ!
Zadnja izmjena: galia95, dana/u 05 jan 2026, 19:09, ukupno mijenjano 5 puta.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 jan 2026, 18:50

Kad god je neka nepogoda najači smo preko društvenih mreža treba ovo treba ono a izaći i očistiti ispred svog ulaza naučna fantastika samo onako blijedo gleda kao tele.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 05 jan 2026, 20:08

slika

Nema Bosanaca na socijali, zato hoce migrante iz Evrope :kafa:

chamberlain24
Kontakt:

Post Postao/la chamberlain24 » 05 jan 2026, 20:08

galia95 je napisao/la:
05 jan 2026, 18:24
galia95 je napisao/la:
Jedino što je debilno je na bilo koji način opravdavati i braniti ove nesposobnjakoviće na vlasti koji nisu u stanju da očiste glavne gradske ulice. 👍

Sjećam se dobro februara 2012. kad je napadao metar snijega. E to je bio pravi kolaps, a sad poslije 40-50 cm snijega nastaje kolaps u saobraćaju jer je aktuelna vlast jednostavno nesposobna i beskrajno bezobrazna kao i njihovi botovi.

I opet kažem, kako vas nije stid reći "narode lopate u ruke", a imate samo 33 vozila zimske službe za čitavo Sarajevo. :crazy:

Od šest mašina koje su bile određene za općinu Novi Grad i koje su sinoć započele čišćenje u funkciji su ostale tri! Dobar dio dana na terenu nije bilo nijedne mašine. Jedna za drugom su se pokvarile za manje od 24 sata. 😅

Ovaj debil ima obraza da ovako nešto izjavi. Stara oprema hahahah 8 godina su na vlasti u Sarajevu, nisu bili u stanju da kupe jednu novu grtalicu. FUJ!
Boli me neka stvar za vlast, ali me nervira sto se ljudi zale i sto se izcudjavaju zbog kolapsa, a u drugim svjetskim metropolama se desavaju iste ili slicne stvari, nemam licni uvid u budzet ks ili opcina i znam da je ogromna korupcija i na kakve se stvari trose pare, ali opet i da zivimo u savrsenom drustvu bi bio kolaps, i radije ne bih da vlast poveca mehanizaciju za 3 puta samo da bi se izbjegao ili ublazio kolaps saobracaja, zbog izvanredne situacije u kojoj padne za 14 sati preko 40 cm snijega, koja se desi jednom u 5 do 10 godina. I shvatam frustraciju prema vlasti i sam sam isfrustriran i ogorcen, ali zbog ovog ja licno ne krivim vlast i ne vidim racionalnost krivljenja vlasti za ovu situaciju. I sam se ne slazem s ovim sto govore "narode lopate u ruke", jer nije do naroda da cisti glavne saobracajnice, i sigurno su efikasnije mogli odradili svoj posao nadlezni, ali opet kolaps je bio neminovan.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 05 jan 2026, 20:12

Koje su to još metropole zatrpane ?

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 05 jan 2026, 20:15

05 jan 2026, 20:08
galia95 je napisao/la:
05 jan 2026, 18:24

Boli me neka stvar za vlast, ali me nervira sto se ljudi zale i sto se izcudjavaju zbog kolapsa, a u drugim svjetskim metropolama se desavaju iste ili slicne stvari, nemam licni uvid u budzet ks ili opcina i znam da je ogromna korupcija i na kakve se stvari trose pare, ali opet i da zivimo u savrsenom drustvu bi bio kolaps, i radije ne bih da vlast poveca mehanizaciju za 3 puta samo da bi se izbjegao ili ublazio kolaps saobracaja, zbog izvanredne situacije u kojoj padne za 14 sati preko 40 cm snijega, koja se desi jednom u 5 do 10 godina. I shvatam frustraciju prema vlasti i sam sam isfrustriran i ogorcen, ali zbog ovog ja licno ne krivim vlast i ne vidim racionalnost krivljenja vlasti za ovu situaciju. I sam se ne slazem s ovim sto govore "narode lopate u ruke", jer nije do naroda da cisti glavne saobracajnice, i sigurno su efikasnije mogli odradili svoj posao nadlezni, ali opet kolaps je bio neminovan.
slika

Gledaj na šta liči glavna ulica u centru glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Možeš ti ovdje filozofirati i palamuditi do prekosutra - nema opravdanja za ovu bruku i sramotu!

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 05 jan 2026, 20:24

Sarajevo najzagadjeniji grad na planeti, ovi debili se zale na snijeg….

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 05 jan 2026, 20:26

Traktor Kubota, model B 2231, za održavanje puteva, 2019. godište, snage 22 ks, košta oko 25000 eura.

Uz njega ide oprema koja uključuje prednje i zadnje priključno vratilo, prednje i zadnje dizalice, zimski posipač Rauch SA250 (250 litara) i ralicu za snijeg.

Sramota je nemati barem 30ak ovakvih, makar se koristili svako treće godine. A ovo je robusna marka koja će, uz dobro održavanje izbiti i preko dvije decenije.
A smooth sea never made a skilled sailor.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Confiance i 9 gostiju.