Budale smo i za 150k ali sigurno da Mamić zna šta radi. Pozdrav zeničanima i njihovim milionimaErosViverosViv je napisao/la: ↑20 dec 2025, 15:18gis ko će 200k platiti igrača iz federalne? Pa mi prvi ako damo te pare nismo normalni. To je cijena najboljeg strijelca premijer lige (kao što smo mi dali za mlinarića). Malo neka naknada za trening, 15% od narednog transfera i selam. I da dođe u Sarajevo, otići će u Velež na pola godine da vidimo hoće li se nametnuti Rahimiću.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑20 dec 2025, 15:09Mislim da ne moramo dalje od zadnje rečenice da bi se kazalo zašto je Telaloviću dobro da dođe u Sarajevo.successminator je napisao/la: ↑20 dec 2025, 14:12Sarajevo i Željo su najmanje adekvatni klubovi za mlade igrače kod nas. Pritisak je tu najveći i ne može se svako nositi sa time, treneri i ekipe se stalno mijenjaju, nema vizije i sistematskog rada. Najbolja opcija za Telalovića i igrače poput njega je odlazak u Sloveniju ili Češku, u neki klub koji dobro radi s mladim igračima. Amar Memić im svima treba biti putokaz, sreća njegova pa nije igrao za sarajevske klubove jer sumnjam da bi vidio dres A reprezentacije. Prema tome, mislim da bi Telaloviću bilo najbolje da preko menadžera traži klub u Sloveniji gdje će imati najbolje uslove za razvoj.
Za igrače hrvatske nacionalnosti najbolja opcija su Široki Brijeg i Zrinjski pa da odu u HNL (nikako u Hajduk) nakon dobrih igara, kao Sučić ili Valinčić. Ako se probiju do Dinama i reprezentacije Hrvatske, to je vjerovatno transfer u ligu “petice”. Da je Sučić otišao u Sarajevo umjesto u Zrinjski, mislim da bi i danas igrao tamo, eventualno negdje u turskoj ligi.
Najbolji mladi igrači iz RS su uvijek išli u Partizan ili Zvezdu i to im je i danas najbolje, trebaju bježati od Vice što dalje. Vico bi da se igra Mamića ali nema ni 1% njegovog fudbalskog znanja pa to kompenzuje ovim cirkusima.
A isto tako, mislim da je smiješno u istu rečenicu stavit želju i Sarajevo, isključivo iz razloga jer je svima na par klikova dostupno koliko izlaznih transfera je napravilo Sarajevo u zadnjih 5 godina, a koliko su oni.
Svakako da se slažem da je najbolje ovoj djeci bježat van države, Slovenija im je dobra destinacija, čisto iz razloga jer nikom u životu ne treba da te sudije terorišu.
A što se tiče nekih cifri za Rijada, smiješna priča. Svaka čast momku, aBd da dogura do Barcelone, ali Čelikovi navijači očigledno nemaju dodira sa realnošću, dok misle da je milion eura realna priča.
U ovom trenutku bi 200.000 eura bila fenomenalna cifra.
Naravno Mamić se pita, ako on vidi da od 200k može napraviti 3 miliona, onda neka uzima šta hoće
Hvala i Mirviću što uzimamo šta nam se uzima, bez konkurencije.