Kad ste vec spomenuli Dadu da pitam da li neko ima onu njegovu lwgendarnu izjavu za tv poslije utakmice:"Je-bi-ga- kad se vako boris i dragi Bog ti pomogne."?
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Krdzalic kad se povrijedio rekli su da nece bit spreman do aprila, tako da smatram da on nece imat nikakvu minutazu do euro utakmica, nebi me cudilo cak da neproduze ugovor sanjim.
Ignjatov je 4xbolji igrac od krdzalica
Ignjatov je 4xbolji igrac od krdzalica
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Ne možeš to posmatrati na taj način. Ignjatkov trenutno igra onako kako je Krdžalić igrao prije 4-5 godina tj. "prvom do sebe" i sasvim drugačiju poziciju gje svojom visino pokupi koji loptu. Krdžalić trenutno mora puno više rizkirati u svoj igri odnosno pokazati mu.da u nekom situacijama da se usudi davati malo rizičnije pasove jer se to od njega očekuje a i on sam više nema šta tu da čeka, pošto je Dinamova škola iz doba Mamaića vjerujem da će dobiti šansu, samo što mora ići ka tome da bude lider a ne prosjek.
Nemojte računati da će iko Ignatkova klupirati osim ako ne bude pravio velike greške u kontinuitetu. On može biti samo bolji iz utakmice u utakmicu. Pružena mu je šansa, zadovoljio i je i imat će podršku Cvitanovića i Mamića što će donijeti dobro njemu i klubu. Tako se to radi u klubovima koji žive od prodaje igrača i to su politike koje trebamo forsirati jer koja je uloga akademije.
Kone imaju mladog igrača sa kojim potpišu sporazumni raskid i on ode u bolji klub, pa gdje je tu logika i koji je to način rada i poslovanja.
Kone imaju mladog igrača sa kojim potpišu sporazumni raskid i on ode u bolji klub, pa gdje je tu logika i koji je to način rada i poslovanja.
- luckystrike
- Kontakt:
On je valjda u Hrvatskoj na individualnim pripremama. Nije njemu ekipa strana a nije ni on trenerima stran, tako da vjerujem da će vrlo brzo dobiti priliku za igru.DoktorXabaras je napisao/la: ↑13 jan 2026, 19:35luckystrike je napisao/la: ↑13 jan 2026, 19:27Kad se Krdžalić vrati mislim da Ignatkov neće biti prva opcija.DoktorXabaras je napisao/la: ↑13 jan 2026, 18:19Daj nam nešto s čim trtenutno raspolažemo
........................Banić
........Ristovski - Gojković - Marudža
...Beganović - Cimorot - Ignjatkov - Mujkić
.............Elezi.... - .....Ljajić
....................Renan![]()
Neko ovde napisa da neće ići na pripreme sa ekipom, što znaći da je automatski mjesec dana u zaostatku a iskreno sumnjam da će ga stavljati na šesticu, prije da će biti neki back-up Eleziju i da će tu najviše biti u rotaciji.

Ignatkov je OK za skok igru i prvom do sebe, pretežno nazad, ali je smiješno porediti ga po loptaškom znanju s Anesom.
-
jurisicduska
- Kontakt:
Ignatkov će igrat da dovedemo Jaju Turea. Ignatkov se treba prodat. Sad kad je na pragu da zaigra za Ukrajinu na poziv Shevcenka nema šanse da on ne igra.
Upravo tako, Anes je itekako kreativniji igrač od Sergejaluckystrike je napisao/la: ↑13 jan 2026, 21:04On je valjda u Hrvatskoj na individualnim pripremama. Nije njemu ekipa strana a nije ni on trenerima stran, tako da vjerujem da će vrlo brzo dobiti priliku za igru.DoktorXabaras je napisao/la: ↑13 jan 2026, 19:35luckystrike je napisao/la: ↑13 jan 2026, 19:27
Kad se Krdžalić vrati mislim da Ignatkov neće biti prva opcija.![]()
Neko ovde napisa da neće ići na pripreme sa ekipom, što znaći da je automatski mjesec dana u zaostatku a iskreno sumnjam da će ga stavljati na šesticu, prije da će biti neki back-up Eleziju i da će tu najviše biti u rotaciji.
Ignatkov je OK za skok igru i prvom do sebe, pretežno nazad, ali je smiješno porediti ga po loptaškom znanju s Anesom.
Zaklinj'o si se,
Pehar obećav'o...
Pehar obećav'o...
- luckystrike
- Kontakt:
Moguće da ste upravu da će se zbog prodaje gurat', al' ne može se ni preko noći izgraditi igrač, tako što mu daš 5 seniorskih u nizu i eventualno kapitensku traku.
Treba malo osaburati i u tom procesu ne bi li se akoBogda u konačnici uzelo umjesto jedan - tri miliona.
Treba malo osaburati i u tom procesu ne bi li se akoBogda u konačnici uzelo umjesto jedan - tri miliona.
Krdzalic i Ignatkov u istoj rečenici 
Ignatkov je naš najvrijedniji eksponat i sljedeći milionski transfer. Smiješno je misliti da će ga bilo ko od pomenutih veznjaka pomjeriti iz prvih 11.luckystrike je napisao/la: ↑13 jan 2026, 21:04On je valjda u Hrvatskoj na individualnim pripremama. Nije njemu ekipa strana a nije ni on trenerima stran, tako da vjerujem da će vrlo brzo dobiti priliku za igru.DoktorXabaras je napisao/la: ↑13 jan 2026, 19:35luckystrike je napisao/la: ↑13 jan 2026, 19:27
Kad se Krdžalić vrati mislim da Ignatkov neće biti prva opcija.![]()
- luckystrike
- Kontakt:
DaBogda on otiš'o u City za 100 miliona Eura, al' opet mislim da je on još daleko od ozbiljnog milionskog transfera.
-
jurisicduska
- Kontakt:
Ko ? Ignatkov ?luckystrike je napisao/la: ↑13 jan 2026, 21:16DaBogda on otiš'o u City za 100 miliona Eura, al' opet mislim da je on još daleko od ozbiljnog milionskog transfera.
Već je bila milionska ponuda iz Rusije, nije prihvaćena.
Ne može mu Anes donijeti vode.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Da je Krdzalic kreativniji od Ignatkova, jeste. Ali isto tako Krdzalic nema nikakav kontinuitet, dok sa druge strane mali Ignatkov je uletio i od prve utakmice igra konstantno dobro. Po meni je cak bolji i od Cimirota
Sarajevo će biti, sve drugo će proći!
Lik je vec uzeo ukrajinsko drzivljanstvo, i ide za u21 repke u martu za ukrajinu. Najbolji i najvrijedniji igrac trenutno u ekipi
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Kad vidim Ignatkova u prvih 11 zlo mi dođe. Lajik sam ali ono što je mali odigrao, pola juniora bi na istom tom nivou bilo. Ja mu naravno želim svu sreću da uspije u karijeri. Ali očito je da ga je neko proguro nazor u prvih 11, dečko je bio igrac manje na terenu. Ima posudba, moraš ipak dostići određeni nivo da bi mogao igrati za FK Sarajevo.
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Nisam ni imao namjeru da poredim njih dvojicu, Ignjatkovu je 18 a Anesu 22, plus što ne igraju istu poziciju. Za ignjatkova se i očekuje da igra sa loptom prvom do sebe i da uzme poneki zračni duel, dok se od Krdžalića očekuje da nekad preuzme inicjativu, pokaže više zrelosti i da se nameće kao lider inače ode u prosjek.
Obzirom da je jedan talenat i po svemu projekt kluba a drugi Dinamova škola očekujem da će dobiti sigurno svoje minute i dai trebaju iskoristiti maksimalno i pokušati napraviti više od onog što im trener govori i očekuje od njih, naročito Krdžalić koji je tu već dvije godien a ništa konkretno nije uradio. Jesu ga povrede usporile ali mislim da sad na proljeće mora zapeti ko nikad ako misli išta sa karijerom napravit ne samo kod nas nego nako općenito.
Obzirom da je jedan talenat i po svemu projekt kluba a drugi Dinamova škola očekujem da će dobiti sigurno svoje minute i dai trebaju iskoristiti maksimalno i pokušati napraviti više od onog što im trener govori i očekuje od njih, naročito Krdžalić koji je tu već dvije godien a ništa konkretno nije uradio. Jesu ga povrede usporile ali mislim da sad na proljeće mora zapeti ko nikad ako misli išta sa karijerom napravit ne samo kod nas nego nako općenito.
Alen1987 je napisao/la: ↑13 jan 2026, 21:24Kad vidim Ignatkova u prvih 11 zlo mi dođe. Lajik sam ali ono što je mali odigrao, pola juniora bi na istom tom nivou bilo. Ja mu naravno želim svu sreću da uspije u karijeri. Ali očito je da ga je neko proguro nazor u prvih 11, dečko je bio igrac manje na terenu. Ima posudba, moraš ipak dostići određeni nivo da bi mogao igrati za FK Sarajevo.
Onda buraz slabo si gledo tekme.pogledaj zadnje 3 tekme pa ces vidjeti bil mogao svaki junuor iznijet na plucima 90+minuta onako odigrati
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
- MaroonWhite1946
- Kontakt:
Krdzalic je vec dvije godine tu a ugovor mu istice na ljeto. Mislim da nije igrac za vece planove i buducnost, sklon je povredama a i nije odusevio nesto posebno.
...sve drugo ce proci! 🇱🇻
Ti da imaš ikakve veze sa nogometom ne bi pisao to što pišeš. Mladom igraču je teško igrati za prvi tim Klisa, a kamoli za klubove u Premijer ligi i Sarajevo. Jedino što ti je na pameti je "molim te Bože da ne zajebbem nešto" to ti traje 5-6 utakmica do ne ubereš neko samopouzdanje, vidiš da možeš, dobiješ lijepu riječ od saigrača, kapitena i trenera. Nakon što vidiš da možeš tek onda igrač počinje rasti i pružati što zna, a do tada je prvom do sebe i ujedaj svakog igrača koji ima loptu.Alen1987 je napisao/la: ↑13 jan 2026, 21:24Kad vidim Ignatkova u prvih 11 zlo mi dođe. Lajik sam ali ono što je mali odigrao, pola juniora bi na istom tom nivou bilo. Ja mu naravno želim svu sreću da uspije u karijeri. Ali očito je da ga je neko proguro nazor u prvih 11, dečko je bio igrac manje na terenu. Ima posudba, moraš ipak dostići određeni nivo da bi mogao igrati za FK Sarajevo.

.png)