Sve to sto si naveo je iskljucivo posljedica nakaradnog politickog sistema koji su nam nametnule te velike sile. I taj proces jos uvijek nije gotov. Bez zelenog svijetla izvana, nijedna strana ne smije prdnuti. Niti moze. Tog istog Dodika su Amerkanci doveli a danas ga zbog Rusa ne smijes uhapsiti. Mi smo supak od drzave kao i sve drzave bivse Jugoslavije, jako nam je bitno ko se pita u Washingtonu i u Bruxellesu. Zivis u sistemu gdje imas 2 entiteta, 1 distrikt te te 10 kantona koji funkcionisu iskljucivo po nacionalnom kljucu u drzavi koja je izasla iz rata, gdje je svako na svakoga pucao. Taj cvor kad se, i ako se ikad otpetlja tada mozes da se bavis stvarima o kojima ti pricas a sve dok imamo ovakvo uredjenje u kojem imas prakticno sve podijeljeno na tri, kada ti imas dvije policije a jedna je privatna vojska gorenavedenog cobana, smijesno je i nadati se bilo cemu pozitivnom u nasem drustvu. Vladajucim odgovara ovakvo stanje, svaku poru zivota u drzavi kontrolisu, rade sta hoce iskljucivo zbog ovoga. Kad ovo rijesis, na pola si puta a dotad sa vezanim rukama mozes samo da kenjas bezveze. Nama je puno bitnije kako ce se odigrati utakmica na svjetskom vrhu , nase lokalne kabadahije i banditi su sitna buranija kada dobijes mehanizme da im stanes u kraj. Ovdje je sve uzalud pokusavati dok god imamo mirovni sporazum kao sveto slovo kojeg tumaci svako kako hoce i kad zbog najmanje sitnice si na ivici rata.denimen99 je napisao/la: ↑11 jan 2026, 14:00Dženan Memić i David Dragičević su ubijeni od strane nacističkog sitema mnogo prije Folyda ili ove trebe neki dan u USA. Tako da druže to što ti misliš da će da dođe ovamo je već odavno tu.
Samo što ti mediji plasiraju Vučića, Trumpa, Putina, Aytolaha, Natanjahua ovoga ili onog totalno nebitnog lika za tebe i tvoj porostor u kojem živiš. Naši neprijatelji su svi naši ministri, to su fašisti koji su zadojeni korupcijom i nepotizmom, likoji koji pišu nacionalističe tweetove tebi pred očima.
Mi nemamo zdravstvo, nemamo saobraćaj, pravda je za qrca, školstvo da te Bog sačuva, osnovni pilari društva su nam katastrofa i to treba da je u fokusu medija svaki dan, cijeli dan.
Ja ću uvijek reći, može Dodara biti četalj koliko god on to želi, ja nemam problem sa tim, niti sa njegovim izjavama niti sa Helezovim izjavama, to su stari papani i mogu da pričaju o čemu žele i koliko žele, da negiraju da mile volje, meni smeta njihova korupcija, njihov nepotizam. Nacionalna mržnja kao oblik izražanja u javnom prostoru uopšte ne utiče na naše živote, međutim rodbinske veze pri zapošljavanju, krađa i preusmjeravanje javnih prihoda, krađa struje jer eto on je načelnik, bez obzira koliko sitna ili krupna korupcija.. za mene je to jedini problem u BiH.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
spolacentra
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Ma ja ti shiner ili coors, ali shiner nema od pola litra (samo 0.33) dok coors ima, tako kad cejfim da ustajem redje po pivu.
@arvid
Najjace cigare, Marlboro je ka.rina za njih, ali su skupe i za Americki standard, $14 kutija. A ja dimim dvije kutije dnevno skoro jebga, kutija i pol barem
Ma kakav Marlboro, pogotovo ovaj ovdje, niđe veze. Kamila tito meni.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- superFrankie
- Kontakt:
Samo Montauk wave chaser IPA, najjace americko pivo, i Samuel Adams je dobar
- kraljttbvb
- Kontakt:
Vranje, Srbija
A Drina sad dolazi iz Poljske ili Rumunije...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Sto se tice IPA. Najbolja trenutno je Fidens, oni su Albany New york. Brujos, Monkish, Treehouse i Trillium su isto top.superFrankie je napisao/la: ↑11 jan 2026, 17:56Samo Montauk wave chaser IPA, najjace americko pivo, i Samuel Adams je dobar
Donjeo sam Riu i Vensanu da probaju ovdje iz moje okoline, Toppling Goliath. Oni su majstori za stouts.
Donjeo sam i njima po stout da probaju al to je malo teze za pit. Oko 14% su
- superFrankie
- Kontakt:
Nisam ih puno probao, ali su mi Montauk bas sjeli, imali su i na jesen Pumpkin ale, isto jako interesantno pivo. Stoutovi su mi isto dobri, ali nisam nikad tako jak stout probao, sigurno je zanimljivo za piti. Najjace pivo sto sam probao je bio Delirium Tremens 8.5 i Carlsberg Elephant extra strong 10.5%soko je napisao/la: ↑11 jan 2026, 18:17Sto se tice IPA. Najbolja trenutno je Fidens, oni su Albany New york. Brujos, Monkish, Treehouse i Trillium su isto top.superFrankie je napisao/la: ↑11 jan 2026, 17:56Samo Montauk wave chaser IPA, najjace americko pivo, i Samuel Adams je dobar
Donjeo sam Riu i Vensanu da probaju ovdje iz moje okoline, Toppling Goliath. Oni su majstori za stouts.
Donjeo sam i njima po stout da probaju al to je malo teze za pit. Oko 14% su
Ko bude u širem okruženju Nirnberga (Bamberg, Bayreuth, Coburg, Amberg) neka probaju lokalne male pivare i onda će uvidjeti svu razliku u kvalitetu i koje su sve splačine pile.
Poslije tog gušta treba ti sedmice da se navikneš na ovo što se kod nas nudi.
Poslije tog gušta treba ti sedmice da se navikneš na ovo što se kod nas nudi.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
- superFrankie
- Kontakt:
Berg pivo iz istoimene familijarne pivovare negdje u BW, mozda i najbolje pivo koje sam ikad pio
- kraljttbvb
- Kontakt:
Nisu mahniti da rade, kad mogu biti influenseri, youtuberi i tik tokeri 
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- bavariapivo
- Kontakt:
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Civilizacijski tumor je stigao i do Argentine
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Može li neko naći link ili postaviti bar isječak s bilo čega drugog na ovaj konkurs za čišćenje snijega za 100 KM? 
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Pa dakle samo za biro... Bez navedene plate i bez ikakve reklame 
- Centre forward
- Kontakt:
Srbi (posebno ovi južni) da Djindjicu dignu spomenik što im je spasio industriju duVana i prepoznao kako, kad i šta.
Pošto ovi naši majmuni nisu ni blizu njegovog nivoa, desilo se to što se desilo. Imali smo "samo taki" kvalitet cigara. Ovo danas čime se trujemo je teško smeće.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Trenutno korisnika/ca: trunks1946 i 9 gostiju.