Manchester United FC - Uživo komentarisanje utakmica
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
Re: Manchester United FC - Uživo komentarisanje utakmica
Ova situacija na svom kraju je ustvari ispala iznuđeni “crveni karton”. Pregledao sam intervju Amorima opet i frajer se tu, možda i u neznanju, a možda i namjerno, stavio u “pukovnik ili pokojnik” situaciju. Iz koje je mogao izaći samo kao pokojnik.
U sadašnjoj hijerarhiji koja je uspostavljena u UTD-u od dolaska INEOS grupacije, akcent je stavljen na sistematični pristup, bez davanja širokih menadžerskih ovlasti trenerima. Konkretno, Berrada, Wilcox i glavni skaut Vivel su, u principu, nadređeni treneru koji se uklapa u dugoročnu strategiju skautinga, dovođenja igrača i oblikovanja same momčadi. Strategija je već vidljiva kroz vrlo jasne principe kod dovođenja mladića sa velikim potencijalom u akademiju (tek za koju godinu ovo će biti vidljivo), te strategije kakvi igrači se mogu dovesti u prvi tim – po starosti, po potencijalu, po iskustvu igranja EPL. Po meni, vrlo korektno što rade.
Onda se desi da ti dođe službenik (trener) i popiša se na cijelu hijerarhiju i koncept. Dakle, imali su izbor – ili ovo, ili da se sagnu i popuše foru i sebi, defacto, potpišu otkaz u vrlo bliskoj budućnosti. Ovo što su uradili, bilo je i logično – učinak Amorima na klupi je previše tanak (Slatinash dao finu analizu) za ovakve zahtjeve. Taman im je dao izgovor za nešto što bi se svakako lako moglo desiti imajući u vidu koliko je ekipa štekala sa igrom i realizacijom. Da je on drugi ili treći sa ovim sastavom, da je igra OK, pa da je on ovo napravio, jer “nema podršku za juriš na sam vrh”, pa i nekako. Ovako je sa vrlo loše pregovaračke pozicije napravio nešto što je u principu ultimatum.
Ko zna, možda je i htio da ide, vidio da ovo njegovo ne ide, pa je išao na eskalaciju, nadajući se otkazu i pripadajućoj otpremnini. Ako mu je to bio cilj, onda je majstorski izveo sve.
Kuda li će dalje ploviti ovaj brod, nemam blage veze, ali bojim se da nemaju ni oni u klubu. Dobro neko reče, mazneš Ashwortha od Newcastlea, da bi ga nabio nogom zbog Amorima, kojeg ćeš godinu dana kasnije također nabiti nogom. I onda ugledaš OGS ponovo na ekranu kao ozbiljnu opciju u 2026. godini. Strašno.
U sadašnjoj hijerarhiji koja je uspostavljena u UTD-u od dolaska INEOS grupacije, akcent je stavljen na sistematični pristup, bez davanja širokih menadžerskih ovlasti trenerima. Konkretno, Berrada, Wilcox i glavni skaut Vivel su, u principu, nadređeni treneru koji se uklapa u dugoročnu strategiju skautinga, dovođenja igrača i oblikovanja same momčadi. Strategija je već vidljiva kroz vrlo jasne principe kod dovođenja mladića sa velikim potencijalom u akademiju (tek za koju godinu ovo će biti vidljivo), te strategije kakvi igrači se mogu dovesti u prvi tim – po starosti, po potencijalu, po iskustvu igranja EPL. Po meni, vrlo korektno što rade.
Onda se desi da ti dođe službenik (trener) i popiša se na cijelu hijerarhiju i koncept. Dakle, imali su izbor – ili ovo, ili da se sagnu i popuše foru i sebi, defacto, potpišu otkaz u vrlo bliskoj budućnosti. Ovo što su uradili, bilo je i logično – učinak Amorima na klupi je previše tanak (Slatinash dao finu analizu) za ovakve zahtjeve. Taman im je dao izgovor za nešto što bi se svakako lako moglo desiti imajući u vidu koliko je ekipa štekala sa igrom i realizacijom. Da je on drugi ili treći sa ovim sastavom, da je igra OK, pa da je on ovo napravio, jer “nema podršku za juriš na sam vrh”, pa i nekako. Ovako je sa vrlo loše pregovaračke pozicije napravio nešto što je u principu ultimatum.
Ko zna, možda je i htio da ide, vidio da ovo njegovo ne ide, pa je išao na eskalaciju, nadajući se otkazu i pripadajućoj otpremnini. Ako mu je to bio cilj, onda je majstorski izveo sve.
Kuda li će dalje ploviti ovaj brod, nemam blage veze, ali bojim se da nemaju ni oni u klubu. Dobro neko reče, mazneš Ashwortha od Newcastlea, da bi ga nabio nogom zbog Amorima, kojeg ćeš godinu dana kasnije također nabiti nogom. I onda ugledaš OGS ponovo na ekranu kao ozbiljnu opciju u 2026. godini. Strašno.
- Slatinash_7
- Kontakt:
Meni je stvarno žao sto smo potrosili jos jednog menadžera koji je imao svijetlu buducnost..ali j.bg kad ga nije potrosio niko sa foruma nego on sam sebe..došao kuka nema ekipu,nema para za pojačanje,nema cega nema..Mene to iskreno nervira,negativnost je odma neku unio,rezultata nigdje, mrtvi prosjek gdje nas samo čupa što su i drugi ko k.urac pa kao eto nas samo 3 boda za LP,a ustvari smo miljama daleko..Najgore mi je bilo gledati postavke sa 7 defanzivnih igrača,to sebi menadžer Manchester Uniteda ne smije dozvoliti,osim ako nije Ferguson pa sa onom psotavkom podereš Arsenala,onda nas sve boli k ko igra..kad izgubiš sve je bitno druže, jedna zelena kockica sa W u sredini u 8 utakmica i to ušla frljoka protiv Newcaslea,smiješno i žalosno..OGS je najgori mogući izbor al hajde, vidjet cemo i to
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
Sve su strucnjaci u klubu znali,ako se uopste Berrada i Wilcox mogu tako nazvati jer su svojim potezima ostetili klub desetine miliona £ a strucnjak doprinosi a neunistava.
Otisli su po Amorima,obecali mu dati podrsku za njegov sistem,obecali mu dovesti igrace.
Znali su da je tezak prelaz sa 4 na tri nazad,al su i to prihvatili cak je onaj iz Newcastle dobio otkaz jer se nije slozio..
Sta su ispunili od svega toga, doveli su dva njegova trazena igraca i mozda Dorgua koji je bio opcija 4 a prva je bio Mendes iz PSG.
8 igraca je povredjeno,na klupi u21 i Zirkee i neces ga ispostovati sa igracim nego hoces Semenya koji ti nije potreban..
Semenyo ode u City,novac bi trebalo dati za veznog ali uprva to nezeli..
Ovo je produkt i greska kod javnog govora Amorima za koji je na kraju dobio otkaz.
Kakva je to poruka treneru, uopste rezultati nisu losi a roster je kvalitetom slab,najvise kreiranih sansi,udaraca na gol,niko nas nije nadigrao..
Ole i TH su gubili sa 0:5 i 7:0 od Liverpoola a Amorim ga je dobio u gostima...
Gdje i u kojem jakom klubu mogu igrati Shaw,Dalot,Ugarte,Casemiro,Zirkze,Maunt,Megvajer,Bayindir na FM nece njih niko..
I to su igraci vecina od TH,neki su otisli..
U ovom rosteru Lammens,Yoro,Heaven,Maino,Bruno,Amad,Mbeumo,Cunha i mozda Šeško mogu naci svoje mjesto..
A ovaj prvi i posljednji nisu trebali doci nego Watkins i Martinez,i to je potez uprave.
8 igraca koji su opet slabi u odnosu na kvalitet top klubova lige,mislim prije svega na odbranu.
I nista necemo dobiti dok imamo istu upravu,koja imenuje trenera i onda mu oni donose odluke i svako izgradjeno trenersko ime tu nece doci.
Amorim je trebao biti ispostovan,ili mu dati otkaz na ljeto ali ne u januaru a nisi pripremio boljeg trenera nego Olea koji ce biti bar dva koraka unazad.
Otisli su po Amorima,obecali mu dati podrsku za njegov sistem,obecali mu dovesti igrace.
Znali su da je tezak prelaz sa 4 na tri nazad,al su i to prihvatili cak je onaj iz Newcastle dobio otkaz jer se nije slozio..
Sta su ispunili od svega toga, doveli su dva njegova trazena igraca i mozda Dorgua koji je bio opcija 4 a prva je bio Mendes iz PSG.
8 igraca je povredjeno,na klupi u21 i Zirkee i neces ga ispostovati sa igracim nego hoces Semenya koji ti nije potreban..
Semenyo ode u City,novac bi trebalo dati za veznog ali uprva to nezeli..
Ovo je produkt i greska kod javnog govora Amorima za koji je na kraju dobio otkaz.
Kakva je to poruka treneru, uopste rezultati nisu losi a roster je kvalitetom slab,najvise kreiranih sansi,udaraca na gol,niko nas nije nadigrao..
Ole i TH su gubili sa 0:5 i 7:0 od Liverpoola a Amorim ga je dobio u gostima...
Gdje i u kojem jakom klubu mogu igrati Shaw,Dalot,Ugarte,Casemiro,Zirkze,Maunt,Megvajer,Bayindir na FM nece njih niko..
I to su igraci vecina od TH,neki su otisli..
U ovom rosteru Lammens,Yoro,Heaven,Maino,Bruno,Amad,Mbeumo,Cunha i mozda Šeško mogu naci svoje mjesto..
A ovaj prvi i posljednji nisu trebali doci nego Watkins i Martinez,i to je potez uprave.
8 igraca koji su opet slabi u odnosu na kvalitet top klubova lige,mislim prije svega na odbranu.
I nista necemo dobiti dok imamo istu upravu,koja imenuje trenera i onda mu oni donose odluke i svako izgradjeno trenersko ime tu nece doci.
Amorim je trebao biti ispostovan,ili mu dati otkaz na ljeto ali ne u januaru a nisi pripremio boljeg trenera nego Olea koji ce biti bar dva koraka unazad.
I samo se pitam kakva je kletva na naše napadače pala? Od one titule sa Van Persijem, naši napadači su uglavnom za kurca. A nije da se nisu dovodila i jaka imena: Falcao (ok poslije opasne povrede), Cavani i Ibra (poprilično penzioneri, ali Ibra je imao dobru sezonu dok nije sjebo ligamente), Martial (odličan start, pao qrcu za uši), Lukaku (koji je za nas bio pravi donkey), Ronaldo (dobra prva sezona, onda ten Hagiranje). Weghorst i Ighalo ludi pokušaji i još jači failovi, a najsvježiji primjeri Hojlund i Šeško.
To je 10 napadača raznih profila, godina, kvalitete i novca i može se reći da su svi bar u nekom smislu fail, a neki totalni promašaji.
A ako na to tek dodamo polušpiceve i krila: Mata, Di Maria, Mkhitaryan, Depay, Sanchez, Sancho, Antony, Zirkzee
18 igrača je postalo gore nego što su bili u prijašnjim klubovima, ili su u Unitedu imali nekoliko bljeskova i lagano propadali.
Samo se Bruno isplatio.
Da li je moguće da je uvijek porozni i zakrpljeni vezni red uzrok tolikom pomoru svih nabrojanih? Za ozbiljnije analize je definitivno, jer stalno kukamo na napadača, evo na Šeška trenutno, a već deceniju+ imamo velik problem sa efikasnošću.
To je 10 napadača raznih profila, godina, kvalitete i novca i može se reći da su svi bar u nekom smislu fail, a neki totalni promašaji.
A ako na to tek dodamo polušpiceve i krila: Mata, Di Maria, Mkhitaryan, Depay, Sanchez, Sancho, Antony, Zirkzee
18 igrača je postalo gore nego što su bili u prijašnjim klubovima, ili su u Unitedu imali nekoliko bljeskova i lagano propadali.
Samo se Bruno isplatio.
Da li je moguće da je uvijek porozni i zakrpljeni vezni red uzrok tolikom pomoru svih nabrojanih? Za ozbiljnije analize je definitivno, jer stalno kukamo na napadača, evo na Šeška trenutno, a već deceniju+ imamo velik problem sa efikasnošću.
- VivaLaStella
- Kontakt:
Pa dobro, rekao bih da su Cavani i Ibra imali poprilično uspješne epizode, pogotovo Cavani. samo je nedostatak timskog uspjeha zasjenio to sve. Edi prvi koji se skinuo kletvu sa nr.7
Look on my works, ye Mighty, and despair!
Nothing beside remains. Round the decay
Of that colossal wreck, boundless and bare
The lone and level sands stretch far away.
- VivaLaStella
- Kontakt:
Stari bezlični United
Golčina za 1:1. Prelijepo komuniciranje Šeška i Fernandesa. Brzo, jednostavno, efikasno. Ovakav gol odavno nisam vidjeo, barem ne od naših 
- VivaLaStella
- Kontakt:
pročepio janez 
Što ih frajer izvoza za 2:2… odbrana protiv igrača koji idi direkt kao i obično - očaj.
EDIT: Šteta remija, lijepo su igrali, ovo je trebalo dobiti.
EDIT: Šteta remija, lijepo su igrali, ovo je trebalo dobiti.
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
Igra Uniteda je pala izlaskom Brune. Igra bolja od rezultata, ovo će se negdje vratiti
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
Ove je Amorim dobio 3:2 i to nakon ispadanja iz kupa.
Šeško je proradio,licno sam vjerovao u njeg da mora krenuti.
U prosle dvije tekme nije iskoristio dvije-tri velike sanse,jednostavno je nedostajalo i sportske srece.
Bez Brune mi nismo ista ekipa,mislim da je to jasno i da ce tesko ostati u klubu...
Šeško je proradio,licno sam vjerovao u njeg da mora krenuti.
U prosle dvije tekme nije iskoristio dvije-tri velike sanse,jednostavno je nedostajalo i sportske srece.
Bez Brune mi nismo ista ekipa,mislim da je to jasno i da ce tesko ostati u klubu...
- VivaLaStella
- Kontakt:
Počinje opet i krajnje je vrijeme.
Wilcox out
Odbrana na nivou juniora, svaki napad haman gol za sad. Ne znam šta je Fletcher uigravao sa četiri od pozada, ali ovo je sviranje k. Svaki put kad pređu centar igrači BHA su u gol šansi
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
Kad se ne zabije zicer na startu, odmah kazna kasnije. Dalot je morao ono dati
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
Vraćanje Ronalda i tjeranje Amorima su istorijske greške. Woodward i Wilcox
Eto im četvorica u odbrani. Šta se dobilo? Ništa.
Eto im četvorica u odbrani. Šta se dobilo? Ništa.
Glory Glory Man United
Pa mi **** pasa ne možemo sastaviti. Mainoo i Ugarte predvodnici “bacača u bunar”. Šta je ono majko moj. Mi uništavamo najjednostavnije predaje lopte, a s druge strane, ljudi nam u dva dodira dođu u šansu. Znači, ne mogu odraditi osnove fudbala, za silne milione. Nema trenera koji ovim panjevima može usaditi talenat i stvari koje su trebali davno naučiti.
Over and out… sezona zvanično završena. Mater im svima od do. Od ovih 18 hadalja u prvom timu, do uprave kojoj će trebati jedno mjesec da postavi privremenog trenera.
Taman još da ribar dođe i zakuca sezonu.
A treba li uopće spominjati da će ovo biti sezona sa najmanje odigranih utakmica, pa vjerovatno od rebrandiranja lige u EPL? I opet su ovi hadalji nesposobni i fizičke crkotine u odnosu na većinu timova koji igraju i u toku sedmice.
A treba li uopće spominjati da će ovo biti sezona sa najmanje odigranih utakmica, pa vjerovatno od rebrandiranja lige u EPL? I opet su ovi hadalji nesposobni i fizičke crkotine u odnosu na većinu timova koji igraju i u toku sedmice.
Amorim je prije 2,5 mjeseca dobio istu ekipu 4:2 ...
Ocigledno da je izvlacio maksimum iz prosjecne ekipe,ali ko je nama kriv kada smo marketing klub...
I cirkus poslije,imenujes privremenog trenera kojeg ce zamijeniti novi privremeni trener...
- VivaLaStella
- Kontakt:
Retard Wilcox hoće da on bude menadžer, da određuje formaciju i taktiku, a da trener bude žrtveno janje kad stvari krenu po zlu. Kakvo smeće od lika. Nije onda ni čudo imamo caretakera kojeg treba zamijeniti interim coach i što su nam jedine opcije za klupu Fletcher, Ole i Carrick.
Nadam se da će ovi protesti biti jači nego ikad, jer ako ne promijenimo vlasnike u skorije vrijeme, odosmo mi u zaborav lagani.
Nadam se da će ovi protesti biti jači nego ikad, jer ako ne promijenimo vlasnike u skorije vrijeme, odosmo mi u zaborav lagani.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.