Dana 6.1.2026.godine u Prijedoru u 71 godini života umro je legendarni golman i kapiten Rudara Sead Rešilć Reša.Čovjek koji je 19 godina nosio dres Rudara,bio kapiten u čuvenom polufinalu kupu SFRJ 1989 godine protiv Veleža Čovjek koji je u sezonama 79/80 i 80/81 bio i najbolji strelac kluba,jer je te dve sezone igrao napadača . Jedan od mojih odola u djetinjstvu,a kasnije i prijatelj
Laka ti zemlja legendo
FK Rudar Prijedor
-
RobijasiZenica1988
- Kontakt:
Re: FK Rudar Prijedor
E momci,posto je od vas dosao Amoah,a nema nigdje nikakvog videa od njega,pa da vas pitam kakav je igrač,koje su mu jače strane i tako?
Napisao sam već negdje,ali i ovde ću.RobijasiZenica1988 je napisao/la: ↑28 jan 2026, 16:01E momci,posto je od vas dosao Amoah,a nema nigdje nikakvog videa od njega,pa da vas pitam kakav je igrač,koje su mu jače strane i tako?
Dobar igrač i omiljeni stranac u Prijedoru. Pravi profesionalac. Igra zadnjeg veznog ,ali često sa loptom ide direktno prema golu .Brz i sa loptom i bez,odličan pregled igre ima.Ima jak šut,ali nešuta često Iako izgleda izuzetno sitan,to ne utiče na njegovu borbenost. Dobili ste dobrog igrača.
-
RobijasiZenica1988
- Kontakt:
Eh hvala brate,negdje sam pročitao kao da su menadžerske igrice njega izbacile iz prve,eh da li je istina sad ne znam.Kako god,sretno u nastavku sezone,nadam se da ćete opstat u ligi.Zigazaga je napisao/la: ↑28 jan 2026, 18:43Napisao sam već negdje,ali i ovde ću.RobijasiZenica1988 je napisao/la: ↑28 jan 2026, 16:01E momci,posto je od vas dosao Amoah,a nema nigdje nikakvog videa od njega,pa da vas pitam kakav je igrač,koje su mu jače strane i tako?
Dobar igrač i omiljeni stranac u Prijedoru. Pravi profesionalac. Igra zadnjeg veznog ,ali često sa loptom ide direktno prema golu .Brz i sa loptom i bez,odličan pregled igre ima.Ima jak šut,ali nešuta često Iako izgleda izuzetno sitan,to ne utiče na njegovu borbenost. Dobili ste dobrog igrača.
Pa da sljedece sezone aBd odigramo "derbi"
Bio je naš najbolji igrač u prvoj ligi R.S. Kad su došli Perica i Španci,ispao je iz prvih jedanest.RobijasiZenica1988 je napisao/la: ↑28 jan 2026, 19:26Eh hvala brate,negdje sam pročitao kao da su menadžerske igrice njega izbacile iz prve,eh da li je istina sad ne znam.Kako god,sretno u nastavku sezone,nadam se da ćete opstat u ligi.Zigazaga je napisao/la: ↑28 jan 2026, 18:43Napisao sam već negdje,ali i ovde ću.RobijasiZenica1988 je napisao/la: ↑28 jan 2026, 16:01E momci,posto je od vas dosao Amoah,a nema nigdje nikakvog videa od njega,pa da vas pitam kakav je igrač,koje su mu jače strane i tako?
Pa da sljedece sezone aBd odigramo "derbi"![]()
Hvala i živio