Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
47
24%
Zadovoljan
76
38%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
28
14%

Ukupno glasova: 198

GEC
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la GEC » 09 jan 2026, 19:56

EdinjoBos je napisao/la:
09 jan 2026, 19:52
slika

slika

slika

foto: rsbih

ps: ko nam je ovaj treci golman, pored cordalije i radica?
hvala
Neven Subotić iz Maglaja

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 11 jan 2026, 19:07

kako rijesiti situaciju da imamo nekoliko solidnih srednjih bekova (grgic, alilovic, mehmedovic, hadzimuhamedovic, hadzic, sahinovic)... moze li par njih na lijevi ili desni bek (znam da im fali visine), ali mozda ima neki brzi sistem gdje se sa njima moze uspjesno igrati...sta kazu ovi nasi poznavaoci sa foruma?
hvala

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 11 jan 2026, 20:51

Visina im je sledeca:

Grgic 193 cm - 98. godiste
Alilovic 187 cm - 2000. godiste
Hadzimuhamedovic 190 cm - 2006. godiste
Hadzic 188 cm - 2007. godiste
Sahinovic 178 cm - 2004. godiste
Mehmedovic 188 cm - 2000. godiste

ja bih grgica i hadzimuhamedovica na desni bek stavio (uz elmasa avdica), od ostale cetvorice 2-3 drzao na srednjem beku, a hadzica kao zalogaj za buducnosti bih uvijek poveo kao sigurnog (naravno ako je u formi). Aja tu je i milan vuksic... .

sto se tice ostalih pozicija ja bih ovako:

G: cordalija, radic i mozda mali vujadinovic iz trimo trebnja
DK: haseljic, luka peric
DB: panic, colakovic
SB: gore sve objasnjeno
P: faljic, soljic
LB: avdic, grgic, hadzimuhamedovic
LK: majstorovic, mehmedcehajic, mozda jos misetic
Zadnja izmjena: EdinjoBos, dana/u 11 jan 2026, 21:09, ukupno mijenjano 1 put.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 11 jan 2026, 21:02

Ma ima danas vrhunskih bekova koji nisu neki gorostasi, po meni nije visina nije problem, to se može nadoknaditi eksplozivnošću i dobrim lateralnim kretnjama.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 11 jan 2026, 22:26

na lijevom krilu i saravanja je opcija, kao i harun hodzic na golu kad se aBd vrati u formu

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 12 jan 2026, 21:28

steta sto rukomet izgleda skoro nikoga na ovom forumu neinteresuje...aja, cekam da jednom izgubimo neku tekmu pa da i kurta i murta navali na ovaj thread i sere kako smo losi i kako nista nevalja, a kad treba napisati neki prijedlog da bi nesto postalo bolje, nigdje nikoga.

nemogu da vjerujem da iz nasih rukometnih sredina poput gorazda, maglaja, zavidovica, zivinica, doboja,... nema makar 1-2 forumasa koji napr. mogu napisati koji su najvevi talenti njihovih klubova itd

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 12 jan 2026, 21:51

EdinjoBos je napisao/la:
12 jan 2026, 21:28
steta sto rukomet izgleda skoro nikoga na ovom forumu neinteresuje...aja, cekam da jednom izgubimo neku tekmu pa da i kurta i murta navali na ovaj thread i sere kako smo losi i kako nista nevalja, a kad treba napisati neki prijedlog da bi nesto postalo bolje, nigdje nikoga.

nemogu da vjerujem da iz nasih rukometnih sredina poput gorazda, maglaja, zavidovica, zivinica, doboja,... nema makar 1-2 forumasa koji napr. mogu napisati koji su najvevi talenti njihovih klubova itd
Ili kad bude veliko takmicenje, nakaci se 100 ljudi od kojih 5 zna nabrojati nase igrace :mrgreen:

Salu na stranu, pa eto nabrojao si otprilike ove mladje koji obecavaju. Nemas ti tu sad nekog ogromnog izbora svakako, a da mogu nesto ponuditi reprezentaciji.

Sto se tice trenutnih, ja dosta velika ocekivanja imam od Perica, mada je vec hajmo reci starosjedioc. Pogotovo nakon sto je dogovorio transfer u Nantes. Avdic i Hadzimuhamedovic takodjer imaju dosta potencijala.

Zaboravio sam dodati i Colakovica. On bi mogao postici dosta za nase standarde. Izuzetno zanimljiv igrac.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DjaniTarik
Kontakt:

Post Postao/la DjaniTarik » 12 jan 2026, 22:49

DamirT je napisao/la:
12 jan 2026, 21:51
EdinjoBos je napisao/la:
12 jan 2026, 21:28

Ili kad bude veliko takmicenje, nakaci se 100 ljudi od kojih 5 zna nabrojati nase igrace :mrgreen:

Salu na stranu, pa eto nabrojao si otprilike ove mladje koji obecavaju. Nemas ti tu sad nekog ogromnog izbora svakako, a da mogu nesto ponuditi reprezentaciji.

Sto se tice trenutnih, ja dosta velika ocekivanja imam od Perica, mada je vec hajmo reci starosjedioc. Pogotovo nakon sto je dogovorio transfer u Nantes. Avdic i Hadzimuhamedovic takodjer imaju dosta potencijala.

Zaboravio sam dodati i Colakovica. On bi mogao postici dosta za nase standarde. Izuzetno zanimljiv igrac.
Tesko je i pratiti sport kad ni igrace iz BIH nezanima…..

Svaki talenat susjedi pokupe pa onda dodje babin sin pa tek onda sa 26 godina dobike priliku talenat

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 12 jan 2026, 23:25

nije bas tako kako pricas. u ovoj ekipi sad imamo par bas dobrih ili makar jako solidnih "starosjedioca" (ali jos uvijek mladih): peric, grgic, haseljic, faljic, ...
imamo par sjajnih talenta: cordalija, hadzimuhamedovic, avdic, hadzic, sahinovic,...
imamo i par makar ok igraca: vuksic, alilovic, saravanja, colakovic, mehmedovic, radic, soljic, mehmedcehajic, majstorovic,...
isprobavaju se nova mlada imena u nadi da mogu biti pojacanje za repku: trivunovic, semic,...

znaci samo nastaviti tim putem, ima jos kandidata po ex-yu ligama.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 12 jan 2026, 23:33

Sta je s onim Tim Sutonom, pisalo se da ima pravo na promjenu drzavljanstva, cak se i spominjao kao novi reprezentativac?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 12 jan 2026, 23:39

19vendetta87 je napisao/la:
12 jan 2026, 23:33
Sta je s onim Tim Sutonom, pisalo se da ima pravo na promjenu drzavljanstva, cak se i spominjao kao novi reprezentativac?
Neko je cini mi se ovdje pisao da su ga valjda bili dogovorili, pa da je odustao kad je vidio kakva je situacija u savezu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.