Premijer liga BiH - aktuelno

rishovski
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la rishovski » 11 jan 2026, 15:11

Hordas1990 je napisao/la:
11 jan 2026, 14:53
Znaci Zrinjski nastavlja sa starom praksom kupljenja igraca Sarajeva i Zelje. Bas me zanima da li ce se ovaj Lagumdzija pokazati kod njih. Po meni bezveze igrac.
Pa vjerovatno da hoce,nema pritiska i odmah je lakse...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Combattente87
Kontakt:

Post Postao/la Combattente87 » 11 jan 2026, 15:16

Argentina je napisao/la:
11 jan 2026, 13:52
Nije dobro za Borac, jer sada izlazi na vidjelo da ih politika muze. Bilo bi lose da ga politika unisti i igasi, a klub tolike godine postojao do ovog 'otudjenja'. Fascinantno kako su pare izvukli i da duguju igracima plate od septembra.

Ici ce na sve ili nista, titula im treba da ponove novcanu injekciju, ako se desi da je ne uzmu, ocekujem prodaju igraca i da rijese dugove ili opet otimacima sto bi bas bilo pogubno.

Generalno, lose je to za ligu da se desi koliko god su politicka prcija. Zna li neko od BL forumasa stanje sa vise informacija?
Ne trebaju ti informacije od nas, kao što sam u više navrata rekao, sa ovim našim crvenim sektašima bar znaš na čemu si, ništa ne kriju, izađu pred medije i kažu dajte nam pare :) Dok je situacija kod Željezničara bar do sada i Veleža identična, samo nisu izlazili pred medije, nego su ispod stola dudlali za kintu ;)
BORAC U SRCU VRBAS U VENAMA !

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 11 jan 2026, 15:17

rishovski je napisao/la:
11 jan 2026, 15:11
Znaci Zrinjski nastavlja sa starom praksom kupljenja igraca Sarajeva i Zelje. Bas me zanima da li ce se ovaj Lagumdzija pokazati kod njih. Po meni bezveze igrac.
Moguce ali ja ne vidim nista specijalno. Jak je i visok momak, ali sta ima osim toga? Spor je nekakav, fali mu eksplozivnosti i ofanzivno je veoma tanak, a 23 god nije dijete da moze nesto puno napredovat. Ali eto ne bi bio prvi koji je dole proradio.

Nemanja99
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja99 » 11 jan 2026, 15:24

Balorda je napisao/la:
11 jan 2026, 14:51
slika

Dosta govori.
U europskim utakmicama sude neutralni suci, tako da poluamateri bez problema pariraju Vrapčići Futbol Kulübüu.
Koeficijent je broj koji stoji uz neku varijablu i njome se množi. Kvocijent je rezultat dijeljenja dvaju brojeva; kod tebe je jedan od bitnih kvocijenata ispod devedeset, unatoč Dunning–Krugerovu efektu.
Dalje, što se tiče interpunkcijskih znakova, slijedit ću pravopis kako bih zadovoljio vaše stroge standarde.
Sada možeš baciti neki dubokoumni oneliner.

IMResurrected
Kontakt:

Post Postao/la IMResurrected » 11 jan 2026, 15:37

rishovski je napisao/la:
Mozda je do pritiska, a mozda je Zrinjski uredjeniji klub sa boljim sistemom nego Sarajevo i Zeljeznicar, pa se zato igraci bolje uklope.

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 11 jan 2026, 15:40

Ma kakav pritisak. Koji je to pritisak on osjecao u Zeljkanu ili bilo koji igrac? Titule nisu uzeli 13 sezona, kup prije 7-8 god. Njima je ambicija da odu u Europu sto je i vise nego realno sa budzetom kakav imaju. Plate dobre, kiksas kuci dobijes aplazu i eto ponekad zvizduk. Kao skinuli ih zadnje kolo ali u sustini nidje veze. Veci je pritisak u Zrinjskom koji se bori za trofeje i igra KL gdje se od igraca ipak nesto ocekuje.

Generalno su price o pritisku pretjerivanje sto se tice i nas i njih. Nekad su se igraci ganjali i tukli po gradu. Nisu se smjeli pomolit napolju nakon npr. poraza protiv gradskog rivala sad hodaju po kafama i slikaju se za Instagram boli ih **** a u padze lagano 5, 10, 15 milja i vise dok su u neka druga vremena imali par milja neredovno i morali ginuti svaku tekmu.
Zadnja izmjena: Hordas1990, dana/u 11 jan 2026, 15:41, ukupno mijenjano 1 put.

Threeplanetrees
Kontakt:

Post Postao/la Threeplanetrees » 11 jan 2026, 15:41

Ovaj škutor ne propušta ni nebitne prijateljske utakmice mostarskog Veleža :rol: pa 😍

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 11 jan 2026, 15:43

IMResurrected je napisao/la:
11 jan 2026, 15:37
rishovski je napisao/la:
Mozda je do pritiska, a mozda je Zrinjski uredjeniji klub sa boljim sistemom nego Sarajevo i Zeljeznicar, pa se zato igraci bolje uklope.
Vise bi reko da dovodi igrace prikladnije za svoj sistem.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 11 jan 2026, 16:00

Ne mozes igracima ulazit u karantin nasilno i skidat im dresove na utakmicama, i ocekivati da igraju sa zadovoljstvom u tom klubu. To je objektivno tako. U Mostaru mu se to nece desiti.

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 11 jan 2026, 16:02

DinGospo21 je napisao/la:
10 jan 2026, 23:19
Ja samo iznosim činjenice, kao što kažeš i sam tako ste se prije zvali, prema tome to nije ni podvala ni zeza, već činjenica. Nisam ja kriv što je iz Beograda došlo da se u Sarajevu osnuje još jedan klub, koji nije radnički. Također, Udba je 1946.g pohapsila igrače Željezničara, razlog jest taj što su silom morali preći u Torpedo, tj u udbaški klub. Joško Domorocki je odbio i po cijenu zatvora. Kao Zvezda što je bila udbaška, Partizan vojni, Sarajevo udbaško, i ja ne vidim problem kad se to iznese, ali vama to smeta jer vi mislite da ste gospodari svemira.
Eh činjenica, eto hvala što si mi rekao, nisam znao. :rol: Pokušavate da nam šuknete sa starim nazivom, a vama ne ide, pa ne ide. Šta misliš da odustanete?
Ostatak posta, obične nabacane riječi čisto da se napiše nešto, ničim izazvan pišeš o Jošku i ostalo. :rol: A da ne govorim da se sa nekim stvarima moraš bolje upoznati, ali ja ti vala ne govorio šta i kako. Govorilo se, ali džaba.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 11 jan 2026, 16:02

jurisicduska je napisao/la:
11 jan 2026, 16:00
Ne mozes igracima ulazit u karantin nasilno i skidat im dresove na utakmicama, i ocekivati da igraju sa zadovoljstvom u tom klubu. To je objektivno tako. U Mostaru mu se to nece desiti.
Istina. Vise sam se obradovao novim strukturama u klubu u nadi da ce ukinuti ovakve i slične prakse nego zbog para.

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 11 jan 2026, 16:04

11 jan 2026, 15:40
Ma kakav pritisak. Koji je to pritisak on osjecao u Zeljkanu ili bilo koji igrac? Titule nisu uzeli 13 sezona, kup prije 7-8 god. Njima je ambicija da odu u Europu sto je i vise nego realno sa budzetom kakav imaju. Plate dobre, kiksas kuci dobijes aplazu i eto ponekad zvizduk. Kao skinuli ih zadnje kolo ali u sustini nidje veze. Veci je pritisak u Zrinjskom koji se bori za trofeje i igra KL gdje se od igraca ipak nesto ocekuje.

Generalno su price o pritisku pretjerivanje sto se tice i nas i njih. Nekad su se igraci ganjali i tukli po gradu. Nisu se smjeli pomolit napolju nakon npr. poraza protiv gradskog rivala sad hodaju po kafama i slikaju se za Instagram boli ih **** a u padze lagano 5, 10, 15 milja i vise dok su u neka druga vremena imali par milja neredovno i morali ginuti svaku tekmu.
Više ljudi bude na treningu Želje, nego u Zrinjskom na utakmicama, kakav dole pritisak ima Boga ti, neće ni biti igrač od koga se očekuje Bog zna šta, dok su u Želji svi pod pritiskom, čist primjer kako je debitovao Osmanović ili onaj Selimović ranije, pukli pod pritiskom.
Zadnja izmjena: Arma00, dana/u 11 jan 2026, 16:05, ukupno mijenjano 2 puta.

Bakcil
Kontakt:

Post Postao/la Bakcil » 11 jan 2026, 16:04

Combattente87 je napisao/la:
11 jan 2026, 15:16
Argentina je napisao/la:
11 jan 2026, 13:52
Nije dobro za Borac, jer sada izlazi na vidjelo da ih politika muze. Bilo bi lose da ga politika unisti i igasi, a klub tolike godine postojao do ovog 'otudjenja'. Fascinantno kako su pare izvukli i da duguju igracima plate od septembra.

Ici ce na sve ili nista, titula im treba da ponove novcanu injekciju, ako se desi da je ne uzmu, ocekujem prodaju igraca i da rijese dugove ili opet otimacima sto bi bas bilo pogubno.

Generalno, lose je to za ligu da se desi koliko god su politicka prcija. Zna li neko od BL forumasa stanje sa vise informacija?
Ne trebaju ti informacije od nas, kao što sam u više navrata rekao, sa ovim našim crvenim sektašima bar znaš na čemu si, ništa ne kriju, izađu pred medije i kažu dajte nam pare :) Dok je situacija kod Željezničara bar do sada i Veleža identična, samo nisu izlazili pred medije, nego su ispod stola dudlali za kintu ;)
Najrealniji komentar :salut:

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 11 jan 2026, 16:04

Tako je, važno je da igrači imaju mir na treningu i u svlačionici. Najbolje znaju Dušan Hodžić i Cimirot. :rol:
A isto tako važno je da ih se ne gađa grudvama i da mirno mogu ući u tunel.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 11 jan 2026, 16:05

11 jan 2026, 13:29
TrofejiSuTu je napisao/la:
11 jan 2026, 12:32
Nije da me se tice ali normala je pratiti sta se desava u protivnickim taborima,da ne kazem konkurentskim.

Za mene je iznenadjenje da kone pustaju Boljevica.

Jako korektan igrac koji u svakom momentu moze promijeniti tok utakmice. Posebno je to izrazeno kad ulazi s klupe.
Za rotaciju,pa i vise od toga,i ovu ligu,dobar igrac.

Ovako su sebi zadali zadacu da dovedu boljeg igraca.
On sam hoće da ide. Nepravda prošle godine. Pejic i Pexioto dobili priliku igrat svaku utakmicu on u samo 16 igrao, od tog 5 samo starter. Samo protiv Kopera prvu tekmu 90 minuta i kao nagrada za go klupa do kraja godine i minutaža na kapaljku a bolji duplo od ovih. A tek produžio ugovor. Smijesno malo. Nije da imaju opciju da ga puste i ne puste.
To je vec nesto drugo. Utopija je ostaviti igraca koji bolje reci ne zeli ostati,znaci nezadovoljstvo na vrhuncu.

E to ti je kad imas tvrdoglavog trenera i pametnjakovica,koji kao bolje vidi od vise hiljada ljudi na tekmi ili ko prati klub na bilo koji nacin.
Dobije kao nogu,a problema ostavi vagon,i valja to raspetljavati,jos i kosta..

Trener i ljudi oko kluba su vazda bili najvece pojacanje za klub,sve ostalo su provodnici strategije koji u takvim okolnostima obicno budu pun pogodak.
Isto tako uvijek ce biti par fula,ali to je zanemarivo kad ne utice na sustinu djelovanja.
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 11 jan 2026, 16:05

AhmedNurudin je napisao/la:
11 jan 2026, 16:04
Tako je, važno je da igrači imaju mir na treningu i u svlačionici. Najbolje znaju Dušan Hodžić i Cimirot. :rol:
Šuti bogati.

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 11 jan 2026, 16:08

Arma00 je napisao/la:
11 jan 2026, 15:40

Više ljudi bude na treningu Želje, nego u Zrinjskom na utakmicama, kakav dole pritisak ima Boga ti, neće ni biti igrač od koga se očekuje Bog zna šta, dok su u Želji svi pod pritiskom, čist primjer kako je debitovao Osmanović ili onaj Selimović ranije, pukli pod pritiskom.
To su sve smijesne stvari u poredjenju s nekim proslim vremenima. Govorim i za vas i za nas. Igracima je super danas. Posjeta i podrska odlicni, ambicije klubova niske kao i kriteriji navijaca. S druge strane, plate nikad vece nisu bile. Ako te kojim slucajem klub nesto zajebava oko para javis se sindikatu i rijeseno. Izuzetno su zasticeni igraci danas i nista im ne fali. Da je meni bit pod takvim pritiskom.

opalaopala
Kontakt:

Post Postao/la opalaopala » 11 jan 2026, 16:16

Gdje onaj medjugorac jel ispratio jos jednu pripremnu utakmicu Veleza, kakva je kvota bila jel poklon i danas ?
#Rebelswithoutpause
#Fuckthenobles

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 11 jan 2026, 16:19

IMResurrected je napisao/la:
11 jan 2026, 15:37
rishovski je napisao/la:
Nije isto igrat za Želju i za Sarajevo i za Zrinjski i Borac,to su igraci sami rekli... Veći je pritisak i neki igraci jednostavno ne mogu da pruze maksimum pod pritiskom...Isto sto neki igraci iz Dinama ili Hajduka uvijek igraju puno bolje kad odu u Rijeku i čak i osvoje prvenstvo.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 jan 2026, 16:24

AhmedNurudin je napisao/la:
:rol: :rol: :bow:

Ko opusak.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: f16, napoleon72, Perotti, Rigoletto, riki46, segasega, Zigazaga i 32 gosta.