spolacentra je napisao/la: ↑11 jan 2026, 12:55
Sve ovo sto se desava u svijetu ce se vrlo brzo odraziti i na nas. Evo vec vidite kako se kuha s trecim entitetom, onom kriminalcu skinute sankcije, dovlace nam Kabirije, krene li MAGA trend i po Evropi opet cemo kmecati i vikati HELP, samo sto tada nece biti sluha. Nama broj samo opada. Svako malo nas osakate. Kad tad ce se srediti situacija u drzavi, najbitnije je da te ima i da imas drzavu. Niti te neko mlati po ulici, opet se zivi, snalaze se ljudi, neko u BiH neko vani, tako da kad tad ce to biti ok. Samo se treba pojaviti mali talas obrazovanih i postenih ljudi, a morat ce jednom. Zasad se uzalud truditi sa trenutnom generacijim ljudi u BiH. Ovo sto se desava u svijetu vise brine. Nama nestanak prijeti ako se ovaj fasizam u SADu ne zaustavi na vrijeme. Mali smo mi da nas boli qrac.
Svijet ce se naopako okrenuti. I to ubrzo ako ovo postane normalno u SAD.
Dženan Memić i David Dragičević su ubijeni od strane nacističkog sitema mnogo prije Folyda ili ove trebe neki dan u USA. Tako da druže to što ti misliš da će da dođe ovamo je već odavno tu.
Samo što ti mediji plasiraju Vučića, Trumpa, Putina, Aytolaha, Natanjahua ovoga ili onog totalno nebitnog lika za tebe i tvoj porostor u kojem živiš. Naši neprijatelji su svi naši ministri, to su fašisti koji su zadojeni korupcijom i nepotizmom, likoji koji pišu nacionalističe tweetove tebi pred očima.
Mi nemamo zdravstvo, nemamo saobraćaj, pravda je za qrca, školstvo da te Bog sačuva, osnovni pilari društva su nam katastrofa i to treba da je u fokusu medija svaki dan, cijeli dan.
Ja ću uvijek reći, može Dodara biti četalj koliko god on to želi, ja nemam problem sa tim, niti sa njegovim izjavama niti sa Helezovim izjavama, to su stari papani i mogu da pričaju o čemu žele i koliko žele, da negiraju da mile volje, meni smeta njihova korupcija, njihov nepotizam. Nacionalna mržnja kao oblik izražanja u javnom prostoru uopšte ne utiče na naše živote, međutim rodbinske veze pri zapošljavanju, krađa i preusmjeravanje javnih prihoda, krađa struje jer eto on je načelnik, bez obzira koliko sitna ili krupna korupcija.. za mene je to jedini problem u BiH.