Brat Vitaly nova asistencija.
Vitaly Janelt
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Vitaly Janelt
Da malo huremove nebuloze bacimo u drugi plan..

- PeppermintSA
- Kontakt:
Apropo ove priče o Kruniću i Tahiroviću, ko je bolji i ko je više dao i slične gluposti. Ljudi kod nas nikako da shvate da postoje profili igrača. To što neko igra u velikom klubu i što nominalno ima jak CV ne znači da on može biti nosilac igre. Onog trenutka kada naši igrači budu imali u reprezentaciji uloge koje imaju u svojim klubovima, mi ćemi biti na konju. Pjanić nikad nigdje nije bio desetka. Niti je bio gol igrač niti je bio igrač asistencije. On je uvijek bio klupski igrač koji je u izvrsnim ekipama predstavljao jako bitan šaraf. Da je u reprezentaciji bio okružen igračima profila i kvalitete onih iz Juventusa, Rome, Barse itd., on bi i u reprezentaciji igrao fantastično. Salihamidžić je u svoje vrijeme bio jedan od najboljih bekova Evrope - BEKOVA. Ne krila, ne wingbackova, ne polušpiceva, ne desetki, već bekova. To što smo se mi vodili logikom: Bayern Munich = zvijezda = mora biti najbolji je naš problem. On može biti najbolji BEK, ali ne može biti najbolji igrač jer bek NE MOŽE i NE TREBA da bude najbolji igrač na terenu. Stoga, kad govorimo o Kruniću, možemo govoriti o jednoj, u evropskim okvirima, vrlo solidno osmici koji u kvalitetnom sistemu, okružen kvalitetnim pojedincima može biti vrlo dobar što je pokazao u Milanu - da to nije tako, ne bi igrao u Milanu toliko dugo. Međutim, od njega očekivati da u reprezentaciji dominira je prosto neuko. On nije profil igrača koji bi dominirao. Zna se ko dominira. Tahirović? Ako ga okružiš vrhunskim igračima, biće dobar. Ako ga okružiš slabim, biće najslabiji. Jer je taj profil.
Proigrao kako su se šanse da zaigra za nas skoro pa smanjile na 0
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
To je to. Zalijepi na vrh pdf-a da svaki put pročitamo kad udjemo da kakvu nebulozu po 1000ti put postujemo.PeppermintSA je napisao/la: ↑07 jan 2026, 21:24Apropo ove priče o Kruniću i Tahiroviću, ko je bolji i ko je više dao i slične gluposti. Ljudi kod nas nikako da shvate da postoje profili igrača. To što neko igra u velikom klubu i što nominalno ima jak CV ne znači da on može biti nosilac igre. Onog trenutka kada naši igrači budu imali u reprezentaciji uloge koje imaju u svojim klubovima, mi ćemi biti na konju. Pjanić nikad nigdje nije bio desetka. Niti je bio gol igrač niti je bio igrač asistencije. On je uvijek bio klupski igrač koji je u izvrsnim ekipama predstavljao jako bitan šaraf. Da je u reprezentaciji bio okružen igračima profila i kvalitete onih iz Juventusa, Rome, Barse itd., on bi i u reprezentaciji igrao fantastično. Salihamidžić je u svoje vrijeme bio jedan od najboljih bekova Evrope - BEKOVA. Ne krila, ne wingbackova, ne polušpiceva, ne desetki, već bekova. To što smo se mi vodili logikom: Bayern Munich = zvijezda = mora biti najbolji je naš problem. On može biti najbolji BEK, ali ne može biti najbolji igrač jer bek NE MOŽE i NE TREBA da bude najbolji igrač na terenu. Stoga, kad govorimo o Kruniću, možemo govoriti o jednoj, u evropskim okvirima, vrlo solidno osmici koji u kvalitetnom sistemu, okružen kvalitetnim pojedincima može biti vrlo dobar što je pokazao u Milanu - da to nije tako, ne bi igrao u Milanu toliko dugo. Međutim, od njega očekivati da u reprezentaciji dominira je prosto neuko. On nije profil igrača koji bi dominirao. Zna se ko dominira. Tahirović? Ako ga okružiš vrhunskim igračima, biće dobar. Ako ga okružiš slabim, biće najslabiji. Jer je taj profil.
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ
On ima BH drzavljanstvo preko zene Bosanke. UEFa je odbila nas zahtjev za promjenu sportskog drzavljanstva jer je igrao za Njemacku U-21 a sad ima 25g. Slicno kao slucaj Kovacevic. Nasi su poslali apelaciju u Strazbur sudu za ljudska prava. Male su sanse ali....CAGarfia je napisao/la: ↑30 dec 2025, 22:09Ne znam tačno realno stanje na terenu u vezi Janelta, ali minimalne šanse dajem da zaigra za nas. Neki su spominjali da je prijavljen u BiH pa da se preko toga neka veza ostvarila..
Teško da će ovo proći prvenstveno zbog činjenice da bi Arapi kroz Janeltov primjer tražili rupe u zakonu i tako urinisali po svjetskom fudbalu.
Sve u svemu, on bi nama dao ono što nam treba i daj Bože da bude naš.
Njemu će biti 28 godina za za 3 mjeseca. Za 4 godine ce imati pravo nastupa za nas.Bajroni je napisao/la: ↑07 jan 2026, 22:33On ima BH drzavljanstvo preko zene Bosanke. UEFa je odbila nas zahtjev za promjenu sportskog drzavljanstva jer je igrao za Njemacku U-21 a sad ima 25g. Slicno kao slucaj Kovacevic. Nasi su poslali apelaciju u Strazbur sudu za ljudska prava. Male su sanse ali....CAGarfia je napisao/la: ↑30 dec 2025, 22:09Ne znam tačno realno stanje na terenu u vezi Janelta, ali minimalne šanse dajem da zaigra za nas. Neki su spominjali da je prijavljen u BiH pa da se preko toga neka veza ostvarila..
Teško da će ovo proći prvenstveno zbog činjenice da bi Arapi kroz Janeltov primjer tražili rupe u zakonu i tako urinisali po svjetskom fudbalu.
Sve u svemu, on bi nama dao ono što nam treba i daj Bože da bude naš.
Nijemci ga sigurno nece zvati, Kevina Schade (super GA u Brentfordu) nemoze prismrditi Elfu.
Čekaj kad se sada akoBogda plasiramo pa podje pisati kako je dao vise reprezentaciji od Pjanica.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑07 jan 2026, 19:29Ako slučajno ove stranke u BiH prate ovaj forum, ne sumnjam da dotični može desetine hiljada zaraditi uoči predstojećih izbora da piše ovakve gluposti i eseje. Ovo je zaje.balo i prekodrinsko mitomanisanje.
Pjanic je klasa! Tu nema prostora za diskusiju.
Barbarez vas je dovoljno išamarao s ovim stručnim stabom. Ali ego je čudo.
Simptomatično je da se uvijek i na svakoj temi prizivaju oni kojih nema u datom trenutku i da su oni kao neka prevaga ili bolji od postojećih.
Čemu potreba da se bilo koji reprezentativac omalovažava i tako u krug na svakoj mogućoj temi.
Evo na temi JANELTA (i na kamaru drugih) se bez ikakvog razloga proteze priča da su dvojac Krunic i Huseinbasic bolji od Tahirovica i Sunjica. E pa nisu!
Tahirovic i Sunjic su u većini utakmica sami držali sredinu terena, bez trećeg veznjaka. Ogroman je to teret.
A dobro je poznato koliko sam gotivio Krunica i “branio” svojevremeno. Na kraju je ostao jedno veliko razočarenje. Vi i dalje razočarenje prizivate. Haman navikli.
Tahirovic i Sunjic su za godinu dali reprezentaciji vise nego Krunic za 7,8, a zajedno s njim i pobjegulja Huseinbasic. Da je i bio u kadru Huseinbasic, ne bi bivao starter jer mu je mrsko trčati kao i Krunicu.
Kako su dali vise?! - ako ništa, puno vise su trčali i mi smo reprezentacija koja je najviše pretrčala u našoj grupi. To je prvi put u povijesti.
Hvala selektoru i stručnom štabu koji su birali igrače koji ce odraditi zadatak.
Opet ću ponoviti, da ste umjesto Tahirovica i Sunjica u kvalifikacijama gledali Krunica i Huseinbasica, gledali biste još jedne razočaravajuće kvalifikacije i borbu s Kiprom za 3. mjesto.
Nisu njih dvojica slučajno maknuti ili maknuli sami sebe.
Zao mi je sto to ne vidite. Ali vas i razumijem. Nije to za svakoga.
Barbarez vas je dovoljno išamarao s ovim stručnim stabom. Ali ego je čudo.
Simptomatično je da se uvijek i na svakoj temi prizivaju oni kojih nema u datom trenutku i da su oni kao neka prevaga ili bolji od postojećih.
Čemu potreba da se bilo koji reprezentativac omalovažava i tako u krug na svakoj mogućoj temi.
Evo na temi JANELTA (i na kamaru drugih) se bez ikakvog razloga proteze priča da su dvojac Krunic i Huseinbasic bolji od Tahirovica i Sunjica. E pa nisu!
Tahirovic i Sunjic su u većini utakmica sami držali sredinu terena, bez trećeg veznjaka. Ogroman je to teret.
A dobro je poznato koliko sam gotivio Krunica i “branio” svojevremeno. Na kraju je ostao jedno veliko razočarenje. Vi i dalje razočarenje prizivate. Haman navikli.
Tahirovic i Sunjic su za godinu dali reprezentaciji vise nego Krunic za 7,8, a zajedno s njim i pobjegulja Huseinbasic. Da je i bio u kadru Huseinbasic, ne bi bivao starter jer mu je mrsko trčati kao i Krunicu.
Kako su dali vise?! - ako ništa, puno vise su trčali i mi smo reprezentacija koja je najviše pretrčala u našoj grupi. To je prvi put u povijesti.
Hvala selektoru i stručnom štabu koji su birali igrače koji ce odraditi zadatak.
Opet ću ponoviti, da ste umjesto Tahirovica i Sunjica u kvalifikacijama gledali Krunica i Huseinbasica, gledali biste još jedne razočaravajuće kvalifikacije i borbu s Kiprom za 3. mjesto.
Nisu njih dvojica slučajno maknuti ili maknuli sami sebe.
Zao mi je sto to ne vidite. Ali vas i razumijem. Nije to za svakoga.
Ti zivis u nekoj zabludi. Dozovi se.
Kako Barbarez može mene navijača Bosne i Hercegovine isamarati dobrim rezultatima ? Da li ti stvarno misliš da neko navija protiv reprezentacije ?
Samo nismo svi botovi da slijepo branimo Barbareza i izvaljujemo gluposti kao ti.
Kako Barbarez može mene navijača Bosne i Hercegovine isamarati dobrim rezultatima ? Da li ti stvarno misliš da neko navija protiv reprezentacije ?
Samo nismo svi botovi da slijepo branimo Barbareza i izvaljujemo gluposti kao ti.
Misli.jasmin10 je napisao/la: ↑08 jan 2026, 15:07Ti zivis u nekoj zabludi. Dozovi se.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
sta kaze brat..ali vas i razumijem...nije to za svakoga haha
jos uvijek ljudi vjeruju da se ovaj lik moze dovesti da igra za nas, jednostavno pravila to kedozvoljavaju i ubleha od sportskog direktora bi to trebala proznati, ali jok njemu je bitno da on kaze d ace on nazvati Mesu da mi se nagovori
Ovaj lik se prije par godina raspravljao sa mnom kada sam tvrdio da treba zvati Dedica a ne Cipetica, a on tvrdio suprotno.
Toliko o njegovoj viziji.
Toliko o njegovoj viziji.
-
19vendetta87
- Kontakt:
Sta sad ti hoces da kazes, da se nije trebalo ni pokusati?
Da za 3 godine Janelt izjavi kako je mozda bila sansa da zaigra za nas, svi bi ovdje pisali kako se nije ni pokusalo jer Tahirovic mora igrati...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Pa jel nije bilo mentola koji su se radovali svakom klupiranju nasih igraca i maltene slavili kad smo gubili?DamirT je napisao/la: ↑08 jan 2026, 15:09Misli.jasmin10 je napisao/la: ↑08 jan 2026, 15:07Ti zivis u nekoj zabludi. Dozovi se.
Ne serite vise ni vi majke ti
naprijed rejal
Ako pod te racunas degenerativnog Fanatica, onda jest. Pa ne smijes ni kritiku uputit, optuze te da ne zelis dobro reprezentaciji...Sveti je napisao/la: ↑08 jan 2026, 16:11Pa jel nije bilo mentola koji su se radovali svakom klupiranju nasih igraca i maltene slavili kad smo gubili?DamirT je napisao/la: ↑08 jan 2026, 15:09Misli.jasmin10 je napisao/la: ↑08 jan 2026, 15:07Ti zivis u nekoj zabludi. Dozovi se.
Ne serite vise ni vi majke ti
Jednostavno ne volim kad me prave budalom, a hvala Bogu imao sam gdje gledati meceve. Eto samo ko biva Hurem prati reprezentaciju, on sve najbolje zna. Cuj izjavit da bi se borili za trece mjesto da nije bilo sadasnjih igraca u veznom redu, a apsolutno svaki od njih je u pet deka.
Sta je to toliko Tahirovic uradio, pa da ga se smatra nekom prevagom sa drugim mjestom u grupi? Doda prvom do sebe, a slag na tortu kad mu stoper govori gdje da stoji i da pridje da mu doda loptu.
Takodjer i ono za Alajbegovica da ne bi nista naprijed napravio da je usao ranije u Becu. Je li to vidovit pa zna ili sta? Eto tad ne bi napravio nista, al smo zato mi u drugom poluvremenu ubili Austriju sa igrom (al u qrcu). Dzeko krepo, nije mogao da hoda i umjesto da njega izbacis, a ubacis koliko toliko oporavljeno krilo, ti ostavljas igraca manje na terenu, a izbacujes Tabakovica. Daj ba...
Zadnja izmjena: DamirT, dana/u 08 jan 2026, 16:24, ukupno mijenjano 1 put.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Racunam ja tu mnoge koji su orgijali po pdfu na pocetku mandata ovog strucnog staba.
naprijed rejal
Mnogi ste tjerali Barbareza jer niste mogli vidjeti dalje od nosa.DamirT je napisao/la: ↑08 jan 2026, 15:09Misli.jasmin10 je napisao/la: ↑08 jan 2026, 15:07Ti zivis u nekoj zabludi. Dozovi se.
Sad se pravite mutavi.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ono što je Krunić odigrao van pozicije protiv Islanda i na svojoj prirodnoj poziciji protiv Ukrajine, Benjamin Tahirović neće odigrati u karijeri na bilo kojem nivou (u klubu ili reprezentaciji) da sad ispočetka krene sa karijerom.
Suludo, bolesno i bezobrazno je upoređivati igre čovjeka koji je na vrhuncu karijere bio neizostavan član prve postave prvaka Italije i polufinaliste LP - dok je igrao van pozicije u reprezentaciji na krilu, ofanzivnom veznom ili polušpicu sa čovjekom koji je tribiniran u nikad gorem Ajaxu i koji je rotacioni igrač u jednom Brondbyju - oko kojeg stručni štab pokušava čitavu ekipu složiti i koji ima više minuta i od golmana odigranih, ali od tebe ništa ne iznenađuje.
Možeš spinovati, lagati i bezobrazno izvrtati činjenice koliko hoćeš, ali srećom većina ljudi ima oči i u ove napisane gluposti na ovoj stranici ne vjeruje ni otac Benjamina Tahirovića. Nije ovo botovanje oko izbora pa da krezubašima bez struje i interneta na selu prospeš priču kako jedni ne valjaju jer nisu Bošnjaci ili obrnuto.
Suludo, bolesno i bezobrazno je upoređivati igre čovjeka koji je na vrhuncu karijere bio neizostavan član prve postave prvaka Italije i polufinaliste LP - dok je igrao van pozicije u reprezentaciji na krilu, ofanzivnom veznom ili polušpicu sa čovjekom koji je tribiniran u nikad gorem Ajaxu i koji je rotacioni igrač u jednom Brondbyju - oko kojeg stručni štab pokušava čitavu ekipu složiti i koji ima više minuta i od golmana odigranih, ali od tebe ništa ne iznenađuje.
Možeš spinovati, lagati i bezobrazno izvrtati činjenice koliko hoćeš, ali srećom većina ljudi ima oči i u ove napisane gluposti na ovoj stranici ne vjeruje ni otac Benjamina Tahirovića. Nije ovo botovanje oko izbora pa da krezubašima bez struje i interneta na selu prospeš priču kako jedni ne valjaju jer nisu Bošnjaci ili obrnuto.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.